Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 19/11/13 in Posts

 1. 4 points
  Igor

  R53 JCW -06

  Puolan uusiminen korjasi tuon käyntihäiriön, mutta lämpimänä käynnistyy edelleen vähän nihkeästi. Pikkuisen kun polkaisee startatessa kaasua, niin lähtee helpommin tulille. Hiukan myöhemmin käyntihäröjä ilmeni myös isommillla kierroksilla, ja logeissa näkyi että seokset heitteli miten sattuu. Suuttimien käyttöaste heilui 95% päällä, joten pistin isommat tilaukseen. Vanhoja 650cc suuttimia irrottaessa selvisi, että todennäköisempi syy seoksien heittelylle oli suuttimien kärkiä peittävä öljyinen tahmea mönjä. No, ainakaan nuo 1000cc:t ei lopu heti kesken, vaikka overkilliä ovatkin. Maksimi käyttöaste tipahti tuonne 65-67% nurkille. Vanhoja suuttimia peittänyt öljykerros oli todennäköisesti päätynyt sinne huohotusletku(je)n kautta, joten laittelin hyllyllä jo melko pitkään odotelleen oil catch canin pikaisesti paikalleen. Jos nyt säästyis nuo uudet suuttimet samalta käsittelyltä. Varmaan tarttee tuo lisääntyneen huohotuksen syykin jossain kohtaa hoitaa kuntoon... Tuolla setupilla kävin eilen dynossa (kiitokset TuplaPetelle!), ja alkuun vaikutti lukemien saaminen huonolta, kun kärry on vähän matalan puoleinen... tunkin paikkojen alle pienet lankut, niin ei ottanut enää mikään rulliin kiinni, mutta tietysti paino renkailla vähän keveni. Pitoa löytyi onneksi suihkepullosta suunnilleen riittävästi, ja pyöriltä mitattiin 169,1 kW (~227 hv) @ 6960rpm. Laskennalliseksi konetehoksi dyno antoi 197,7 kW, eli noin 265 hepoa. Kaippa tuo on ihan ok 220tkm ajetulle ja itse kadulla säädetylle härvelille.
 2. 3 points
  timot

  Uusi Mini tuli jälleen taloon.

  Nyt tuli kolmas Mini taloon, Mini Countryman S , Paceman S ja Cooper. Tämä tuntuu jo sairaudelta keräillä näitä. Se Paceman on uusin hankinta.
 3. 2 points
  JemenJ

  R53 JCW -04 ostoaikeissa

  Tarjoukset maalaustöistä vaihtelivat 500-1400€ välillä. Mitä enemmän nyrkkipajalta paikka näytti sen halvempi tarjous yleensä oli. Minun kohdalla kustannukset olivat lähempänä tuota ylärajaa. Paikan valintaan vaikuttivat myös muutamat ennakkosuositukset sekä heidän asenne kyseiseen työhön. Halvemmissa paikoissa voivoteltiin ’kun on niin hankala ja saakohan tuosta hyvää millään’, kun taas MH Colorin tyypeillä oli selkeä visio ja ammattimainen asenne kuinka pitää tehdä että tulee hyvä. liitteenä muutama kuva puhtaasta autosta.
 4. 2 points
  sami_espoo

  Valoja mittari täyteen!

  Laturi vaihdettu (olihan varsin ahdas vaihtaa ) ja taas Mini kulkee. Sami
 5. 2 points
  johnny

  Käsijarrun säätö R53

  oliko se löysä ennen kuin aloit tekemään jarruremonttia? jos ei niin jätä vaijeri rauhaan ja tee homma uusiksi.. tässä järjestyksessä, ensin suositeltavaa säätää/pyörittää mäntä niin likeelle kuin pystyy, lyödä kaikki kasaan ja sen jälkeen pumpata jarrupoljinta et saa viimeisetki "löysät" pois ja vasta tämän jälkeen voi/saa kokeilla kässäriä kahvasta. jos taas oli löysä, niin tarkistitko et kaliiperista ei ollu vivut jääny "päälle" asentoon? toi vaijerinsäätö on semmonen et siihen ei oikeastaan tarvitse eikä pidä koskea ku vaiskoja vaihdettaessa, eri juttu sitten esim jotku erillisillä kässärikengillä olevat katiskat joissa säätö saattaa olla pelkästään vaijerissa. eli älkää enää ikinä koskeko siihen vaijerisäätöön ja sanokaa myös kaikille teidän tutuille etteivät koskisi siihen
 6. 2 points
  johnny

  Jarruvalot jää palamaan

  .. ja diodit. sellainen sieltä ilmeisesti myös pamahtaa. tässä joku linkki
 7. 2 points
  Aki

  -93 cooperin kulku ongelma

  Mulla on spi mpi yhteensopiva testeri.
 8. 2 points
  Mini1380

  -93 cooperin kulku ongelma

  Turussa Autosähkö ja Dieselhuolto Häkkisellä on muistaakseni SPi Miniin sopiva Snap-On:in testeri ja ohjelmistot.
 9. 2 points
  Tervetuloa takaisin. Kiitos kiitos :) Näin kävi, ekaa kertaa ikinä, otin exän takaisin ja aloin uuteen suhteeseen... Nuo valkoiset vanteet on tuhoutuneet matkalla ja pientä sipistelyä vaatii, mutta erittäin siististi ajetut 3,5 vuotta / 50tkm takana. Voi sitä hymyn määrää, kun pedaalia painaa...
 10. 2 points
  Igor

  R53 Cooper S optimointi

  Sen pultin oikea momentti on 115Nm.
 11. 2 points
  "Täysin alkuperäinen yksilö"
 12. 2 points
  Igor

  F5X ECU piristystä

  Vastaavia löytyy myös muilta valmistajilta, kuten Bytetronik: https://www.bytetronik.com/services/f-series-ecu-tuning/ R53:een saa Bytetronikilta kustomoidun etäohjelmoinnin, mutta se vaatii että autoon asennetaan laajakaista-lambda ja lähetetään logit määritellyistä ajosykleistä. Sitä en tiedä onko heidän F-sarjan ohjelmoinnit mallia purkki vai kustom. Mulla on R53:ssa Bytetronikin FullAccess, jolla olen tehnyt ohjelmoinnit ihan itse kustomoiden. Yllättävän vähän olen saanut sillä mitään hajalle. :D
 13. 2 points
  Juge

  Miten Countryman nostetaan?

  Siitä renkaiden ihan välittömässä läheisyydessä on tunkalle paikat. Ne on yleensä kerrottu myös ohjekirjassa. Ihan tavallisella, noin parin kymmenen euron tunkalla on pärjännyt. Tosin, kun noita hommia tekee vähänkin useammin niin olisi varmaan hyvä satsata noin satasen hallitunkkaan jolloin ite tunkan laatu on vähän toista luokkaa kuin noissa parin kympin tunkissa. Ite oon ainakin niistä aina nostellut eikä ikään ole ollut ongelmia. Toinen vaihtoehto on ajaa Countrymani ristiriipuntaan tarpeeksi ison ojan päälle...:
 14. 1 point
  karvalakki

  Valovika/ R56 one 2010

  Jos vikailmoitus tulee niin kyllä sieltä joku vikakoodikin löytyy. Johdot näyttäisi menevän suoraan GM:lle umpiosta. Mitä tarkoittaa, että umpion nastasta eteenpäin virrat kulkee normaalisti? Tuleeko sinne umpiolle siis jännite? Eikä se polttimo ole varmasti palanut?
 15. 1 point
  Vielä näillä näkymin on tarkoitus kunnostaa kone omaan käyttöön, mutta jos matkalla ajatus muuttu niin pietään mielssä Lähtihän se vauhtipyörä irti kun jaksoi lämmittää ja vääntää. Pitää hommata itelle joku rautatanko näitä hommia varten. Parin työkalusetin hylsyjen molemmat jatkovarret kun pisti peräkkäin nii lähti, halvemman sarjan pitempi jatkovarsi tosin vähän vääntyi lisää mutta eipä sillä väliä
 16. 1 point
  Larry

  Ylimääräinen pultti moottorissa

  Mulla on ebaysta tilattu muutaman metrin kaapeli joka kiinni läppärissä, sais kans kiinni Android puhelimeen. Ihan toimiva peli, kuvanlaatu ei huippu mutta tarvittava ja hinta 5€ luokkaa, ollut ihan riittävä kun harvoin tarvitsee.
 17. 1 point
  Kimi

  Ylimääräinen pultti moottorissa

  Kyllä se siellä pysyy! Ei mahdu tulemaan pois mitään kautta missään asennossa, paitsi jos ajaa vehkeen katolleen
 18. 1 point
  next

  Jakopää remontti

  Ja siitä tulee oikeasti tykki kun vertaa siihen one malliin 3 heppaa ja olikohan 7nm enemmän kuin vakio cooperissa tuli tosta omasta mitattuna w dynolla Parolassa. Mulla siis one jossa koodattu bluechip kautta uus ohjelma jossa aukeaa kaasuläppä jne.
 19. 1 point
  Igor

  Jakopää remontti

  Mä uusin jakopään omaani 183tkm kohdilla, kun oli kone muutenkin levällään. Kyllähän se käyntiääni pikkuisen muuttui sivistyneemmäksi, ainakin tyhjäkäynnillä. Ajossa tuossa on sitten kaikkea muuta meteliä.
 20. 1 point
  next

  Jakopää remontti

  Olen samaa mieltä kuin Barclay. Se menee kasaan juuri kasatessa sen takia kun on tyhjä itse öljystä. Voi olla tekemätön jos täyttää.
 21. 1 point
  Kimi

  Minitonni versio 4

  Marraskuun alussa noudettu green driim ja nyt se on bläkk bjuuti. Aikaa paloi taas sellanen 200h ja rahaa budjetoimaton määrä. Tää silleen tiedoksi että oon tehnyt muutakin kuin pollannut foorumia Kisat alkaa kemoralla toukokuun viimeinen viikonloppu. 25 miniå viivalla. Tervetuloa katsomaan.
 22. 1 point
  inno75

  Annettu pois ( 3 pohjapanssaria)

  No romunkerääjältä Kari saa 0,50€/kg
 23. 1 point
  Igor

  Mini tulee taloon / Gen1 vs. Gen2

  Millähän eväillä tuossa on yli 250hv... Pelkkä ahtimen rulla ei taida nostaa JCW:n huipputehoja montaakaan hepoa. Softalla pääsee sinne GP:n 218 heppaan.
 24. 1 point
  johnny

  Cooper S -05 "BRG"

  tai sitten tilaat heti kaks(vasen+oikea) laitat sellaisenaan autoon kiinni ja myyt sen valkoisen mikä sinulla on ja näin sinulla on molemmat peilit samoissa väreissä ja teet mahdollisesti jopa profiittia. jaaa sitten kun joskus joudut tarkkana kaverina katon maalauttamaan nii sanot et vetävät samalla myös sivupeilit.. eihän se ole tämän vaikeampaa?
 25. 1 point
  Kimi

  Myydään hyvä ja halpa pickup

  Very rare ecologic and smooth green seat covers. Already work done in dismanting the doors and interior. Not extra charged. Chopped design roof and lowered doors. Bonnet air intake increased. Flowtested at McLaren woking facilities. Sporty camber and toe settings Very rare historic tyres. Andy Warhol designed front and rear fenders. Only real buyers contact accepted. No price negotiations. Preferrely sold to good home
 26. 1 point
  minorv8

  Stage 1 kit, kannattaako hommata?

  Ööö, mitä järkeä laittaa virisarja ja jättää HS2 paikoilleen. Sun sarjasta ei ole mitään riemua pienellä kaasarilla. Vaihda imusarj ja kaasari samalla. En ole waxstattien kanssa pelannut, vaihtanut ne tavallisiin suutinputkiin. En kyllä ostanut mitään uusia runkoja vaan vaihdoin vain sen waxstat suutinputken veke.
 27. 1 point
  maamies

  Akku

  SS saa koodattua myös muistille sekä Bemarissa että Minissä (ainakin suht tuoreissa). Omista olen sen hoitanut aina JW Servicellä ja toimii muistilla eli jos olen napauttanut pois päältä ajossa ja sammutan auton, niin seuraavan kerran käynnistyy myös pois päältä ja toisinpäin. Jos jossain mielenhäiriössä joku heittää ajoasetuksen green niin silloin menee ss myös automaattisesti päälle vaikka olisikin oletuksena pois eli voi pelastaa maailmaa.
 28. 1 point
  next

  Akku

  Ei pelaa start stop sitten vakio akulla kuin jonkin aikaa. Tai lähinnä tulee ongelmaksi se kun se ei kestä sitä virranpurun suuruutta mitä se tekee kun kaikki laitteet kesällä päällä ja sitten sammutetaan lataus. Sama kuin latella eli kallis AGM tilalle mun kokemuksilla.
 29. 1 point
  Tommik

  Tommin R56

  Kasa odottamassa asennusta Ja toistamineen vaihtoon
 30. 1 point
  Mini1380

  R56 takakontti

  Mielestäni meidän R55:ssa ei ole tuollaista lukkoa, eikä se kyllä koiraverkon kanssa oikein toimisikaan ja onhan R55:ssa muutoinkin valtava tavaratila
 31. 1 point
  Turbo 69

  MK2 - ovesta muutama kysymys

  Niin ja saranat /oven väli kannattaa säätää mahdollisimman lähelle keulasta päin.Kun tappi kuluu,ei ota heti kiinni oven takareunasta.
 32. 1 point
  tailke

  Kampiakselin etu tiiviste

  Ja stefan huuleen rasvaa, kuiva kumi rikkoo itsensä.
 33. 1 point
  Mini1380

  R53 moottorin vikatila

  Mulla antoi muistaakseni tuon koodin kun imusarjan TMAP-anturi oli pskana.
 34. 1 point
  Igor

  R53 mysteeri

  Jeps.Se maksoi tuolla aeromotorsissa SKF:n tekeleenä n. 16€. Aikamoista raksumista piti alkuperäinen 213tkm ajettu vapaarulla...
 35. 1 point
  karvalakki

  cooper -02

  Teepäs tuollainen kun sulla selvästi pysyy työkalut hyppysissä!
 36. 1 point
  Igor

  Vesipumpun vaihto cooper S

  Joo, sit kun ahdin on ensin irti, niin sit se on just noin helppoa. :D Sent from my SGP611 using Tapatalk
 37. 1 point
  jyppe

  austin morris 1300

  Kiitos auton rakennus vaiheessa autaneille ja vinkkiä antaneille.
 38. 1 point
  cabrio

  Uusi mahdollinen Mini-harrastaja kysyy

  Kyllä 1500€ voidaan jo laskea edulliseksi mikäli esittämäsi puutteet/vauriot ovat ainoita mitä siinä on. Ja tietenkin se että kaikki viralliset paperiasiat ovat kunnossa jotta saa normaali kuluilla rekisteröity. Turun ympäristössä muutamia myynnissä ja tosiaan nettiauto hinnat ovat vain pyyntihintoja. Toteutuneet hinnat ovat aivan toisenlaisia. Kyllähän Turun seudulla harrastajia on jonkun verrankin. Facessa on Mini club flying finnsTurku team osaston sivut esim. josta saat paikallisten apuja udeltu. Jani
 39. 1 point
  johnny

  Valojen pesimet veks?

  lyhtyjäkö niillä jäähdytellään vai mihin se tarve perustuu?
 40. 1 point
  hartsa112

  90-luvun Mini, onko pommi?

  Moottoriöljy + laatikkoöljy = Sama Minissä
 41. 1 point
  Turbo 69

  90-luvun Mini, onko pommi?

  Sama vanhemmissa,hitsattuja.
 42. 1 point
  Turbo 69

  R55 akun lataus

  Harvempaan nyky akkuun pystyy enää vettä lisämään.
 43. 1 point
  claymad

  Mini 69, Käy!

  no nyt mahtuu penkki ja takatuki tulee ylös...
 44. 1 point
  Mikko Koivusalo

  Mini 1000 -78

  Sen takia että ulkopuolelta oli jo maalauskunnos, sisältä ei. Tuolla järjestyksellä maalari pääsi töihin eikä tullut odottelua. Nyt isä saa touhuta ulkokuoren kans ja mä saan rauhas viimeistellä sisustan hitsausta.
 45. 1 point
  Mini1380

  Cooperin sähköt

  Jos edellä minitut valot palaa samanaikaisesti on yleensä joku ABS:in pyöräsensoreista rikki.
 46. 1 point
  Turbo 69

  Mini- 66:n turbo päivitys

  Ei tietoa,miulla on tuohon mittatilauksena teetetty AMW:llä.Mahtuu pellin alle.Ollu pari kesää jo käytössä.
 47. 1 point
  Jonte

  Mikä hihnapyörä soi?

  Tein tällaisen työkalun ja hyvin toimi. Hihna tuli vaihdettua. Työkalun mitat pdf-tiedostoissa, jos joku muukin haluaa tehdä itse. Ohjurirullan laakeri kuulosti hieman kuivalta, joten täytyy vaihtaa se. Josko "soiminen" tai kiljunta loppuu siihen. Hihnatyökalu.PDF Lapa.PDF Varsi.PDF
 48. 1 point
  Kimi

  Mini 1000 -77

  Olen samaamieltä turkkulaisen kanssa, mutta aina noita tupsahtaa jostain. Jos teet irtokeulan niin suosittelen että hankit ihan uudet osat. Jos joudut spaklaamaan paljon esim nokkapellin rakoa umpeen niin spakkelit murtuu pois kun irrottelet keulaa ja se vääntyy. Tuota auton kuvaa kun katsoo tarkkaan niin näyttää siltä että on jatkettu loksua alaspäin jollain tapaa. Viimesimmän irtokeulan tein siten että leikkasin suoraan alaspäin nokkapellin takareunasta. Tuli huomattavasti siistimpi ja tukevampi kuin loksun muotoisesta. Hyväksyttiin tämä myös minitonni sääntöihin viime vuonna. /kimi
 49. 1 point
  skithund

  Foorumin päivitys ja muutto

  Ja tämän pitäisi olla korjattu palvelimen keksisäätöjen kautta. En saanut ainakaan itse enää toistettua ongelmaa.
 50. 1 point
  Nappasin ovipahvin, sen uloimman kehän irti, mutta en minä nyt suoraan siellä mitään korkeussäätöjä näe? Pitääkö se keskiosakin vielä ottaa edestä pois? Kurkistelemalla oven sisään näin etu- ja takapäässä olevat säädöt mutta ne vissiin ohjaavat lasia sisemmäksi/ulommaksi? minun tarvitsisi saada vain lasia takapäästä ylemmäksi, että lasin yläosa tulee vaakaan ja siten nousee tarpeeksi korkealle. Hiton hankala selittää :D EDIT: Piti vaan näköjään ottaa silmä käteen ja katsoa uudelleen... Korkeussäätöhän on näköjään lasin kiinnityksessä nostimeen :) Nyt on säädetty ja ikkuna nousee sinne minne pitääkin.
×
×
 • Create New...