Jump to content

sir samurai

Members
 • Content Count

  203
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

sir samurai last won the day on January 21

sir samurai had the most liked content!

About sir samurai

 • Rank
  Senior Member
 • Birthday 16/02/1979

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Oulu
 • Autotalli
  Austin Mini -70 1,3i
  Mini -76 1,3 (avo)

Recent Profile Visitors

2,223 profile views
 1. Kiitos vastauksesta. Minitroniltakin tuli kuittaus että niitä on eri valmistajien tekemiä osia ja molemmat ovat toimineet. Kannattaako laittaa pakopuolelle nuo jossa jouset näkyy?
 2. Niinpäs näkyi vaihtoehdot olevan Mites nuo kumit, onko nuo 4:jä ylempää ihan kunnolliset, aika hepposilta minusta vaikuttavat, mutta onko pako/imu venoissa erilaiset?
 3. Tarkoitus oli aloitella kasaamista, mutta venttilivarren kumit hieman ihmetytti. Niitä oli kahta vähän eri näköistä kun ylhäältä päin katsoo. 4kpl joista kiristysjouset jouset näkyy, helposti tuntuu jouset niistä lähtevän irti verrattuna nuihin toisiin 4kpl joista ei näy. Entiset 8kpl oli mallia joista ylhäältä ei näy jouset. Onko nuo nyt huonot vai pitääkö imu ja pako venoissa olla erilaiset? Venttilivarren ohjureista tuli semmonen havainto että yksi tarttui magneettiin ja loput ei, olisko 7kpl alumiinia ja yksi terästä?
 4. Tais otsikko ja sisältö muuttua, kun eilen itekki ymmärsin että puhutaan jäähdytyssysteemistä
 5. Lautasiin jää jälki, eli alumiiniset. Tilasin minitronista uudet lautaset ja kasan tiivisteitä ja mitä muuta olis tarkotus vielä rempata.
 6. No nii, ymmärsinkö oikein että vaikka puristuspaineet jäi kymmenyksen vajaaksi se on kelvollinen tulos? Venttiilien jousien pituudet askarruttaa kun sisempi oli niin paljon lyhempi, mutta kone toiminut hyvin nii neki siis lienee ok? Eli uusilla tiivisteillä, venttiilivarren kumeilla ja jousien teräksisillä lautasilla mennään ja toki uudet tulpat. EDIT: Uusia kannen muttereita ei tarvitse ilmeisesti vaihtaa, ainakaan Haynes oppaassa ei ollut mainintaa?
 7. Kävin apteekista hakemassa 5ml ruiskun ja mittasin uudelleen atf öljyllä. Kannen palotila oli 22,5ml ja yläkuolokohdan ja tason lukema oli 12ml. omilla laskuilla sain puristussuhteeksi 9,29:1 mutta pitää vielä käyttää tuota exceliäkin. 9,4:1 vissiin olisi tavoite. Venttiilien jousien pituudet oli ulompi 47,4mm ja sisimpi vain 41,9mm... Pitää tilata ne teräksiset jousilautaset. EDIT: Saman arvon antoi myös tuo excel, eli ei aiheuta toimenpiteitä? Mites nuo jouset, onko ne nyt ihan mitä sattuu paria kun ei haynes oppaassa tuomosia ollu. Tuplille oli ulompi liian pitkä ja sisempi ihan liian lyhyt. voiko neki olla jota kisa settiä kun oli alumiiniset venttiilijousen lautasetki ja venatki isommat? Tietäs vähän mitä tässä pitää laittaa tilaukseen
 8. Up nämä uupuu edelleen. EDIT: lisätavarat lisätty aloitus viestiin
 9. Löytyskö jollaki edullinen Hi-lo setti eteen, ei tarvis tilata koko settiä. taakse oli aikasemmat omistajat laittaneet, mutta edestä uupuu. Ouluun pitäs saada.
 10. Mittaus tuloksia: Sylinterin halkaisia, 70.5mm (mutta olisko oikea mitta kuitenkin 70.61mm mikä haynes oppaassa?) Mäntä jäi 0.9mm -1mm lohkon tason alapuolelle. Tiivistin vaseliinilla lohkon ja männän välin sekä lohkon ja pleksin, poistin ylimääräiset vaseliinit, meni 13ml vettä. tiivisteen paksuus 1mm alakuolokohta lohkon tasosta 8,23cm sylinterin iskutilavuus haynes arvolla 318,355 Kaikki oikeudet mittavirheisiin pidetään, nuilla arvoilla moottorin iskutilavuudeksi tulisi 1269, tai haynes arvolla 1273,4 palotilan koko: kansi + sylinterin+ tiiviste = 22ml+13ml+3,9ml=38,9ml puristussuhde olisi siis (318,355+38,9)/38,9=9,18 Mutta minun mittaustapa oli huono kun ei ollu pientä ruiskua. Laitoin isoon ruiskuun 15ml+15ml nestettä ja mittasin sitten mitä jäi käyttämättä. 15ml + 2*1ml. Kotona tarkistusmittasin mitat, kun se oli pikkusen kuukkuralla niin lukema olisikin ollut että nestettä oli käytetty vain 12ml mikä muuttaisi laskun (318,355+37,9)/37,9=9,4 Pitää käydä vielä tarkistus mittaamassa pienemällä ruiskulla. En ole googlettanu vielä mitä tuo td tuossa voisi tarkoittaa, kun sisemmissä männissä td16 ja reunoilla td26.
 11. Nyt on kannen palotilat mitattu vedellä täyttämällä ja sekä muovailuvahalla, kummatki antoi 22ml tulokseksi. Sylintereistä en ehtinyt mittailemaan vielä tänään. Venttilit irroitettu ja olivat tuplajousilla. Tiivistepinnat kun putsaili sielä oli jotain tesktiä mistä ei saanut selvää sekä joku numero jossa toinen numero väärin päin. Venttilien ohjurikumit tuntui aika kovettuneilta. Jousien lautaset ei tarttunu magneettiin kiinni, eli ei terästä. Venttilien ohjurit tuntui tiukoilta, venat kyllä kulki niissä kevyesti. Venttilien kiilaparit eivät yltäneet kaikissa venttiileissä ihan kokonaan toisiinsa kiinni kummastakin päästä, aivan kuin pätkä olisi puuttunut, pitää vielä ne kattoa läpi ettei ole rikkinäisiä kun venttilit putsailen. Mittailin venttilien koot, imut oli n.35,7mm ja pako 29,4mm, mutta siinä oli vielä karstaa.
 12. Minun avo on ainaki otteessa v-76, minusta siinä oli tuumaset paikallaan ja uudet ku vaihdoin niissä oli milliset. Piti askarrella kaks työkalua. (sopiva millinen kierretanko ja tuumaseen piti hitsata sopiva pultti jatkoksi.)
 13. Kannen palotilojen tilavuuden mittaus varmaan pitää suorittaa täyttämällä ne esim vedelle/öljyllä . Siihen lisätä tilavuus paljonko jää yläkuolokohdan ja lohkon pinnan väliin huomioiden tiivisteen paksuus. Onko riittäävä tarkkuus laskea iskutilavuus iskun pituudesta ja halkaisijasta, vai pitäisikö täyttää sylinteri alakuolokohdasta yläkuolokohtaan? Pitää ne jousilautaset vaihtaa tarvittaessa, kyllä tässä kuitenki pitkää ikää haetaan Pitää käyä motonetistä hakemassa crc tiivstejämien poistoainetta ja se työkalu, jos viikonloppuna ehtis putsaileen ja mittaileen. Täytyy vain toivoa että puristussuhde olisi kohdillaan, ei tarvis sen isompaa remppaa alkaa tekemään (tai toista kantta hommaamaan) EDIT: Jos vimpan päälle mitata tarvii niin tässä on ohjeet. https://www.autourheilu.fi/site/assets/files/1395/moottorin_puristussuhteen_mittaaminen.pdf
 14. Motonetti 20min ajomatkan päässä, vois siellä kävässä. Tallinaapurissa on kyllä korjaamo, jotka ei joka päivä siellä tee hommia. Mutta on mulla ylimääräinen moottri jolla tarkoitus harjoitella pura ja kasaa operaatiota niin sama hankkia oma. Motonetissa näkyy olevan mtx ja bahco, bahco näyttäs jämymmältä. Onko nuo kelvollisia operaatioon? https://www.motonet.fi/fi/tuote/765085/Bahco-BE76101-venttiilijousipuristin-60-125-mm https://www.motonet.fi/fi/tuote/765203/Venttiilijousityokalu
×
×
 • Create New...