Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation since 19/09/21 in all areas

 1. Sunnuntaipäivän harrastelusession jälkeen lisävalot ovat nyt kuosissa. Tässä opittua: - Kun footwell module on paikallaan autossa, alempi liitin on X14260 - X14260 sisäosa on harmaa, näkyy myös paketin päässä avaamatta liitintä - oikea johto on kelta-punainen, PIN 41 Halusin erillisen kytkimen lisävaloille, koska jos laitan jossain vaiheessa nokalle suuret ja tehokkaat kannut joissa käytän välillä muovisuojia, on hyvä pystyä kontrolloimaan milloin nuo menevät päälle. Minin tarjoama OEM-kytkin on ankea muoviviritelmä, paremman kytkimen piuhoitus onnistuu seuraavasti: - Lisävalot menevät stand by -moodiin (josta syttyvät sitten pitkien kanssa yhdessä), kun vihreä koskettaa maata. Seuraava kosketus ottaa stand by -moodin pois. - Ruskea: maa (sekä kytkimelle että mahdolliselle merkkivalolle) - Vihreä: kytkimelle menevä + - Sininen: merkkivalon +, kun lisävalot ovat stand by -moodissa Itse käytin tällaista kytkintä. Lisävalona tämä paketti asennettuna alasäleikön sisään, varsin huomaamaton kun ei ole päällä - ja mikä tärkeintä kaupungissa, mikään osa ei tule etupuskurin etupuolelle varomattomien taskuparkkaajien murjottavaksi. Kohtuuiso operaatio sivupolkuineen, mutta lopputulos palkitsi. Marko
  3 points
 2. Kiitos vinkistä. Kyllä täällä on täysi ruumiinavaus käynnissä.
  2 points
 3. Päivitetääs tilanne tännekin... Eli keväällä oli alun perin tarkoitus ko. projekti tehdä. Ikävästi ebay:stä tilattu luukku tulikin palasina perille (lasit oli ehjänä, mutta muuten kasetti oli valmiiksi rikki). Erinäisten reklamaatioiden jälkeen sain rahat lopulta takaisin. Uusi käytetty luukkusetti löytyi Saksasta ja se oli pakattukin asianmukaisesti. Vaihtoprojekti meni suunnitelmien mukaan. Paras apu oli newtis.info:n mallikohtainen ohje. Eniten aikaa meni verhoilun purkamiseen (häikäisysuojat, sisäkahvat, pilareiden suojat, peili, sisävalo, katon kytkinpaneeli, kattopahvi, sivu airbagien kaasupatruunoiden irroitus). Kattopahvin kanssa sai hieman taiteilla että sai sen autosta ulos ilman taitoksia. Itse luukun irroitus oli suoraviivainen operaatio: 18 kpl ruuveja auki ja luukkupaketti oli irti. Tässä kohti apumiehelle oli käyttöä, sillä luukkupaketti painaa n. 24 kg ja on kooltaan sen verran suuri. Kasetin asennuksessa ei ollut mitään ihmeellistä. Ohjeen mukaan hankin keskitystapit luukun asemoimiseksi oikein -- käytännössä olisi pärjännyt ilmankin. Lopuksi verhoilun takaisin asennus. Kasetista on tullut 2007:n jälkeen useampikin versio, itselle tuli nyt realoem:n mukaan viimeisin (2012>) versio.
  2 points
 4. Ek1

  Harrastajia Hämeenlinnassa?

  Terve kaikille. Ostin äskettäin ensimmäisen Mini Coopperini, 03 vuoden ässä. Mietiskelin löytyykö Hämeenlinnasta harrastajia? Olisi kiva voida tavata ihan livenä ja saada vähän neuvoja näin alkuun, Mini on autona minulle kuitenkin täysin uusi maailma. Tarkoituksena olisi pitää tuo puoliksi käyttöautona ja puoliksi harrasteena. Kaikenlaista pientä fiksausta olisi Minini kuitenkin heti alkuun vailla, ensimmäiseksi mekaaninen puoli kuntoon, mm ahdin kaipaa öljynvaihtoa, tulevaisuudessa äänimaailmaa olisi kiva parantaa ehkä rosteri putkistolla, ja aina ne lisä hevoset kiinnostaa myös. Joten jos Hämeenlinnan alueelta löytyy asiantuntevaa harrastajakuntaa niin olisi kiva tavata.
  1 point
 5. Tertsi

  Harrastajia Hämeenlinnassa?

  Harrastajasta nyt tiedä mutta hattulassa ja 2kpl käyttö minejä pihassa
  1 point
 6. Igor

  Harrastajia Hämeenlinnassa?

  Jos R53-miittiä puuhastellaan, niin voisin kans olla kiinnostunut. Ei täältä Tampereelta Hämeenlinnaan niin mahdoton matka ole. Mini tosin on jo talviteloilla, mutta pääsenpähän varmemmin perile, kun tulen tolla ranskalaisella.
  1 point
 7. Käyttöohjekirja saatu, tulipa nopeesti, seuraavana päivänä jo,hyvä Posti! Ja kiitokset vielä "Kirurgille" vinkistä!
  1 point
 8. minapamina

  Mini R53 ropausta

  Kuvia ei valitettavasti tullut otettua, kun mitään "ihmeellistä" ei tehty. Vuoto johtui siitä, että kuvan 1 letkuun/osaan nro. 4 oli tullut repeämä. Ei mikään iso, ehkä 3-4mm pitkä, mutta kuitenkin niin että siitä tuli paineen alla vettä liikaa ulos. Tilalle Motonetista 17mm vesiletkua lyhyt pätkä. Ei varsinaisesti täydellisen muotoinen, mutta noin lyhyhessä ja suorahkossa 10cm vedossa ei varmaan juuri mitään merkitystä. Lisäksi toinen tämän letkun clampeista oli puristuskohdan törröttävällä metallilla tehnyt vähän isomman ja syvemmän nirhauman kuvan 2 letkuun/osaan nro. 6. Ei kuitenkaan vaikuttavan olevan reikä, joten laitettiin reilummin kumiteippiä ympärille. Katsotaan josko nuo korjaukset paikkasivat vuodon. Simppeli ja halpa homma, mutta projektiin meni silti se 6h, koska 17mm vesiletkua ei luonnollisesti ollut ekassa Motonetissa, minkä lisäksi piti purkaa omaan makuun keulaa vähän liikaa, jotta tuohon yhteen pikku putkeen pääsi käsiksi. Kuva 1 Kuva 2
  1 point
 9. karvalakki

  Cooper S 09 vikisee ???

  Uups. Nyt kyllä avaisin jakopään ennen kuin ajaisin tämän enempää jottei satu enemmän vahinkoa.
  1 point
 10. Täällä myydään sopivaa? https://www.huuto.net/kohteet/minin-kayttoohjekirjat-fin-uudet-3-erilaista/550642949
  1 point
 11. Ootko kysynyt Autokeskukselta Tampereelta? Käsikirja on muuten varmaan eri 2001-2004 ja 2005-2006, kun tuli facelift. Valoumpioissa ja kajuutassa (mm. kellon paikka ja monitoimiratin napit) on joitain eroja jotka luulis näkyvän käsikirjassakin.
  1 point
 12. Turbo 69

  Koneistamot.

  Käytin pitkästä aikaa, pari minin kantta plaanattavana tutussa koneistamossa. Pikkasen on hinnat noussu, pyysi 150€ kahesta! Sain käteisellä kuitin kaa 130: n, ei ollu enempää mukana. Tosin aikataulu ei pitäny paikkaansa. Onko kokemuksia oman seudun nyky hinnoista? Tälläkin koneistajalla paikat täynnä tehtäviä moottorin osia, ruuhkaa. Vanhat vehkeet, ei ainakaan siitä voi johtua nuo älyttömät hinnan nousut.
  1 point
 13. Kimi

  Koneistamot.

  Moi, Suoristus/ kymppä pois niin hinta ollut jotain 50-70eur, ja kisakantta tehdessä tarvii otta 2mm pois niin joutu maksaa yli 100e per kansi. Ja tulee koska tulee. Onneks on oma cnc-jyrsin jolla teen silloin kun mua huvittaa ja saa palotilat semmoseks ku haluaa, ja 0eur /kimi
  1 point
 14. Igor

  Matkapuhelinteline f54

  Cravenspeediltä löytyy myös R50:een: https://www.cravenspeed.com/gemini-phone-mount-for-mini-cooper-r53-2002-2006/ Ja sitten tietty ne Broditit, mutta niistä ei ole iloa jos haluaa luurin sinne mittariston tasalle: https://www.brodit.com/productList.html?lrhandDrive=lhd&brand=Mini&model=Cooper&year=2005&pn=prod Mulla itselläni on tämä: https://www.brodit.com/product.html?id=853013&pn=prod&brand=Mini&model=Cooper&year=2005
  1 point
 15. Jykkepoika

  Sähköminiin vanteet

  No nyt viimein tuli vanteet ja ne on saatu pyöräytettyä alle. Vanteen speksithän on OZ Ultraleggera Matblack 7.5X17 5X112 et 50, renkaiksi jäi noi tehtaalla alle laitetut Hankookin Ventus S1 evo3:t Ulkonäön puolesta varmaan 18" olis ollut parempi mutta koska patteri auto ja valmiina 8tkm ajetut kumit niin päädyin 17" kokoon. Pienenä kauneus virheenä vanteiden mukana tulleet pultit ovat kirkkaat, pitää tutkailla löytyskö jostain vastaavat mustina tai ehkä noi olis mahdollaista käsitellä jotenkin mustiksi? Soviterenkaan näihin joutui laittamaan, mahtuivat hyvin alle eikä ota mistään kiinni. Ensimetrien perusteella, ihan herkästi tuntuu auto kulkevan kun painoa vanteista lähti ihan mukavasti pois. ET lukeman muutoskin on maltillinen, 54 -> 50 Alkuperäisille Roylette vanteille pyöräytettiin talvikelejä odottamaan Continentalin Viking Contact 7 kitkat koossa 205/45/17. Näitä ei tarvinnu paljon pähkäillä koska ns "merkkirenkaista" nää on ilmeisesti ainoat joita valmistetaan tuossa koossa. Tilaustavaraa oli nämäkin, suomen varastoista ei löytynyt. Sekin varmistui rengasliikkeessä että nuo Hankookit ei ole runflatit joten motonetin kautta kurvasin ja Osramin kompura+ paikka-aine setti löysi paikkansa tavaratilassa. Ainakin paketin kyljessä lupaavat että Osramin käyttämä paikka aine ei rikkoisi TPMS antureita..
  1 point
×
×
 • Create New...