Jump to content

minorv8

Members
 • Viestit

  1 458
 • Liittynyt

 • Viimeksi vieraillut

 • Days Won

  13

Käyttäjän minorv8 kaikki viestit

 1. minorv8

  Stage 1 kit, kannattaako hommata?

  Riittää. Osia 23-28 sulla ei edes ole. Ne on Cooper S:n Hardy Spicerit eli kotoisammin kovat nivelet.
 2. minorv8

  Stage 1 kit, kannattaako hommata?

  Eli sulla on kuminivelet ja ajattelit vaihtaa nylonit tilalle ? Ei niihin todellakaan kuulu mitään rasvaa, etenkään kumisiin. Kumiset on aika monessa värkisssä turvonneita koneen öljyvuotojen vuoksi. Nylon ristikot on ihan normi kardaanin ristikot, niissä on vain ne nylonit ympärillä. Osassa on ristikossa rasvanippa, osassa ei. Jos on nippa niin sinne voi laittaa rasvaa vaikka samaan aikaan kuin palloniveliinkin. Maniflow:lla on ollut oma pakosarja kumiristikoille mutta hinta oli aika rapsakka suhteessa normisarjoihin. Eipä noita kumisia ristikoita varmaan enää kauheasti ole joten yhden mutkan lisääminen pakosarjaan ei välttämättä kannata. Kimmo: noita peltisarjoja on small, medium ja large bore. Viittaa putkien halkaisijaan, small pienin ja large tietty suurin. Makuasia sitten mitä valkkaa, 1275 koneeseen karkeasti medium bore jos on kevyt viritysaste ja large bore sitten kiihkeämpiin koneisiin. Esson baarissa ei tietty kelpaa kuin large... Sivuimu vaatii oman imusarjansa, esim: http://minispares.com/product/Classic/Exhaust_and_manifold/Inlet/Inlet/C-AHT776.aspx?110202&ReturnUrl=/search/classic/intake.aspx|Back Noita on käytettynä liikkeellä silloin tällöin, yleensä valettuina. Pituudet ja design vaihtelee, yleensä pidempi pelittää paremmin.
 3. minorv8

  Stage 1 kit, kannattaako hommata?

  Ööö, mitä järkeä laittaa virisarja ja jättää HS2 paikoilleen. Sun sarjasta ei ole mitään riemua pienellä kaasarilla. Vaihda imusarj ja kaasari samalla. En ole waxstattien kanssa pelannut, vaihtanut ne tavallisiin suutinputkiin. En kyllä ostanut mitään uusia runkoja vaan vaihdoin vain sen waxstat suutinputken veke.
 4. minorv8

  4wd Mini

  Tässä Youtubesta löytyvä projekti, jossa aiotaan survoa 4-veto Celican tekniikka Miniin: https://www.youtube.com/watch?v=7hCPODjJO7s&list=UUHvBHWBzzB7NyU5tIiEZHBg Tekniikkaa kommentoimatta täytyy vain ihailla miten hienosti tuota muutosta toteutetaan. Mulla oli pikkisprojekti samantyylisessä teräspenkissä kiinni mutta nämä hemmot ovat tehneet hommasta varsinaista PRO-touhua.
 5. minorv8

  Ebay.de selailua

  Myyjä on kuitenkin saksalainen. Standort: Deutschland, surfblue1964 ist eBay-Mitglied seit 13. Jan. 2003
 6. minorv8

  Metron jarrut miniin

  Ellen ihan väärin muista niin normi Metron ja turbon vetolaipoissa on mitoissa eroa ?
 7. minorv8

  Metron jarrut miniin

  Mulla oli Clubmanissa juurikin vastaava paketti. Tai on se edelleenkin siinä.
 8. minorv8

  Mini city

  Miten sä kuvittelet ostavasi oikean propun jos et tiedä reiän kierrettä ? Ihan peruslähtökohta on ettei vanhoissa Mineissä ole millikierteitä. Uudemmissa on. Toinen perussääntö on ettei Minin alumiinivaluissa ole hienoja kierteitä. Lähes poikkeuksetta ne on UNC. 5/8 UNC on kuta kuinkin 16 mm ulkohalkaisijaltaan. Jos laatikon kierteet on paskana niin seuraava millinen vaihtoehto on M18. Toi sun proppus näyttää hienokierteiseltä, joko 1 mm tai todennäköisesti 1,5 mm nousulla. Se ei mene normi M18 kierteelle jonka vakionousu on 2,5. Eli alottaisin kokeilut tavallisella M18 pultilla.
 9. minorv8

  360BHP TURBOCHARGED MINI

  Ei sen nyt ihan niin simppeliä ole että pulttaa föönin mosan kylkeen, jotain tarvii turbojenkin kanssa tietää.
 10. minorv8

  360BHP TURBOCHARGED MINI

  No jaa, iso työ tehty. Imusarjaan tehty hölmö ratkaisu kun plenumin jälkeen on mutkaletkut klemmareilla. Takasiipi ei ole mun makuun. Ihme että pysyy edes paikoillaan, kiimmityskohdat kun ei ole tukevimmat kohdat Minin kopassa.
 11. minorv8

  1275 Kampiakselin tasapainotus pre verto

  A merkillä ei taida olla mitään tekemistä tasapainoituksen kanssa. Vauhtipyörää irroitettaessa niiden pitää olla yläkuolokohdassa ettei ensiörattaan C-prikka muljahda vauhtipyörän keskiön sisään.
 12. minorv8

  bensalinja

  Voihan se riittää vakiomosalle, ei neulaventtiilikään taida olla kovin suuri, ulkomuistista veikkaisin että reilu 2 mm.
 13. minorv8

  Takatukivarret

  Ei sitä puslaa sinne vinoon saa. Se nyt sattuu olemaan mallia koneistetaan loppumittaan. Voihan sen tehdä suoraan akselin halkaisijalle ja sitten prässätä paikoilleen. Puristussovituksessa vaan tuppaa sisäreikä pienenemään inasen. Se sopiva sisäreikä onkin piukka asennuksen jälkeen. Akselin halkaisija voi myös olla mitä sattuu, jollain toleransseilla nekin on tehty. Venttiilin ohjarit on ihan samanlainen tapaus.
 14. minorv8

  MK2 - ovesta muutama kysymys

  On.
 15. minorv8

  MK2 - ovesta muutama kysymys

  Jos saranassa on klappia niin se pitäisi fiksata kuntoon. Niveltapin ja pikkuhelan vaihto auttaa asiaan ellei helan pesä ole jo kulahtanut. Sen jälkeen saranan säätö niinkuin Lari jos tossa totesikin. Joskus tullut semmoinenkin vastaan että lukon vastakappaleen liikevara loppuu kesken eikä sitä saa tarpeeksi sisäänpäin. Minin korit ja ovet on vähän mitä sattuu. Voihan sitä ovea yrittää vääntää mutta siinä helposti tekee enemmän vahinkoa. Se pahvi laitetaan taskun pohjalle ja se ruuvataan 3 (vai kahdella, en enää muista) ruuvilla kiinni.
 16. minorv8

  4wd Mini

  ja tietty normaali muutosprojekti jossa suunnitelmat muuttuu ja hommia tehdään sen vuoksi uuteen uskoon. Joskus on itelläkin näin käynyt, yhden asian muutos porsii aina muutaman lisää.
 17. minorv8

  4wd Mini

  Jep. Jos tuntihintaa laskee niin pelkkä töiden hinta on muutama sata tonnia.
 18. minorv8

  4wd Mini

  Noh, vajaan 40 veen rakenteluhistorialla vois todeta että perstuntuman kanssa saa tehdä asiat pariin otteeseen perseelleen ja sitten piirustuksen yms kanssa viimein kerralla kuntoon. Mut kyllä jätkät tekee hommat paikoitellen vähän överiksi... okei jos rima on jo alun alkaen korkealla niin miksi sitten enää tinkiä. Hienoa työtä kauttaaltaan. Porraspora alkoi olla jo vähän tylsä kun ei purrut kunnolla alsaan
 19. minorv8

  Osien puhdistus laserilla

  Just toi puuttuu tallista... mutta onneksi puuttuu ruostekin !
 20. minorv8

  A+ jakopää?

  Mä olen käyttänyt 1-rivisen kiristintä.
 21. minorv8

  A+ jakopää?

  Molemmat alapultit on uppokantaisia. Laita kaksrivinen kiristäjällä jos sulla on tarvittavat hilut.
 22. minorv8

  Osien tilaaminen kun Brexit tulee

  Minihän on tunnetusti kallis värkki harrastaa joten onneksi Brexit ei köyhää kirpaise Vielä jun saisi sillä kalliilla hinnalla laadukasta kamaa. Just nauratti kun yksi jenkkikaveri tuskaili tarvikeosien kanssa (laturi, jarrupääsylinteri). Uusi tarvikeosa oli valmiiksi susi, tilalle saatu tarvikeosa sama juttu. Oli säästänyt pari kymppiä ostamalla tarvikeosan. Kolmatta kertaa jarrujärjestelmää ilmatessa oli ollut jo vähän jortikka pystyssä otsassa.
 23. minorv8

  Takatukivarret

  Esim. tässä oikeaoppista autotalliähellystä : Aksel on laakeroitu toisesta päästä neulalaakerilla ja toisesta päästä puslalla. Niiden pitää olla samalla linjalla jotta akseli menee paikoilleen. Pusla on sisähalkaisijaltaan liian pieni ja se tarvii kalvaa akselin mittaan. Ainoa ongelma tuossa operaatiossa on että kalvain pitäisi saada linjattua neulalaakerin suhteen. Voi sitä yrittää räpeltää käsivaralta mutta yleensä se menee munille ja akseli ei menekään paikoilleen. Tossa videossa on säädettävä kalvain jossa on ohjaus neulalaakerin pesästä irtoholkilla. (huom: neulalaakeria ei siis vielä ole painettu paikoilleen.) Tässä toinen linkki missä näkyy hommaan tarkoitettu kiinteä kalvain. Sitä käytettäessä neulalaakeri on paikoillaan ja työ tehdään puslan puolelta neulalaakeria kohti. http://www.theminiforum.co.uk/forums/topic/289308-radius-arm-reaming-tool/
 24. minorv8

  Mini 1000 vm74

  Vetolaippa ei ole jarrukilvessä kiinni. Ei ole edes mahdollista koska sittenhän se vetolaippa ei edes pyörisi...
 25. minorv8

  Vahva bensan käry takakontissa

  Aikoinaan kun myin Cooper S:n Norjaan niin ostaja viestitteli vahvasta bensankärystä. Autossa oli vielä tuplatankit. Noh, syy löytyi alkuperäistyyppisistä letkuista joilla oli ikää about 3 vuotta. Ne vuosi ja bensa oli tietty löytänyt tiensä korin saumoista kabiinin puolelle ja imeytynyt takapenkin pehmusteisiin. Oli kuulemma vaatinut aika pitkän tuuletuksen ennen kuin olivat taas kelvolliset...
×