Jump to content

Igor

Members
 • Viestit

  690
 • Liittynyt

 • Viimeksi vieraillut

 • Days Won

  79

Igor last won the day on Heinäkuu 18

Igor had the most liked content!

1 seuraaja

Tietoja käyttäjästä Igor

 • Taso
  Lahjoittaja

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  Tampere
 • Autotalli
  -06 Cooper S JCW++
  -98 Xantia V6 Activa

Viimeisimmät vierailijat profiilissa

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Igor

  Mini Countryman Hybrid

  Itse vaihtaisin vuoden välein. Öljytilaan pääsee kuitenkin kosteutta (ja polttoainetta, joskin vain koneen käydessä...), ja jos konetta käytetään harvoin, niin se kosteus (ja polttoaine) ei poistu sieltä haihtumalla, kuten normaalisti tapahtuu. Näin ainakin itse tekisin. Toki takuunalaiseen autoon se vaihto pitänee tehdä jossain mistä saa leiman huoltokirjaan, ja se tuskin on kovin halpaa...
 2. Igor

  Mini Countryman Hybrid

  SIinähän ehtii bensa vanhenemaan tankissa ennen kuin se tulee käytettyä.
 3. Igor

  NCSExpert koodauksesta ...

  Semmoinen huomio KMB-modulin koodauksesta, että se resetoi ajotietokoneesta trippimittarin ja keskikulutuksen yms. Ei mikään iso asia, paitsi jos bensamittari ei toimi, ja käyttää noita tankkaustarpeen tarkkailuun.
 4. Igor

  NCSExpert koodauksesta ...

  R53:ssa oli kans defaulttina kaikki valot pimeänä valokytkimen automaattiasennossa. Nyt kun DRL:n kytki päälle BC1-modulista (GED_FL_ALS_DRL), niin palaa pitkät puolella teholla, kunnes valoanturi käskee ajovalot päälle. Takavalot trendikkäästi pimeänä. NCSDummyllä löytyi vielä toinen säätö: TAGFAHRLICHT_ECE - daytime running lights (europe). Pitää kokeilla mitä se tekee. Vielä kun sais kytkettyä ton alle +3°C "pakkasvaroituksen" pois päältä... KMB-modulista näyttäisi löytyvän toi säätö.
 5. Igor

  NCSExpert koodauksesta ...

  No niin, nyt on vähän opiskeltu NCSDummyäkin. Yllättävän monipuolinen softa, jolle löytyi kunnon käyttöohjeetkin. NCSDummy osasi kertoa TRC-filun perusteella, että autosta löytyvä BC1-moduli on BC1.C07, eli viimeisin versio. Ikävä tieto siinä mielessä, että sen kanssa ei taida saada toimimaan repsikan ikkunan auto up -toimintoa. Vanhemmilla (ainakin BC1.C03 asti) se pitäisi onnistua.
 6. Igor

  Alkuperäisradio eBaysta ...

  Ai tuo oli siistitty versio? Semmoinen firma kuin GeaR53 Hollannissa myy käytettyjä R50/R52/R53 -osia (löytyy ainakin facebookista), kannattaa ehkä kysäistä sieltä. Jos vaikka jostain purkuautosta saisi napattua ko. liittimen.
 7. Igor

  NCSExpert koodauksesta ...

  Hyvä tovi tuon kanssa vierähti tikkuja päästä raapien, mutta nyt on viimein kasassa WinXP-virtuaalikone jossa rokkaa sekä INPA että NCSExpert. Tuo NCSExpert on kyllä malliesimerkki insinöörikäyttöliittymästä. Ja vielä kun asennuspaketit ja -ohjeet on mitä sattuu, niin aika pitkään saa arpoa, että onko softa asennettu oikein, vai eikö sitä vaan osaa käyttää. Ton mun kaapelin mukana tuli kyllä softat ja asennusohjeet, mutta niillä homma tökkäsi lopulta (muiden ongelmien ratkettua) toimimattomiin profiileihin (profilversion 2.0 ungültig). Sitten kun keksin googlata sopivalla hakusanalla, löytyi yhdeltä bemarifoorumilta linkki toimivaan profiiliin (Revtor's NCS Expert Profile). Siinä välissä ehdin jo lataamaan ja asentamaan toisenkin NCSExpert-paketin, mutta siitä puuttui R50-tiedostot... näin jälkeenpäin ajatellen ne olisi kyllä saanut siirrettyä siihen tuosta toisesta paketista... Vielä pitää selvittää mistä moduleista löytyy mitäkin säädettävää. Ilmeisesti tuolla on joku moduli josta voi säätää kaikkia parametrejä? BC1:n datat tuossa kokeeksi luin ja kirjoitin, ja sain päiväajovalot päälle sekä hätävilkkuihin tuplavilkutuksen. Ikkunoiden ja lukkojen säätöjä BC1:n FSW_PSW-tiedostosta ei löytynyt. INPA osasi kertoa että peruutustutkan "middle right" -sensori on rikki, minkä jo tiesinkin.
 8. Igor

  NCSExpert koodauksesta ...

  Toi selvensi sen verran, että uskaltaa taas ottaa uusintayrityksen tossa koodaushommassa. Mä hommasin kaapelin jo aikaa sitten, mutta luovutin aika nopeasti, kun ei niistä softista ja moduleista tahtonut saada selvyyttä.
 9. Igor

  cooper -02

  Ja saattaa pikkusen joutua kurottelemaan kaulaa nähdäkseen valot, jos sattuu liikennevaloissa piikkipaikalle. Mutta mitäpä sitä ei tekisi tyylin eteen.
 10. Igor

  cooper -02

  Mä tulkitsin trafin sivuja niin, että ilman eu-lätkää olevat kilvet on tilaustavaraa. Kuten on kai olleet eu-lätkän tulosta asti. No, kysymällähän tuo selviää.
 11. Mielellään ehjät. :) Vaihdossa saa halutessaan valkoiset kuoret (aspen white/899). Yhteydenotot yv:llä.
 12. Igor

  R53 JCW -06

  Ok, hyvä tietää.
 13. Igor

  Renkaat

  205/40-18 ET42 taitaa olla R53 GP:n vakiokoko, joten eiköhän ET40 sovi yhtä lailla. 215/35-18 näyttäs olevan aika lähelle sama halkaisija kuin sun nykyisillä renkailla, joten eiköhän sekin sinne uppoa. Tuolla voi noita halkaisijoita yms. laskeskella: https://www.miata.net/garage/tirecalc.html Kunhan se 18-tuumainen on riittävän kevyt, niin tuskin se paljon pahempi on kuin 17. Ajotuntumaa jos mietit, niin laita 16 tai 15-tuumaiset.
 14. Igor

  cooper -02

  Ilman eu-lätkää, tai sitten semmonen pikkukilpi, jos suostuvat sellaisen antamaan. Jotkut konttorit ovat kai vähän nihkeitä niiden kanssa, jos autoon mahtuis ihan normikilpikin. Tosin just tänään bongasin 5-sarjan bemarissa tommosen pikkukilven, eikä taatusti ole mahtumisesta kiinni...
 15. Igor

  R53 JCW -06

  Viimeisin ongelma: peruutustutkasta on yksi sensori rikki. Huutaa hoosiannaa aina kun pistää pakin päälle. Rikkinäinen sensori paikantui ihan korvakuulolla; ei naksu kun liikuttelee edessä jotain estettä, esim. omaa vasenta korvaa. Tämä siis virrat päällä ja pakki kytkettynä, mieluummin moottori sammuksissa... Sensori on sama kuin monissa saman ikäluokan bemareissa, ja marmoritiskillä hinta on pitkälti yli sata euroa. Tarvikkeita löytää noin satasen halvemmalla, mutta bemarifoorumin kokemusten mukaan ne eivät kestä kovin pitkään, ja/tai toimivat satunnaisesti. GeaR53 -niminen pulju (Hollannista) mainostelee Facebookissa R53-purkuosia, ja sieltä löytyi käytetty OEM sensori tarvikettakin halvemmalla. Takapuskuri pitää siis irrotella kun sensori saapuu. En ole sitä aikaisemmin irroitellut, ja siinä taitaa olla muoviklipsu poikineen tiellä... pitänee tilailla niitäkin jokunen, koska ne harvoin tulee kaikki ehjänä irti.
×