Jump to content

soppa

Members
 • Content Count

  319
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

soppa last won the day on November 5 2015

soppa had the most liked content!

About soppa

 • Rank
  God Member

Profile Information

 • Location
  Rauma
 • Interests
  Mini -69
 1. soppa

  Morris mini -68

  Kyllä minin pohja on ihan tarpeeksi jäykkä... ainakin jos tunkkaa jostain kulmasta ylös niin melkein koko auto nousee O0 ei vain se kulma :D
 2. Pitäisi olla normaalit sähköt, tosiaan tuota viikseä ollaan kyllä "rynkytetty" joten olisiko sieltä mennyt jokin kytkentänasta/pinta rikki...? Juu relettä ei taida kyllä olla, siitä on niin pirun kauan kun sähköt oli pöydällä ja ne uudestaan kasas, et ei oikein muista. Lähdempäs sitten tuota viikseä tutkimaan, tosiaan kaukovalot pelaa ja kytkin asennossa kaksi.
 3. Eli, lyhyet ajovalot ei toimi. Pitkät toimii viiksestä. Tuossa minun Minissä valot ja parkki menee 0,1,2 asentoisen kytkimen kautta. Ennen kuin alan tutkia enemmän niin voiko jokin muu aiheuttaa tuon vian kuin kytkin mennyt rikki? Miten jännitteensäädin vaikuttaa valoihin vai vaikuttaako? Voisin vahvasyi kyllä veikata kytkimen asennon 2 rikki menoa, mulla on 2v autoapuri joka on joka välissä istumassa Minissä ja räplää kaikkia vipuja ja kytkimiä???? Mut joo, olisko kuitemkin vinkkejä? Polttimot vaihdettu..
 4. En tiedä onko se väljyys sisemmässä nivelessä vai hammastangossa, veikkaisin niveltä koska toinen puoli ei "klonkkase".... Samalla kai tuon vaihtaa uuteen, jos ja kun se irti tarttis ottaa. Onneksi se on sentään helppo homma!
 5. Terve, Onko mitään tehtävissä jos hammastangon sisempipää tai jokin sieltä antaa periksi? Eli renkaasta kun vääntelee niin jokin selvästi "klonkkaa" ei paljoa mutta huomaa kyllä. Ulompi raidentangonpää ei anna periksi, eli vika ei ole siinä. Onko siis uusi hammastanko vai pystyykö jotain tekemään? Lisäksi mitä katsuri tykkää tuosta, jos asialle ei tee mitään? t, Marko
 6. Mulla vispas viisari kuin hullun mulkku 8) Purin mittarin ja putsasin kaikki paikat, ja erityisesti mikäs se nyt sitten olikaan tai onkaan...vastapaino levy/magneettikehä?!? Kuitenkin viisari akselin päässä on levy ja se on sellaisessa "kupissa" levy hankaa ja ottaa kiinni tuohon kuppiin, jolloin se aiheuttaa tuo vispaamisen. Itse korjasin tuon, että vesihion tuota levyä hiukan ja hienosäädin hiukan vääntelemällä silmällä havaittavia heittoja kupissa. Sitten hienoa öljyä hiukan levylle ja kuppiin ja testiä. Sen verran kasaan, että näkee vispaako vielä. Kantsii pyörittää vaikka porakoneella, niin saa rittävän testin. Jos ei vispaa niin sitten kasaan. Mittari virheen saa helpoiten korjattua siten, että mittaat todellisen nopeuden ja katsot mitä mittari tuolloin näyttää. Paina mittarin lukema mieleen, sen jälkeen purat mittarin että pääset käsiksi neulaan. Ota neulasta siten kiinni, että saat sen laitettua mittari lukemasi kohtaan ja sitten vain alat vääntämään jousta vasten joko alas tai ylös päin sen verran, että neula jää tuohon todelliseen mitattuun lukemaan. Jousi siis "viritetään" uusiksi. Toivottavasti tajusit, vähän vaikee selittää mutta kysy lisää jos ei onnaa.
 7. Niin ja mitä ero sitten on esim. ROLLER TIP ROCKER ASSEMBLY 1.5 RATIO TAI ROCKER ASSEMBLY 1.5 RATIO 1275cc FULL ROLLER Muuta kuin tupla hinta...???
 8. En saanut otsikko muutettua ja sitten se otti ja poistui kokonaan.... No, eli kummat Taotut vai rullakeinut? Taotut on aikalailla halvemmat Minisparesissa kuin Rullilla olevat. Saavutetaanko rullilla olevilla keinuilla muuta kuin pehmeämpi käyntiääni? Vai onko jotain muuta eroa? Jotenkin hinnan puolesta houkuttelis Taotut eli nämä --> http://minispares.com/product/Classic/Engine/Cylinder_heads/Rocker_Assemblies/C-AHT436.aspx?100407&ReturnUrl=/shop/classic/Engine/Cylinder~heads/Rocker~assemblies.aspx|Back%20to%20shop Ai niin ja sitten vielä yksi kysymys, eli nyt kun tuo kansi on laskettu -1mm niin mites työntötankojen kanssa jos laitan noi 1.5:1 keinut? Onko ne liian pitkät vai käykö keinut muutakuin laittaa paikoilleen ja välysten säätö?
 9. Minitronista olisin tilannut mutta oli EI OOTA tällä hetkellä. Kaasutinexpertiltä sain listan neulakoodeista mutta ei hajuakaan mitkä muutama vaihtoehto olisi hyviä kokeilla... Löytyisikö täältä apua? BAF, BAK, BAL, BAU, BAW, BAZ, BBB, BBD, BBK, BBL, BBX BCC, BCJ, BCO, BCV BDG, BDJ, BDK, BDN, BDX BEN, BER, BEV BFA, BFG BGC, BGQ Itse kun katselin tämän linkin perusteella ->http://www.minimania.com/Needle_codes_for_SU_carbs niin olisi BDL, BDP, BDR... mitä voisi kokeilla mutta tuo lista on ihan hepreaa...
 10. Löytyykö Suomesta tai jostain muualta kuin Briteistä SU Kaasuttimien neuloja ja tarkemmin jousellisia HIF44:een. Ei viitteis millään tilata Minisportista tai Sparesista kun postikulut on aika suolaset vaikka kysyin sieltä, että kirjeessähän ne tulis.... Samaan postikulu hintaan saa esim. Koko kaasuttimen tilattua!!!...
 11. Terve, Mitäs momenttia suosittelette tuolle massapahville tai onko sillä merkitystä? Ohjekirja sanoo 1275cm3 koneelle n.5.6kiloo ja GT koneelle 7kiloo. Mikä olisi sopiva, nyt kun ruttua on enemmän? Sitten venttilien välykset, eli mikä olisi kylmäsäädön lukemat? Kirja kertoo kilpakäytössä 0.38mm, olisiko hyvä vai mitäs tuohon suosittelette?
 12. Eli se, että on männät hiukan alle dekin vaikuttaa myös tehoon. Eli vaikkakin lasken nyt kantta hiukan niin todellisuudessa se ei ole niin hyvä ratkaisu kuin ottaa lohkosta pois ja antaa kannen olla?! Mutta en ala nyt ottamaan konetta pois keulilta, se on sitten joskus edessä. Jos nyt oletaan, että n. -1mm otetaan kannesta niin ne rutut on jossain 11:1 paikkeilla niin ei se varmaan huonompaan suuntaan mene vaikka tuo dekki on miinuksen puolella? Kone varmaankin pelittää silti OK?
 13. Millä tavoin huonontaa? ja onko noi alaosan jousilautaset pakolliset? Keskittää ja lisää jousi painetta...?
 14. Näin kans mietein, että jos täyttäis palotilaa eri määrillä ja katsoisi korkeutta... Juu kyllä on tuo +40 ylikoko, mittaus vaan kun ei tavallisella tönärillä ole just! Mikäs ruttu nyt sitten olisi vielä sopiva tuossa? Olisiko tuo n. 11:1 hyvä vai jopa korkeampi? Vaikuttaako jotenkin huonontavasti, että mulla on männät alle dekin?
×
×
 • Create New...