Jump to content

sir samurai

Members
 • Viestit

  181
 • Liittynyt

 • Viimeksi vieraillut

 • Days Won

  4

sir samurai last won the day on Tammikuu 21

sir samurai had the most liked content!

Tietoja käyttäjästä sir samurai

 • Taso
  Senior Member
 • Syntymäpäivä 16.02.1979

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Oulu
 • Autotalli
  Austin Mini -70 1,3i
  Mini -76 1,3 (avo)

Viimeisimmät vierailijat profiilissa

2 160 profiilin katselua
 1. sir samurai

  Kannen tiivisteen vaihto SPi

  Olis kannen tiivisteen vaihto edessä, vuotaa öljyä kannen ja lohkon välistä vesipumpun päästä kulmasta, pakosarjan puolelta. Kannen mutterit kiristetty momenttiin oppaan mukaan. Öljyt ja jäähdytysnesteet ok, toki öljy vähenee ja tiputtelee öljyä kun kone käynnissä. Puristuspaineet kysyisessä sylinterissä aavistuksen heikommat kuin muissa. Koskaan en ole Ministä kantta käyttäny pois, joten onko jotaki hyviä vinkkejä vai pärjääkö Haynes oppaalla kun seuraa ohjeita vai olisko jotain mitä olisi hyvä tietää? (Sekä Youtubessa näkyi olevan videoita) Mites tuo tiiviste, minkälainen kannatta laittaa vakio vai kuparipahvi? Ootteko vaihtaneet kannen mutterit samalla aina uusiin? Mites tuo SPi kone, olen käyttäny 98 bensaa, sopiiko 95e10 vai vaatiiko kansi remonttia, seeti renkaat? Sinänsä se nyt on itelle ihan sama ajella 98 kun kilsoja ei nyt nii kauheasti tule.
 2. sir samurai

  Hs4 säätö.

  Painiskellu viime kesänä myös kasarin säätöjen kanssa, sain vinkiksi tämmösen sivuston http://sucarb.co.uk/technical-hs-type-carburetter-tuning-general .
 3. sir samurai

  Kyselyä: kiinnostaisiko lokikirja Minillesi?

  3kpl tilattu Hieno kirja
 4. sir samurai

  Kyselyä: kiinnostaisiko lokikirja Minillesi?

  Ulkonäöstä riippuen ja jos kun hintaluokka on tuo niin kovilla kansilla kolme. On sitte yks seuraavalle valmiina
 5. sir samurai

  O: Säleikön reunalistat ja muuta

  Avo projekti -76 kaipailee osia. Säleikön reunalistat ja konepeltiin tulevan listan (sekä niihin ilmeisesti kuuluu vielä muoviset reunalistat. ) Saavat mustan maalin päälle, joten pinta ei tarvi olla täydessä iskussa, mutta miellään ei lommuiset. Tausta peili, siisti kuntoinen Tikku millä kone pelti pysyy auki. Toimivat peräkontin ja ovien lukot, ei tarvi sopia välttämättä sama avain, kunhan lukkoon saa. Etuikkunoiden veivit. Niskatuelliset siistit ja ehjät etupenkit. Avon vahvikkeet kaventavat hieman tilaa, paikallaan olevista piti taivuttaa takajalkoja että mahtuu lattiaan asti. Ainaki nämä tuli heti mieleen, täydentelen listaa talven mittaan, niin ja osat pitäs saada ouluun. Mielellään useampi tavara kerralla, ettei mene kaikki "käytetyn tavaran säästö" postimaksuihin
 6. Paljonko olis posteineen takaluukun merkit 4kpl MINI MINI 1000 (leyland merkki edessä) MINI 1000 MINI Special konepellin merkki MINI leyland mustalla pohjalla
 7. sir samurai

  Mini -76 Project avo

  Alkaa olleen Oulun korkeudella avomini kelit ohi. Kerkesin onneksi pienten takaiskujen jälkeen kuitenkin ajellakki jonku verta, toki tärkeintä oli se muutoskatsatus Vetoakselin stefastakaan (vai miksi sitä akselia sanotaan joka laatikosta tulee) ei tiputa enää öljyä eli autot oikeasti tykkää että niillä ajellaan. Kyllä, koneessa on edelleen öljyä Havaintoja: Kolmos vaihteella piettää, voisko sanoa vinkuvaa ääntä, muilla vaihteilla ei. Neloselta kun vaihtaa takas kolmoselle, vaihde menee vain pienillä kierroksilla nätisti päälle, joskus piettää rusuhtavaa ääntä, vähän niin kuin olis sorsia laatikossa. Kuten aikaisemmin tuolla jo arveltiin että perävälitys ei isoille nopeuksille mahda olla mailerin laatikossa optimaalinen, ei se ole. Nelosella 60km/h vielä asiallista mutta sitte alkaa moottorin äänet olleen jo huomattavat. En tainnu yli 70km/h edes ajella. Vikoja ja puuteita, bensamittari, nopeus ja matkamittari ei toimi. Ovien lukot, muistaakseni vain toinen meni lukkoon, olikohan molemmat saman kätiset että se tais olla syynä. Takakontin lukkoon ei sopivaa avainta, en ainakaan vielä löytynyt. olis ihan hyvä saada se lukkoon kun päävirta katkaisia siellä. Pittää talven mittaan tehdä ostoilmoitus puuttuville osille. Ainakin konepellin aukipito keppi puuttuu, tein ite vähän pitemmän irtomallisen, mutta olishan se oikea kiva saada. Takakonttiin rekkarivalon päälle joku kiva merkki/teksti ja niskatuelliset penkit tullee nyt ainaki heti mieleen. Talvella pitäs verhoiluja ja koelautaa askarrella, sekä jos rättikattoa ehtis ainakin vähän suunnitella ja jottain koeversiota anoppi ommella. Vanhan kolmimittarisin osan haluan piettää, pittää nettiä selailla ja kuvia katella josko sieltä löytys jottain vinkkiä kun olis hyvä edes rokkikoneelle saada joku kotelo. Kannataakohan bitumi mattoa laittaa pyöräkoteiden kohalle ja lattiaan vai mahtaako avossa olla merkitystä? Mitenhän konepeltiin ja kone huoneeseen, siellä ei ole vielä mittään lämpöeristeitäkään. Kattelin tuossa kuvia ja ei mulla ole kummasskaan minissä syylärin ja korin välissä semmosta tunnelia mihin se kumiremmi laitettas, taitaa olla vain vm. 75 ja sitä ennen? toki toinen koppa on vuosimallia 70...
 8. sir samurai

  Mini -76 Project avo

  Eka Mini projekti. Toinen Mini on myös mutta sille ei nyt ole 10v tarvinu oikein mittään tehäkkään vaan keskittyä ajamiseen. (Nyt se tosin tiputtaa imusarjan puolelta vesipumpun päästä kannen välistä öljyä niin odottelee korjausvuoroa.) Mie olen laittanu pienen pullon syylärin poistoletkuun, pullossa iso korkki jossa reilusti reikiä että ilma pääsee ulos, jos siellä ei koskaan ole nestettä niin ei syytä edes huoleen? Talvella viimeistään pitää laittaa erillinen lämpömittari ylävesiletkuun ja mahdollisesti varmuuden vuoksi se flekti sekä kunnollinen ruostekäsittely kanaville. Nyt kun kelit sallii ja lomaa vielä viikko niin keskittyä ajeluun.
 9. sir samurai

  Mini -76 Project avo

  Mulla ei tosiaan tuomosta ole, haynesin oppaasta en tajunnu sen merkitystä. Mulla on vaan se pelkkä kehä millä syyläri kiinnitetään paikoilleen. tuommonen pittää hommata, ensiavuksi pitänee askerrella jotain. Myynnissä on jäähdytysnesteen lisäaineita joilla luvataan jopa 15 astetta alhasempi nesteen lämpötila, löytyy mm spareksen sivuilta ja heti löytys mm. motonetistä https://www.motonet.fi/fi/tuote/593086/Motul-MoCool-05L Onko nuista yhtään mittään mihinkään näin ensiavuksi?
 10. sir samurai

  Mini -76 Project avo

  Semmoisesta ei ole kukaan maininnut, eikä ole itelläkään käyny mielessä, pitääpä siihen askarrella jotakin. Muovinen rupeli on oikein päin, siinä oli teksti kumpi puoli konetta kohti. Varakoneessa se oli väärin päin
 11. sir samurai

  Mini -76 Project avo

  No niin, nyt pystyi jo ajeleen ja lämmöt pyöri maksimissaan karvan yli puolen välin N - H ja ajaessa laski pikkusen alle puolen välin. Vielä reilusti yli N:n menee mutta selkeästi parempaan suuntaan. Eli muovirupeli, ehjä ulkokehä syylärille, nesteiden vaihto ja järjestelmän huuhtelu auttoi asiassa eteenpäin. Koneelle pitää ruosteenpoisto myöhemmin tehdä vielä, mutta ens viikolla jos keskittys ajamiseen Joistaki mineistä on poistettu syylärin ja etulokasauojan välistä se säleikkö, onko siinä järkeä vaikka suurentaa? Rekisterikilpi vielä kiinnitettynä etusäleikköön, kilven siirto säleikön alle vois vielä ajossa parantaa viilennystä. Uudet kilvetki tuli eilen haettua. Nyt Minissä sen vanha (alkupräinen??) rekisteritunnus, eli UHJ-859. Nuiden jälkeen Minissä ollu kilvet HGN-382. Kaks uusinta luovutuskirjaa mulla löytyy sekä viimeinen rekisteristä poiston tiedot vuodelta 96, jolloin HGN-382 kilvet palautettu. Jos jollaki aiksempaa tietoa autosta niin olis mukava kuulla
 12. sir samurai

  Mini -76 Project avo

  Sitä vihreetä jäähdytysnestettä olen laittanu 1:1. Otin termostaatin pois ja pistin paineella sitä kautta vettä, aikansa ku pisti niin alkoi kirkasta vettä tulleen. Huomena vielä vois laittaa vesiventtiilin kautta takasi päin ja sitten vielä termostaatin kautta. Luulis ainaki irto moskan lähtevän. Jos huuhtelu, eri rupeli ja ehjä syylärinkehys ei auta, pittää hommata puhdistusainetta. Jos sekään ei auta niin uutta syyläriä sitten. Googlasin nii vois olla perempi tuommonen muovinen 11 lapanen, vaihdan sen.
 13. sir samurai

  Mini -76 Project avo

  Taitaa olla fiksuin laittaa termarin reiästä sisään. Varaosa koneessa olis muovi rupeli 11 lapaa ja mulla metallinen 16 lapaa kannattasko vaihtaa se muovinen.
 14. sir samurai

  Mini -76 Project avo

  Kokeilin toisella termostaatilla. Lämmöt pysyi liikkeessä kurissa, mutta pysähdyksissä pikku hiljaa kipusi 3/4:aan N ja H välistä, eikä missään vaiheessa osoittanut merkkejä että kone jäähtys, nopeus max 60km/h. Alotiin eilen syylärin irrotusta kun ei tyhjennysreikää ole, kohtuu ahtaassa paikassa alaletkun kiinnitys Aattelin samalla varaosakoneesta laittaa ehjemmän kehyksen kun tästä jouduin palan leikkaan pois, että sopii konepellin hakanen, joske se suuntais rupelin puhallusta vielä paremmen kennoston läpi. Jäähdytys neste on myös hieman ruskeaa, että varmaan nyt ajossa sieltä lähteny moskat vasta irti kunnolla. Toivottavasti huuhtelu ja kehyksen vaihto auttas Mites koneen kanavien huuhtelu? termostaatti pois, hanasta letkulla vettä sisään vesipumpun kautta ja ulos syyläriin menevästä putkesta? Onko niistä puhdistus aineista mihinkään, jotka laitetaan järjestelmään ja kone käyntiin?
 15. sir samurai

  Mini -76 Project avo

  Otin termostaatin irti ja otin myös irto moottorista termostaatin vertailtavaksi. No erilaisiahan ne oli kuten kuvasta näkyy. Varaosasta on tuo alempi eli missä tuomonen iso jousi. Omassa oli pohjassa merkinta 71 ja siinä asteessa oli kun alkoi aukeamaan. Alla oleva kuva on otettu noin 78-80, siinä näkyy plajon termostaatit on auki. Onko ne paljon vai vähä en osaa sanoa. Varaosamoottorin termostaattui aukeni pikkuhiljaa jo huomattavasti alemmilla lämpötiloilla ja siinä oli päällä merkintä 86 C. Aattelin jos kokeilis tuota varaosamoottoorin termostaattia, minusta se näyttäs aukeavan enempi ja jo aikaisemmin.
×