Jump to content
MINI² foorumi

hartsa112

Members
 • Viestit

  179
 • Liittynyt

 • Viimeksi vieraillut

 • Days Won

  6

hartsa112 last won the day on Huhtikuu 18 2017

hartsa112 had the most liked content!

Tietoja käyttäjästä hartsa112

 • Taso
  Lahjoittaja
 • Syntymäpäivä 11.02.1986

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Nokia
 • Interests
  MP:t, autot ( Mini / VW ),
 • Autotalli
  Mini1275SPi-92
  GSX1100Rtbo-89
  A3 1.8TQ -01
  Golf V Variant -07
 1. 90-luvun Mini, onko pommi?

  Castrolin/Valvoline öljyä taitaa olla täällä foorumilla paljon kehuttu (20W50) löytyy öljy topikkeja kun haeskelet. Nyt itse siirryin käyttämään Gulfin Classic 20W50 öljyä, ainakin pari öljyn vaihtoväliä ja on pelannut laatikkokin hyvin. Sitä motonetin peltikannussa myymää Classic 20W50 mikä on Comman tuotantoa, en ainakaan tuohon tuoreempaan voi suositella. Verrattuna ero tuon Gulffin öljyn kanssa oli jo suuri. Ainakaan kesä käyttöön ei kauhean moni varmaan muita viskositeettejä suosittele mitä olen lueskellut. Tuosta nyt ainakin öljy keskustelua lisää.
 2. 90-luvun Mini, onko pommi?

  Komppaan tuota laatikko hommaa, itse sain oman laatikon vedellä auki. Ruiskun kanssa ei ollut mullakaan päästöissä ongelmia. Tuo on SPi alun perin mikä mulla on, alipaine letkujen kanssa on ehkä suurin tappelu, mutta kun ne tekee kerrasta kuntoon että ei ole vuotoja (toisin sanoen uusii kaikki kerralla eikä vain sitä yhtä huonon näköistä) 😅 -> niin ihan kivasti pelaa vaikka ympäri vuoden ajaisit. Ainoa ongelma minkä itse kohtasin omassani, oli virranjakajan kanssa. En saanut siitä niin vesi tiivistä / suojattua tuiskulta ja vedeltä että olisi aina toiminut kuin se kuuluisa "unelma", loskakelit talvella ja kun vettä syksyllä tulee kuin Esterin perästä niin vähän oli käyntihäiriötä. Mutta sitten MPistä ei ole kokemusta, mutta ainakin siinä on sytytys hukkakipuna -puolalla toteutettu -> ei kosteus ongelmia. Olen tykännyt omastani ainakin hemmetin paljon. 😎
 3. Moottorilämmitin Miniin

  Laitoin käyttikseen (1.8T bensa VAG) TT-Thermon letkulämmittimen missä on sisässä vesipumppu. Kokokin yllätti, ei mahdottoman iso. Ainakin siinä toimii hienosti (toistaiseksi). Niitä oli alkaen muistaakseni 500W teholla, tuossa riittää 1000W ihan mukavasti. Jos ei noita pakkasroppulämmittimiä löydy, ja on tarvetta laittaa lämmitintä niin suosittelen, toki kannattaa huolella asentaa ja koittaa saada ilmat pois. Löytyy ihan kotimaiset sivut tuolla TT-Thermolla kun googeloi. On saatavana Defan liittimillä.
 4. 7 / 8 -kanavainen kansi

  Sitä varten on sitten taas ihan toinen projekti ja tarina...
 5. Kumi raudaksi.

  Onko tämä minkä jäykkyys version jouset?
 6. 7 / 8 -kanavainen kansi

  Ajatus olisi pitää mieluummin sitten se 7-kanavainen kansi, niin ei tarvitse muutoksia niin paljon tehdä. Ja muutokset on sellaisia mitkä pystyn itse toteuttamaan.
 7. 7 / 8 -kanavainen kansi

  Tämähän avasi asiaa aika hyvin. Eli varmaan nykypäiväinen alumiinikansi olisi paras katsella. Kyllähän tuossa nykyisessä tekemistä piisaisi, mutta jos vähän nykyaikaistaisi tekniikkaa.. Parissa paikassa tais olla että kannen mukana tulee prätkän tms. kaasarit valmiina, täytynee tiedustella hintoja ilman niitä. Tätä vaihtoehtoa tarvitsee alkaa tosissaan miettimään. Kiitoksia vaan heti kaikille. Jollain tapaa itsekin tuon ruiskun oon saanut pelaamaan (täydellisyydestä kaukana).. Mutta kyllä se ajolleen on ollut parempi tuntuma kuin alkuperäinen oli. Tämä tietenkin omalla perstuntumalla 😎 Lähtökohtaisesti tuolla 7-reikäsellä saisi ruiskusta paremmin irti, ja kyllähän sitten seuraksi olisi lisättävä ahdinta kun nälkä kasvaa syödessä. Aluksi meinasin itse että jos vaparilla mennään niin pysyttelen tässä 5 -reikäsessä. Ja kun Turbo69 löi ahtimia myyntiin niin lähtikin siitä ajatus että jos siirtäisi ruiskut etupuolelle niin vapautuisi ahtimelle tilaa taakse -> siksi aloin tätä aihetta kaivelemaan. Mulla on kaks lambdaa ollut tuossa nyt käytössä, ja menee aika ahtaamiseksi jos tuonne ahdin vielä pitäisi sovittaa imusarjan sekaan.
 8. 7 / 8 -kanavainen kansi

  Löytyykö näitä kuinka ylipäätään Suomesta? 1275 moottoriin olen kaavaillut tälläistä vaihtoehtoa. Olettaisin että kokemuksia varmaan löytyy joltain näistä. Koitin hieman kahlata, mutta en löytänyt aiheesta kummemmin tietoa tältä foorumilta. Onko nämä pelkästään ollut viritys -tarpeita, vai onko ollut jossain vakio käyttöisessä alunperin? Onko näitä valmistettu valurautaisena aikanaan? vai onko ne ollut 8-kanavaisia? Alumiinisenä uusia on tarjolla ainakin maailmalla. Kotimainen ElmerRacinki näyttäs rakennelleen, mutta ei ainakaan heti osunut silmiin tekevätkö myyntiin saakka. Arkikäyttöiseen kesäautoon tämä on suunnitteilla, ja valurautainen ehkä herättäisi enemmän kiinnostusta. Olisi ilmeisen suuri helpotus vaparin tehon hankinnassa, ja vieläkun koitan pelata sen toimimaan tuolla ruiskulla. Neljä kanavaa helpottaisi ehkä liikaakin harrastuksia 😎 Siispä allekirjoittanut olisi kiinnostunut ostamaankin kyseisen mallista kantta jos joku lukija sellaista myynti mielessä hyllyssään pitelee. Löytyykö käytettyinä (uusina) kotimaasta, vai pitääkö alkaa harkita ulkomaalta hankkimista.
 9. Lyhyet ajovalot ei toimi

  Kannattaa kyllä tarkistaa se 0-1-2 kytkin myös, mulla suli viime kesänä omastani se. Pitkät pelas, mutta ei ajovalot, lopulta hävis parkitkin. Ainakin se on nopea irroittaa ja vilkasta meneekö virrat läi vaiko ei... Valoille en ole relettä vielä aikaiseksi saanut, mutta mullakin muistaakseni sulake ajovaloille löytyy jostainpäin kone huonetta.
 10. Mini SPi -92 (ikuisuus projekti?)

  Taas alkaa olla tuore leima Minissä, ja kesän kasvojen kohotus valmis. Suurimmat siistitty pois ja vähän somistusta harrastettu. Valkoinen väri on vähän entistä kirkkaampi ja kattotelinettä saatiin katolle. Nyt on mukava päästää ja paistatella, alkaa jo jonkin verran paremmin elämä sujumaan tuon ruutan kanssa, säätämistä on mutta kulkupuoli ja toiminta on ollut parempaa kuin mitä se oli vakiona :) Nyt ei taida olla mitään uutta ja mullistavaa, perus säätöä ja huoltoa ennen leimaa.
 11. MYYTY : Käytetyt Nankang 175/50/13 x2

  Eli renkaat löytäneet uuden omistajan, vielä kun löytävät perille.
 12. MYYTY : Käytetyt Nankang 175/50/13 x2

  Kuvissa tarkemmin kuinka on pintaa.
 13. Tarjolla olisi 2kpl vielä jokusen millin pintaa omaavat irrallaan olevat kesärenkaat, vielä ehkä kesän ajaa tiellä. Mahdollisesti radalla tai jossain muussa sudittelu hommassa. Renkaat Siurossa, mutta kulkee kyydissäni tarvittaessa vaikka Tampereelle. En lähetä. Vaihtuu pientä korvausta tai hyviä pullakahveja vastaan. yv tai nol-nel-nol-91 00 715 -Harri
 14. MCFF Ratapäivä 16.09.2017

  pahus, vklopulle buukattu ohjelmaa...
 15. Mini SPi -92 (ikuisuus projekti?)

  Joku on keksinyt tehdä Minin pakkelilla, melkoisia reikiä on jossain välissä veistelty liimamassalla + pakkelilla umpeen. Jos vähän lisäis pelti uutta ja onnistuisi saada kevään kukinta kuriin. Takaisin werstaalle jatkamaan,...
×