Jump to content

Igor

Members
 • Content Count

  828
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  93

Igor last won the day on November 11

Igor had the most liked content!

1 Follower

About Igor

 • Rank
  Lahjoittaja

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  Tampere
 • Autotalli
  -06 Cooper S JCW++

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Kerran tai pari vuodessa olen tavannut tarkistaa tulppien kireyden omastani, ja ainoastaan se tulppa tuntuu löystyvän minkä reikään on korjattu kierteet... Mä annoin kierteiden korjauksen suosiolla ammattilaisten tehtäväksi, eli kärry hinattiin Tammer-Dieselin korjaamolle. Soittelukierroksen perusteella se oli Tampereen suunnalla ainoa paikka, jossa homma onnistuu yläkautta. En tiedä minkä valmistajan irtokierre sinne laitettiin, mutta hyvin se on siellä pysynyt, vaikka tulppia on vaihdettukin. Homma kustansi 200€. Mullehan siis kävi sillä tavalla mukavasti, että jenkeistä saapuneesta virikannesta puuttui kierteet kakkospytyn reiästä, ja huomasin sen vasta kun kansi oli paikallaan... Belgian IMMiin lähtö oli sen verran lähellä, että juuri paikalleen ruuvatun kannen irrottaminen ei houkutellut, eikä siihen olisi itselläni ollut aikaakaan.
 2. Mikään noista Miniin käyvistä ei olisi kuitenkaan sopinut Xantia V6:n etujarrusatuloihin...
 3. Joo, nämä ei sopineet: Bemarin/minin omaa työkalua kyllä löytyi ebaystä kun viimeksi katselin, mutta aika hintavia olivat. Mutta tämä toimii...
 4. Igor

  Täyssähkö MINI

  60.000 ennakkotilattu Euroopassa: http://www.motoringfile.com/2019/09/29/electric-mini-cooper-se-preorder/
 5. Pitneybowes on ebayn (brittiläisille?) myyjille tarjoama lähetyspalvelu, kun paketti lähetetään ulkomaille. Helpompaa myyjän kannalta, mutta saattaa tulla kalliimmaksi täällä päässä. Omalla kohdalla tuosta oli hyötyä, kun Posti onnistui mokaamaan, ja palauttamaan paketin takaisin lähettäjälle samana päivänä kun sain saapumisilmoituksen... paketti siis palautui tuonne lähetyspalveluun, josta ottivat yhteyttä tarkistaakseen osoitteen, ja lähettivät sen uudestaan ilman lisäkuluja. Itse makselen ebay-ostokset aina Paypalilla, ja tarkistan aina ennen maksun hyväksymistä, että summa täsmää. En ole huomannut että olisi tullut ikinä mitään lisämaksuja.
 6. Igor

  Lukkoperä R53

  Meillä taisi kahteen pekkaan turatessa mennä yhteensä joku 14h. Samalla vaihdoin etuakseliston nivelet ja puslat, kun ne oli kätevästi käsillä. Niiden laakerien asennus vaatii prässin, joten jos sellaista ei nurkista löydy, niin kannattaa käydä etukäteen jossain prässäämässä ne siihen uuten perämurikkaan. Laatikon sisällä on pyöreä magneetti keräämässä metallihippuja, sen putsaamisesta tuskin on ainakaan haittaa. Ja jos alatukivarsien puslia ei ole vielä vaihdettu, niin tuossa yhteydessä ne kannattaa laittaa. Samoin vakaajan puslat. Öljyksi sopii esim. Redline MTL. Menekki on noin 1,7 litraa.
 7. Igor

  Lukkoperä R53

  GeaR53 -niminen sivusto facebookissa myy paljon purkuosaa näihin ykköskoppaisiin, ehkä kannattaa kysäistä orkkislukkoa sieltä. Myös Minitorque.com -foorumilla näkee noita välillä myynnissä. Sitä en sitten tiedä miten kilometrit vaikuttaa noihin, kun ne kitkapinnat on kuitenkin kuluvaa matskua.
 8. Igor

  Lukkoperä R53

  Siis tuo on joku avoimeen perään lyötävä lisäpalikka? Eipä ole tullut aikaisemmin vastaan moista. Mutta jos myyjän tiedot on niin huteralla pohjalla, että kutsuu 2001-2006 Miniä Austiniksi, niin jättäisin ostamatta...
 9. Igor

  Lukkoperä R53

  Saa sen lukon toki avoimenkin perän tilalle. Työnä se ei eroa mitenkään lukollisen perän vaihdosta. Vaihdelaatikko on muuten identtinen. Uudet perän laakerit on syytä hommata, helpottaa hommaa. Itse tilasin ne Lohenilta samalla kun itse lukonkin: https://www.lohen.co.uk/differential-bearings
 10. Igor

  Korkea mittarilukema

  Tiedätkö onko tuolle koneelle tarvinnut tehdä mitään?
 11. Minkäs mallisesta laitteesta on kyse? Harmaa savu viittaa yleensä kannentiivisteen pettämiseen. Häviääkö jäähdytinnestettä? Kosteus välijäähyssä lähtee aika pian ekan startin jälkeen, ei pitäs paljon pöllytellä. Mulla on R53:ssa occ molemmissa huohotusletkuissa. Vain sieltä repsikan puoleisesta päästä näyttäisi puskevan ölyä.
 12. Igor

  Lukkoperä R53

  Suurimmassa osassa 2005-2006 -mallisista ässistä on lukko, kun se oli ilmainen lisävaruste Chili Packin kanssa. Vanhempiin se on maksanut ekstraa, joten löytyy vähän harvemmasta yksilöstä. Mä vaihdoin omaani orkkislukon tilalle Quaifen. On se miellyttävämpi orkkikseen verrattuna, menee paremmin kaasulla sinne minne ohjaa. Kuivalla asvaltilla siis. Talvella orkkis on paljon parempi. Torsen-tyyppisenä Quaife ei hanskaa tilanteita joissa toisella pyörällä ei ole yhtään pitoa. Jos olisin nyt laittamassa lukkoa, niin valinta olisi Wavetrac. Sekin on torsen-tyyppinen, mutta siinä on jonkinlainen pre-load, joka poistaa tuon nollapito-ongelman. Rataleluun tai muuten vaan isolla budjetilla laittaisin OS Gikenin. Kitkalukko, joten ei ole huoltovapaa kuten torsenit, mutta pitää joka tilanteessa. On myös säädettävissä. Vaihdossa isoin jumppa on ottaa vaihdelaatikko irti. Itse vaihdoin lukon kytkimen vaihdon yhteydessä.
 13. Kyllähän se pienemmällä hihnapyörällä saattaa laihalle mennä. R53:n ecu kyllä oppii vetämään sytkää myöhäisemmälle nakutustilanteissa aika hyvin, mutta ei se laihana käyminen silti hyvää tee. Ihan samoilta noi linkkien suuttimet minusta näyttää. Itsellänikin ollut tuollaiset. Putkisto ei näissä vaadi softaan muutosta, siis jos vaihtaa vaan katista taaksepäin. Pakosarjan vaihto on sitten asia erikseen.
 14. Igor

  Vikakoodin lukija

  INPAn ja NCSExpertin kun sain viimein asennettua toimivana virtuaali-XP:hen, niin otin välittömästi siitä backupin talteen talteen. Saa rauhassa räpeltää, ja voi aina palata toimivaan. Jos riittää pelkät moottorin vikakoodien luvut ja nollaukset, niin reilulla kympillä saa ihan Suomestakin bluetooth OBD2-lukijoita.
×
×
 • Create New...