Jump to content

MikaJ

Members
 • Content Count

  1,138
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

Everything posted by MikaJ

 1. MikaJ

  Huutokaupat.com

  Siis näköjään joku ihminen kuvittelee että autoliike myy priimaa huutokaupalla. Niissä on aina jotain vikaa, ei niitä muuten huutokaupattaisi ilman virhevastuuta... Paljon on autoja tullut ostettua huutokaupat.comista, ihan sellaisia ne on ollut kuin osaa odottaakkin. Juuri ostin yhden auton minkä ilmoituksessa luki ”käy huonosti, meni mielenkiinto tutkia vikaa”. Todellisuus toki oli että vika oli jo löydetty, nelosen mäntä/pytty/kansi paskana. Mutta tietenkin autoa ostaessani laskin että huuto kannattaa vielä vaikka autoon vaihdatetaan uusi moottori. Jos jotain autoa mainostetaan hyvänä, sitä pitää mennä katsomaan ja tehdä perusteellinen koeajo, yleensä kun niissä on jotain vikaa. Hinnat kun ”ehjissä” nousee usein yli markkinahinnankin.
 2. Kyllä sen iskutilavuuden voi ihan laskea, ei tarvitse lotrata koko pyttyä täyteen viinaa. Mikäli männän kupin tilavuus ei ole tiedossa (ei merkintöjä tai 100% varmuutta), niin sen voi mitata helposti vaikkei mäntä tulisikaan lohkon pinnan tasolle/yli. Vääntää männän ylimpään asentoon (tai mihin tahansa, mutta mukavempi kun se on ylhäällä niin ei tartte litrakaupalla nesteitten kanssa lotrata), täyttää pleksin reijästä pytyn, vähentää männän sylinterin vapaan osuuden ihan laskemalla. Tein pikaseen excelin tosta puristussuhteen laskusta niin menee näppärästi ensikertalaisellekkin laskenta. Lisäksi siinä on hyvä pyöritellä lukuja että millä tavoin saisi puristuksen oikeiseen arvoon. puristussuhde.xls
 3. Isolta tosiaan palotilat näyttää, tässä vertailun vuoksi ihan hiukan koskettu SPi kansi. Muistikuvat hataria mutta olisiko mennyt niin että tuon pienen muokkauksen jälkeen joutui pari milliä ottamaan lohkosta korkeutta pois että sai puristukset takaisin tontille, taisin vähän lisätäkkin kun tuli mieto virinokka. Männät ainakin orkkis SPi:ssä jäävät sen verran kansitason alapuolelle että tehokkaampi/parempi tapa ottaa lohkosta pois niin että paljevälikin saatiin järkeväksi.
 4. Nyt kun uudestaan katsoi vähän valoisammalla näytöllä noita kannen kuvia niin palotiloista pitää ottaa negatiivisuutta takaisin, kyllä sitä on kaivettu pakoventtiilin ympäriltäkin. Mittaa ennen purkamista palotilan koko, että tietää puristuksien olevan kunnossa.
 5. Ei oo SPi kansi, joku vanhempi 1275cc kansi se on. Valumuoto on vanhempi. lämpöanturi kannessa ja sisälämppärin hanan reikä. Kandee tarkistaa että seetirenkaat löytyvät. Palotilat on tosiaan muokattu, eikä kait ees oikeen hyvinkään.
 6. Imusarjan pohjassa on lämmitysvastus, lienee se mistä sulla on johto irti. Ei niin nuuka kesäkäytössä. Muistaakseni siinä on jotain älyäkin ohjauksessa että se on vain kylmällä koneella päällä.
 7. Sama mulla, tai Mini1380:lle se on jo vuosia ollut matkalla kun ei itselläni ole enää tarvetta Briteistä noita löytyy ihan hyvin.
 8. Sykes Pickavant ACR2/4 ainakin toimii oikeilla moduleilla ja kaapeleilla. Käsittääkseni myös jotkut ammattitason yleismallin lukijat ihan nykypäivänäkin tukevat vanhaa MEMS:siä, ei muistia varmasti mitkä mallit. Muistelisin aika varmasti että MPi ei ole EOBD yhteensopiva mitenkään, eli mihinkään Miniin ei sovi halpis yleismallin EOBD vikakoodinlukija. Liitin on MPi:ssä uuden standardin mukainen, mutta dataliikenne ei. Pikkaisen googlettelin niin SPi:ssä tämä pitäisi toimia, MPi:ssä ei: http://memsdiag.blogspot.com/2015/01/memsdiag-what-is-memsdiag-memsdiag-is.html?_sm_au_=iFVwwZ6D2jqTwZvs
 9. Kaikki liitokset hapertuu mun kokemuksen mukaan, tai bensaloukkukin voi vuotaa. Imusarjan liitoksen ja ecun välissä pitää olla se ”fuel trap”, muuten eculle pääsee bensaa ja aiheuttaa myös ongelmia. Testerillä näkee tietenkin hyvin heti mikä on pielessä, jos sellainen on lähiseudulla saatavissa.
 10. Riippuu vuosimallista. Vanhoissa 1/2" ja uudemmissa 5/8". 1990 tais olla vaihto. Minispareshan mainostaa että heidän teettämä hana ei räjähdä. Kyllä minä sitä lähtisin koittamaan, ennemmin kuin väkisin tuunaamaan jotain muuta. https://goo.gl/TqC2Ma
 11. Tärkeintä on tietenkin että tulppa tulee oikeeseen kohtaan palotilaa, ei tuolla ulkopuolisella kevennyksellä ole mitään väliä. Sitä ei näistä kuvista nää että on toisessa tulppa väärässä kohtaa palotilaa
 12. Kannessa on seetirenkaat pakopuolella vakiona. Mutta 98 ja 95 kummatkin ne seetirenkaat vaativat, ei niissä ole lisäaineistusta kummassakaan. Minin orkkis bensaletkuista en tiedä kestääkö ne E10 kamaa, E5:sta varmasti paremmin. Muutenkaan ei siinä kustannuksissa oikeastaan mitään eroa ole 95 ja 98 välillä tulee kilometrejä vaikka kuinka paljon, koska 98:sia kuluu vähempi pienemmän etanolimäärän johdosta. AF470 tiiviste on muistaakseni paras, siinä on kunnon tiiviste öljynsyötölle.
 13. Yleisesti bensaletkuista. Perus hyllykamana autotarvikeliikkeissä on yleensä sellaista letkua mikä ei sovellu ees 98E5 käyttöön kuin tilapäisesti. Motonetistakin kaiken romun keskeltä pyytämällä saa kunnon letkua, Gates Barricade pitäisi kestää toivottavasti vuosikymmeniä E85 käytössäkin eikä tule tuoksuja läpi.
 14. MikaJ

  Mini city

  RAL sävyt on aika karkeasti sinnepäin. Parempi olisi kun joku kertoisi oikean NCS värikoodin niin sitten sitä saisi joka paikasta, vaikka ei noita vanhoja kaavoja olisikaan uusilla maaleilla. NCS koodisto on moderni versio RAL koodeista. Niillä saa todella tarkasti oikean sävyn tämmöisiin hommiin.
 15. MikaJ

  Mini city

  City on hinnat alkaen malli.
 16. Jos liikkellelähdön luistatuksessa täristää niin voi olla mahdollista että on vain kitkamateriaalia jämähtänyt vauhtipyörän pintaan kiinni. Pari kunnon kytkimenpolttoa niin pitäisi helpottaa jos siitä on kiinni.
 17. Ei ilman poikkeuslupaa. Mutta muutoskatsastamalla saa Miniin max 1593,75 koneen. Jos se 1600 kuutioinen on tuon alle niin homma ei ole "mikään ongelma". Pikkulintujen mukaan poikkeuslupiakin heruu nykyään ihan harrastajaystävällisen järkevästi. Muittenkin merkkien keskuudessa on laitettu reilusti +25% isompaa konetta moottoritilaan, sekä tehty vetotapojen muutoksia yms. Esim vanhaan A4 audiin V8 motti, melkein uudesta Sciroccosta tehtiin neliveto yms. Neliveto Sciroccon leimaaminen varsinkin kertoo että aika vapaat kädet on, kun uuteen autoon saa laittaa tekniikkaa mitä siinä ei koskaan ole ollut.
 18. Tuskimpa tuota Teboilia parempaa mikään on, hintakin on kohdallaan. Viskositeettikin on pussihousujen mielestä se "oikea", millä nyt niin tarkasti mitään väliä ole kunhan pysyy kohtuudessa. Kyllä kunnossa oleva Minin moottori toimii ihan SAE40 kuumapään öljyilläkin täydellisesti, radalla virikone vaatii vähän lisäjäähdytystä öljyille. Muistetaan nyt kuitenkin että 0W-50, 5W-50, 10W-50, 15W-50 ja 20W-50 ovat identtisiä viskositeeltiltaan lämpimässä koneessa. Sinkkihän ei ole ainut, eikä edes paras pintapaineenkestoa lisäävä lisäaine, se on vain halvin. Se että öljyä on lattialla ei ole öljyn vika, vaan moottorin tiivisteiden
 19. 100astetta on ihan ok lämpö vielä. Pistä joku mittari joka näyttää varmasti oikein (uusi mittari+anturi). Jos jäähdytin ei ole hapettunut sisältä tai muuten romu, niin lämpöjen pitäisi asettua about termarin avautumislämpö+5astetta kohdille. Se sisätilankierron ohitus ei periaatteessa ole hyvä, koska tosiaan osa vedestä kiertää ilman jäähdytystä. Ei se kunnossa olevaa järjestelmää haittaa tosin helpostikkaan, mutta onhan nyt lämpöiset kelitkin. Tulppaa/litistä se letku.
 20. MikaJ

  4wd Mini

  Eka virhe projektissa pisti pahasti silmään, taisivat tehdä ilmastoinnin höyrystinen lämppärin kennosta. Se sanoo POKS ekalla käyttökerralla. Ilmastointi päällä siinä ei ole kuin pari barin paine, mutta kuumana kesäpäivänä sammutuksen jälkeen siellä on helposti lähemmäs 10bar.
 21. Yli 2000lumenin tehoisille ajovaloille vaaditaan pesuri. Mikään halogeeni ei tuohon tehoon pääse. Uusia Xenoneita on myös joissain malleissa kuristettu että ei ole tarvinnut pesuria+automaattista korkeudensäätöä asennella.
 22. MikaJ

  austin morris 1300

  Jos on kärkisytytys niin konkan kunto kannattaa myös tarkistaa ennen puolan vaihtoa, toki kärjet myös.
 23. MikaJ

  Mini 1000 -77

  Kaikki tai ei mitään. Jos laittaa vain osan kiinteitä tukia niin niille tulee huomattavasti isompi kuormitus kuin alunperin. Kumiset kun joustaa ja kiinteät ei.
 24. Siamilainen kansi 2pisteruiskulla on aina enempi tai vähempi tuhoon tuomittu homma, oli se imusarja sitten kuinka erikoinen tahansa. Hyvin miedolla nokalla sen saa toimimaan, mutta ei mitään hyötyä verrattuna yksipisteruiskutukseen. Ongelma on seoksen ryöstö viereiseen pyttyyn, kun imuventtiilit vierekkäisissä pytyissä kuitenkin vähän overlappaa. Suutinta voidaan siis pitää ihan hetken aikaa auki imutahdin aikana ja osa pyttyyn menevästä ilmasta ei sisällä bensasumua. Seos puristustahdin alussa on hyvinkin epätasainen ja mikäli ei riittävää sekoittumista tapahdu ennen kipinää niin palotapahtuma on huono ja nakutuskin voi olla huomattavan herkällä. Mikäli haluaa alkuperäisen 5reikäisen kanssa ruiskun niin ehdottomasti 1-pisteruisku. Tällä tavalla saadaa imusarjassa polttoaine sekoittumaan ilmaan huomattavasti paremmin. Monipisteruiskussa sitten 7/8reikäinen kansi. Alumiini materiaalina kannessa periatteessa on huomattavasti valurautaa parempi. Johtaa lämpöä paremmin ja kanteen palotilaan muodostuu vähemmän kuumia pisteitä jotka aiheuttavat nakuttamista. Toki vesitilojen suunnittelulla voidaan homma sössiä, mutta yleensä silti huono alumiinikansi on palotilan lämmöiltään parempi kuin hyvähkö valurautakansi.
 25. Semmonen about 130astetta on kiehumispiste 1bar paineessa 50% etyleeniglykolin kanssa. 110-115astetta on vielä ihan normaali moottorin käyttölämpö, ei kiehu turbon läpi mennessäkään (olettaen että virtausnopeus turbon läpi on normaali eikä aivan älyttömän pieni). Öljyjen maksimi käyttölämpötila vaihtelee jonkun verran eikä oikeen kukaan valmistaja anna suoraan ehdotonta maksimilämpötilaa. Moottorinvalmistajat tuntuvat pitävän semmoista 120astetta maksimi öljynlämpönä. Tuon jälkeen öljyn hapettumisnopeus rupeaa nousemaan nopeassa suhteessa ja öljyn elinikä lyhenee. Vaikka eipä se usein Mini harrastajilla ongelma ole, harvempi vetää 30tkm samoilla öljyillä.
×
×
 • Create New...