Jump to content

ark28

Members
 • Posts

  22
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Everything posted by ark28

 1. Päivitetääs tilanne tännekin... Eli keväällä oli alun perin tarkoitus ko. projekti tehdä. Ikävästi ebay:stä tilattu luukku tulikin palasina perille (lasit oli ehjänä, mutta muuten kasetti oli valmiiksi rikki). Erinäisten reklamaatioiden jälkeen sain rahat lopulta takaisin. Uusi käytetty luukkusetti löytyi Saksasta ja se oli pakattukin asianmukaisesti. Vaihtoprojekti meni suunnitelmien mukaan. Paras apu oli newtis.info:n mallikohtainen ohje. Eniten aikaa meni verhoilun purkamiseen (häikäisysuojat, sisäkahvat, pilareiden suojat, peili, sisävalo, katon kytkinpaneeli, kattopahvi, sivu airbagien kaasupatruunoiden irroitus). Kattopahvin kanssa sai hieman taiteilla että sai sen autosta ulos ilman taitoksia. Itse luukun irroitus oli suoraviivainen operaatio: 18 kpl ruuveja auki ja luukkupaketti oli irti. Tässä kohti apumiehelle oli käyttöä, sillä luukkupaketti painaa n. 24 kg ja on kooltaan sen verran suuri. Kasetin asennuksessa ei ollut mitään ihmeellistä. Ohjeen mukaan hankin keskitystapit luukun asemoimiseksi oikein -- käytännössä olisi pärjännyt ilmankin. Lopuksi verhoilun takaisin asennus. Kasetista on tullut 2007:n jälkeen useampikin versio, itselle tuli nyt realoem:n mukaan viimeisin (2012>) versio.
 2. Tervehdys! Tulipa sitten rikottua vaimon R56 -07:n panoraamakattoluukku. Erehdyin nyt talvella (plussan puolella toki keli) kokeilemaan luukkua. Aukesi joo, mutta eipä sitten enää mennytkään kiinni asti mitenkään. Manuaalisesti kiertämällä luukku meni melkein kiinni, kunnes pysähtyi kuin seinään. Käytin auton lopulta pajalla, jossa luukku saatiin kiinni ja diagnoosi oli, että vaijeri poikki toiselta puolelta poikki ja mahdollisesti muutakin rikki. Uusi kasetti 3500 e + asennus. En nyt sitten vielä siihen lähtenyt, vaan tilasin ebay:stä käytettynä -13 mallin koko luukkusetin laseineen päivineen. Netistä löytyi asennusohjeita (mm. newtis.info), mutta kyselenpä täälläkin, josko joku olisi moiseen projektiin ryhtynyt? Eli hyviä vinkkejä kaipailen Tarkoitus siis itse se joku viikonloppu vaihtaa....
 3. Chekkaapa tämä: https://workshop-manuals.com/mini/cooper_s_clubman_(r55)/l4-1.6l_turbo_(n14)/restraint_systems/air_bag_systems/air_bag/air_bag_harness/component_information/technical_service_bulletins/all_technical_service_bulletins_for_air_bag_harness/m651008/sep/08/restraints_air_bag_warning_lamp_on/codes_93b0_or_93b1/ Todennäköisesti siis löysä liitos kuskin puolen airbagissä. Toki kannattaa olla varovainen ja akusta virrat pois, kun airbagien kanssa touhuaa.
 4. Hyvä, toimivaksi todettu kaapeli löytyy esimerkiksi täältä: https://www.cable-shack.co.uk/products.php Halvimpien kiina-kaapelien kanssa saattaa tulla ongelmia (pientä driver säätöä) kun osassa niistä on FTDI-chipistäkin (USB serial) klooni. Itsellä on tuolla adapterilla varustettu kaapeli, joten sujuu e61, e90 ja vanhemmatkin autot.
 5. Nostetaas vanhaa aihetta. Eli vaihdettiin tänään R56 Cooperiin puhallin. Puhallin ei varoitellut etukäteen, vaan ei enää yhtenä aamuna lähtenyt pyörimään. Sain sen ensiavuksi toimimaan, kun avitti kädellä vänkärin puolelta (raitisilmasuodatin pois ja sieltä kädellä roottoria pyörittämään. Tämä ensiapu riitti vajaan viikon. Vaihto meni yo ohjeiden mukaan. Sen lisäksi otin kuskin penkin irti kokonaan (neljä pulttia + johtoliitin). Penkin irroittamalla tuli tilaa paremmin maata selällään naama kuskin jalkatilassa. Akun kenkä irti, niin ei tule airbag-herjaa liittimen irroittamisesta.. Aikaa koko hommaan meni vajaa pari tuntia. Itse moottori oli samassa kunnossa kuin Tommik:lla, eli kollektoriin oli kulunut ura, Hiilet olivat urassa ja ilmeisesti uran reunat aiheuttivat ylimääräistä vastusta moottorin pyörimiselle. Uusi puhallin on Valeon valmistama (ja näemmä alkuperäisessäkin on Valeon leima). Aeromotors.fi:n kautta hintaa tuli reilut 70 e + postikulut. Ruuvarina toimi Bilteman taipuisalla varrella varustettu meisseli + Torx-kärki.
 6. ark28

  Minin sähköt

  BMW/Minin oma vikadiagnosointiohjelma. Googlella löytyy lisätietoja. Sille sopivan kaapelin saa tilattua esim ebay:stä. btcf.fi:stä löytyy useita harrastajia pk-seudulta, jotka voinevat auttaa tuossa vikojen diagnosoinnissa.
 7. ark28

  Minin sähköt

  Moro! Nyt olisi hyvä saada auto piuhan päähän ja lukea ja nollata vikakoodit ISTA:lla, uskon että foorumilaisilta löytyisi tarvittava apu. Asutko missäpäin Suomea? Uuden BCM:n ainakin joutuu koodaamaan, ja veikkaan että käytettykin pitää, sillä varustelista ei välttämättä ole kohdillaan.
 8. Meikäläisen kulkineessa (sama R56 -07) oli juurikin tuota oiretta, eli tyhjäkäynti vaelteli ja syttyi tuo moottorivalo. Katsoin koodit BMW:n omalla vikakoodinlukusoftalla ja sitä kautta selvisi että etummaisessa lambda-anturissa oli vikaa. Anturin vaihto on sinällään helppo homma. Mun osalta kävi niin, että tilaamani tarvike-anturi ei toiminut, vaan jouduin ostamaan alkuperäisen anturin.
 9. ark28

  Vikakoodeista

  Eipä ole suoraan muuts ehdotusta, kuin että olisi hyvä katsoa noi vikakoodit BMW/Mini:n omalla vikadiagnostiikkasoftalla (INPA, ISTA D). Kts. http://www.btcf.fi/forum/showthread.php?t=163302
 10. Vahva veikkaus, että on jarrupalat loppusuoralla. Jos vaan mahdollista, niin olisi hyvä katsoa vikakoodit ISTA /D:llä taikka INPA:lla jonkun BMW harrastajan toimesta. Nosturin kuva viitannee siihen, että on "vehicle check":n aika. Katsopa, mitä Service-info näyttää huoltojen osalta.
 11. Anturi ei ole kallis, jotain 20 € oli fixuksella tarvikeosa (alkuperäinen olisi mennyt tilaukseen Autokeskuksella). Helppo homma vaihtaa, sijaitsee moottorin vasemmalla puolella kuskin penkiltä katsoen. Anturi on kiinni klipsillä termostaattikotelossa. Muistaakseni on väriltään vihreä.
 12. Meikäläisen R56:ssa tuli mm. tuo misfire, kun lämpötila-anturi alkoi sekoilla. Auto oli tosi vaikea saada kylmänä käyntiin. Lämpimänä ei ongelmaa. Tosin sammuttamisen jälkeen flekti jäi aina huutamaan hetkeksi, joten osasin epäillä ko. anturia. Itse anturista ei mitään koodeja tullut.
 13. Samaan törmäsin itsekin, kun olin MINI:in vailla lämpötila-anturia Autokeskuksesta --- loppujen lopuksi tarvikeosa löytyi fixuksesta. Mutta joo asiaan: Olen tilannut itse alkuperäisosia täältä: http://www.original-teile.de(mm. tuon nokkaketjun kiristimen) Sieltä löytyy myös alkuperäisenä laatikkoöljyäkin. En tiedä näistä sen enempää, josko laatikkoon kävisi jokin muukin öljy, jota löytyisi ihan kotomaasta hyllyltä.
 14. ark28

  Vikakoodeista

  Moi, Ensimmäinen koodi siis viittaa katalysaattorin jälkeiseen lambda-anturiin ja jälkimmäinen taas VANOS-solenoidin jumittamiseen (kts. https://mini2.fi/forum/topic/6822-vikakoodi-287d/) Tuo keskimmäinen koodi lienee vaan seurausta tuosta sammumisesta. Omassa R56:ssa sain talvella kerran koodin tuosta VANOS-ongelmasta -- en ole sille (vielä) tehnyt mitään, kun ei ole uusiutunut... Etummaisen lambdan ja lämpötila-anturin olen joutunut vaihtamaan. Lambdan vaihto on suht helppo homma tehdä. VANOS-solenoidin vaihtokaan ei näyttänyt googlettamalla mahdottomalta projektilta.
 15. ark28

  Vikakoodi 287D

  Ihan eri vikakoodit lambdoista tulee kuin tuosta vanos-ongelmasta, joten tuskin niitä lambdoja turhaan on vaihdettu. Olettaen että koodit on luettu jollain testerillä ennen vaihtoa...
 16. Kokeilitko nollata jarrujen huoltoväli indikaattorin mittariston kautta? Kts. http://new.minimania.com/Resetting_the_Brake_Wear_Service_Light
 17. ark28

  P0030 herja

  Katsopa tätä: http://mini2.fi/forum/topic/6603-r56-lambda-ongelmaa/ Kuulostaa samalta ongelmalta, mikä meikäläisellä oli syksyllä. Kannattaa sulakkeet tarkastaa ennen lambdan vaihtoa. Samoin suosittelen tuota originaali lambdaa.
 18. Suosittelisin vielä vikakoodin lukua esim BMW/MINI diagnostiikkaohjelmalla, saat todennäköisesti tarkemman vikakoodin ongelmasta. Eiköhän sieltä idän suunnasta löydy jokin harrastaja, joka voisi sen tehdä :-)
 19. Täältä tilasin http://www.genuine-parts.de Hinta oli 183,19 e + postikulut 11,40 e Vertailun vuoksi: Autokeskus: 292e (etukäteismaksu ja tilaus myös ulkomailta) EDIT: Linkki korjattu
 20. Päivitystä tähän ongelmaan ... elikkä lueskelin tuota NAM foorumia ja sieltä ei tullut suoraan vastaan "carbon built up" ongelmaa juuri tällä N12 koneella, sen sijaan ongelma tuntui olevan yleinen noilla turbokoneilla. Lambdan osalta löytyi kommenttia, että MINI:iin ei kelpaisi muu kuin orggis lambda. Luin koodeja uudelleen ja parhaimmillaan niitä oli 4 kpl juurikin tuosta lambdasta. Näytti siltä että uusi anturi on viallinen, taikka ei sitten vaan sovi tälle autolle (Liitin kylläkin täysin sama kuin alkuperäisessäkin). Palautin anturin takaisin liikkeeseen Saksaan ja tilasin originaalin (BMW) anturin. Ja avot, ongelmat hävisi! Engine valo sammui ja tyhjäkäynti on nyt tasainen. :)
 21. Kiitokset, sekä tervetulotoivotuksesta että vinkistä tuonne ameriikan suuntaan! Katsotaan, josko tähän ratkaisu löytyisi.
 22. R56:een (Cooper 1,6 -07, ajettu 157 tkm) syttyi moottorin vikavalo. Vikakoodien luvusta löytyi seuraava koodi: - 002A8B DME: Oxygen sensor before catalytic converter: Calibration line Moottorin tyhjökäyntikierrokset tuntuivathieman seilaavaan ja kone ei tahtonut pysyä käynnissä, jos ilmastointi ei ollut päällä. Tilasin sitten uuden lambda anturin (Triscan, kun Boschia ei ollut saatavilla). Ko anturin vaihto ei tilannetta varsinaisesti korjannut, vaan nyt on jäljellä seuraavat koodit - 002A63 DME: Oxygen sensor before catalytic converter: Activation - 002A8B DME: Oxygen sensor before catalytic converter: Calibration line Otin ecu:n liittimetkin auki ja suihkuttelin niihin voitelu/kosteudenpoistospraytä, mutta eipä sillä ollut vaikutusta. Sulakerasiassa näytti F3 sulakekin olevan ehjä. Joten nyt olisi fixut neuvot tervetulleita :-) Ari
×
×
 • Create New...