Jump to content

Igor

Members
 • Content Count

  861
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  99

Everything posted by Igor

 1. Igor

  R53 JCW -06

  Kärry pääsi lokakuussa sisätiloihin talvea pakoon, vaikkei tässä kovin kummoista talvea ole ollutkaan. Viime kesän ajelut meni lopulta ilman isompia murheita. Öljyä tuntuu menevän edelleen mukavaan tahtiin, eikä sitä kuitenkaan päädy ihan hirveästi tuonne öljynkeräyssäiliöön. Ilmeisesti sitä poistuu palamalla enemmän sylinterien seinämistä kuin huohotuksen kautta. Black Friday -tarjouksesta nappasin RVS-satsit aika sopivaan hintaan, ja ajattelin tehdä käsittelyt koneeseen keväällä ajokauden alkajaisiksi. Saas nähdä saako sillä tekohengitettyä tuota yhtään. Männänrengasjumppa on joka tapauksessa edessä jossain vaiheessa. Keräyssäiliön siirsin venakopan vierestä viileämpään paikkaan ABS/DSC -pömpelin viereen, ja sen jälkeen sinne alkoi kertymään (tiivistymään) myös veden ja etanolin sekoitusta. Kesällä tehtiin Minillä pieni road trip etelänaapuriin Pärnuun ja Tarttoon. Alkukesästä tein tuota reissua silmällä pitäen koneeseen bensasäädöt, kun Virosta ei etanolia saa. Mutta lopulta reissusta selvisikin ottamalla Helsingissä tankin täyteen viinaa, ja tankkaamalla kymmenen litraa bensaa sekaan Pärnussa. Viro on lyhyiden etäisyyksien maa. No, onpahan säädöt valmiina ensi kesän IMM-reissua varten. Radallakin tuli käytyä muutamaan otteeseen, ja tietenkin myös MCFF:n ratapäivillä Ahvenistolla. Kannattaa käydä tsekkaamassa kuvat tapahtumasta clubin nettisivuilta: https://www.mcff.net/syysratapaiva-2019-ahvenisto-galleria/ Alastarossa siirrytiin uusitun asvaltin myötä ajamaan autoillakin ns. mopolenkki, eli viimeinen kurvi mennään hieman eri reittiä kuin aikaisemmin. Tuo lisää kierrosaikaan ilmeisesti joitain sekunteja, joten vertailua vanhoihin aikoihin on vaikea tehdä. Suoranopeudet oli logien mukaan kuitenkin kovempia kuin aikaisemmin, joten jossain on tapahtunut jotain kehitystä. Paras kierrosaika oli 1:37,22, joka on n. 2,7sek hitaampi kuin aikaisempi personal best lyhyemmällä lenkillä. Alla kyseinen kierros videon muodossa. https://youtu.be/2_pucMjfzfM
 2. Igor

  R53 JCW -06

  Raportoidaanpas hieman tämän kestävyydestä... alkoi kuoriutua jo vajaan vuoden jälkeen, vaikka auto oli osan vuodesta seisonnassa. Alkuperäinen Plastidip kesti maskissa aikoinaan pari vuotta, ja silloin ajelin vieläpä ympäri vuoden. Eurolla saa euron tavaran. Tuota on vielä purkissa hieman jäljellä, sen vois koittaa tuhlata sen johonkin sisustan osiin, jotka ei joudu sään, kivien tai painepesurin armoille.
 3. Mä en ole kertaakaan saanut sitä o-rengasta rikki, mutta olen vierestä seurannut öljyn roiskumista lattialle kun noin käy. Hieno konstruktio kyllä. Mulla on omassa kierteet siinä kannessa lämpöanturille, on taatusti metallia. :)
 4. Jaa-a. Kyllä nää kovasti metallisilta näyttää molemmat versiot. R56 ja uudemmissa näyttäis olevan muovinen, en tiedä sopivat ristiin...
 5. Tarjotaan 50€, voin hakea vaikka tänään.
 6. Muovikansi? Mä luulin että näissä ykköskoppaisissa on kaikissa metallinen...
 7. Igor

  "Kromikoristeet"

  Juu, nuppi lähtee vetämällä. Saattaa olla aika tiukassa. Siinä riuhtoessa kannattaa varoa ettei se irti lähtiessään jatka samaa matkaa omaan nenään/otsaan/silmään...
 8. Igor

  ABS anturi

  Kyllä se sininen liitinkin sieltä aukeaa. Pienellä meisselillä joutui muistaakseni avittamaan sen lukitusta/klipsiä. Se on vesitiivistä mallia, ja omassani oli vielä ruostesuojaukset siinä päällä... Mä aikoinaan kaivoin sen anturin yläkautta pois, poralla pikkuhiljaa avittelin, asteittain isommalla terällä. Varmasti helpompi ja varsinkin nopeampi ottaa olka-akseli irti.
 9. Startti on muuten 6-vaihteisessa erilainen, eivät taida sopia ristiin. En ole kuullut että navat tarttis vaihtaa, mutta voihan se olla niissäkin on eroa.
 10. Nettiselaimella ei näköjään pystynyt kirjoittamaan foorumille, mutta ehkä kännykän Tapatalkilla onnistuu... Vaihteiston lisäksi pitää vaihtaa myös vetoakselit R53:sta. Niin ja vaihdevaijerit ja -keppi varmaan myös. Vakionopeussäädin saattaa lakkata toimimasta, jos autossa on sellainen.
 11. 2006 Cooper S:n nahkapenkit, sekä etu että taka. Väri on panther black. Etupenkeissä airbagit, lämmitys ja korkeussäätö. Sopii heittämällä kaikkiin Mineihin 2001-2006, paitsi tuo takapenkki ei taida sopia avomalleihin... Turvavöiden lukot/kiristimet puuttuu etupenkkien rungoista, ne täytyy uuden omistajan siirtää vanhoista penkeistä (sopii suoraan paikalleen em. vuosimalleista). Kuskin penkissä kulumaa selkänojan sivussa (näkyy kuvissa), ei kuitenkaan puhki tai revennyt. Penkit Tampereella. Yhteydenotot yv:llä. Hp. 270€ / järkevä tarjous
 12. Siihen navin ruudun paikalle ei sovi mikään soitin, siellä takana ei ole tilaa. Ehkä joku viritys jossa soittimen näyttö on kaapelin päässä ja sovittelee sen siihen navin näytön paikalle, ja itse soitin on jossain muualla..? 2DIN -kokoisen soittimen saa kyllä askarreltua siihen vakiomankan paikalle, kun siirtää ilmastoinnin nappulat ja alla olevat kytkimet pykälää alemmaksi, ja tekee vähän Dremelillä tilaa. Alla pari esimerkkiä. https://www.minitorque.com/threads/r53-double-din-apple-car-play-install.206331/ https://youtu.be/Bz1RGpoSf6Q
 13. Igor

  IMM 2020

  Nyt tuli matkamessutarjoukset. Jos meinaa lähteä reissuun viimeistään 31.5., niin alennus melko tuntuva. Tolle mun setille hintaa tulis nyt reilun euron enemmän.
 14. Yleisesti joo, mutta ei täälläkään mitään meedioita olla. Vin-koodilla (alustanumerolla) saattaisi selvitä onko kyseisessä autossa tuota varustetta.
 15. Ainakin toisin päin swappi onnistuu suht helposti, joten miksei noinkin päin... Lampun pesureita halogeeneissä ei välttämättä ole, joten pesurin rele kannattaa nypätä irti, jottei ruiki vesiä irti jäävistä letkuista pitkin konehuonetta. Mutta miksi? Näkeekö xenoneilla liian hyvin?
 16. Jos olet ostamassa, niin helpointa lienee tarkistaa itse kyseisestä autosta..?
 17. Hmm... mitäs jos tommosen jenkamittarin retrofittais autoon jossa on navi? Eli jäis se ratin päällä oleva nopeusmittari pois. Onkohan siinä jotain merkkivaloja mitä tuosta jenkamittarista ei löydy? Nopeusnäytönhän siihen jenkamittariin käsittääkseni saa digitaalisena. Ihan vaan sillä että sais lisämittarit mahtumaan vähän paremmin...
 18. Enpä tiennyt että niitä on tehty ilman jenkamittaria... lienee Suomi-auto. Mikäli johdotus on valmiina, niin veikkaan että NCS Expertillä pitää koodata kyseinen ominaisuus päälle. Samalla kannattanee koodata ajotietokone-ominaisuuskin päälle. Vai vaatikohan se erilaisen viiksen..?
 19. Igor

  IMM 2020

  Finnlines Star Clubin jäsenille olis tarjousta tarjolla vuodenvaihteeseen saakka koodilla STARA. Mä nyt tartuin siihen, kun näytti halvemmalta kuin edellinen matkamessutarjous tai Autoliiton alennus... meno 2.6. lepotuolipaikalla paastoamalla ja paluu 15.6. hytillä ja ateriapaketilla teki yhteensä 582,35€. Mun tuurilla seuraavilla matkamessuilla jaetaan varmaan vähintään ilmaisia paluumatkoja. Paluumatkan 62€ ateriapaketilla pääsee vetämään vatsanahan kireäksi neljä kertaa, tuleepahan tehtyä vähän muutakin kuin nukuttua. Eiköhän siinä palaudu mukavasti työkuntoon.
 20. Jep, tuota meinasin. Vanhemmassa se kahva on akseloitu ihan sieltä auton keulan päästä, joten tuo kikka ei toimi. R52:t on kaikki faceliftejä.
 21. Pre-faceliftin kahvassa tuo ei taida auttaa..? Olen ymmärtänyt että siinä on kahvan "akseli" eri paikassa.
 22. Igor

  IMM 2020

  Plus-jäsenyys on pelastanut tien päällä jo monta kertaa, kerran on auto lähtenyt clubin ratapäiviltäkin Autoliiton kyydillä... Vielä pari vuotta saa tolla omalla "uudella" Minillä apua ulkomaillakin, sitten voinee vaihtaa johonkin halvempaan vain kotimaassa toimivaan vastaavaan palveluun. Motonet esimerkiksi tarjoaa sellaista, hinta alle puolet Autoliiton kultapossukerhon jäsenmaksusta. No, toki Autoliitolla on muitakin etuja. Ja tulee se Moottori-lehtikin aina luettua.
 23. Igor

  IMM 2020

  Jos en olis jäänyt jahkailemaan, niin meno-paluu auton ja hytin ja ateriapakettien kanssa olis ollu n. 670€. Mutta menin lukemaan mainospostin sen verran väärin, että luulin varauksen olevan mahdollista vielä tänään. No, olihan se voimassa klo 00.59 asti tänään. Eli jäi toi tarjous nyt sitten käyttämättä. Ehkä otan kostoksi menomatkalle lepotuolipaikan... tai odottelen matkamessutarjousta.
 24. Igor

  IMM 2020

  Itellä on lomien kanssa sen verran tiukkaa, että takaisin pitää tulla joka tapauksessa kesäkuun puolessavälissä, eli ajoitan paluun tohon 14. päivään... eiköhän siinä ehdi kiertämään Nordschleifea ihan tarpeeksi. Hyvällä tuurilla pääsee vielä omalla autolla takaisinkin.
×
×
 • Create New...