Jump to content

Igor

Members
 • Content Count

  788
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  90

Everything posted by Igor

 1. Igor

  Flexfuel

  Kaippa siellä tankissa on sit ollut reilusti jotain paskaa. Ite ryhdyin ajamaan etanolilla reilut kuusi vuotta sitten, kun Minin mittarissa oli vähän päälle 100tkm, enkä kyllä törmännyt tommosiin ongelmiin. Suodattimen vaihdoin 110tkm:ssa ihan vain varmuuden vuoksi. Viimeksi vaihdoin sen 209tkm kohdilla, ja olihan se mustunut taas, mutta ei siellä mitään mömmöjä vieläkään näkynyt. Varmaankin uskallan jatkaa viinalla ajelua.
 2. Igor

  Flexfuel

  Melko huonoa tuuria.
 3. Musta pöllähdys yleensä meinaa että käy rikkaalla. Melko normaalia vakiolla R53:lla. Ilmeisesti tuli siis reippaamman kiihdytyksen yhteydessä? Nykiminen saattaa johtua vaikka mistä. Itsellä kaasuläppä aiheutti nykimistä kevyellä kaasulla, ja samaa teki lambda-anturin sekoaminen. Kovemmassa kiihdytyksessä nykimistä voi aiheuttaa tulppien lisäksi viallinen puola ja tukkeutuneet suuttimet. Nämä siis omien kokemusten perusteella. Voi olla myös by-pass -venttiilin tekosia... helppo testata sitomalla se nippusiteellä kiinni; jos nykiminen loppuu, niin vika on siinä. Itse olen käyttänyt vikakoodien lukemiseen Android-luurilla Torque -nimistä appia ja tätä -> https://www.mmyynti.com/tuote/elm-327-miniobdii-vikakoodinlukija-bluetooth/
 4. Alkaa tuntuun noi R53:n ongelmat aika pieniltä kun näitä lukee...
 5. Igor

  R53 JCW -06

  Puolan uusiminen korjasi tuon käyntihäiriön, mutta lämpimänä käynnistyy edelleen vähän nihkeästi. Pikkuisen kun polkaisee startatessa kaasua, niin lähtee helpommin tulille. Hiukan myöhemmin käyntihäröjä ilmeni myös isommillla kierroksilla, ja logeissa näkyi että seokset heitteli miten sattuu. Suuttimien käyttöaste heilui 95% päällä, joten pistin isommat tilaukseen. Vanhoja 650cc suuttimia irrottaessa selvisi, että todennäköisempi syy seoksien heittelylle oli suuttimien kärkiä peittävä öljyinen tahmea mönjä. No, ainakaan nuo 1000cc:t ei lopu heti kesken, vaikka overkilliä ovatkin. Maksimi käyttöaste tipahti tuonne 65-67% nurkille. Vanhoja suuttimia peittänyt öljykerros oli todennäköisesti päätynyt sinne huohotusletku(je)n kautta, joten laittelin hyllyllä jo melko pitkään odotelleen oil catch canin pikaisesti paikalleen. Jos nyt säästyis nuo uudet suuttimet samalta käsittelyltä. Varmaan tarttee tuo lisääntyneen huohotuksen syykin jossain kohtaa hoitaa kuntoon... Tuolla setupilla kävin eilen dynossa (kiitokset TuplaPetelle!), ja alkuun vaikutti lukemien saaminen huonolta, kun kärry on vähän matalan puoleinen... tunkin paikkojen alle pienet lankut, niin ei ottanut enää mikään rulliin kiinni, mutta tietysti paino renkailla vähän keveni. Pitoa löytyi onneksi suihkepullosta suunnilleen riittävästi, ja pyöriltä mitattiin 169,1 kW (~227 hv) @ 6960rpm. Laskennalliseksi konetehoksi dyno antoi 197,7 kW, eli noin 265 hepoa. Kaippa tuo on ihan ok 220tkm ajetulle ja itse kadulla säädetylle härvelille.
 6. Igor

  Flexfuel

  Eihän se toki mahdotonta ole että pumpussakin olisi vikaa, mutta suodatin ehkä todennäköisempi. Kotimaisia firmoja on ainakin eFlexFuel ja FlexFuel Finland, ihan eri purkit.
 7. Igor

  Flexfuel

  Paljon metrejä takana, ja onko sitä filtteriä vaihdettu koskaan? Itse en muista että pumpun olis ääni muuttunut yhdessäkään kärryssä missä olen etanolia kokeillut. Kaippa se suodatin voi tukkeentua, jos paljon ajettuun laittaa mukavasti puhdistavaa etanolia tankkiin. Minkä purkin asentelit?
 8. Toivottavasti myynti-ilmoituksen kirjoitusasu ei kuvasta liikkeen muun toiminnan laatua.
 9. Igor

  Ratin Mini merkki

  Saako sitä erikseen, vai joutuuko ostamaan koko keskiön airbageineen..?
 10. Igor

  R53 JCW -06

  Tämä vekotin alkoi viime viikolla kehittämään starttiongelmaa lämpimänä. Kylmänä starttaa kerrasta, mutta lämpimänä (n. 80 astetta OBD2-lukijan mukaan) joutuu yrittämään 5-10 kertaa. Hörähtää kerran avaimesta kääntäessä, eikä edes lupaa toista kertaa vaikka antais startin pyörittää pidempään. Ei vikakoodeja. Eilen aamulla se perkele alkoi sitten käymään kolmella heti startista. Vikakoodi "misfire cyl 3", ja puolan kolmospytyn liitin (se jonka putsasin tuossa muutama viikko sitten) näytti mustuneelta... Putsasin liittimen (uudestaan) ja kolmospytty heräsi henkiin. Ja uusi puola lähti tilaukseen. Töistä lähtiessä ongelma sitten toistui. Vaihdoin tulpanjohdon päikseen nelospytystä, mutta ongelma pysyi kolmospytyssä. Hengitin muutaman kerran syvään, ja kokeilin startata vielä kerran ennen soittoa Autoliitolle... ja sehän lähti käymään nätisti neljällä. Eli ilmeisesti pieni lämmittely sai puolan yhteistyöhaluiseksi. Saas nähdä korjaantuuko käynnistymisongelmakin uudella puolalla. Tai sitten molemmat viat on jossain ihan muualla...
 11. Igor

  Ratin Mini merkki

  Laittakaahan kuvia miten onnistui...
 12. Päivitys ehkä sitten kun kytkin menee seuraavan kerran.
 13. Joo, Quaife ATB on torsen-tyyppinen, mutta ihan oma patenttinsa. Toimii samalla tavalla toki, mutta jotain ne on ainakin omasta mielestään siihen parantaneet. Talvikeleillä Minin orkkis 25% kitkalukko toimii paremmin kuin Quaife, mutta radalla Quaife ei aiheuta turhia suunnan muutoksia, vaan menee paremmin sinne minne ohjataan. Pikkuisen Quaifen talvikäytös tuntui parantuvan Redline 75W90NS -öljyillä, mutta kun on riittävän liukasta, niin kyllä se edelleen tuntuu yksivetoiselta. Nyt jos olisin lukkoa valkkaamassa kadulle ja satunnaiseen ratailuun, niin laittaisin Wavetracin: http://www.wavetrac.net/
 14. Quaifehan ei tarkkaan ottaen ole torsen. Mutta joo, ei Quaife tee kuin yhtä mallia, ainakaan Miniin.
 15. Igor

  Discoa Mineihin!

  Kyllähän nuo ihan kivasti jytisee. Ignite ehkä oma suosikkini.
 16. Millähän eväillä tuossa on yli 250hv... Pelkkä ahtimen rulla ei taida nostaa JCW:n huipputehoja montaakaan hepoa. Softalla pääsee sinne GP:n 218 heppaan.
 17. Mä laitoin ton Valeon omaani kun painelaakeri petti. Ei sitä ajossa erota kaksoismassasta. Kytkinpoljin on nyt paljon kevyempi ja mukavampi käytellä kuin sillä orkkiksella ikinä. Tehoakin sen tuntuu kestävän ainakin omiin tarpeisiin. 30tkm olen sillä nyt ajellut.
 18. Igor

  Discoa Mineihin!

  Lisäsin auto-soittolistaani, katsotaan miten jytisee kotimatkalla...
 19. No koristeitahan ne öljyn lämpö ja paine siinä on, kun niille ei ole autossa antureita.
 20. Igor

  R53 JCW -06

  Viime vuonna käytettynä (25€) hommattu kaasuläppä alkoi vittuilemaan. Ensimmäisistä käyntihäiriöistä päättelin, että vika olisi sytkäpuolella, ja löysinkin kohtuullista korroosiota puolan kolmospytyn liittimestä... Sen kun putsasin, niin auto kävi taas oikein nätisi. Muutama kilometri ajoa, ja sitten olikin taulu täynnä varoitusvaloja ja limp mode päällä. Vikakoodit näytti kaasuläpän suuntaan (P0638, P1125), ja matka jatkui taas hetken, kun käytti kaasuläpän liittimen irti. Eli uusi läppä tilaukseen, ja vanhalle kunnon putsaus, jotta pääsisi edes jonkinlaisella todennäköisyydellä liikkumaan siihen saakka kun uusi osa saapuu. Kaasuläppä saapui Aeromotorsista luvatussa neljässä työpäivässä, ja taas on hetken aikaa jotain kiiltävää konehuoneessa...
 21. No tuo heiluminen ei nyt kerro laakerin kunnosta mitään. Tuon akselin kun kiristää, niin heiluminen loppuu siihen. Toki en epäile etteikö laakeri olisi ääntänyt.
 22. ABS-anturivika yleensä sytyttää luistoneston valon lisäksi myös jarru- ja rengaspainevaroitusvalon. Mulla anturi ei tosin pätkinyt, vaan meni kerrasta pimeäksi. Jos kyseessä on nimenomaan vain ns. karstanpoistossa syttyvä valo, niin vikakoodien luku ehkä avaa asiaa.
 23. Samaa teki mulla kun jännitteet tippui liikaa. Siis kierrosluku- ja nopeusmittari, Fake Packia mulla ei ole.
 24. Igor

  Paketti.

  No tuossahan on vähän enemmänkin kuin pelkkä pumppu.
 25. Igor

  Mistä osia?

  Tuolta olen tilaillut jo useampaan kertaan osia Miniin(kin): https://aeromotors.fi/
×
×
 • Create New...