Jump to content

F60-SE-All4

Members
 • Viestit

  21
 • Liittynyt

 • Viimeksi vieraillut

 • Days Won

  1

F60-SE-All4 last won the day on Marraskuu 22 2014

F60-SE-All4 had the most liked content!

Tietoja käyttäjästä F60-SE-All4

 • Taso
  Member
 1. F60-SE-All4

  Mini Countryman Hybrid

  Ajomatka/range-ennusteen auto oman kokemukseni mukaan laskee edellisen muutaman kymmenen kilometrin ajotavan ja sähkönkulutuksen perusteella. Arvioon vaikuttaa myös ulkolämpötila ja käytössä olevien sähkövempeleiden päällä/poissaolo. Lämmitys/ilmastointi vaikuttaa aika paljon rangeen kuten myös ajonopeus. Itse olen parhaimmillaan kulkenut sähköllä 49km ja ennuste ollut suurimmillaan 45km. Normaalisti ennuste ja toteuma on 33-38km välillä. Tehtaan ilmoittama 42km ei ole lupaus vaan EU Direktiivin ja kansallisen asetuksen mukainen vertailukelpoinen kontrolloidussa laboratorio-olosuhteissa ajettu NEDC:n mukainen virallinen kilometrimäärä. Valmistajat ovat pakotettuja käyttämään virallisia lukemia materiaaleissaan ja siksi ne eivät ole "lupauksia". Googlessa hakusanoilla "nedc phev" ensimmäinen tulos kertoo kattavasti miten range ja myös ilmoitetut kulutuslukemat on saatu ja laskettu NEDC:n ja uuden WLTP:n mukaisesti.
 2. F60-SE-All4

  Mini Countryman Hybrid

  Niin ja latausvirran hidas/tilapäislaturilla voi asettaa niinkin alas kuin 6A, jolloin periaatteessa mistä tahansa voi virtaa ottaa varsin turvallisesti. Lohko+sisätilanlämppäri ottaa helposti jo paljon tuota enemmän. Tuommoisella 6A latausvirralla lataaminen täyteen tosin kestää jo noin 5-6 tuntia.
 3. F60-SE-All4

  Mini Countryman Hybrid

  Kaitzu, jos ajelet hybridillä sporttimoodilla ja automaattisella virranhallinnalla tai save-moodilla, sanoisin akun riittävän raskaallakin kaasunkäytöllä vaikket töpselistä lataisikaan. Auto nääs sportti/savetilassa lataa itseään aika tehokkaasti polttomoottorin avustuksella. Näkyy tietty polttoaineenkulutuksessa, mutta antaa sitten aina kaiken tehon tarvittaessa ulos. Ota ihmeessä koeajolle ja testaa.
 4. F60-SE-All4

  Mini Countryman Hybrid

  Kyllä, verotettava etu kyseessä. Taitaa vuodenvaihteessa onnistua helpommin, kun sille asetetaan valtiovarainmisterin kommentin mukaan kiinteä verotusarvo. Nyt verotusarvo perustuu kulutetun sähkön mittaukseen ja on kallista työnantajille järjestää. Vaihtoehtoisesti edun voi periaatteessa laskea yhden täyden akullisen verran sähköä per latauspäivä tai työaika x latausteho jos ei ole mittareita asennettu (eli teoreettisen maksimin mukaan). Ja lämmitystolpasta ladattaessa myös sama juttu, on verotettava luontaisetu.
 5. F60-SE-All4

  Mini Countryman Hybrid

  Turbo 69, pidempää matkaa en ole vielä ajanut, mutta yhden pelkällä bensalla ajetun (ajoakku oli lähtiessä tyhjä, muistaakseni 3%) noin 70km mittaisen rundin tein pari vko sitten. Havainnot olivat sellaiset, että entinen F55 samanlaisella bensakoneella kulutti keskimäärin tuolla samaisella reitillä noin 5,5l/100km. Tämä uusi hybrid vei kyseisellä lenkillä (mukana oli myös kaupunkia, eli energiaa tuli takaisin akkuun koko ajan jarrutusten vuoksi) 5,6l/100km. Eli painoero ja korin ilmanvastus ja renkaan leveys huomioiden kulutuksen kasvu entiseen oli aika merkityksetön - etenkin kun matkan loputtua akussa oli virtaa vähän yli 10%. Luonnollisesti pitää olla tarkkana sen kanssa, mitä ajomoodia käyttää, koska mikäli päällä on sport ja ajoakku on tyhjä, lataa auto melko tehokkaasti akkua ajon aikana, mikä näkyy suoraan bensankulutuksessa. Green moodissa latausteho on hyvinkin maltillista, eikä bensankulutus täten kasva merkittävää määrää. Save -moodissa saapikin sitten bensamittarin viisarin hyvinkin tehokkaasti mielenkiintoisen korkeille lukemille kun akku täyttyy bensan voimalla. Pelkkää maantietä en ole vielä pahemmin kokeillut pelkällä bensalla, mutta oletettavaa on, että tyhjä akku, painava auto, isompi ilmanvastus, leveämmät renkaat jne, niin kulutus luonnollisesti isompaa kuin vastaava ilman hybrid -tekniikkaa. Itse ostin auton työmatka- ja taajamapyöritykseen tietäen, että suurin osa ajosta onnistuu sähköllä ja näin onkin tapahtunut. Pelkkään pitkään matka-ajoon en lähtisi tällaista hankkimaan, koska siinä painava ylimääräinen sähkötekniikka raahautuu vain suurimman osan kilometreistä mukana hyödyttömänä. Igor, kiitos öljynvaihtosuosituksesta.
 6. F60-SE-All4

  Mini Countryman Hybrid

  Igor, tuohan siinä on riskinä . Pitää seuraavan kerran tankata vain puolikas tankillinen, ettei litku ihan tyystin tankkiin happane. Nytkin bensaa on oikeastaan kulunut vain sen takia, kun on väkisin pakotetusti halunnut moottoria käynnistellä ja/tai kokeilla miten kiesi liikahtaa liikaa kuitenkaan moottoria rasittamatta. Lähinnä mietin tuota moottorin sisäänajo-ohjetta, jossa puhutaan ensimmäisen 2000 kilometrin rauhallisesta ajosta. Mulla polttomoottori kävi tuon kilometrimäärän aikana ehkä noin 150km matkan, joten hirveemmin ei kyllä sisäänajautunut tuolla matkalla. Positiivista tosin on se, että huoltovälilaskuri ottaa ilmeisesti polttomoottorin käyttökilometrit huomioon, koska näyttää edelleen huoltoa huhtikuulle 2020 tai 30000km päähän. Osaisikos joku sanoa, että mites noita öljyjä oikeasti kannattaisi vaihdella jos polttomoottorin käyttö on hyvinkin minimaalista näissä plugareissa. Eli onko 2 vuotta vanha vähän ajettu öljy vielä käypää tavaraa ja vasta aiheellista vaihtaa silloin vai kannattaako vaihtaa vuoden välein vaikka esim vain 2tkm verran moottori pyörinyt?
 7. F60-SE-All4

  Mini Countryman Hybrid

  Moi! Täällä ilmoittautuu yksi vastaavan vekottimen omistaja. Tätä ennen minulla oli 2015 -mallinen 5-ovinen F55 samaisella 1.5l bensamoottorilla. Viime syksynä kävin joutessani potkimassa Espoon Laakkosella autojen renkaita ja tuttu myyjä ehdotti koeajoa tuolla plugarilla. Siitä se sitten lähti ja nyt on kolme kuukautta auto ollut alla. Mitään moitittavaa/valitettavaa en ole autosta keksinyt. Auto on hommattu lähinnä työmatka-ajoon (yhdensuuntainen työmatka 29km) ja pieneen kaupunkipyöritykseen. Latausmahdollisuus on kotona ja töissä ja kilometrejä kertynyt nyt karvan päälle 4500km. Työmatkat hoituu ainakin näin lämpimillä keleillä pelkästään sähköllä ja keskimääräinen sähkörange on ollut 35-37km. Parhaimmillaan ollaan päästy 45km pelkällä sähköllä. Bensaa on kulunut alle 30 litraa auton saamisen jälkeen ja viimeksi tosiaan tankkasin huhtikuussa tankin täyteen kun olin sen kaupasta vajaalla tankilla hakenut.
 8. F60-SE-All4

  Ilmastointi/lämmitysongelma F56/F55

  Tässä tapauksessa ei ole kyse akun varaustilanteesta. Akku on täysi ja kaikki mukavuustoiminnot ovat päällä ja pysyvät päällä ja puhaltimen nopeus ei laske vaan pysyy täysillä, mutta lämpötila muuttuu kylmäksi säännöllisen epäsäännöllisesti. Kovilla pakkasilla kerran varaustila tippui alas, mutta silloinkaan asiaa ei huomannut muusta kuin siitä, että varoitus ilmestyi näyttöön ja lämpöä silti riitti.
 9. F60-SE-All4

  Ilmastointi/lämmitysongelma F56/F55

  Parin päivän ajan marraskuussa 2014 rekisteröity 5-ovinen F55 on kesken ajon päättänyt itsekseen säätää ilmastoinnin/lämmityksen lämpötilan yhtäkkiä kylmäksi (noin 10-15 asteiseksi), vaikka säätönumiskat ovat maksimilla (28). Tätä ilmiötä on kestänyt kerrallaan minuutista vajaaseen kymmeneen minuuttiin ja lämpöä on sitten taas alkanut tulla suuttimista. Olen "vian päällä ollessa" ottanut ilmastoinnin, sisäkierron, automaatiikat jne pois päältä ja kokeillut kaikilla mahdollisilla kombinaatiolla eri asetuksia, mutta lämpöä ei vaan tule, kunnes auto jossain vaiheessa päättää taas toimia normaalisti. Vika on tullut päälle myös manuaaliasetuksien päällä ollessa. Mitään vikavaloja tms hälytyksiä ei auto ole antanut missään vaiheessa. Jäähdytysnestetason olen tarkastanut ja kaikki ok. Yhden poikkeavuuden olen kuitenkin huomannut; moottorin lämpötila mittariston mukaan saavuttaa normaalin tasonsa poikkeuksellisen nopeasti (noin 50% nopeammin kuin ennen). Huoltoon soittelin ja huoltoaika varattu kahden viikon päähän. Takuu edelleen voimissaan, joten merkkiliikkeessä kannattaa käydä. Eivät osanneet suoraan sanoa, että mikä voisi olla vikana. Olisko kellään täällä ajatusta mistä voisi johtua? Hyvän arvauksen kera jos menisi huoltoon tai jos olisi itsekin jollain kikalla korjattavissa, niin säästyisi turhaa aikaa. Termostaatti? Kiertovesipumppu? Softaongelma? Sisäilman lämötila-anturi? Muuta? Niin ja on siis 1,5l bensakone tyyppiä B38 ja letkulämmitin (Calix) asennettuna merkkiliikkeen toimesta.
 10. F60-SE-All4

  F56/F55 vanteet

  Tänään matkahuolto kantoi kotiovelle 7.5x17 et45 vanteet 215/45 kumeilla. Piti heti mennä sovittamaan yhtä vannetta eteen ja voisi sanoa tuon koon ja ET:n olevan juuri optimaalisesti vakiovanteita ulompana. Vanteeksi tuli Inter Action Xpress kiiltävä musta, jossa vähän OEM-vaikutteita. Renkaiksi tuli Hankookin Evo2:t. Saapi nähdä miten setti toimii ja MINI kulkee kun saapi renkaat laitettua paikalleen.
 11. F60-SE-All4

  F56/F55 vanteet

  Kiitos vastanneille vinkeistä ja neuvoista. Tänään lähti speksattu setti tilaukseen. Itselläni talvinakit 6.5x16 ET54:llä alla, joten tuota kyselemääni speksiä ei ihan helposti pystynyt hahmottamaan.
 12. F60-SE-All4

  F56/F55 vanteet

  Marraskuussa tulleeseen F55:een laitoin talvinakit alkuperäisille 16" vanteille. Nyt olisi hakusessa uudet 17" kesävanteet uusilla renkailla. Vakiot 17" vanteet ovat 7x17 ja ET 54 ja vakiorenkaat ovat 205/45. Omaan silmään nuo ovat himpun verran liian "sisällä" pyöräkotelossa ja vähän ulommas tulevat ovat mietinnässä ulkonäköseikan lisäksi myös sen vuoksi, että noita vakiovanteita vastaavia mittoja löytyy varsin harvasta vannemallista. Onko foorumilaisilla tietoa, että mahtuisikohan alle pyörimään seuravanlainen setti ilman ongelmia (autossa vakiojousitus) ja ettei renkaat tule tuolla speksillä "liian ulos": Vanteet 7.5x17" ET 45 ja renkaat 215/45. Tässä linkissä vertailu vakion ja tuon speksin mittaeroista. Renkaat sentin vakioita leveämmät, ettei näytä liian "venytetyltä" vanteelle.
 13. F60-SE-All4

  Uusi Mini tilattu

  Nohniin, F55 Cooper B38 sai myös Calixin letkulämppärin ja sisätilapistokkeen tänään. Hintaa marmorilta kertyi 717e. Ulkopistoke tuli mustan alasäleikön repsikanpuoleiseen yläreunaan. Ensimmäisen koekäytön perusteella calix ehti vajaassa kahdessa tunnissa vallan mainiosti lämmittää litkut sen verran lämpimiksi, että puhaltimista alkoi heti tulla about +40 asteista ilmaa. Ulkolämpötila oli asteen pari pakkasella. Saa nähdä miten tehot riittää kun pakkasta on enemmän.
 14. F60-SE-All4

  Uusi Mini tilattu

  Mulla oli eka asennusyritys 2 vko sitten, eikä peruutuksesta mitään ilmoitusta tullut. Vein auton sovitusti aamulla ja ottivat vastaan normaalisti. Iltapäivällä sain soiton, että eipä onnistunut ei, kun asennussarja ei ollut tullut. Siitä sitten tyytyväisenä autoa marmoritiskiltä hakemaan... Onko sulla Ping sama M170 asennussarja? Vai tuleeko defa? Edit: taitaa olla M165.
 15. F60-SE-All4

  Polttoaineenkulutus / tankin koko

  Ensimmäiset tankilliset ja reilu tuhat km ajettu ja löydökset manuaaliaskille ja b38-koneelle F55-kopassa tässä: Sekalaisessa ajossa rauhallisella ajotyylillä pääsee "helposti" alle 6 litran (5.8l) keskikulutukseen tankkauksesta mitattuna,eli noin reilun litran yli EU-yhdistetyn arvon. Ajotietokone ilmoitti 5,9l eli varsin tarkasti. Tyhjään tankkiin meni 38 litraa, eli 40 tankki taitaa tässä olla.
×