Jump to content

Juge

Members
 • Viestit

  307
 • Liittynyt

 • Viimeksi vieraillut

 • Days Won

  9

Juge last won the day on Lokakuu 29 2017

Juge had the most liked content!

Tietoja käyttäjästä Juge

 • Taso
  Lahjoittaja
 • Syntymäpäivä 15.01.1979

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.anvianet.fi/hanhikosket

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Nurmo
 • Autotalli
  Austin Mini 1000 Mayfair Automatic -88, Mini Cooper S Countryman All4 Automatic -11

Viimeisimmät vierailijat profiilissa

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Juge

  Tervehdys ja R60 asiaa

  Meillä myös vähän reippaan vuoden ollut R60 Countrymani. Ainut huonopuoli on, että vetokoukkupainot eivät ole kovin kaksisia: bensa Cooper S 4WD ja automaatti = 1000kg jarrullisella kärryllä. Sama auto mutta DS eli diesel S:läinen, 1200kg. No mutta, ei tuota asuntovaunuveturiksi varmaan moni hanki vaikka alusta ja kone antaisi siihen mahdollisuuden. Harmi sikäli. Helkkarin hauska vehje ajella! Vaikka onkin korkea, on silti mikroautomaisuus tallella. Kurviin saa ajaa niin kovaa kuin uskaltaa eikä kallistele niinkuin voisi kuvitella, renkaat vain valittaa. Ja penkissä pysyy: alkuperäiset sport penkit on muuten helkkarin hyvät! Ja muistuttaa jos olet viihtynyt liiaksi ruokapöydän ääressä - itsekään en siis ole mikään atleetti: 161cm ja 65kg. Ja talvipakkasilla tarkenee. 4WD on muuten sitten mielenkiintoinen: lähtötilanteessa vetosuhde on 50/50 eli eteen ja taakse menee yhtä paljon, tarkoittaa sitä että lähtö talven liukkailla onnistuu sitten äkäseen, pitää olla tarkkana ettei aja edessä menevän perään. Vasta 130kmh vauhdissa tippuu takaveto kokonaan pois päältä. Eli tämä on rakennettu vähän erilailla kuin normi sitimaasturit että etupään pitää kuopia ennenkun takapää tulee oikeasti vastaan, tässä Minissä ei siis ole tuota "ongelmaa". Ja kyllä, 4veto tekniikka on sama kuin bemareissa sillä erotuksella että bemarit on säädetty takavetopainotteiseksi. Tuulilasivakuutus on sitten ihan ehdoton: tuulilasi on niin pysty että pienikin halkeama etenee nopeasti. Ja ainakin Pohjantähdessä on halvat vakuutukset, täyskaskolla paljon halvempi kuin meidän toinen käyttöauto Volvo V50 D5 samassa firmassa 81% boonuksilla. Jos pirssissä alkuperäiset runflat kummit, vaihda ne hetimiten pois ja tavalliset renkaat tilalle, ajomukavuus paranee huomattavasti. Meillä ei ole ollut koneen puolella mitään ongelmia. Itse vaihdan pirssiin öljyt 10tkm tai kerran vuodessa kumpi ikinään täyttyykään ennemmin, ja seuraan öljytikkua. Ja ainakin meillä automaatti toimii tosi hienosti, rinkimittarista huomaa että vaihde vaihtuu. Etupyörien laakerit on meillä menneet kertaalleen kummaltakin puolelta. Suht helpot vaihtaa kun tulee koko napa eli prässiä ei tarvitse vaikka töitä joutuu jonkun verran tekemään. Ja sitten kun Minin hankkii niin pitää aina nostaa kättä kun toinen Ministi tulee vastaan :D Tilaa on ja sitä saa helposti lisää ainakin viisipaikkaisessa versiossa: takapenkit säätyvät pituussuunnassa kahdessa osassa ja takapenkkien selkänojat säätyvät kolmessa eri osassa myös ihan vaakatasoon asti. Sitä en sitten tiedä miten ne säätyy 4 paikkaisessa versiossa: siinä on keski"konsoli" myös takapenkkiläisille. Bensaa menee kaupunkipyörityksessä suht helposti sen 10 litraa satasella mutta matkassa talvinopeuksilla pääsee sinne 6,5 ja 7 väliin aika helposti, ajettuna 98:lla. Kulutuksen suuruuteen vaikuttaa heti ihan suoraan kuskin kaasujalan paino..... Mutta ei muuta kun ostoksille, täältä sataa ainakin suosituksia R60:elle Minille!
 2. Juge

  Cooper S Clubman käynnistys ongelma

  Ekana auto töpsölin päähän ja vikakoodit ulos, auttaa tosi paljon vian selvittämiseen. Meidän edellinen Mini oli juuri Clubman S eikä meidän aikana ollut käynnistymisen kanssa ongelmia. Jakoketju löysä+huono kiristin, eli jaon hyppääminen olisi yksi vaihtoehto mutta jos viikon pelaa putkeen niin periaatteessa tuon ei pitäisi olla vaihtoehto. Puolat? Vähän samantyyppisesti ilmeni imusarjaan jäätynyt kondenssivesi mutta moottori kyllä käynnistyi kun pari-kolme kertaa koneen starttasi. Ja näillä keleillä ei jäätyvä imusarja ole edes vaihtoehto... Mutta, vikakoodit ulos niin alkaa avautua.
 3. Juge

  Mini Countryman 4wd vm. -11 etupyörän laakerit

  Joo nyt paukkuu kuvat voorumille. Ei ollut ihme että jumalatonta mouruntaa piti etupää, niin jäykkänä noi laakerit ettei tosikaan. Ja mä tuossa keväällä kun kesärenkaita vaihdoin ihmettelin että miksi hitossa nämä eturenkaat pyörii paljon vaikeammin kuin takapyörät. Ja noissa laakereissahan se syy oli. Oon tässä vuosien saatossa joutunut / päässyt vaihtamaan viiteen autoon. Ja aina on pyöränlaakerit menneet ensin edestä kuskin puolelta, vasta sitten apukuskin puolelta - jos ollenkaan. Eikä vielä koskaan ole takaa mennyt (koputan puuta...). Rellu Megane 1:ssä meni ensin kuskilta sitten apukuskilta, Jaguar X-Type Estatesta meni vain kuskin puolelta, Volvo V50:stä on mennyt vain kuskin puolelta (koputan uudelleen puuta...), Clubmanista meni ensin kuskin puolelta, sitten vuoden päästä apukuskin puolelta, ja nyt Countrymanista meni kumpikin kerralla. Ja muuten kuskin puoli on ollut aina vaikeampi purettava. Aina, niinkuin nytkin tässä Countrymanissa. Itse sitä joskus mietin ja tulin siihen tulokseen että se ei johdu mistään muusta kuin siitä, että talvesta ja suolakeleistä: kuskin puoli on aina vastaantulijan puolella jolloin kuskin puoli on kaksi kertaa pahemmassa suolakylvyssä kuin apukuskin puoli.
 4. Juge

  Mini Countryman 4wd vm. -11 etupyörän laakerit

  Joo, ei oikein muu tule mieleeni, ja kun autolla ei tosiaan ole ajettu 65tkm:ää enempää josta meidän aikana viimeisen 11 kuukauden aikana vajaa kymppitonni, että auto on ollut todella vähällä ajolla edellisellä omistajalla ja siksi noi laakerit olisi menneet jo nyt. Tätä puoltaa myös se, että meitä edeltävä katsastus oli kyseiselle Countrymanille tehty pari kuukautta yli takarajan. Johtuneeko osittain siitä, kun autossa ei ollut lohkolämmitintä niin sillä ei pahemmin ole ajettu talvisin, en osaa sanoa. Laakeri oli aikalailla jumissa, hyvä että jaksoi käsin pyörittää vanhaa laakeria. No tänään jatkuu jumppa, saas nähä aletaanko ruuvaamaan toiselle puolelle samalla hiellä tuota laakeria... Toivon mukaan noi uudet FAGin laakerit kestää paremmin kuin alkuperäiset. Myyjäliikkeen tyyppi sanoi että FAG tekee VAG konserniin alkuperäis, eli ensiasennus pyöränlaakerit. Tokaisin vain että "No se nyt ei ole meriitti eikä mikään."... Toista myyjää vähän nauratti... Ei edelleenkään onnistu tuo kuvan lataaminen...
 5. Juge

  Mini Countryman 4wd vm. -11 etupyörän laakerit

  Eikö tosiaan muilla ole Countrymaneista mennyt pyöränlaakereita? Laakerin hintaa kysyttäessä Vaasan Käyttöauto sanoi että heillä menee yksi laakeri per vuosi näitä laakereita. No, joka tapauksessa eilen alkoi remontti - joka jatkuu tänään kun paikat oli vähän jumissa ja ruosteessa. On muuten tuo laakeri pirun paljon hankalampi vaihtaa kun vertaa Clubmaniin. Clubmanissa sai laakerin vaihdettua kun otti renkaan, jarrusatulan ja jarrulevyn pois. Sitten vetarin mutteri ja neljä pientä pulttia irti niin koko napa laakereineen oli sulla käsissä. Countrymanissa piti ottaa pyörän, jarrusatulan ja jarrulevyn jälkeen koko helahoito ylä- ja alatukivarresta ja raidetangon päästä irti että pääsit ruuvaamaan itse napaa laakereineen. Hommaa oli senverran että vain yhden kuvan ehdin ottamaan. Mutta sitä tuossa sitten ihmeteltiin että miten hitossa voi alle 65tkm:ssä mennä etupyöränlaakeri...? Johtuuko siitä että autolla ei ole kovin paljoa ylipäätään ajettu vaiko tuosta vahvasta pintaruosteesta? Auton ensimmäinen omistaja on Vaasasta. En tuolle pintaruosteelle keksi muuta syytä kuin että auto on ollut pitkiä aikoja meren välittömässä läheisyydessä parkissa, kun ei tuossa vetokoukkua ole niin ei tuota ole veneenlaskuautonakaan käytetty... PS: kuvaa en saa tähän laitettua kun tulee herja "...error 200...". Yritän myöhemmin uudelleen.
 6. Hei! Onko kenellään faktatietoa Countrymanin etupyörän laakereista? Esim. ovatko identtiset etuvetoisen Clubmanin kanssa? Alkaa tuossa rouwan r60:ssä sen verran mouruamaan että varmaan menee molemmat etupyörän laakerit uusiksi... Ja jos joku on vaihtanut niin mitä maksoi ja mistä tilasit? Entä onko joku saanut etu- tai takaperää hajalle noista? Alustassa on ainakin sen verran samanlaista r60:ssä ja r55:ssa, että takakallistuksen vakaajan rungon puoleiset puslat on ihan yks yhteen samat. Siis vakiopuslat, ei raasinki puslat. Edit1: Marmorilta laakeri napoineen päivineen 270 Euroa kappale... olipa tyyris. Skruvatilla rekkarilla haettuna yli satasen halvempi. Ainakin esimerkkikuvissa oli myös napa pultteineen jotta ei ainakaan pitäisi olla pelkkä laakeri. Edit2: Laakeri on erilainen kuin R55 Clubmanissa.
 7. Juge

  Vettä jalkatilassa

  Itellä ei onneksi ole tuommosta vikaa ollu, mutta entisessä Rellussa kun lisäjarruvalon tiiviste petti useampaan kertaan niin peräloosteri oli ihan märkä... Eikai tuohon maton märkyyteen ole kuin pari vaihtoehtoa: - Ilmastoinnin kondenssivesiputki on irti / poikki ja se päästää kondenssivedet jalkatilaan - kattoluukullisessa versiossa on ne vedenpoistoputket jotka lähes aina laskeutuu A -pilaria pitkin auton ulkopuolelle jotka on sitten jostain kohti on menny tukkoon ja jäätynyt vesi on sitten halkaissu tuon "viemäriputken" ja siitä sitten valuttanut auton sisälle vedet Jos sadevesi tulisi sivuikkunasta kastellen auton maton, kai siitä pitäisi ajossa kuulua kohtuu hyvä suhina. Autopesulassa / painepesurilla pestäessä voi olla vähän eri kun niissä vesi tulee paineella. Ainakin X-Type Jaguarissa kondenssivesiputki meni apukuskin jalkatilan vasemmassa reunassa. Piti jonkinverran purkaa verhoilua että sen putken sai näkyville, loppuviimein se muistaakseni oli kohtuu huomaamaton ja lähti lämmityslaitteelta ja meni korin läpi aika läheltä kohtaa jossa keskikonsoli taittui lattiaksi (suht huonosti selitetty.......).
 8. Juge

  Cooperin sähköt

  Se on ihan totta, että näissä nykykulkineissa huonokuntoinen tai vajaassa latauksessa oleva akku aiheuttaa mitä ihmeempiä vikoja. Mutta muutamassa päivässä akku tyhjä? Kyllä siellä joku purkaa akkua on jos noin äkkiä tuliterän akun tyhjää... palaako joku sisävaloista kokoajan (peräloosterin valo / ovien "maavalot" / itse sisävalo?) Joko sait vikakoodit luettua?
 9. Juge

  R55 akun lataus

  Ei ainakaan meillä menny Clubmanissa mikään sekaisin kun akun aikoinaan vaihdoin. Mini oli virrattomana varmaan vajaan tunnin. Countrymanissakaan ei mikään seonnut kun akku oli useamman tunnin pois kun letkulämmittimen sisätilanpistokkeen asensin. Tosin joku täällä foorumilla kertoi että Countrymanista oli joku aivolaatikko hajonnut kun auto oli hetken ollut virrattomana.
 10. Juge

  Vikakoodinlukijoista

  *ittu - täytyy testata uudelleen oikein kunnolla tuo lukija tuossa R60:ssä ja seurata tarkasti mitä se tekee. Joskus oon koittanut näillä yleismallin lukijoilla (en siis millään mikä on tarkoitettu tiettyyn merkkiin) 2000 luvun alun bensakoneisia autoja ja niissä on ollu sitä ongelmaa että ei tahdo saada luettua autoa ollenkaan. Ja jos saitkin luettua niin yleensä se vaati jonkinlaisia kikka-kuutosia että ylipäätään sait yhteyden. Uudemmissa, tyyliin 2005 ja uudemmat, on yhteydet ja luennat toimineet huomattavasti paremmin. Tuolloin asiaa koitin selvittää ja ilmeisesti 2000 luvun alun autoissa ei välttämättä ole vielä ihan niin "kehittyneet" noi obd järjestelmät että niihin pääsisi ns. yleislukijoilla käsiksi. Mutta nyt on kyllä pakko testata tuo oma Moto-helevetin bimmerilukija....... Kuvittelin jo ostaneeni kohtuu toimivan vehkeen että pääsee lukemaan auton kaikki aivolaatikot, mutta alkoi epäillyttämään.
 11. Juge

  Vikakoodinlukijoista

  No voi kilin kellit jos noin on ettei tuo pelaakaan ns. koko Miniin... Siinä testerin valikossa on se toinenkin skannaus-vaihtoehto, kuin tuo Quick test. Se teki meillä ainakin jollainlailla kattavamman skannauksen kun se kesti kauemmin kuin Quick test. Kokeile sillä jos se sattuisi pelaamaan.
 12. Juge

  Vikakoodinlukijoista

  Miettimisen jälkeen päädyin hankkimaan tämmösen: http://www.motonet.fi/fi/tuote/7000795/OBD4-BMW-koodin-lukija Paketissa luki myös Minit alkaen vm 2000 ->. Päädyin erilliseen laitteeseen koska nykyisen toisen käyttöauton, V50 Volvon kanssa mulla on ollut Ali:sta tilattu VIDA. VIDA joka on erillinen laite joka kytketään usb kaapelilla tietokoneeseen ja auton obd pistokkeeseen ja asennetaan VIDA koneelle. Vaikka lukeekin koko kotteron niin tuon toiminta on - suhteellisen epävarmaa. Ekan VIDAn ostin noin kaksi vuotta sitten joka hajosi aika tarkalleen ottaen vuosi sitten: punainen valo palaa ja laite ei tunnistu tietokoneessa. Ostin toisen uuden samanlaisen ja sitä olen käyttänyt viimeksi tänään kaverin Volvoon ja ahaa, enpä pääse edes kirjautumaan VIDAan ja jossain vaiheessa heitti Windowskin että usb laite on vikasietotilassa - joka luojan kiitos korjaantui uudelleenkäynnistyksellä. Ja ennen Joulua käytin ihan kuriispäätä tuota VIDAa ja silloin se toimi. Tuo bemarin koodinlukija luki Minin ja ainakin useamman boksin kuin vain moottorinohjausyksikön. Koitan kattoa ja testailla ja kerron testikokemukset kun niitä aikaamyöten kertyy. Ja jos Pohjanmaan suunnalla on Ministejä jotka kaipailevat koodien lukua niin voidaan testata lukasta tuolla laitteella koodit niin nähdään miten pelaa.
 13. Juge

  Vikakoodinlukijoista

  Luin tuosta MyCarlystä. Aikalailla monipuolinen vempele. Siitä oli kyllä sekä puolesta että vastaan kirjoituksia. Jotkut kehuivat että paras mahdollinen bemareille, jotkut sanoivat että älä missään tapauksessä käytä, sillä saa bemarin aivolaatikot niin jumiin että pahimmassa tapauksessa joudut kiskoa lavetilla bemarin huoltoliikkeeseen... :) Tuota E-Villen vikakoodilukijaa vähän Googletin. Löytyi kaksi käytettyä myynnissä Tori.fi:ssä. Kummassakin oli ihan yksi-yhteen samat myyntitekstit, linkit ja kaikki. Ja linkki vei juurikin tuonne E-Villen sivuille. Piti lukea kahteen kertaan ettei vaan ole yks ja sama tyyppi, mutta ei ollut kun toinen oli Oulun suunnalta ja toinen oli Etelä-Suomesta. Kyllä mua nauratti, ilmeisesti ei oltu ite jaksettu väsätä mitään myyntipuheita, puhtaasti kopsattu kaikki... :D
 14. Juge

  Vikakoodinlukijoista

  Mulla on tuo Scangauge 2 joka toimii käytännössä lisämittarina, jolla voi ajon aikana seurata mm. moottorin lämpötilaa ja latausjännitettä yms. pientä. Tuolla pystyy myös lukemaan vikakoodit - mutta vain ja ainoastaan moottorinohjausyksiköstä. Kun kaipailisin sellaista, jolla saa luettua koko auton - kun nykykulkineissa on noita aivolaatikoita pikkasen enempi kuin yksi tai kaksi. Esim. Volvon VIDA joka on vallan mainio jos esim. Eberi tekee vikakoodin, kun sen vikakoodi ei näy esim. ELM327 + Torque -ohjelmalla. Mutta katsotaan ja ilmoittelen kun jotain tuosta ilmenee.
 15. Juge

  Vikakoodinlukijoista

  Hei! Mitä bemarin vikakoodilukijaa porukka on käyttänyt lukiessaan näiden uudempien Minien vikakoodeja? Vai oletteko ajelleet suosiolla lähimpään merkkiliikkeeseen...? Tämmönen tuli eteen: https://www.e-ville.com/fi/3045312-merkkikohtaiset-obd2-vikakoodinlukijat-ja-nollaajat/6205-kdcan-usb-kaapeli-bmw-inpa-ediabas.html Mutta tuolla mainitaan että k+dcania vaaditaan bemareihin jotka on iältään 1998-2008, eli esim R60iin ei välttämättä toimi - ilmeisesti...
×