Jump to content

next

Members
 • Posts

  497
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  28

Everything posted by next

 1. Jos on samaa vikaa kuin r52/R53 korisessa niin oven actuator rikki. Siellä muutama mikrokytkin joilla se päättelee avataanko ovi jolloin ikkuna lasketaan. Turku Helsinki välin teki oma sitä että nosti ja laski koko ajan sitä kun kytkin löi kipinää siellä. Oli pakko pistää hiukan raolleen ennenkuin polttaa nostinmoottorin. Eli actuatorin suuntaan menisin tuossakin.
 2. Juurikin näin. Tästä syystä esimerkiksi mun faijan Alfa 159 ei mene ikinä läpi siitä testistä nykylain aikana koska sen jarrujen voima ei riitä auton massaan nähden. Tähän toimitti Alfan maahantuoja paperin millä piti tänä vuonna leimata kun vaikka autossa oli kaikki jarrut uudet ei pito jarruissa ollut riittävä siihen mitä ne vaatii.
 3. Mä oletin että kokeilit jo itse vaijerin toiminnan. Mulla tosiaan oli mekanismi rikki/paskaa päässyt niin se kässäri jäi hiukan päälle ja sääti sitä vasten tosiaan käyttöjarrunkin. Levyt sorvaten jos pintaa on. Ihme ettei hylännyt tuon näköisillä. Itse sain hylsyn vähän ehkä paremman näköisillä vaikka jarrut pitikin.
 4. Aivan sama ongelma oli itselläni ja vuoden sain enemmän satulalle aikaa kun vaihdoin noi palautusjouset mutta jumi silti satunnaisesti päälle ja samalla lailla sääty jarrut eli tuli ajettua tavallaan vasten tota käsijarrua aina kun se oli hitusen jumissa. Satula meni uusiksi ei auttanut mikään. Meinasin ensin rempata mutta oli sen verran heikossa kunnossa että helpommaksi tuli uusia koko satula(taisi olla paikallisesta AD liikkeestä 164€).
 5. Sieltä on osia rikki. Olen törmännyt autoa ostaessa moneen joissa ladonovi rikki. Sen verran selvittelin silloin että olisi tyyppivialtaan se lukon actuator eli sama osa joka etuovissa hajoaa. Korjaukseen en muuten osaa ottaa kantaa mutta ääni on tosiaan sama kuin sähkömoottori pyörähtäisi mutta lukko ei vaan aukene. Mekaanisesta avauksesta en osaa sanoa onko niissä ovissa. Normiluukullisessa on.
 6. Ai, kun kysyin miniltä sekä Bemarin varaosamyyjiltä niin koko oli niin erikoinen ettei sellaista ole valmiina. Tai lähinnä materiaali mistä se on tehty. Väittivät että on jotain muuta kuin normaali kuminen O-rengas. Täytyy hakea sinne tolla mitalla sitten ja koittaa alakautta vaihtaa. Vuotaa kuin sitä ei olisi ollenkaan
 7. Kysytään vaikka tässä nyt. Mistä osa koodilla 12147514983 Eli kampiakselin asentotunnistimen O-rengas. Ulkomailta hinnaksi tulee 25-49€ osalle jonka hinta on Suomessa 5,95€ Kotimaasta taas schmiedmannilta kuukauden toimitusaika. Bemarilta saisi 3 päivässä Ruotsista mutta pitäis itse noutaa Turusta, Tampereelta tai Helsingistä(matkaa se minimissään satakilsaa jokaiseen). Onko nyt niin että mistään ei tuota oikeasti saa fiksusti esim 2 viikon toimituksella?
 8. Löytyisi 16" nastarenkailla. 195/55/16" 230€
 9. Ainakin meillä ovat kyllä ihan lakattu. Tietysti sekin osuus hapettuu jos ei pese riittävän usein ja vahaa lyö pintaan jottei rauta tartu niin herkästi. Ei ole mennyt miksikään ellei aja kanttariin lakkaan kolhua siis.
 10. Se on vakio sekin kyssäri kyllä. Mulla joku uus kun ei oo Stefa eikä ö-pohja Just meinaan työn alla tänään etsiä.
 11. Käyttöharrasteita nää minit kaikki melkein kyllä on. Täytyy pitää joku ilta/viikonloppu vaikka jossain Hämeenlinnan likellä miitti.
 12. Igor ja ranskalaisella pääsee yllättävän kovaa radallakin
 13. Itse ryttylässä mutta tulee ajeltua siellä suunnalla. Pitäis jotain miittiä varmaan pidellä
 14. Itse tilasin jotain Hämeenlinnan BMW liikkeestä, osan schmiedmannilta ja loput paikallisesta AD varaosasta. Tämä siis kaikkiin osiin mitä olen omiin mineihin tilannut. Jos ne on ne tyypilliset keltaiset vain niin menee lakan poistolla ja kiilloituksella. Uutta lakkaa vaan päälle sitten.
 15. next

  Cooper s -04

  Ihan kohtalainen kun on pintaliitos vehkeet käytössä. Ajonesto siru/avaintieto jne palikka piti siirtää toisesta toiseen. Tämähän ei sitten toimi kuin tietyn mallisella BCU yksiköllä. Googlaamalla löytyy, voin koittaa huomenna itsekkin etsiä ohjeen millä tarkistaa onnistuuko.
 16. Äkkiseltään hiilet aika lopussa muutenhan toi on ehjä. Oletin tuosta tekstistä "täynnä sitä itseään" että sähköpuoli olisi uinut öljyssä. Meneekin vaikeammaksi ja täytyisi melkein päästä jonkun katsomaan tarkemmin läppärillä mitä se siellä tekee ohjaustehostimen ohjaukselle.
 17. Siis jos meinaat tehostimella sitä koko pakettia jossa sähkömoottori niin sen tyyppivikahan on että öljyt pääsee sinne moottorin puolelle. Fiksaat sen tai vaihdat ehjän tilalle. Uskoisin johtuvan itse tehostimesta kyseisen vian eikä ohjauksessa. Luulisi että se ottaa sen verran isot virrat käytössä että on suoraan akussa itse käyttösähkö joten oikosulku öljyllä voisi sen jättääkin päälle.
 18. Sitä nämä vehkeet on kyllä ja itse tykkään ajaa autolla mikä näyttää hyvältä omasta mielestä sekä että sen erottaa jollain tavalla muista autoista.
 19. Ebaysta tilaamalla tai schmiedman tms BMW pulju Suomessa. Itse tilaisin eBay.de ja varmistaen että tulee myös Saksasta ettei tarvitse veroja maksella briteistä. Suomesta taitaa olla 200€ luokkaa per puoli ja Saksasta saa noin 155€/kpl kun ostaa parin riippuen mistä tilaa. Käytettyä saa satasen luokilla mutta en ostaisi. Noita joutuu vähän vahtaamaan. Vanhojakin pystyy korjaamaan jos on pari risaa niin niistä saa ehjättyä yhden yleensä. Sillä mullakin kaksi vanhaa hyllyssä. En tiedä onko eroa vähän uudempiin mutta näillä numeroilla löytyy esim 2004 mallin R52. Ymmärtääkseni samat osat ovat. 51200556768 51200556769 Toinen oikea toinen vasen.
 20. Itse laittaisin noi ultraleggerat jos haluaa "halvinta" hyvää ja kevyttä vannetta alle. Mitkään hienot ne ei ole ja värivaihtoehtoja aika vähän mitä itse katsellut mutta ostaa käytetyt ja vaihdattaa sopivan värin niihin.
 21. Sehän riippuu aina hinnasta. Tuossa olisi romiksella yhdet mutta 6 vuotta vanhoilla kumeilla ja hinta melkein sama kuin uusilla vanteilla pelkästään niin skippasin ne. En mä maalaa niitä jos ne on priimat mutta jos on vähänkään sanomista niin täytyy talvella töissä pulveroida. Usein ovat aika vähällä pesulla olleet ja rautaa tarttunut niin ettei hopeinen enää ole hopeinen vaan lakka muuttunut kultaiseksi käytännössä. Pistä privaa tms ja kuvia ja hintaa. Jos ei sitä kautta kuvia saa niin vaihdellaan sitten vaikka puhelinnumeroita tai sposteja.
 22. Mun ymmärtääkseni Suomessa kytkevät tehtaalta jo suoraan tuohon peruslisäpitkien kytkimeen. Ei kai noita erillisellä kytkimellä käytetä kuin tietyissä maissa joista ainakin jenkit yksi. Taisi olla joku lakipykälä niissä maissa että valot saa kahdentaa mutta pitää olla kytkettävissä pois. Tämähän ei koske Suomea.
 23. next

  minin lukot

  Auton nostamalla ilmaan keulasta ja syöttämällä alakautta virtaa startin napaan esimerkiksi. Viralliseenkin kohtaan pääsee tappelemalla ja käyttämällä kierretankoa tms apuna.
 24. Oletan että keskinapista kuitenkin kuskin puoli myös takaluukun ohessa menee lukkoon ja aukeaa? Jos ei niin vika jossain muualla kuin apparin ovessa. Actuatorin piuhan kun saat irti niin pääsee enemmän jäljille jos toi kuskin ovi myös mykkä siitä keskinapista. Oven johtosarjassa voi olla myös vika mutta näissä aika usein sen actuatorin mikrokytkimet hajoaa.
 25. Siellä lattiassa varmaan on se tyypillisin harvan kierteen tappi mihin kiinnitellään mattoja, auton alla taas eristeitä jne. Siihen saa tehtyä M5 kierteen jos haluaa paremman kuin tuolla peltilätkällä. Noihin myydään kyllä sellaisia isolla prikalla olevia muttereita millä esim auton alla on ne kaikki pakoputkiston luona olevat alumiinieristeet kiinni. Itse nappaisin jostain toisesta autosta romikselta tms sellaisen. Sama tappi käytössä noissa kaikissa saman konsernin autoissa.
×
×
 • Create New...