Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 19/11/13 in all areas

 1. 4 points
  Igor

  R53 JCW -06

  Puolan uusiminen korjasi tuon käyntihäiriön, mutta lämpimänä käynnistyy edelleen vähän nihkeästi. Pikkuisen kun polkaisee startatessa kaasua, niin lähtee helpommin tulille. Hiukan myöhemmin käyntihäröjä ilmeni myös isommillla kierroksilla, ja logeissa näkyi että seokset heitteli miten sattuu. Suuttimien käyttöaste heilui 95% päällä, joten pistin isommat tilaukseen. Vanhoja 650cc suuttimia irrottaessa selvisi, että todennäköisempi syy seoksien heittelylle oli suuttimien kärkiä peittävä öljyinen tahmea mönjä. No, ainakaan nuo 1000cc:t ei lopu heti kesken, vaikka overkilliä ovatkin. Maksimi käyttöaste tipahti tuonne 65-67% nurkille. Vanhoja suuttimia peittänyt öljykerros oli todennäköisesti päätynyt sinne huohotusletku(je)n kautta, joten laittelin hyllyllä jo melko pitkään odotelleen oil catch canin pikaisesti paikalleen. Jos nyt säästyis nuo uudet suuttimet samalta käsittelyltä. Varmaan tarttee tuo lisääntyneen huohotuksen syykin jossain kohtaa hoitaa kuntoon... Tuolla setupilla kävin eilen dynossa (kiitokset TuplaPetelle!), ja alkuun vaikutti lukemien saaminen huonolta, kun kärry on vähän matalan puoleinen... tunkin paikkojen alle pienet lankut, niin ei ottanut enää mikään rulliin kiinni, mutta tietysti paino renkailla vähän keveni. Pitoa löytyi onneksi suihkepullosta suunnilleen riittävästi, ja pyöriltä mitattiin 169,1 kW (~227 hv) @ 6960rpm. Laskennalliseksi konetehoksi dyno antoi 197,7 kW, eli noin 265 hepoa. Kaippa tuo on ihan ok 220tkm ajetulle ja itse kadulla säädetylle härvelille.
 2. 4 points
  skithund

  R53 ahtimen ääni

  Kun aikoinaan mun ex-R53:n vaihdettiin pienempi ahtimen rulla, niin hihnankiristin (tai siinä oleva kaasujousi) sanoi samassa remontissa sopimuksensa irti. Kävin hakemassa marmoritiskiltä uuden kiristimen ja vein pajalle. Kun hain valmiin auton seuraavana päivänä takaisin, oli asentajan terveiset muistaakseni seuraavat: "Oli sit vittu viimenen MINI mihin kosken". Et kai se on jotenkin ärsyttävää hommaa
 3. 3 points
  timot

  Uusi Mini tuli jälleen taloon.

  Nyt tuli kolmas Mini taloon, Mini Countryman S , Paceman S ja Cooper. Tämä tuntuu jo sairaudelta keräillä näitä. Se Paceman on uusin hankinta.
 4. 2 points
  sami_espoo

  Valoja mittari täyteen!

  Laturi vaihdettu (olihan varsin ahdas vaihtaa ) ja taas Mini kulkee. Sami
 5. 2 points
  johnny

  Käsijarrun säätö R53

  oliko se löysä ennen kuin aloit tekemään jarruremonttia? jos ei niin jätä vaijeri rauhaan ja tee homma uusiksi.. tässä järjestyksessä, ensin suositeltavaa säätää/pyörittää mäntä niin likeelle kuin pystyy, lyödä kaikki kasaan ja sen jälkeen pumpata jarrupoljinta et saa viimeisetki "löysät" pois ja vasta tämän jälkeen voi/saa kokeilla kässäriä kahvasta. jos taas oli löysä, niin tarkistitko et kaliiperista ei ollu vivut jääny "päälle" asentoon? toi vaijerinsäätö on semmonen et siihen ei oikeastaan tarvitse eikä pidä koskea ku vaiskoja vaihdettaessa, eri juttu sitten esim jotku erillisillä kässärikengillä olevat katiskat joissa säätö saattaa olla pelkästään vaijerissa. eli älkää enää ikinä koskeko siihen vaijerisäätöön ja sanokaa myös kaikille teidän tutuille etteivät koskisi siihen
 6. 2 points
  johnny

  Harrasteajoneuvoparkki Hyvinkää

  nonniin nyt päästään arvuuttelemaan.. mä voin aloittaa. ensimmäinen rivi.. ekasta ei oo mitään hajua, joku omavalmiste? x) okei veikataan vaik sussukkii, sitten on pari trumppaa, kupla, chopattu vito ja punainen laguna. toinen rivi.. jawa, heraldi, mg a, ysisatkusaappi, viva, e30 kupee ja isohytti silverado. kolmas rivi.. 142 volvo, c4, g astra, saab 9-5 ja v50nen ja ihan reunimmaisena tietysti v10 touareg aamen
 7. 2 points
  johnny

  Jarruvalot jää palamaan

  .. ja diodit. sellainen sieltä ilmeisesti myös pamahtaa. tässä joku linkki
 8. 2 points
  Aki

  -93 cooperin kulku ongelma

  Mulla on spi mpi yhteensopiva testeri.
 9. 2 points
  Mini1380

  -93 cooperin kulku ongelma

  Turussa Autosähkö ja Dieselhuolto Häkkisellä on muistaakseni SPi Miniin sopiva Snap-On:in testeri ja ohjelmistot.
 10. 2 points
  Tervetuloa takaisin. Kiitos kiitos :) Näin kävi, ekaa kertaa ikinä, otin exän takaisin ja aloin uuteen suhteeseen... Nuo valkoiset vanteet on tuhoutuneet matkalla ja pientä sipistelyä vaatii, mutta erittäin siististi ajetut 3,5 vuotta / 50tkm takana. Voi sitä hymyn määrää, kun pedaalia painaa...
 11. 2 points
  Igor

  R53 Cooper S optimointi

  Sen pultin oikea momentti on 115Nm.
 12. 2 points
  "Täysin alkuperäinen yksilö"
 13. 2 points
  Taky

  AirBagin valo

  No niin Airbag merkkivalo sammutettu.... Purkuautosta hakittu MSR4 moduli ja vaihdettu orggiksen tilalle, INPA;lla koodattu autolle tiettäväksi ja poistettu vikakoodit. Koodaukset asiantuntijan toimesta etänä sivusta seuraanneena - muutama minuutti meni koko hommaan. Koodauksessa ei tavitse Minissä VIN purkkiin kirjottaa kuten BMW:ssä , sen vain kerrotaan autolle näkyväksi.
 14. 2 points
  Igor

  F5X ECU piristystä

  Vastaavia löytyy myös muilta valmistajilta, kuten Bytetronik: https://www.bytetronik.com/services/f-series-ecu-tuning/ R53:een saa Bytetronikilta kustomoidun etäohjelmoinnin, mutta se vaatii että autoon asennetaan laajakaista-lambda ja lähetetään logit määritellyistä ajosykleistä. Sitä en tiedä onko heidän F-sarjan ohjelmoinnit mallia purkki vai kustom. Mulla on R53:ssa Bytetronikin FullAccess, jolla olen tehnyt ohjelmoinnit ihan itse kustomoiden. Yllättävän vähän olen saanut sillä mitään hajalle. :D
 15. 2 points
  Juge

  Miten Countryman nostetaan?

  Siitä renkaiden ihan välittömässä läheisyydessä on tunkalle paikat. Ne on yleensä kerrottu myös ohjekirjassa. Ihan tavallisella, noin parin kymmenen euron tunkalla on pärjännyt. Tosin, kun noita hommia tekee vähänkin useammin niin olisi varmaan hyvä satsata noin satasen hallitunkkaan jolloin ite tunkan laatu on vähän toista luokkaa kuin noissa parin kympin tunkissa. Ite oon ainakin niistä aina nostellut eikä ikään ole ollut ongelmia. Toinen vaihtoehto on ajaa Countrymani ristiriipuntaan tarpeeksi ison ojan päälle...:
 16. 1 point
  Kiitti, täytyy kysyä tuoltakin, jos intoonnun optimointihommiin. Peruutustutka lakkasi toimimasta. Myyjäliikkeen mielestä tutkan anturit ovat kulutusosia. En jaksanut alkaa asiasta kinaamaan, vaan tilasin uuden anturin Ebaystä. Tuli kotiin kannettuna alle viikossa ja maksoi alle 15 euroa. Oli vieläpä oikea osa. Anturi olikin sitten tosi helppo vaihtaa Clubmaniin! Tutkan anturit ovat aivan puskurin alareunassa. Käsiksi pääsee helposti ihan parkkipaikalla, ei tarvinnut tunkata autoa ylös eikä mitään. En tosin keksinyt, että miten Minissä saisi testattua, mikä antureista on pimeänä. Virrat ja pakki päällä ei kuulunut mitään nakutusta antureista. No, päätin kokeilla yksi kerrallaan. Vastoin Murphyn lakia osuin vieläpä ekalla oikeaan.
 17. 1 point
  Igor

  Jakopää remontti

  Mä uusin jakopään omaani 183tkm kohdilla, kun oli kone muutenkin levällään. Kyllähän se käyntiääni pikkuisen muuttui sivistyneemmäksi, ainakin tyhjäkäynnillä. Ajossa tuossa on sitten kaikkea muuta meteliä.
 18. 1 point
  minorv8

  "Quickrack" hammastanko

  En ole koskaan kokenut että Minin vakio ohjaus olisi tavallisessa katukäytössä liian hidas.
 19. 1 point
  Mun kuvassa myös 165/70 10, Dunlopit
 20. 1 point
  Ota laakerista merkinnät ylös ja käy laakeriliikkeessä. Pitäisi löytyä aika kivutta.
 21. 1 point
  Kimi

  Minitonni versio 4

  Marraskuun alussa noudettu green driim ja nyt se on bläkk bjuuti. Aikaa paloi taas sellanen 200h ja rahaa budjetoimaton määrä. Tää silleen tiedoksi että oon tehnyt muutakin kuin pollannut foorumia Kisat alkaa kemoralla toukokuun viimeinen viikonloppu. 25 miniå viivalla. Tervetuloa katsomaan.
 22. 1 point
  Oiskohan lämpötila-anturi sökö? Pyörittää flektiä jonkun aikaa ajon jälkeen, aina,jos lämpötilatiedot on jotenkin epänormaaleja, ecun ohjaama. Tsekkaa lämmöt obd kautta..
 23. 1 point
  MikaJ

  -93 cooperin kulku ongelma

  Sama mulla, tai Mini1380:lle se on jo vuosia ollut matkalla kun ei itselläni ole enää tarvetta Briteistä noita löytyy ihan hyvin.
 24. 1 point
  Aki

  -93 cooperin kulku ongelma

 25. 1 point
  Mini1380

  Akku

  Auton älykäs lataus järjestelmä on suunniteltu toimimaan AGM-akun virran vastaanotto-/luovutuskyvyn kanssa yksiin niin kyllä se AGM-akku siellä kaikkinensa parhaiten toimii. Ja jos se edellinen siellä on kestänyt 11v niin eikai se hiukan kalliimpi AGM vuotta kohden paljoa kustanna
 26. 1 point
  next

  Akku

  Ei pelaa start stop sitten vakio akulla kuin jonkin aikaa. Tai lähinnä tulee ongelmaksi se kun se ei kestä sitä virranpurun suuruutta mitä se tekee kun kaikki laitteet kesällä päällä ja sitten sammutetaan lataus. Sama kuin latella eli kallis AGM tilalle mun kokemuksilla.
 27. 1 point
  Mini1380

  Akku

  Suosittelisin kyllä ihan sen AGM-akun hommaamista ja saman kokoisen kuin alkuperäinenkin.
 28. 1 point
  Turbo 69

  Metron jarrut miniin

  Hyvä.☝.Metron ja Minin 7.5" jarruja ei voi näköjään verrata päittäin sopivuudessa. Miun vetolaipat 8.5" Minin vakiot.Turbo Metrossa ilmeisesti erilaiset. Mutta,näinhän se menee,joutuu aina vähän soveltamaan.Pää-asia,että saa toimivan ja turvallisen systeemin.
 29. 1 point
  Turbo 69

  Metron jarrut miniin

  Ulkonäkö ei paljon auta,toivottavasti olis hyötyäkin...Kuten aikasemmin mainitsin,laitoin nää,kun sattu tämmöset edullisesti löytymään.Jos eivät ole yhtään entisiä paremmat,myyn nää ens talvena pois.
 30. 1 point
  minorv8

  Mini city

  Miten sä kuvittelet ostavasi oikean propun jos et tiedä reiän kierrettä ? Ihan peruslähtökohta on ettei vanhoissa Mineissä ole millikierteitä. Uudemmissa on. Toinen perussääntö on ettei Minin alumiinivaluissa ole hienoja kierteitä. Lähes poikkeuksetta ne on UNC. 5/8 UNC on kuta kuinkin 16 mm ulkohalkaisijaltaan. Jos laatikon kierteet on paskana niin seuraava millinen vaihtoehto on M18. Toi sun proppus näyttää hienokierteiseltä, joko 1 mm tai todennäköisesti 1,5 mm nousulla. Se ei mene normi M18 kierteelle jonka vakionousu on 2,5. Eli alottaisin kokeilut tavallisella M18 pultilla.
 31. 1 point
  Mini1380

  R56 takakontti

  Mielestäni meidän R55:ssa ei ole tuollaista lukkoa, eikä se kyllä koiraverkon kanssa oikein toimisikaan ja onhan R55:ssa muutoinkin valtava tavaratila
 32. 1 point
  Turbo 69

  Kupla.

  Volkkari bongaus Amsterdamissa. Yhtään classic Miniä ei nähty.
 33. 1 point
  tailke

  Kampiakselin etu tiiviste

  Ja stefan huuleen rasvaa, kuiva kumi rikkoo itsensä.
 34. 1 point
  Mini1380

  R53 moottorin vikatila

  Mulla antoi muistaakseni tuon koodin kun imusarjan TMAP-anturi oli pskana.
 35. 1 point
  Mini1380

  Runflat, ei koskaan enää

  Alatukivarren takimmaisten puslien kunto kannattaa myös tarkistaa jos on kovin vaeltelevainen ja päivittää ne samalla esim.Powerflexin pusliin.
 36. 1 point
  Mini1380

  R53 mysteeri

  Idler pulley aika usein
 37. 1 point
  karvalakki

  cooper -02

  Teepäs tuollainen kun sulla selvästi pysyy työkalut hyppysissä!
 38. 1 point
  Igor

  Vesipumpun vaihto cooper S

  Joo, sit kun ahdin on ensin irti, niin sit se on just noin helppoa. :D Sent from my SGP611 using Tapatalk
 39. 1 point
  cmro85

  Uusi mahdollinen Mini-harrastaja kysyy

  Ota mahdollinen rekisterinumero ja etsi trafilta tiedot. Myös runkonumerolla löytyy konttorilta. Kadonneet paperit saa kyllä. ja ne pitää myyjän hommata. Onko auto myyjän nimissä? Luovareilla ei enää autoja ole myyty vuosiin. Joillekkin tullut isoja laskuja trafilta, kun ostettu luovareilla. Kysy konttorilta apua jos on epäselvyyksiä. Tee karkea arvio mitä autoon pitää uusia tai korjata.
 40. 1 point
  06cooperSr53

  Renkaat

  "Myydään 225/50/17 gummit"
 41. 1 point
  holkki

  Foorumin päivitys ja muutto

  Jep! Mini 1380 esimerkkiä seuraten , tämän vuoden panos foorumin ylläpitoon annettu...
 42. 1 point
  Oltsu

  Austin 1300 Mailer -69

  Jaa tuli tämäkin laite leimattua remonttien jälkeen viime vuonna. Nyt on leima tällekin vuodelle, kovaa ajoa vaan!
 43. 1 point
  Turbo 69

  Mini- 66:n turbo päivitys

  Jes!!Koneesta savut otettu!?.Tekemistä vielä vähän on,tulee tosin viikon tauko,lähdetään Italiaan.Antaa teitten kuivua.Tavoite olis Mobiliaan,tullaan joka tapauksessa,Coupella vaikka.?.
 44. 1 point
  MRo

  MCS kytkimen painelaakeri

  Nyt on kytkin vaihdettu. Osat tuli Neo Bros car partsilta Briteistä (eBay). Valeo asetelma ja Sachs kaksoismassa... toimitettuna 471€. Tilaus perjantaina ja osat kotiovella seuraavan vkon keskiviikkona. Kampuran stefa Autokeskukselta 41 €. Vaihtotyö Bosch Car Servicellä 8 h, eli kustannus mielestä hyvinkin edullinen. Purettavaa todellakin melkoisesti, kuten Holkin kuvista voi todeta. Etupurkuria ei kuulemma tarvinnut irroittaa apurungon tiputusta varten. Apurungon etuosa menee juuri riittävästi kasaan, että mahtuu tippumaan. Vanha levy oli ihan loppu...lähes niiteillä. Siihen nähden toimi vielä hyvin, paitsi painelaakeri parkui.
 45. 1 point
  claymad

  Mini 69, Käy!

  no nyt mahtuu penkki ja takatuki tulee ylös...
 46. 1 point
  Taky

  AirBagin valo

  Suksista tiiä ;-) , mutta NCS:n ohjeistusta mm http://blog.obdii365.com/2016/04/19/ncs-expert-coding-guide-for-beginners/ linkissä.
 47. 1 point
  Igor

  Tuulilasin/takalasipesuri R50

  Toimikos se pumppu niin että se pyörii tuulilasia pestessä yhteen suuntaan ja takalasia pestessä toiseen? Kenties tuo suunnan muutos jumittaa moottorin? Alla yksi ratkaisu ongelmaan. ;)
 48. 1 point
  Turbo 69

  Mini- 66:n turbo päivitys

  Ei tietoa,miulla on tuohon mittatilauksena teetetty AMW:llä.Mahtuu pellin alle.Ollu pari kesää jo käytössä.
 49. 1 point
  kaksoismassan hyvät puolet taitavat jäädä pelkästään sinne jonnekkin teorian asteelle ja paperille.. huonot taas tulevatkin sitten tutuiksi käytännössä. (vitutus nyt lähinnä ja tietysti isot kustannukset) tää on jotenkin huvittavaa miksi puolustella tuollaisen häkkyrän ominaisuuksia joka ei kestä edes sataatuhatta?
 50. 1 point
  skithund

  Foorumin päivitys ja muutto

  Ja tämän pitäisi olla korjattu palvelimen keksisäätöjen kautta. En saanut ainakaan itse enää toistettua ongelmaa.
×
×
 • Create New...