Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 13/10/19 in all areas

 1. 2 points
  karvalakki

  R56 nokkahihna reistailee

  Tämä alkaa lähentelemään rikollista hutilointia.
 2. 1 point
  Igor

  R50: sytytystulppa kiertyy irti?

  Kerran tai pari vuodessa olen tavannut tarkistaa tulppien kireyden omastani, ja ainoastaan se tulppa tuntuu löystyvän minkä reikään on korjattu kierteet... Mä annoin kierteiden korjauksen suosiolla ammattilaisten tehtäväksi, eli kärry hinattiin Tammer-Dieselin korjaamolle. Soittelukierroksen perusteella se oli Tampereen suunnalla ainoa paikka, jossa homma onnistuu yläkautta. En tiedä minkä valmistajan irtokierre sinne laitettiin, mutta hyvin se on siellä pysynyt, vaikka tulppia on vaihdettukin. Homma kustansi 200€. Mullehan siis kävi sillä tavalla mukavasti, että jenkeistä saapuneesta virikannesta puuttui kierteet kakkospytyn reiästä, ja huomasin sen vasta kun kansi oli paikallaan... Belgian IMMiin lähtö oli sen verran lähellä, että juuri paikalleen ruuvatun kannen irrottaminen ei houkutellut, eikä siihen olisi itselläni ollut aikaakaan.
 3. 1 point
  next

  R50: sytytystulppa kiertyy irti?

  Pelaa ihan normisti ainakin meillä kunnes ampu tulpan irti asti. Tuosta josta kierteet lähti niin ampu startatessa irti. Joo varmaan käytän väärää ilmaisua kun puhun helicoilista mutta irtokierre siellä on nyt joka pitää sellaisella "sementillä" kiinnittää jos paikallaan tehdään. Paikalliselta koneistamolta hain ja panttia vastaan sain kaikki työkalutkin lainaan. Ei luvannut että auto jää ajokuntoiseksi kun tekee paikallaan heillä kun on muutama huono kokemus niin totesin että kun on itse paljon tullut tehtyä niin jos saan työkalut lainaan niin teen itse. Hermot meinasi mennä ja tunteina joku 4-5. Ongelmaksi tuli oikeastaan se kun minissä todella syvällä tulpat verrattuna moneen muuhun sekä siellä se peltiputki joka taas haittasi metalli jäysteen poistoa sillä magneetilla joka on sen kierretapin yhteydessä niin joutu moneen kertaan koittamaan sen kierteen kanssa. Siinä on yhdessä kohtaa vastaava katkeava piikki kuin irtohelicoilissa jonka pitäisi estää sen holkin peruuttaminen tulpan mukana mutta se saakeli katkesi aina väärin niin että tulppa vei liian syvälle sen holkin. Niitä on muitakin saman kierteen versioita esimerkiksi biltemassa ja motonetissä mutta ne ei pysyneet kiinni vaan kiertyivät auki abaut viikon ajon jälkeen. Ensi kerralla nousee kansi ylös ja toi koneistamo sano että saavat sinne sellaisen oikeasti kiinteän joka pysyy myös mutta asennetaan virallisesti alakautta. Ilmeisesti se on sama kuin toi minkä laitoin mutta asensin sen yläkautta mihin se on kuitenkin tehty mutta ohjeessa oli ettei ole yhtä pysyvä ratkaisu kuin alakautta asentaen. Tulipas pitkä selostus. Kettumainen on kuitenkin tehdä koko operaatio...
 4. 1 point
  jyppe

  Austin 1100 MK2

  Tälläinen kaunokainen löyty keskisuomesta niin piti käydä pelastamassa samalla ei tarvitse miettiä vapaa ajan töitä Paperit vielä hukassa vanha rekisteri numero jo tiedossa ja runkonumero, miten ois viksuin löytää paperit?? Viikonloppuna aloittaa purkamaan sisustaa pois, pika katsonnalla kohtuu hyvä pohja mutta ennen enempää kunnostusta pitää paperi hommat tehdä.
 5. 1 point
  jyppe

  Austin 1100 MK2

  koirankoppi ensinmäinen maileri on ajossa kesäisin ja katsastettu myös. tarkoitus tästä austinista alkaa pikkuhiljaa toista maileria tekemään ja tietty vähän paremmin kunnostaa kuin ensinmäinen mailerini.
 6. 1 point
  Kimi

  Kytkin ratas.

  Ettei vaan ollut kelluva busla. http://www.minispares.com/product/Classic/Gearbox/Replacement_Parts/Bearings/C-AEA3240.aspx?150701&ReturnUrl=/search/classic/C-aea3240.aspx|Back to search
 7. 1 point
  Kimi

  Kytkin ratas.

  Ei vaan osunut silmään. Ei me kisapeleissä ruveta välyksiä pienentää tuossa kohtaa. Vasta kun kytkin rupee luistaa kun tuolta välistä valuu öljyä niin harkitaan vaihtoa, ja silloinkin otetaan sopivasti kulunut tilalle. Päittäisvälyksen kanssa pitää olla tarkkana kun vaihtelee noita. Päätyprikalla on helppo säätää välystä isommaks.
 8. 1 point
  Oletko lukenut vikakoodit? Samalla voisi koettaa ISTAlla/INPAlla erikseen testata noiden aktuaattoreiden ja antureiden toiminnan, jottei tarvitsisi summassa vaihtaa.
 9. 1 point
  ZepeteuZ

  Austin mini 850 -69

  Vihdoinkin on mini saanut lopullisen värin ylleen. Jousituskin on paineistettu alustavasti.Lopulliset säädöt sitten kun kone on paikoillaan.Toinen etupenkki vielä verhoiltava ja sitten jarrut käsittelyyn.On tämä vaan hieno vaihe projektissa. Optimistisesti ensi kesän ajoihin...
 10. 1 point
  timot

  Mistä tunnistan viallisen jakopään?

  Itsellä kaksi N18 koneella olevaa Miniä Paceman ja Countryman. Kumpaankin vaihdettu vuonna 2015 valmistajan takuuseen jakopää, eli on niissä ollut ongelmia varsinkin alkupään tuotannossa 2010-2012. Öljyt vaihdan 10 tkm välein ja joka toinen öljynvaihto moottoripesu ennen öljynvaihtoa. Halvinta remonttia öljynvaihto.
 11. 0 points
  MikaJ

  R56 nokkahihna reistailee

  Orkkis sarja sen verran edullinen että en itsellenikään muuta laittaisi, varsinkin kun kyseessä on täysin susi konstruktio. Tarvikkeenakin tosin saa samaa niitattavaa ketjua. Mutta kun liike teettää asiakkeelle tommoisen työn niin halvimmallahan se teetetään. Juuri sain yhden hyvän esimerkin korjattua kun ostin isolta valkakunnallisesta ketjulta "romuna". He olivat teettäneet siihen remontin kun uusi omistaja oli valittanut öljyvuodosta. En tiedä missä maakuopassa se on korjattu, mutta kaikki niin päin persettä kuin voi olla. Alkuperäinen ongelma oli vuotava kampuran takastefa, samalla oli sitten asennettu kokonaan uusi kytkinpaketti vauhtipyörineen ja painelaakeri/työsylintereineen. Korjauksen jälkeen öljyvuodot oli vielä isompia ja uusi kytkinkin luisti, diagnoosi oli että moottorilohko halki. Nooh, mitä sieltä sitten löytyi: - Starttimoottori yhdellä pultilla kiinni - Laatikon ja lohkon välistä alavälipelti puuttui, vääntää laatikkoa millin vinoon. - Kampuran stefa asennettu väärinpäin - Vaihdelaatikon kytkinakselin stefa puuttui kokonaan. Aika kaukana haljenneesta lohkosta oltiin, edellisellä korjaajalla taisi olla pahasti halkinainen otsalohko. Tällä kertaa halpa korjaamo taisi tulla kalliiksi, mutta kait se pidemmässä juoksussa lyö leiville.
×
×
 • Create New...