Jump to content

minorv8

Members
 • Content Count

  1,511
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  17

Everything posted by minorv8

 1. Ruuvilinjassa olen käynyt muutaman kerran ohi ajaessa. Heillä on myös kelvollinen nettisivusto: http://shop.ruuvilinja.fi/index.php?sivu=etusivu Ainoa huono puoli on että lähetyskulut on rapsakat jos ottaa vain pieniä eriä. Ruuvi-Säve toimi ennen eri nimellä mutta samassa paikassa kellarissa edelleen. Viimeiksi hain jotain tuumaista kuusiokolokannalla olevaa uppokantaruuvia mutta sitä ei ollut. Voisin kuvitella että noita saranan ruuveja löytyisi pilvin pimein käytettyinä.
 2. Ruuvi-Säve Karjalankatu 11 Hki.
 3. Jep, sarjoja oli kyllä ja kovasti lupasivat niiden sopivan vanhempaan tehostimeen. Mutta kun katsoi sarjan sisältöä niin olivat kuitenkin uudempaan tehostimeen. Yksi näytti olevan nyt tarjolla: https://www.ebay.co.uk/itm/Genuine-Lockheed-NOS-Brake-Servo-Repair-Kit-m014-Austin-Morris-BMC-Mini-Cooper-S/333229403725?epid=2231816319&hash=item4d96052e4d:g:dNkAAOSwaDtc7Cg7
 4. Noihin Mk1 Cooperin tehostimiin ei sitten välttämättä löydy korjaussarjaa. Vuosi pari sitten yritin löytää mutta ei oota tarjottiin ( toki niitä oli monellakin firmalla listoilla).
 5. En ole koskaan kokenut että Minin vakio ohjaus olisi tavallisessa katukäytössä liian hidas.
 6. minorv8

  4wd Mini

  Välitöinä hydraulinen nosturi:
 7. Normaali väännin ja riittävän pitkä putken pätkä lisävarreksi. Sillä aukeaa. Itsellä jemmassa 1,5 m vesijohtoputken pätkä itsepintaisille muttereille. Momenttiavainta tuskin on näihin avauksiin tarkoitettu.
 8. minorv8

  Projekti Papu

  Ai niin, ekös ne peltityöt pitänyt valmistua jo viikkoja sitten tai sitten ne oli ilmaiset ???
 9. minorv8

  Projekti Papu

  Kaikki isot merkit on todennäköisesti varmoja ostoksia. Itsellä on isäukon perintonä Kempin superkempomat valovirtakone, Esabin 150A valovirta TIG ja sitten kiinalainen 200A AC/DC tig alsahommiin. Jos nyt ostaisin migin niin se olisi voimavirtakone. Välillä kuitenkin tarvii jotain tukevampaa kamaa hitsata ja valovirtavärkki voi jäädä vähän kesyksi. Ne olenkin sitten hitsannut tigillä. Normi peltihommissa välttää valovirtakone, ne ei nykyään ole ollenkaan hassumpia. Mutta makuasia, minkä merkin valitsee. Mutta moneen hommaan päteee vanha viisaus että kantsii kerralla ostaa riittävän hyvä ja tehokas.
 10. On tossa enemmän jäljellä kuin monessa muussa mitä on ollut myynnissä
 11. toki hintavarausta ei ole vielä ylitetty... https://www.ebay.co.uk/itm/classic-mini-pickup-rear-tub-/303159342574?nav=SEARCH&fbclid=IwAR1dgWrZVeBx5nkzcOvGQkYXSt8jB7qBbExFrywBX4whnZ0StIpVyZMc954
 12. minorv8

  Kumit.

  Raidetangon päistä meni uudet kumit talvessa paskaksi vaikka autolla ei ajettu metriäkään
 13. Ota laakerista merkinnät ylös ja käy laakeriliikkeessä. Pitäisi löytyä aika kivutta.
 14. minorv8

  Mäntä

  On Hepolitet. Noissa lienee metriset renkaat, 1.5/1.5/3 mm.
 15. Itse olen noissa kumityynyissä suosinut mallia joissa on mutterit hitsattuna kiinni. Helpompi asentaa...
 16. Juu toki. Mobilit vaihtui aika nopsaan...
 17. Turbossa oli joskus alkuaikoina Mobil 1 synteettiset, mitä lie 10W50 tms. Ne kun ajoi kuumaksi niin ei ollut kaukana 1 bar paineista. Castrolin 10W60 öljyt nosti paineet jonnekin 2 barin kantturoille.
 18. En. Kyllä se toimii heti ykkösellä Sekin piti joskus testata ja ilman alipainesäätöä oli aika nuhainen alakierroksilla. No niin kuin vapari ja sytkä huolella myöhässä. Turbon keskipakosäätö kun on aika maltillinen.
 19. Turboon arvoin miljoonalaatikon jakajista sisuskalut. Maksimiennakot jakajassa noin 20 astetta ja staattinen joku 6-8. Siihen turbon oma alipainesäätö kaveriksi. Onnistui ja kun pelasi niin jätin hieromisen siihen. Jakajan asento oli merkittynä tussilla niin sen sai aina kohdilleen. Itse käyttäisin alipainesäädintä katuautossa. Vetää alhaalta nöyremmin. Makuasia tosin, moni on eri mieltä. Oleellista on että se jakaja ei ole mikään väljä sohlo.
 20. Tämmöinen on orggis plenum. Jos katsot tarkkaan niin tossa tiivistetasossa näkyy imuaukon reunassa kapea kiiltävä rengas. Siinä on se kuristus. Se on yhtä syvä kuin itse plenum. Se näyttää tossa kuvassa mustalta siellä plenumin sisällä, voi olla kuvaustekninen jutska tai sitten yksinkertaisesti paskainen. Aivan sama, mutta oleellinen juttu on että putkessa on pieni leikkaus kehällä. Se näkyy kello 7-11 kohdalla. Osa putken kehää on leikattu auki. Kokoa en muista mutta alle puoli kehää pitkä ja ehkä joku 1,5 cm korkea. Toi rako on ainoa mistä ilma pääsee kaasariin. Mä otin ton veke ja kone ei tykännyt yhtään. Putki takaisin ja pelas normaalisti. Kello 9 kohdalla on poraus josta uimurikammio paineistuu. Se pitää olla auki. Joskus tuli semmoinen tiiviste vastaan jossa ko. reikää ei ollut. Vasemaan alanurkan tumpista menee painesignaali bensanpaineensäätimelle.
 21. En tarkoita. Joo, siellä on jousi ja sen päässä kupin muotoinen "mäntä".
 22. Tota noin, sulla on tossa kotikutoinen painekotelo. Onko mitään hajua millainen se on sisältä ? Alkuperäisessä plenumissa (joka ei todellakaan ole mikään virtaustekninen taidonnäyte) on kaasuttimen suulla messinkiputki joka käytännössä estää suuren osan virtauksesta kaasariin. Kun itseä se häiritsi niin otin sen pois. Koeajolla täysvedolla jossain 4000 rpm kohdalla veto loppui kuin seinään. Pistin sen putken takaisin ja toimi kuin pitääkin. Eli sen idea on hidastaa virtausta kaasariin ja samalla nostaa paine kotelossa. Paineensäädin ottaa signaalin plenumista ja nostaa bensanpainetta. Bensanpaine pitää olla aina ahtopainetta korkeampi. Ilman tota kuristusta näin ei tapahdu. Ja kun ahtopaine = bensanpaine niin kulku hiipuu. Pitää tonkia vanhoja kuvia josko tosta löytyis joku kuva.
 23. Ota kuva sun konehuoneesta niin saa paremman käsityksen mitä sulla siellä on. Vuosien varrella on nähnyt monta erilaista viritelmää... Millainen seosmittari, kapea- vai laajakaista ? Mitä seokset on ja mihin ne putoaa ?
 24. Alustan pitää vastata Eraa eli isot jarrut. Voi joutua selittelemään osien vastaavuuksia. Tehostin sulta puuttuu ja Erassa se oli. Mites akselipaino edessä ? Toivottavssti teillä on konttori jolta löytyy osaamista ja ymmärrystä tekniikkavaihtoihin...
 25. Onko tehtaan tyyppinen paketti paineistetulla SU:lla ? Ahtopaineet ? "Ryntää vaan" ? Vähän epämääräinen kuvaus... mitä se tekee, lakkaa vain kiertämästä vai rynkyttää vai mitä ? Miten paljon on sytkäennakkoa ? Eka ajatus on että ei saa tarpeeksi sapuskaa. Vetääkö ykkösellä ja kakkosella pidemmälle täydellä kaasulla ?
×
×
 • Create New...