Jump to content

Red Mini

Members
 • Content Count

  87
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Red Mini last won the day on August 8 2018

Red Mini had the most liked content!

About Red Mini

 • Rank
  Full Member
 • Birthday 11/10/1967

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  Salo/Turku
 • Autotalli
  Mini Cooper S -03, Nissan Almera GTI -99, Datsun 100A 1.2 -75 THH-636

Recent Profile Visitors

1,993 profile views
 1. Ei löytynyt Motonetista Salostakaan suoraan hyllystä, mutta tilaamalla sellaisen sai kun tänään sieltä ilmansuodatinta kyselin. Rupee olemaan aika vaihtaa kun ei ole neljään vuoteen vaihdettu
 2. Eräs entinen koulukaveri ja naapurinpoika osti nk. "pikku Kadetin" eli Opel Kadett A model 1.0 vuonna 1983 kun sai ajokortin ja maksoi autosta muistaakseni silloin 500 mk. Auto oli lähes loppuun ajettu ja niimpä hän liimasi takalasiin ison tarran jossa teksti: "Öljy on kulutustavaraa". Siihen aikaan ei päästöjä mittailtu ja savutuksen takia hylkäys katsastuksessa oli harvinaista.
 3. Ensin meni apukuskin puoleisesta ovesta kaiutinelementti rikki niin, että ääntä kuuluu mutta bassot puuttuu täysin diskanttikaiutin toimii ja nyt jokin aika sitten sama homma kuljettajan puoleisessa ovessa .. elementti on rungoltaan erikoisen muotoinen ja maksaa suomessa varaosana reilut 55 e /kpl .. joku parempi elementti olisi varmasti paikallaan
 4. Häiriö jatkui vielä tuonkin jälkeen vaikka saattoi olla pois monta päivääkin. Lopulta kyllästyin leikkimään asian kanssa ja koska auton katsastusaikakin läheni vein sen sitten kunnon korjaamoon Hagströmille jossa löysivät siitä temppuilevan paineanturin. Nyt auto on katsastettu ja toimii taas ainakin tällä hetkellä kunnes taas "nasahtaa" jostain ...
 5. Tuli käytyä heti aamusella ennen töitä korjaamolla luettamassa vikakoodit ja korjaaja arveli vian johtuvan huonoista maakontakteista. Niimpä sitten illalla töiden jälkeen "rassasin" akun navat ja kengät sekä akusta lähtevän maakaapelin liitokset puhtaiksi + "naparasvaa" ja ainakin vikavalo sammui kun auton käynnisti .. mielenkiinnolla seuraan tilanteen kehkeytymistä .. MINI_982691302880_20180604095745.pdf
 6. Muutaman kerran viimeksi tänään aamupäivällä Mini teki "temput terävät" eli aivan yhtä-äkkiä risteyksessä meinasi sammua. Lisäsin reilusti kaasua mutta kierrokset eivät nouseet millään yli 2000 r/min ja moottorinhäiriövalo paloi mittaristossa. Siinä aikani yritin tiensivussa autoa kaasutella, mutta tilanne pysyi samana. SItten sammutin auton ja odotin hetken ja käynnistin sen uudestaan ja taas kaikki toimi kuten pitääkin paitsi, että moottorinhäiriövalo jäi palamaan. Kaiken uhallakin ajoin sitten Salosta Turkuun eli reilut 50 km ja auto toimi normaalisti lukuunottamatta tuota palavaa häiriövaloa. Auto parkkiin ja noin tunnin kuluttaa ostoksille - enää ei häiriövalokaan syttynyt ja kaikki on taas toiminut kuten pitääkin. Pari kolme kertaa aijemmin auto on tehnyt samat "temput" paitsi että häiriövalo ei ole jäänyt palamaan. Mikähän siinä voisi olla ?
 7. Lukko menee "lukkoon" normaalisti kauko-ohjaimella kuten muutkin lukot eli hanttarinoven, bensantäyttöluukun ja takaluukun lukot mutta kun lukot avataan jää kuskinovenlukko edelleen lukkoon eikä aukea kun avainta vanhanaikaisesti kiertämällä. Missä voisi olla vika ?
 8. Omaan autoon tuli kumiputken päälle pieni halkeama lähelle ilmanpuhdistinkoteloa ja alustavasti vaan teippasin sen eristysnauhalla ja laitettiin uusi tilaukseen. Eilen asensin sitten sen uuden ja vanhaa irrottaessa vasta paljastui totuus - kumiputken alapuolella oli varmasti ollut jo kauan piilossa iso halkeama ja venttiikopasta tulevan huohotusputken liitos on myös hyvin hapertunut. Jännää ettei silmämäärin voinut huomata mitään.
 9. Autoni on tuotu Saksasta 2014 joten jotkut varusteet poikkeavat "Suomi mallista" mm. samanlaisia nahkapenkkejä en ole "Suomi mallissa" nähnyt ja autossa on ilmeisesti kaikki varusteet jotka siihen on saanut ( olisi mielenkiintoista jos joku voisi luetella varusteet jotka ko. autossa on maksimissaan ollut). mukava auto kesäkäytössä kyllä eikä kulutuskaan ole remmiahtimesta huolimatta kova jos pintakaasulla ajelee ( ajotietokoneen mukaan jopa 5 - 6L/ 100km jos ajelee pintakaasulla 80 km/h ).
 10. Kyllä aihe on jälleen ilmojen kylmettyä aiheellinen .. luonteeni on sellainen, että en voin kertoa myös huonoista asioista toki kyllä kehunkin jos aihetta on. Kohtaan 1: kangaspenkit on paras vaihtoehto talvella eivät ole liukkaat ja ovat selvästi lämpimämmät kuin nahkaiset ovat. Kohta 2: asiaa olisi voinut ajatella jo tehtaalla en tiedä mitään muuta autoa jossa tuollainen ongelma olisi. Kohta 3: auto on taatusti kuiva sisältä mutta ovia avattaessa tulee kylmää kosteaa ilmaa autoon ja tapahtuu tuo mitä kerroin. En ole havainnut tuollaista muissa autoissa siis, että heti käynnistämisen jälkeen lasit menevät huuruun vaan kuljettajan hengityshöyryt lähinnä saattavat tuulilasiin huurtua. Toki Mini on kesä ( kevät + syys) autona hyvä ja siinä on monia hyviä ominaisuuksiakin ( toki tavaratila on pieni, mutta eihän se pakettiauto olekkaan).
 11. Ei ole mikään kunnon talviauto ainoa plussa on nopeasti lämpiävä moottori. Muutamia miinuksia listaan talvikäyttöä ajatellen: 1. kokonahkaistuimet ovat erittäin liukkkaat pakkasella eli mikään tavara joka esim. takapenkille laitetaan ei siellä pysy ellei sitä "köytä kiinni". Lisäksi nahkapenkit on todella kylmät talvella ja eivät kuitenkaan lämpiä heti. 2. Vaihdekepin nuppi on niin kylmä kuin ottaisit kylmän raudan käteen eli ilman hansikkaita ei aja Erkkikään .. miksi siitä on tehty sellainen "kylmä molo" ? 3. Höyrystymisominaisuus: kun tulet kylmään autoon ja käynnistät sen on ikkunat lähes heti höyryssä joka talvella jäätyy laseihin kiinni. Syksyllä vielä pärjää, koska ilmastointi kuivattaa ikkunat äkkiä mutta talvella hankalampaa. Nämä tulee näin äkkiä mieleen siksi ajan muun merkkisellä autolla talven.
 12. Alkoi autosta kuulumaan epämääräistä ääntä jostain apulaitehihnan suunnilta ja vein auton suosiolla pajalle vian hakuun siellä huomasivat hihnan kiristinpyörän haljenneeen kahtia. Tuota halkeamista ei huomannut ennen kiristinyksikön irroittamista sillä hihna peittää alueen niin tehokkaasti. Hintava varaosa reilut 200e ja työn + tutkimisen kanssa verollinen loppuhinta 505 e.
 13. Cruisingiin osallistui yhteensä 276 autokuntaa ja saimme hienossa säässä tehdä maaseutukierroksen Teijon ja Perniön kautta. Letkassa oli mukana myös yksi Mini Cooper aito vanhakoppainen englantilainen :)
 14. Tapahtuma on siis tulevana lauantaina :)
 15. Jo kymmenettä kertaa perinteinen letka-ajo jossa kaiken merkkiset ja malliset ajoneuvot sallittu. Autot lähtevät matkaan Salon torilta 17.15 -17.30 ja kokoontuminen torille klo.15.45 lähtien. Salon tori löytyy osoitteesta Horninkatu Salo. Ajo päättyy Maran Klubiin joka on urheilupuistossa golfkeskuksen tiloissa toimiva kahvila ravintola osoitteessa Anistenkatu 1 Salo lähes joka vuosi joukossa on ollut myös Minejä :)
×
×
 • Create New...