Jump to content

Juge

Members
 • Viestit

  326
 • Liittynyt

 • Viimeksi vieraillut

 • Days Won

  9

Juge last won the day on Lokakuu 29 2017

Juge had the most liked content!

Tietoja käyttäjästä Juge

 • Taso
  Lahjoittaja
 • Syntymäpäivä 15.01.1979

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.anvianet.fi/hanhikosket

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Nurmo
 • Autotalli
  Austin Mini 1000 Mayfair Automatic -88, Mini Cooper S Countryman All4 Automatic -11

Viimeisimmät vierailijat profiilissa

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Juge

  Mistä osia?

  Sitten yks ihan ookoo paikka on tuo Authaus Langer Saksassa. https://www.langer.de/net/index.php?option=com_content&task=view&id=25240&Itemid=1438&mini=1
 2. Juge

  R55 08-10 Clubmania hankkimassa

  Meillä oli Clubman S:läinen, bensa. Tosi mukava ajella kelillä kuin kelillä ainakin meidän Clubmani oli. Bensa S:llä ei tarvinnut kuin ajaa, niin sillä pääsi alle kuuteen litraan satasella. 5.5 litraan pääsi suht helposti kun vähän rauhallisemmin ajeli. Mutta tosin 10 litraa kaupunkipyörityksessä oli helposti saavutettu. Niin ja kumpikin lukema ajoteitokoneesta sekä tarkistettu laskimella. Jarrujen jäätymistä ei ainakaan meillä esiintynyt koskaan. Kone kulutti öljyä, mutta siihen vaikutti paljon öljyn laatu ja annoitko kuinka paljon kenkää: jos ajoit suht rauhassa etkä polkenut niin öljyäkään ei kulunut. Talvella tarkeni ajella. Pikästä aksilavälistä johtuen mukava päästellä myös liukkailla keleillä. Perus varaosat edullisia, esim. jarrupalat. Etupyörän laakerit helppo vaihtaa, ei tarvi irrottaa edes alatukivartta. Öljyt moottoriin saa vaihdettua itekin, vähän vaatii näpräämistä. Tuulilasin herkkä hajoaminen johtuu tuulilasin pystystä asennosta, eli lasivakuutus on pop. Pohjantähdestä saa lasivakuutuksen 0 euron omavastuulla, sisältäen lasin korjauksen että lasin vaihdon ja myös ajovaloumpiot. Suosittelen.
 3. Juge

  Maskisuoja Countrymaniin

  Kovat pakkaset antoi aihetta hommata maskisuojan Countrymaniin. Ei sellaista löytynyt valmiiksi joten piti mennä yleismallilla. Hitusen ajatusta herätti lähes metrin levyinen ylämaski (98cm) että millä tuon saa kokonaan peittoon. Muistin tilanneeni Volvoon Tarvikkeet.fi:stä maskisuojan, joka tuli yhdessä päivässä. Jussinmaki.net myy samaa maskisuojaa, mutta syksyllä 2017 sanoivat toimitusajaksi kuukauden, joten nyt jätin suosiolla tuon paikan sivuun. Tilasin tämän: http://www.tarvikkeet.fi/tuote/16235/maskisuojat/yleismallinen-maskisuoja-44x100cm-k27 Lisäksi 10kpl 22mm kiinnikkeitä: http://www.tarvikkeet.fi/tuote/5999/kiinnikkeet/maskisuoja-maskisuojan-kiinnike-22mm Kiinnikkeiden lukumäärä oli kyllä juuri ja juuri riittävä: Countrymanissa kumpikin maski on sen verran laaja-alainen, että neljä kiinnikettä per maski olisi varmaan ollut liian vähän. Huomioitavaa on, että kiinnikeet piti tilata sen mukaan miten pitkiä ne on aukityönnettynä: Countrymanin maski on 20mm syvä. 15mm kiinnike ei olisi mitenkään riittänyt, ja 22mm kiinnike sattui olemaan lähempänä 20mm kuin 22mm. Ensin pahvista malli, ja sitten leikkaamaan itse viimasuojaa. Countrymanin ylämaski on jostain syystä enemmän vasemmalta auki kuin oikealta, siksi maskisuoja jäi "lepattamaan" toiselta reunaa. Sen fiksaan kun lämpötilat vähän laskevat, todennäköisesti leikkaamalla maskisuojan poikki. Juuri tästä syystä toiseksi alimmaisessa kuvassa näkyy ylimääräinen reikä kun erehdyksissä laitoin ensin kiinnikkeen siihen. Alamaski olikin sitten helppo tehdä: suorakaiteen muotoinen pala ja vähän kulmien pyöristystä, se oli siinä. Aika ohuen oloista oli tuo maskisuoja, mutta tulipahan tehtyä. Jos tuo hajoaa niin tilaan sitten tuon toisen tilalle, eli tämän: http://www.tarvikkeet.fi/tuote/12600/maskisuojat/maskisuoja-yleismalli. Teen vielä erikseen vahvistuksen suojuksen takapuolelle, varmaan ilmastointiteipillä. Itse kiinnikkeet ovat aika tukevan oloisia, tuskin menevät rikki ellei huonoa säkää satu olemaan. Autopesuun ajaessa tuo pitää muistaa irrottaa, ettei tartu konepesun harjoihin. Nyt seurataan, miten tuo vaikuttaa itse moottorin lämpeämiseen: on tuo Mini lämmennyt aiemminkin, mutta kovilla pakkasilla niin tosi hitaasti.
 4. Juge

  Mini tulee taloon / Gen1 vs. Gen2

  Vin koodilla saa selville millä varusteilla ko. pirssi on lähteny tehtaalta. Mukaanlukien sen vaihteiston. Esim bimmer.work on yksi paikka, mutta se ei tahdo aina toimia. Meillä on ollut nyt kaksi ns uutta Miniä, Clubman ja Countryman joista Countryman on edelleen. Eli näitä gen 2ia. Ja molemmat on S:siä. Kumpikin on mahtavia ajettavia, Clubman oli manuaali ja Countrymani on automaatti 4veto. Itse kallistun tuohon tomaattiin: bemarin kuusilovinen toimii sievästi ja vaihteet vaihtuvat kuin sukkasillaan: rinkimittarista huomaa kun vaihde vaihtuu. MUTTA: manuaalin kunto on niin paljon kiinni siitä miten ja missä sillä on ajettu: jos se on ollut vain kaupunkiajossa, niin kyllä kytkin on kärsinyt. Kytkinremonttikaan ei ole halpa. Getragin laatikko kyllä, että itse laatikko pitäisi olla kyllä hyvä. Ihan ekoissa Gen1ssä on se Midlands (muistaakseni 5 vaihteinen manuaali), se ei ole hyvä. Jakoketjujen kiristinongelma on ihan totta, mutta paljon vaikuttaa sen kestoon ja kuntoon, onko autolla ajettu kaupunkia vai matkaa ja onko vaihdettu öljyjä 10tkm vai 30tkm välein. N14 -koneissa jakoketjun kiristin on tosi helppo vaihtaa, maksimissan 30min homma. Vakuutukset on halvat, ja muista ottaa tuulilasivakuutus: pysty lasi halkee hetimiten kun kivi/nasta lasiin tulee. Ruostetta ei kummassakaan meidän Mineissä ollut eikä nykyisessä ole. Niin, ja älä ihmettele kun samanlaisesta nostetaan kättä - se kuuluu asiaan. Ei muuta kun onnea metsästykseen, ja ei kannata ostaa ekaa vastaantulevaa - ellei tosissaan koeajossa tunnu silta että kaikki on kunnossa. Mutta koeajoja ei kannata aloittaa Cooper S:stä: perus-Cooper tuntuu laiskalta S:än jälkeen. Mutta on ne hitto vie hauskoja.....!
 5. Juge

  Osien tilaaminen kun Brexit tulee

  Joo, onhan tuo tympeä juttu: Jos joku haluaa EUsta lähteä niin miksi hitsissä se tehdään EUn puolelta jos ei erittäin vaikeaksi niin vaikeaksi (olen seurannut tuota Brexittiä ja olen lukenut että vikaa on sekä Briteissä että EUssa: Mayllä on ollut EUlle antaa useampikin paperi ehdotukseksi Brexitiksi, mutta EU ei ole sitä hyväksynyt). No, onhan tuo selvää: EU ei halua hajota, ja ihan ensimmäinen valtio joka siitä lähtee on erittäin iso sellainen, niin EU itse laittaa mahdollisimman pahoin hanttiin ettei vaan tulisi joukkopakoa EUsta. Tuskin esim. Minispareksessa laittavat 20kg painavaan pakettiin tekstiä "Gift" ja "Commercial value 10£" että menisi tullista heittämällä läpi (kuten esim. Aliexpress tekee....... ). Mutta jos Minispares laittaa byroon Irlantiin niin sittenhän tuo ei olekaan enää ongelma. Jäämme odottelemaan mielenkiinnolla...
 6. Juge

  Tervehdys ja R60 asiaa

  Nostetaas tätä vanhaa aihetta hiukan: Tulipa todettua Countrymanissa yksi erinomainen talviajan varuste: lämmityslaite puhaltaa lämmitä ilmaa tuulilasin ihan alaosaan juuri siihen missä tuulilasin pyyhkijät ovat lepoasennossaan noin viiden sentin välein. Tämän huomasi varsinkin silloin kun manuaalisesti ohjasi ilmansuunnan joko kokonaan tai täysin tuulilasille. Hieno homma, pysyy pyyhkijät sulina myös pakkasilla. Eräässä edellisistä autoista, Jaguar X-Typessä oli ihan samalla lailla. No nyt jotkut irvailevat "Se on niin pieni ilmamäärä ettei se mitään auta" yms. Edellämainitussa X-Typessä ei koskaan pyyhkijät jäätyneet totaalisesti, ja käytin siinä aina perus-rungollisia pyyhkijöitä. Täytyy myös sanoa, että suomalaisten mielestä "pohjolan oloihin" -tehdyssä automerkissä, Volvossa, tarkemmin sanottuna V50:ssä ei kyseistä ominaisuutta edes ole. Ja kyllä siinä jäätyy pyyhkijät vähän väliä talvikeleillä - ja siihen ei muita kuin rungottomia pyyhkijänsulkia saakaan.
 7. Hei! Tulee jonkunverran tilailtua Saarelta vanhaan Miniin osia. Ja tuo Brexitti häämöttää - mikäli se toteutuu ja koska ja millä ehdoilla. Itseä kiinnostaa, mitä tapahtuu Brexitin jälkeen osien tilaamiselle Briteistä. Hinnat varmasti nousee tullimaksujen myötä - vai nouseeko? Riippuu varmaan ihan Brexit -sopimuksen sisällöstä?
 8. Juge

  2014 Cooper s automaatti ohjelmointi

  Ohjelmoinnista tiedän senverran että automaattivaihteisessa on tärkeää ohjelmoida myös itse vaihteiston aivolaatikko. Automaattivaihteiston saa parhaiten hajalle optimoidussa autossa sillä että moottori lykkää maksimiväännön väärällä vaihteella. Moottorinohjausyksikköön ohjelmoidaan esim. että maksimivääntö tulee vasta 3:lla ja siitä ylöspäin poislukien suurin vaihde. Vaasassa toimii Autosport Kosonen jota on moni kehunut ja meidän toinen auto on siellä käynyt.
 9. Juge

  Täysi aktiivihiilisuodatin

  Meillä kävi Clubmanissa myös siten, että bensa loppui vaikka mittari näytti että menovettä olisi ollut. Syyksi ilmeni oikean puolimmaisen tankin sensori (tässä Minissä oli yksi iso tankki joka on jaettu kahteen eri osaan), joka oli päässyt pitimistään irti. Hetken se siinä pysyi kunnes pääsi irti uudelleen. Sitten tein sinne nippusidepatentin jolla sensori, eli koho, pysyi paikallaan niinkauan kun Clubmani meillä ehti olemaan. Muistaakseni kolme pientä nippusidettä sinne sain menemään ilman että kohon rauta niihin takertuu. Sitä en sitten tiedä miksi se sieltä pääsi irti, liekö huonot pitimet tai jotain. Irti pääsemisen huomasi siinä, kun tankkasi täyteen mutta mittarin palkit eivät täyttyneet viimeiseen asti. Ja Clubmani vaihtui Countrymaniin.
 10. Juge

  Elektroinen sytytys?

  Hei! Onko porukalla millaisia kokemuksia tämmösistä elektronisista sytytyksistä, tai lähinnä niiksi muuttavista palikoista, että kannattaako sellainen? Esim. tällainen: https://simonbbc.com/k4-powerspark-electronic-ignition-kit-for-lucas-45d-43d-59d-distributor/ Tuli vastaan mainos Mini World lehdessä ja ajattelin että saisko tuollaisella sytytystä luotettavammaksi? Ei mulla ole kondensaattorin ja katkojan kärkien kanssa ainakaan vielä ollut ongelmia mutta tuolla saisi ne mahdolliset vikapaikat poistettua. Ja kun ei mikään mahdottoman hintavakaan ole niin alkoi kiinnostamaan.
 11. Juge

  R60 Cooper S All4 A, kysymyksiä

  Resonointi SAATTAA olla ohi. Seuraan vielä tilannetta, toistaiseksi näyttää siltä että fiksaus on onnistunut. Heti pakosarjasta ylöspäin on se tunnistin, jonka lähes reunassa kiinni oli tämä lämpösuojus. Näkyvien pulttien pieni löysäys ja lämpösujan nitkautus uuteen asentoon että suojus on jokapuolelta suurinpiirtein yhtä kaukana ja pulttien kiristys, se oli siinä. Mutta seuraan tilannetta ja kommentoin tänne kun on varma juttu.
 12. Juge

  Minin flekti

  Joo on oikein eli pitää puhaltaa lokariin päin. Ja ainakin meillä tonnisen Minin muoviflektissä lukee "Engine side" josta tietää kummin päin se pitää laittaa. Minisparekselta saa tuohon kaveriksi sähköflektin asennussarjoineen päivineen, menee lokarin ja jäähdyttimen väliin.
 13. Juge

  R60 Cooper S All4 A, kysymyksiä

  Vesipumppu pyörii tietääkseni kokoajan. Mutta termostaatti on ecu ohjattu, jolloin auton oma äly avaa ja sulkee termostaattia tarpeen vaatiessa. Tämän huomaa jos sulla on esim. ScanGauge 2 lisämittarina jossa on veden lämpötila kokoajan näytillä: koneen lämmöt noin sadassa asteessa ja teet täyskaasukiihdytyksen niin lämpötila tippuu sekunnissa 80 asteen tietämille. Ja jostain olen lukenut, että juuri tämä N18 kone on jollain jännällä öljypumpputekniikalla, jossa pumppua pyöritetään "kun sitä tarvitaan". Meillä kuuluu joskus resonoiva ääni. Jos se kuuluu, se kuuluu kun lähtee kylmällä ajamaan, olet jo liikkeessä ja vaihteisto taitanee vaihtaa 2:lta 3:lle, kierrokset pärinän tullessa noin kolmessa tonnissa ehkä jopa vähän yli. Tämä kuuluu vain yhden kerran ja vain kylmänä ja vain siellä kolmen tonnin liepeillä. Lämpimällä koneella ko. pärinää ei kuulu. Täytyypä koittaa käännellä tuota pakosarjan lämpöpeltiä josko se olisi se, nimittäin koneen päällä oleva muovinen suojus se ei ole kun sen nyppäsin ekana irti kun havaitsin että toinen reuna hakkaa kanteen kun siihen vähän sormella pökkää ja kuvittelin sen pärinän kuuluvan siitä. Meillä ei kylmäkäynnistysrallatusta ole kuulunut, ja aina joskus kun käynnistän auton, kokeilen sitä vähän kaasauttaa niin ei raplatuksia kuulu.
 14. Juge

  R60 Cooper S All4 A, kysymyksiä

  Helpoiten noi auton kaikki ominaisuudet löytyy, kun laitat auton runkonumeron seitsemän viimeistä merkkiä bimmer.workiin, rasti ruutuun "En ole robotti" ja paina Submit. Sieltä saat varustelistauksen, jolla auto on tehtaalta aikoinaan lähtenyt, minä päivänä se on tehty, yms. Jos et löydä autostasi runkonumeroa, biltema.fi:stä menet Autoilu, syötä rekisterinumero ja paina suurennuslasin kuvaa, klikkaa "Tietoa autosta" niin pitäisi runkonumero löytyä. Peruutuskameran kytkentä ei todennäköisesti ole plug-and-play, vaatii jonkinlaisen koodauksen että alkaa toimia. Connected -ominaisuus selviää tuolta bimmer.workistä. Navin päivitys selvinnee parhaiten kun soitat lähimmälle viralliselle Mini jälleenmyyjälle, ja rekisterinumeron heille antamalla osannevat kertoa miten se päivitetään. Onko ollut joku syy miksi jakoketju pyörineen on vaihdettu?
 15. Tuo valmistenumeron seitsemän viimeistä, mukaanlukien kirjaimet TX. 2009 taitaa olla vielä N14 -koneella, kun muistelisin että N18 tuli 2010in tienoilla. 2011 R60 on jo N18:lla. Ja jos en ihan päin honkia muista niin JCW versiot käyttää aika pitkälle N14 konetta vaikka normi S:läisessä olisi jo N18. Mutta tämä ei ole ihan varma tieto, ne joilla on parempaa tietoa saavat korjata. N14 ja N18 näkyvin ero on päällisin puolin erottuva: https://new.minimania.com/MINI_Cooper_Engine_Comparison_N14_vs_N18 N14: https://cdn.shopify.com/s/files/1/0650/1249/files/n14_large.jpg?v=1490124582 N18: https://www.lamini.co.uk/wp-content/uploads/2017/12/IMG_6515.jpg
×
×
 • Luo uusi...