Jump to content

Igor

Members
 • Posts

  1,007
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  134

Igor last won the day on September 15

Igor had the most liked content!

1 Follower

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  Tampere
 • Garage
  -06 Cooper S JCW++

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Igor's Achievements

 1. Igor

  R53 JCW -06

  Eipä tullut Nimarkilta osia luvatussa 1-3 työpäivässä. Kuulostihan se vähän liian hyvältä ollakseen totta. Eivät kolmen työpäivän jälkeen osanneet edes kertoa milloin ne mahtaisi tulla, saati että olisivat informoineet viivästyksestä ihan oma-alotteisesti. Peruin tilauksen, ja tilaan osat jatkossakin tuolta Helsingin eteläpuolelta Aeromotorsilta. Ei nekään 1-3 työpäivässä toimita, mutta eivät myöskään lupaa turhia, ja tuntuvat tietävän milloin osat on heillä varastossa. Eli ratapäiville pitää nyt lähteä vähän toispuoleisella aurauksella. PS4:t koeponnistan radalla joku toinen kerta. Alle menee nyt vanhat semisliksit, kun niiden kanssa ei enää pikku toispuoleiset kulumat haittaa.
 2. Igor

  R53 JCW -06

  Joku tän näkönen vehjes? https://www.motonet.fi/fi/tuote/6502070/Bosch-EasyPump-akkutoiminen-tayttolait
 3. Igor

  R53 JCW -06

  Runflateistä eroon hankkiutuminen oli ihan eka asia mitä tein kun ostin Minin. On mulla tuolla autossa semmonen paikkauspainepullo hätävarana, jos Autoliitto ei jostain syystä pääse pelastamaan. Nyt kun kärry on yli 15-vuotias, niin ulkomailla Autoliitto ei enää auta... olisikohan syytä päivittää toi pullo johonkin kompurasysteemiin? Normimallin tunkkihan ei tonne alle mahdu, eikä varmaan mikään matalaprofiilimallikaan jos on rengas puhki, joten vararengas olis aika turha varuste.
 4. Igor

  R53 JCW -06

  Saa varastaa ihan vapaasti. Mulla tosiaan oli tässä OEM ja vaihdoin tilalle Quaifen. OEM on kitkalukko, ja on aavistuksen nykivä kun mutkassa sisäpuolen rengas hakee pitoa. Tasaisella pinnalla toi ei ole iso ongelma, mutta jos on vaikkapa vähän pomppuinen asvaltti, niin sen tuntee ohjauksessa. Talvella se toimii oikein kivasti, sutii aina kahdella renkaalla, ja vetopitoa riittää. Quaife on torsen-tyyppinen, ja sen toimintaa ei ratissa tunne. Mutkassa kaasua antaessa se tuntuu oikein imevän keulaa mutkaan sisään. Mutta talvesta Quaife ei oikein suoriudu. Jos toinen rengas on jäällä tms. nollapidolla, niin tehoa ei siirry sinne pitävämmälle puolelle. Oli melkoinen pettymys kun puolitoista talvea (muistaakseni) ajelin Quaifen kanssa. Nythän toi kärry on vain kesäkäytössä.
 5. Igor

  R53 JCW -06

  Renkaat tietty tekee paljon tohon sutimiseen. Kuluneet PS3:t ei tarjonnu mitään pitoa kun ajoin niillä muutaman lenkin keväällä. Semislikseillä saa jo vähän yrittää että pito loppuu. Ainakin kuivalla. Näitä "nelosia" en ole vielä päässyt kunnolla koeponnistamaan, olis kiva saada pyöränkulmat kuntoon ensin. Toivottavasti posti kuskaa raidetangon pään tänne viimeistään huomenna, niin ehtii vielä käydä säädättämässä ennen lauantain ratapäivää...
 6. Igor

  R53 JCW -06

  Super Sportit on pikkuhiljaa poistumassa valikoimasta, Pilot Sport 4S on korvaava malli. Joitain ensiasennuskokoja kai vielä tehdään. Varmasti toimivat myös etuvetoisessa.
 7. Igor

  R53 JCW -06

  P-Zerot alkaa jäädä misukoiden jalkoihin kehityksessä. Jos kissasi näkisi enemmänkin rataa, niin suosittelisin Pilot Sport 4S:ää. Se on ensiasennusrengas nykyään aika monessa sportissa (myös Tesla S Plaidissa, joka vetäisi juuri tuotantosähköautojen ennätyksen Nordschleifella), toimii kadulla kuten PS4, mutta tarjoaa radalla pitoa enemmän ja pidempään. Hinnassa ja kulutuskestävyydessä tulee sitten takapakkia. PS4S:ää ei tietenkään saa alle 18-tuumaisena, joten R53:een se ei ole ihan ykkösvaihtoehto. Hankookkejakin on niin moneen lähtöön... Ventus V12 toimi ihan kivasti Xantia V6 Activassa. Olisiko sähköminissä joku matalan vierintävastuksen malli? Tokihan Mini on lähtökohtaisesti aliohjaava, mutta kaasun nosto kesken mutkan sai kyllä R53:n perään vähän eloa ihan vakiojousituksellakin. Sähköminin jousitus voi tietty olla vähän erilainen. Ehkä siihen voisi jäykempää/säädettävää takavakaajaa kuitenkin sovittaa... luulisi että olisi yhteneväinen F56 bensavehkeiden kanssa siltä osin. Sutiminen nyt on aina ongelma etuvetoisessa. Omassa lukkoperä (Quaife) auttaa jonkun verran, mutta ei sekään ihmeitä tee kun antaa kunnolla löylyä kesken mutkan. Vieläkös Mini muuten harrastaa runflatteja, vai onko jo siirrytty paikkapulloon ja pumppuun?
 8. Igor

  R53 JCW -06

  Päivitellääs vähän tätäkin tarinaa... -15% ahtimen rullan kiristyspulteille ei riittänyt se pehmeämpi Loctite, vaan rulla alkoi luistamaan Botniaringin pääsuoralla kun painoin kaasun ensimmäistä kertaa pohjaan. Tottakai se piti mennä toteamaan Pohjanmaalle asti... Konetta nostamatta kiristäminen on vähän hankalaa, mutta sen verran sain pultteja ruuvattua että pääsin ajamalla kotiin. Onneksi siihen väliin mahtui testit Legends-autolla ja yksi kosteahko saunailta, niin ei harmittanut enää kotimatkalla niin kovasti. Rullasta löytyi yhden pultinkannan vastinpinnasta kohouma, jonka varaan pultti jää kantamaan. En arvannut ryhtyä tuota porailemaan, joten pistin -17% rullan takaisin paikalleen. Moar boost. Paisarin korkki päätti aika pian remontin jälkeen, että paineensietokyky ei ole hänen juttunsa, joten järjestelmän kiehumispiste oli hieman totuttua alempi. Paisari on RMW:n tekele, joten marmoritiskin muovikorkkia sille on turha tarjota. Sopivien mittojen, toivotun paineensietokyvyn ja paikallisen varastosaatavuuden pyhä kolminaisuus löytyi lopulta S600-mallin mersun varaosaluettelosta. Hintaa vaivaiset 7,90€. Was zum teufel? Kerrankin helppo, halpa ja nopea korjaus! Vikakoodi P1125 on tullut nyt turhankin tutuksi. Koska koodi seuraa mukana kaasuläpästä toiseen, niin kai se on uskottava ettei se vika ole siinä. Kaasupoljin oli seuraava vaihtoehto syypääksi omalla listalla, joten tilasin uuden. Tai no, tilasin ensin halvimman löytämäni käytetyn, mutta opin aika nopeasti ettei R50:n poljin käy R53:een. Liitin on erilainen. Uudella polkimella vikakoodi pysyi poissa viikon, eli suurin piirtein yhtä pitkään kuin kaasuläpän liitintä edestakaisin kytkemällä. Seuraavana listalla on ko. kaasuläpän liitin. Sitten polkimen liitin. Hyvin pitkällä listan alapäässä on sitten johtosarja... Talvellahan on hyvää aikaa(?) käydä noita läpi. Uudet renkaat meni vielä hankintaan tähän syksylle, kun AD08R:t alkoi olla jo vähän vaarallisen oloiset kylmässä ja sateessa. Katurenkaiden virkaa toimittaneet Pilot Sport 3:t loppui kesken jo viime syksynä, ja silloin jo päätin että seuraavaksi alle tulee Pilot Sport 4:t, kun niitä näkyi listoilla 16-tuumaisina. No ei näkynyt enää, ei ainakaan R53:een sopivassa koossa. Pitkällisen Jaakobin painin päätteeksi pistin ostoslistalle 17-tuuman vanteet. @Micke bongasi Torista edulliset Team Dynamicsin vanteet, jotka kävin saman tien ostamassa pois. Niille kietaistiin 215/45 PS4:t. Ehkä ens kevään IMM-reissu ennemmin näillä kuin semislikseillä... Spacereita nuo ehkä vielä kaipaa, sen verran syvälle lokasuojiin ET45 jättää renkaat. Reipas rata-camber vielä vähän korostaa "ongelmaa".
 9. Kappas vaan! Se jagge tosiaan vaihtui tällaiseen vähän toisenlaiseen remmiahdettuun brittivalmisteeseen. Sopivasti siinä XJR:ssäkin oli järjettömyyttä, mutta kaipasin sitten kuitenkin vähän ketterämpää kulkinetta. Kiva kuulla että XKRR on edelleen tallessa ja ajossa.
 10. Joo ei näissä vehkeissä kyllä mitään järkeä ole. Sähköminissä sentään sen verran enemmän, että siinä öljynkulutus pysyy kurissa.
 11. Sähköllä ajaminenhan on kuin laittaisi rahaa pankkiin Laitahan kuvia kun saat vanteet alle. Ja klubin ratapäiväkin on ihan nurkan takana, jos semmoinen touhu kiinnostaa: https://www.mcff.net/event/syysratapaiva-2021-ahvenisto/ Sinne voi tulla varikolle ihan vain fiilistelemään tunnelmaakin, jos ei halua tyhjentää akkua radalla.
 12. Näköjään valmistusprosessi on erilainen. Ilmeisesti HLT on kestävämpi ja/tai kevyempi. https://www.ozracing.com/world-of-oz/technology/production/668-hlt
 13. Hiuksia voi halkoa vaikka maailman tappiin, mutta pointti oli ettei niistä soviterenkaista ole mitään haittaa, eikä niiden käyttöä tartte pelätä.
 14. En ole itsekään käyntiäänessä havainnut mitään eroja etanoli vs. bensa (1x mini, 2x sitikka).
 15. Juu, 205 leveä rengas menee vielä hyvin 7,5" leveälle vanteelle. Tarvikevanteet vaatii lähes aina soviterenkaat. Nehän on siellä vain apuna, että pultit saa helpommin paikalleen. Pultit sen vanteen kuitenkin pitää paikallaan.
×
×
 • Create New...