Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 29/01/20 in Posts

 1. 3 points
  Micke

  6-vaihteinen 5-vaihteisen tilalle?

  Tässä olisi vähän enemmän tietoa mitä kaikkea tuo muutos vaatii. https://web.archive.org/web/20150404150529/http://personal.stevens.edu/~jdunn/FixingtheWeakLink.pdf FixingtheWeakLink.pdf
 2. 2 points
  Igor

  R53 JCW -06

  Viime suvena Wilbon onnistui haalimaan maailmalta tänne pohjolan perukoille suhteellisen harvinaiset JCW Sparco -penkit. Olin jo pidempään kuolannut sellaisten perään, mutta niitä näkyy myynnissä lähinnä Briteissä sivuhuomautuksella "collection only", ja sielläkin melko harvoin. Ebayssä on roikkunut myynnissä yhdet nahkaiset ja yhdet kankaiset jo kohta kaksi vuotta, mutta hinta on sellainen, että myyjä ei selvästikään halua päästä penkeistä eroon. Eli kauaa ei tarvinnut miettiä, kun Wilbon ilmoitti että jakkarat olis kaupan. Mahtuivat muuten hienosti Minin kyytiin. Näitä Sparcoja on saanut joskus muinoin tilattua R50/R53:een tehtaalta lisävarusteena sekä marmoritiskiltä jälkiasennuksena, ilmeisesti ainakin siihen asti kun sivubägilliset Recarot (jotka on GP:ssä vakiona) tuli tarjolle joskus faceliftin tienoilla. Penkki on käytännössä Sparco Milano, mutta hieman eri verhoilulla. Tarjolla on ollut kangas-, nahka- ja alcantaraverhoillut versiot. Nämä kangasverhoillut yksilöt on pohjasta löytyneiden Sparcon quality check -tarrojen perusteella tehty vuodenvaihteessa 2003/2004, ja siihen nähden kuskin penkin sivutuet oli kuluneet jopa yllättävän vähän. Roudasin kuskin penkin kuitenkin verhoomoon alkuperäisen ryhdin palauttamiseksi. Siellä selvisi että selkänojan sivutukeen oli jo kertaalleen vaihdettu yksi pala kangasta, mikä selittää vähäisen kuluman. Se ei tarkemmin syynäten ole ihan samaa kuosia kuin muu penkki, mutta koska alkuperäistä vastaavan kankaan löytäminen osoittautui turhan haastavaksi, se sai jatkaa toistaiseksi palvelustaan. Sivutuen kuluneet ompeleet ja painuneet pehmusteet uusittiin. Kokoero vakiopenkkeihin verrattuna on aika hurja. Selkänoja hankaa kiinni B-pilariin jos penkkiä siirtää tarpeeksi taakse, ja selkänojan kallistussäätöön ei ylety jos ovi on kiinni. Mutta on eroa tuen määrässäkin... enää ei tartte roikkua ratissa rystyset valkoisina, että perse pysyis penkissä kurveissa. Ristiseläntukeakin on kerrankin riittävästi. Painoa Sparcoilla on yllättäen reilu kilo enemmän kuin vakionahoilla, vaikkei näissä ole edes korkeussäätöä.
 3. 2 points
  Igor

  R53 JCW -06

  Kärry pääsi lokakuussa sisätiloihin talvea pakoon, vaikkei tässä kovin kummoista talvea ole ollutkaan. Viime kesän ajelut meni lopulta ilman isompia murheita. Öljyä tuntuu menevän edelleen mukavaan tahtiin, eikä sitä kuitenkaan päädy ihan hirveästi tuonne öljynkeräyssäiliöön. Ilmeisesti sitä poistuu palamalla enemmän sylinterien seinämistä kuin huohotuksen kautta. Black Friday -tarjouksesta nappasin RVS-satsit aika sopivaan hintaan, ja ajattelin tehdä käsittelyt koneeseen keväällä ajokauden alkajaisiksi. Saas nähdä saako sillä tekohengitettyä tuota yhtään. Männänrengasjumppa on joka tapauksessa edessä jossain vaiheessa. Keräyssäiliön siirsin venakopan vierestä viileämpään paikkaan ABS/DSC -pömpelin viereen, ja sen jälkeen sinne alkoi kertymään (tiivistymään) myös veden ja etanolin sekoitusta. Kesällä tehtiin Minillä pieni road trip etelänaapuriin Pärnuun ja Tarttoon. Alkukesästä tein tuota reissua silmällä pitäen koneeseen bensasäädöt, kun Virosta ei etanolia saa. Mutta lopulta reissusta selvisikin ottamalla Helsingissä tankin täyteen viinaa, ja tankkaamalla kymmenen litraa bensaa sekaan Pärnussa. Viro on lyhyiden etäisyyksien maa. No, onpahan säädöt valmiina ensi kesän IMM-reissua varten. Radallakin tuli käytyä muutamaan otteeseen, ja tietenkin myös MCFF:n ratapäivillä Ahvenistolla. Kannattaa käydä tsekkaamassa kuvat tapahtumasta clubin nettisivuilta: https://www.mcff.net/syysratapaiva-2019-ahvenisto-galleria/ Alastarossa siirrytiin uusitun asvaltin myötä ajamaan autoillakin ns. mopolenkki, eli viimeinen kurvi mennään hieman eri reittiä kuin aikaisemmin. Tuo lisää kierrosaikaan ilmeisesti joitain sekunteja, joten vertailua vanhoihin aikoihin on vaikea tehdä. Suoranopeudet oli logien mukaan kuitenkin kovempia kuin aikaisemmin, joten jossain on tapahtunut jotain kehitystä. Paras kierrosaika oli 1:37,22, joka on n. 2,7sek hitaampi kuin aikaisempi personal best lyhyemmällä lenkillä. Alla kyseinen kierros videon muodossa. https://youtu.be/2_pucMjfzfM
 4. 1 point
  MRo

  MCS R56 alustasarja

  Tuli laitettua alle BC Racingin V1 setti. On todella hyvä aiempaan verraten. Jousen esijännitys mahdollisimman löysälle ja vaimennus noin puoliväliin...toimii kadulla omaan makuun todella hyvin-> jämäkkä, mutta ei pintakova. Olisiko vaihtaneet tuon alapuslan matskua, koska ei vaikuttanut umpikamalle ja aiempaan nähden kuulostaa jopa äänettömämmältä, tai sitten tuo V1 (hinnat alkaen setti) on löysemmillä puslilla. Jos miinuksia hakee, niin takaiskarin vaimennusta ei pysty säätämään paikallaan, koska säädön jatkopätkän asennus yläpäähän olisi vaatinut melkoista askartelua. No, jos joskus tekee mieli säädellä, niin onpa nuo nopea irroittaa....
 5. 1 point
  Igor

  R53 JCW -06

  Yokohama AD08R:t on tuossa alla. Viimeiset viisi tai kuusi vuotta olen käyttänyt noita rataillessa, kaksi ja puoli sarjaa olen ajanut niitä loppuun... En muista radalla ajaessani kiinnittäneeni huomiota tuohon vinkunaan. Ehkä kameran mikki poimii ne jotenkin korostetusti. Pitoa kyllä riittää, voin suositella lämpimästi. Kadullakin niillä pärjää, jos sietää sitä urissa vetelyä ja rengasmeteliä, ja muistaa vältellä lätäköitä. On muuten 205/50-16 -kokoisissa renkaissa eroja... vasemmalla Misukan PS3, oikealla AD08R. Toki vanteiden leveydessäkin on puolitoista tuumaa eroa.
 6. 1 point
  Micke

  suodattimen jalka

  Oma aukes kun käytin n. 1 metrin pituista putkea, en tiedä kuka sen oli aiemmin laittanut kiinni... Onneksi mikään en hajonnut vaikka siltä se kuulosti.
 7. 1 point
  karvalakki

  suodattimen jalka

  Tuommoinen kiristäminen on kyllä jo rikollista toimintaa. Vie se sinne nyrkkipajalle, joka sen viimeksi kiristi ja vaadi hankkimaan uusi kansi, jalka ja tiivisteet jo valmiiksi. Hajosi se näkyvästi tai ei, niin kyllä siinä alumiinisessa osassa jo on hiusmurtumia tuommoisen runnomisen jälkeen. Ihan älytöntä. Ohjearvo tosiaan 25Nm, siis ei paljon sormitiukkuutta enempää.
 8. 1 point
  holkki

  suodattimen jalka

  R56 MCS omistajaa harmittaa aivan pirusti, jos onnistuu rikkomaan edes tiivisteet siitä suodatin jalasta...on nimittäin v-mäinen irroitella ja vaihtaa ne tiivisteet...ei kai kukaan niitä suodatin kansia millään pulttipyssyllä kiinni ammu? mulla on tullut vastaan vuotava kansi, kun se tiivisterengas oli asennettu väärään paikkaan kannessa ja kiinnittäessä ei oikein asettunut...
 9. 1 point
  Igor

  suodattimen jalka

  Mä en ole kertaakaan saanut sitä o-rengasta rikki, mutta olen vierestä seurannut öljyn roiskumista lattialle kun noin käy. Hieno konstruktio kyllä. Mulla on omassa kierteet siinä kannessa lämpöanturille, on taatusti metallia. :)
 10. 1 point
  next

  suodattimen jalka

  Ainakin omassa on sitä ongelmaa että pitää todella hyvin rasvata se ylempi o-rengas tai se jalan alumiinireuna leikkaa sen kiertäessä liki poikki. Pari kertaa alkuaikoina tämän tein kunnes tuli ihmeteltyä mikä sen aina rikkoo(se siis alkoi vuotaa kannesta ja vuosi siitä hiljakseen silloin). Jotenkin se ei sinne mennyt sen jalan kartion mukana vaan leikkasi aina kiinni siihen alumiinireunaan jalassa. Öljyllä pitää se valella todella hyvin omassa.
 11. 1 point
  karvalakki

  suodattimen jalka

  Varaosaluettelon perusteella näyttää siltä, että koko öljynsuodattimen jalka kansineen on ollut susi jo syntyessään ja vaihdettu kokonaan toisenlaiseen, ettei jopa jonkun sortin kampanjana. Uudella varaosanumerolla tarjoaa alumiinista kantta.
 12. 1 point
  Turbo 69

  suodattimen jalka

  Onkohan noista hajonnut se muovinen ja laitettu tilalle metallinen?
 13. 1 point
  mini one

  suodattimen jalka

  -04 Onessa kanssa metallinen kansi
 14. 1 point
  Jykä

  suodattimen jalka

  Meidän R50 2003 Cooperissa on alumiininen suodattimen kansi.
 15. 1 point
  next

  suodattimen jalka

  En muistanut katsoa omaa kun kävin hallilla. Huomenna tarkistettava mutta mulla on sellanen muistikuva että olisi muovia kun muistaakseni vielä ihan musta kansi eikä tuollainen alumiinin hopeinen.
 16. 1 point
  Turbo 69

  suodattimen jalka

  Nyt menee mielenkiintoiseksi...kyllä ne on muovisilta vaikuttanu, en kyllä ikinä viilalla tai magneetilla niitä kokeillu.
 17. 1 point
  skithund

  suodattimen jalka

  Kyä mun R53:ssa oli ainakin metallinen.
 18. 1 point
  Turbo 69

  suodattimen jalka

  -02 Cooperissa oli muovia, en ole muissakaan metallisia nähny.
 19. 1 point
  next

  suodattimen jalka

  Muovikansi siinä on ja ei kestä lämpöä yhtään muuten kuin mitä moottorista tulee. Kovaa kuuluukin olla kiinni ja aukeaa kyllä hylsyllä ja pitkällä vääntimellä. Jos nyt tuntuu siltä ettei saa itse auki niin vie korjaamolle, ne tilaa uuden kannen jos se halkeaa.
 20. 1 point
  Igor

  "Kromikoristeet"

  Juu, nuppi lähtee vetämällä. Saattaa olla aika tiukassa. Siinä riuhtoessa kannattaa varoa ettei se irti lähtiessään jatka samaa matkaa omaan nenään/otsaan/silmään...
 21. 1 point
  ZepeteuZ

  Austin mini 850 -69

  Edistyttty on. Takaluukun tiivisteen kanssa harmaita hiuksia. Ei kovin hyvin istu nämä nykyiset muovisekotteiset,ei juurikaan jousta. Lukon kohdalta ok mutta reunoilta irvistää. Takaikkuna ja tuulilasi paikoillaan.
 22. 1 point
  Turbo 69

  Mini juttu.

  Uudessa Mobilistissa hieno juttu vanhasta rallista Minillä ja toinen pienempi : Vaimon ääni osiossa.
 23. 1 point
  MikaJ

  Lämppäri r50.

  Voi olla myös sisäisesti muurautunut umpeen sopivasti vaikka letkut on kuumia, aika yleistäkin jos ei ole jäähdytinesteitä vaihdettu ajoissa tai on sekoitettu eri nesteitä. Tämän saa helpoiten tarkistettua niin että tulikuuman auton antaa hetken käydä korkeilla kierroksilla ilman sisätilanpuhallusta. Sitten puhallus päälle ja jos hetken tulee lämmintä niin kenno on vaihtokunnossa.
 24. 1 point
  minorv8

  Tankin anturin vastusarvot

  Mulla oli jossain muistissa että olisin mitannut luokkaa 270 tyhjänä ja hippasen päälle 30 Ohmia täynnä. Vanhemmissa taisi olla jotan 0 tyhjänä ja 90-100 täynnä.
×
×
 • Create New...