Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 22/06/19 in all areas

 1. 1 point
  next

  Valoja mittari täyteen!

  Laturiahan se huutaa ettei lataisi äkkiseltään. Sitä kautta sitten varmaan abs putoaa pelistä. Tai sitten isompaa vikaa siinä bcu yksikössä.
 2. 1 point
  Igor

  Jakopää remontti

  Mä uusin jakopään omaani 183tkm kohdilla, kun oli kone muutenkin levällään. Kyllähän se käyntiääni pikkuisen muuttui sivistyneemmäksi, ainakin tyhjäkäynnillä. Ajossa tuossa on sitten kaikkea muuta meteliä.
 3. 1 point
  Jukka Rantala

  Jakopää remontti

  Tänään vaihdettu uusi kiristin .Mut täysin äänettömäksi ei sitä taida saadakaan.kun uusimalla kaikki hilpeet jos silläkään.Kysyin Autokeskuksen huoltomieheltä kehu et pikemmin ominaisuus kun vika.Raision Autokeskuksen Mini Services ei kuulemma ole koskaan vaihdettu ketjua näihin eka koppasiin.(uus Mini)
 4. 1 point
  next

  Jakopää remontti

  Olen samaa mieltä kuin Barclay. Se menee kasaan juuri kasatessa sen takia kun on tyhjä itse öljystä. Voi olla tekemätön jos täyttää.
 5. 1 point
  Barclay

  Jakopää remontti

  Juuh, ei ainakaan mieleen ole jäänyt, että olisi kovasti saanut taistella. Eihän se kiristimen jousi kovin jäykkä ole.
 6. 1 point
  Barclay

  Jakopää remontti

  Tuohon kiristimen aukeamiseen, niin tuota itse kun vaihdoin 04 R50:een tuon kiristimen ja juurikin luin, että pitäisi laahainta painamalla vapauttaa se kiristin, niin tein ihan vaan niin, että vapautin sen kiristimen, kun se oli irti ja sitten pistin paikoilleen. En tiedä onko se hyvä idea mutta ei ainakaan levinnyt kiristin eikä moottorikaan eikä muistaakseni tarvinnut juurikaan jännittää rallatusta. Ideana oli juurikin se, että välttäisi sen rallatuksen ja ketjun löysällä käymisen.
 7. 1 point
  Mini1380

  R53 Cooper S 2004 ilmansuodatin

  Taitaa olla. Saksasta tosin sai originaalia aika edukkaasti noin 1/3 suomen hinnasta. Itse vaan luotan originaalin parempaan suodattavuuteen verrattuna noi "vapaavirtaussuodattimet".
 8. 1 point
  Igor

  Jakopää remontti

  Kiristin on tosiaan tulpan alla, koneen takana öljynsuodattimen jalan vieressä. Ainoa 19mm kanta konepellin alla, vaikea erehtyä. Tulppa auki, ja kiristimen saa vedettyä sormin ulos. Uusi kiristin paikalleen ja tulppa takaisin. Ekalla kerralla hommassa saattaa tosiaan mennä vartti tai pari kun sen joutuu tekemään sormituntumalla sokkona. Tulpan näkee parhaiten repsikan puolen eturenkaan takaa kurkkimalla (en muista näkeekö irrottamatta rengasta), mutta ainakaan mun kädet ja työkalut ei sitä kautta taivu kyseiseen hommaan. Eli yläkautta olen sen vaihtanut 19mm piippuavaimen kanssa. Kuulemma 3/8" räikkä matalalla 19mm hylsyllä sopii myös hommaan. Kun koneen räjäyttää käymään, kestää hetken että uusi kiristin "aukeaa", joten voi rallattaa hetken aika railakkaasti. Korjaamokäsikirjan neuvoma virallinen metodi onkin vapauttaa kiristin painamalla jollain työkalulla jakoketjun laahainta ulospäin ennen käynnistystä, mutta tuo vaatii venttiilikopan irroittamisen.
 9. 1 point
  Ottaa apulaitehihnan pois paikaltaan ja laittaa koneen käyntiin, sillä varmistaa sen ketjun... ja samalla voi pyöritellä kiristin/ohjain rullat, laturin , ilmastoinnin yms. apulaitteet. niin se korjaamokin todennäköisesti aloittaa...
 10. 1 point
  Igor

  R53 JCW -06

  Puolan uusiminen korjasi tuon käyntihäiriön, mutta lämpimänä käynnistyy edelleen vähän nihkeästi. Pikkuisen kun polkaisee startatessa kaasua, niin lähtee helpommin tulille. Hiukan myöhemmin käyntihäröjä ilmeni myös isommillla kierroksilla, ja logeissa näkyi että seokset heitteli miten sattuu. Suuttimien käyttöaste heilui 95% päällä, joten pistin isommat tilaukseen. Vanhoja 650cc suuttimia irrottaessa selvisi, että todennäköisempi syy seoksien heittelylle oli suuttimien kärkiä peittävä öljyinen tahmea mönjä. No, ainakaan nuo 1000cc:t ei lopu heti kesken, vaikka overkilliä ovatkin. Maksimi käyttöaste tipahti tuonne 65-67% nurkille. Vanhoja suuttimia peittänyt öljykerros oli todennäköisesti päätynyt sinne huohotusletku(je)n kautta, joten laittelin hyllyllä jo melko pitkään odotelleen oil catch canin pikaisesti paikalleen. Jos nyt säästyis nuo uudet suuttimet samalta käsittelyltä. Varmaan tarttee tuo lisääntyneen huohotuksen syykin jossain kohtaa hoitaa kuntoon... Tuolla setupilla kävin eilen dynossa (kiitokset TuplaPetelle!), ja alkuun vaikutti lukemien saaminen huonolta, kun kärry on vähän matalan puoleinen... tunkin paikkojen alle pienet lankut, niin ei ottanut enää mikään rulliin kiinni, mutta tietysti paino renkailla vähän keveni. Pitoa löytyi onneksi suihkepullosta suunnilleen riittävästi, ja pyöriltä mitattiin 169,1 kW (~227 hv) @ 6960rpm. Laskennalliseksi konetehoksi dyno antoi 197,7 kW, eli noin 265 hepoa. Kaippa tuo on ihan ok 220tkm ajetulle ja itse kadulla säädetylle härvelille.
×
×
 • Create New...