Jump to content

Igor

Members
 • Viestit

  776
 • Liittynyt

 • Viimeksi vieraillut

 • Days Won

  88

Käyttäjän Igor kaikki viestit

 1. Igor

  Mini tulee taloon / Gen1 vs. Gen2

  Joo, Quaife ATB on torsen-tyyppinen, mutta ihan oma patenttinsa. Toimii samalla tavalla toki, mutta jotain ne on ainakin omasta mielestään siihen parantaneet. Talvikeleillä Minin orkkis 25% kitkalukko toimii paremmin kuin Quaife, mutta radalla Quaife ei aiheuta turhia suunnan muutoksia, vaan menee paremmin sinne minne ohjataan. Pikkuisen Quaifen talvikäytös tuntui parantuvan Redline 75W90NS -öljyillä, mutta kun on riittävän liukasta, niin kyllä se edelleen tuntuu yksivetoiselta. Nyt jos olisin lukkoa valkkaamassa kadulle ja satunnaiseen ratailuun, niin laittaisin Wavetracin: http://www.wavetrac.net/
 2. Igor

  Mini tulee taloon / Gen1 vs. Gen2

  Quaifehan ei tarkkaan ottaen ole torsen. Mutta joo, ei Quaife tee kuin yhtä mallia, ainakaan Miniin.
 3. Igor

  Discoa Mineihin!

  Kyllähän nuo ihan kivasti jytisee. Ignite ehkä oma suosikkini.
 4. Igor

  Mini tulee taloon / Gen1 vs. Gen2

  Millähän eväillä tuossa on yli 250hv... Pelkkä ahtimen rulla ei taida nostaa JCW:n huipputehoja montaakaan hepoa. Softalla pääsee sinne GP:n 218 heppaan.
 5. Igor

  Cooper S -05 "BRG"

  Mä laitoin ton Valeon omaani kun painelaakeri petti. Ei sitä ajossa erota kaksoismassasta. Kytkinpoljin on nyt paljon kevyempi ja mukavampi käytellä kuin sillä orkkiksella ikinä. Tehoakin sen tuntuu kestävän ainakin omiin tarpeisiin. 30tkm olen sillä nyt ajellut.
 6. Igor

  Discoa Mineihin!

  Lisäsin auto-soittolistaani, katsotaan miten jytisee kotimatkalla...
 7. No koristeitahan ne öljyn lämpö ja paine siinä on, kun niille ei ole autossa antureita.
 8. Igor

  R53 JCW -06

  Viime vuonna käytettynä (25€) hommattu kaasuläppä alkoi vittuilemaan. Ensimmäisistä käyntihäiriöistä päättelin, että vika olisi sytkäpuolella, ja löysinkin kohtuullista korroosiota puolan kolmospytyn liittimestä... Sen kun putsasin, niin auto kävi taas oikein nätisi. Muutama kilometri ajoa, ja sitten olikin taulu täynnä varoitusvaloja ja limp mode päällä. Vikakoodit näytti kaasuläpän suuntaan (P0638, P1125), ja matka jatkui taas hetken, kun käytti kaasuläpän liittimen irti. Eli uusi läppä tilaukseen, ja vanhalle kunnon putsaus, jotta pääsisi edes jonkinlaisella todennäköisyydellä liikkumaan siihen saakka kun uusi osa saapuu. Kaasuläppä saapui Aeromotorsista luvatussa neljässä työpäivässä, ja taas on hetken aikaa jotain kiiltävää konehuoneessa...
 9. Igor

  Konehuoneen "kilinä"

  No tuo heiluminen ei nyt kerro laakerin kunnosta mitään. Tuon akselin kun kiristää, niin heiluminen loppuu siihen. Toki en epäile etteikö laakeri olisi ääntänyt.
 10. Igor

  Luistoneston valo syttyy

  ABS-anturivika yleensä sytyttää luistoneston valon lisäksi myös jarru- ja rengaspainevaroitusvalon. Mulla anturi ei tosin pätkinyt, vaan meni kerrasta pimeäksi. Jos kyseessä on nimenomaan vain ns. karstanpoistossa syttyvä valo, niin vikakoodien luku ehkä avaa asiaa.
 11. Samaa teki mulla kun jännitteet tippui liikaa. Siis kierrosluku- ja nopeusmittari, Fake Packia mulla ei ole.
 12. Igor

  Paketti.

  No tuossahan on vähän enemmänkin kuin pelkkä pumppu.
 13. Igor

  Mistä osia?

  Tuolta olen tilaillut jo useampaan kertaan osia Miniin(kin): https://aeromotors.fi/
 14. Igor

  R53 JCW -06

  Mini ehti levätä tallissa muutaman kuukauden, ennen kuin Cliosta loppui menohalut (nokkahihna lennosta katki) viikko sitten. Mitään suunniteltuja remppoja en tietenkään ehtinyt tuona aikana tekemään. Onneksi sentään pakkaset näyttävät hellittäneen, joten toivottavasti ei tartte käynnistellä Miniä ihan mahdottomista pakkasista ilman lohkolämppäriä. Ja aurinkokin sattui paistamaan kun otin kärryn ajoon. Nyt täytyy vaan totutella taas ravaamaan jatkuvasti tankilla.
 15. Igor

  cooper -02

  Ai tommosia offset-niveliäkin on olemassa. Vielä kun tekisivät bumb steer correction kittejä/spacereita. Mulla on yhdet käytetyt caster offset polypuslat (mallia Whiteline) jouten, jos semmosille on tarvetta.
 16. Igor

  R53 2002

  Kyllä tuossa jotain häikkää on. Hätäapuna voi kokeilla laittaa niitä naamalle puhaltavia suuttimia ihan käsipelillä kiinni kääntämällä sitä suuttimen keskellä olevaa nuppia. Josko sitten riittäisi hönkää myös varpaille. Itse kun olen ajellut talven tuolla 90-luvun alun pikkupatongilla, niin olen oppinut kopistelemaan jalat huolella ennen autoon astumista. Sitten kun lämpöä alkaa löytymään sinne jalkatilaan, se kosteus nousee aika nopeasti huuruksi sivuikkunoihin.
 17. Igor

  R53 JCW -04 ostoaikeissa

  Aika kovia hintoja. Esim. ton kiristimen saa reilusti alle satasella. Itse tilasin viimeksi tämän, oli täysin identtinen oem-kiristimen kanssa lukuunottamatta pois hiottua oem-osanumeroa: https://aeromotors.fi/root/140386-kiristysrulla-moniurahihna.html Muistaakseni pumpun O-renkaat tuli pumpun mukana. Kannattaa tarkistaa. Remmin saa Motonetistä 19,90€. Ja jos on vaihdettu ahtimen rulla pienemmäksi, niin JCW:n remmi on todennäköisesti väärän mittainen. Ahtimen öljyä tuskin Suomenniemeltä löytyy.
 18. Tuolta voi lukea kauhutarinoita R55 ja R56 -malleista:
 19. Igor

  mini 2004 navi

  Korjaukseen ei ole antaa vinkkejä, mutta navin näyttöyksikön (ehjällä napilla) saattais saada käytettynä aika paljon uutta halvemmalla.
 20. Igor

  R56 takakontti

  Ompas näppärän näköinen varuste. Saiskohan retrofitattua R53:een... Monesti tuommoinen pikku laajennus varmaan riittäis isompien laatikoiden kanssa.
 21. Igor

  R53 Hydrauliikkaöljy/ohjaustehostinöljy

  Tämmönen puteli tuli, kun KL-varaosista tilasin CHF 11S:ää. Hyvin on ainakin pelannut tolla viimeiset ~50tkm.
 22. Igor

  cooper -02

  Mistä noin halpoja sulkia tilailet? Mä just törsäsin melken 20€ mun talvi-ässän sulkiin Motonetissä. Tosin tarve oli akuutti, kun ehjemmästä sulasta irtosi työmatkalla kumi. Epäilen että tuohon irtoamiseen vaikutti enemmmän tuulilasissa olevat "turvaurat" kuin sulkien ikä. Niin ja toi takana oleva taitaa olla Johnnyn veli, eli Cashin Kai?
 23. Igor

  R53 moottorin vikatila

  Niitä bypass valven "viriversioita" on sitten erilaisia. Detroit Tunedin tekeleessä on jäykempi jousi, eli sulkeutuu herkemmin kun antaa kaasua, mutta saattaa kuulemma tehdä pintakaasulla ajamisesta nykivää. 1320.co.uk:n optimum bypass on muuten vakio, mutta venttiili on säädetty sulkeutumaan "optimaalisesti", eli kokonaan. Kun tehtaan jäljiltä se venttiilin läppä ei välttämättä ole ihan keskellä, eikä siis sulkeudu täysin tiiviisti. Sitten kolmas lienee tuo japanialainen malli.
 24. Igor

  Jousitus

  Trafin rakennemuutosmääräyksen soveltamisohjeen mukaan alustasarjan valmistajan todistus riittää. TÜV-lappu on toinen vaihtoehto. Pyöränkulmista tietty pitää olla selvitys. https://www.trafi.fi/filebank/a/1464955077/3ee2bebc461ef7693ac4d5455c14156f/21676-Rakennemuutosmaarays_soveltamisohje_(kevyt_kalusto)_Versio_2_0.pdf
×
×
 • Luo uusi...