Jump to content

Igor

Members
 • Content Count

  807
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  91

Igor last won the day on July 17

Igor had the most liked content!

1 Follower

About Igor

 • Rank
  Lahjoittaja

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  Tampere
 • Autotalli
  -06 Cooper S JCW++

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Toi ikkunoiden avaus kaken napista ei toimi kaikissa autoissa, riippuu siitä miten BCM on koodattu tehtaalla/jälleenmyyjällä. Kokeilla toki kannattaa. Omassani toi ominaisuus ei ollut ostettaessa päällä, mutta nyt on kun muutin sen itse NCS Expertillä.
 2. Testasin tota omassani, ja tosiaan sisäkahvoista ei tapahdu mitään, jos auto on lukittu kauko-ohjaimella tai avaimella ulkoa... Vasta kun kääntää avainta virtalukossa, niin sisäkahvat ja keskikonsolin lukituskytkin herää henkiin.
 3. En ole kuullut että R53:ssa olisi mitään deadlock-ominaisuutta. Aina pitäisi aueta sisäkahvasta (ekalla vedolla aukeaa lukko, toisella ovi), ellei kahvan mekanismi ole rikki. Jos lukkopesäkin pyörii tyhjää, niin voisi olettaa että jotain sieltä on hajonnut. Oletko kokeillut nykiä sisäkahvaa molemmista ovista?
 4. Mä uusin jakopään omaani 183tkm kohdilla, kun oli kone muutenkin levällään. Kyllähän se käyntiääni pikkuisen muuttui sivistyneemmäksi, ainakin tyhjäkäynnillä. Ajossa tuossa on sitten kaikkea muuta meteliä.
 5. Toi onkin hyvä tietää. Itse olin jostain syystä siinä käsityksessä, että jousi pistää enemmänkin hanttiin. En siis ole edes kokeillut laittaa sitä aukinaisena paikalleen.
 6. Kyllähän tuota voi kokeilla. Ota vielä bensapumpun sulakekin irti (kuskin jalkatilassa), niin ei kastu tulpat eikä ole katti täynnä bensaa.
 7. Hyvä kysymys... tietty jos se laahain on valmiiksi saanut riittävästi iskua, niin toi voi sen rikkoa. Mutta niin voi jokainen käynnistys rikkinäisellä kiristimelläkin. Ei tota varmaksi tiedä kuin avaamalla venakopan ja katsomalla.
 8. ITG:n pestävä suodatin on siis halvempi kuin orkkis, vaikkei sitä jaksais pestä, vaan tilais aina uuden.
 9. Igor

  Uudet JCW:t

  Tuskinpa tuo S60 paljon eroaa ajettavuudeltaan vs. Clubman/Countryman, eli siinä mielessä ennemmin Volvo, kun on vielä hybridikin. Mutta jos ajettavuus on se juttu mikä kiinnostaa, niin sit GP3. Tai R53.
 10. Välttäisin kyllä ajamista kunnes on korjattu. Jakoketjun laahaimet kärsii jos ketju on löysällä. Omassani toisen laahaimen muovinen pinta oli murtunut, ja pari palasta löytyi öljypohjasta pumpun imusihdistä. Omien kokemusten mukaan hajonnut kiristin pitää meteliä lyhyen aikaa kylmäkäynnistyksissä. Pahemmin hajotessaan metelöi jatkuvasti alle 2000-2500rpm, ja hiljenee kovemmilla kierroksilla. Meteli kuulostaa tällöin dieseliltä/traktorilta. Veikkaisin että rapinat isommilla kierroksilla tulee jostain muualta, esim. kampiakselin hihnapyörä tai apulaitehihnan kiristin. Tuolla ketjussa arvottiin kans metelin lähdettä: Mutta jos korjaamo on tuon diagnoosin tehnyt, eikä osa ole tuon kalliimpi, niin eipä siinä kokeilussa paljon häviä.
 11. Kiristin on tosiaan tulpan alla, koneen takana öljynsuodattimen jalan vieressä. Ainoa 19mm kanta konepellin alla, vaikea erehtyä. Tulppa auki, ja kiristimen saa vedettyä sormin ulos. Uusi kiristin paikalleen ja tulppa takaisin. Ekalla kerralla hommassa saattaa tosiaan mennä vartti tai pari kun sen joutuu tekemään sormituntumalla sokkona. Tulpan näkee parhaiten repsikan puolen eturenkaan takaa kurkkimalla (en muista näkeekö irrottamatta rengasta), mutta ainakaan mun kädet ja työkalut ei sitä kautta taivu kyseiseen hommaan. Eli yläkautta olen sen vaihtanut 19mm piippuavaimen kanssa. Kuulemma 3/8" räikkä matalalla 19mm hylsyllä sopii myös hommaan. Kun koneen räjäyttää käymään, kestää hetken että uusi kiristin "aukeaa", joten voi rallattaa hetken aika railakkaasti. Korjaamokäsikirjan neuvoma virallinen metodi onkin vapauttaa kiristin painamalla jollain työkalulla jakoketjun laahainta ulospäin ennen käynnistystä, mutta tuo vaatii venttiilikopan irroittamisen.
 12. Väittäisin että ei ole normaalia, vaikken hybrideistä mitään tiedäkään.
 13. Tuttu paikka mullekin. Aina on tilaukset tulleet perille. Jos on ollut jotain viivästyksiä saatavuuksissa, niin on pidetty hyvin ajantasalla. Voin suositella.
 14. Igor

  Moottoritilan lämpö

  Jos puhallin ei pyöri koko ajan kun ilmastointi on päällä, niin vastus on rikki. Harvassapa se näissä enää ehjä on, siis mikäli ei ole jo vähintään kertaalleen vaihdettu.
×
×
 • Create New...