Jump to content

Barclay

Members
 • Content Count

  40
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Barclay last won the day on October 7

Barclay had the most liked content!

About Barclay

 • Rank
  Advanced Member

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Kyllähän nuo puhuvat, että N18 moottori on varmempi. En ole kyllä ikinä katsonut, että onko niissä eri jakopää, että en siihen osaa niin sanoa. Samoin ääniin en viitsi ottaa kantaa kuulematta. Jos se jakoketjun venyneisyys huolettaa, niin senhän voi mitata. Sen voi tehdä sen enempiä purkamatta, kiristin pois ja mittatyökalu tilalle. Siihen tietysti tarvitsee sen työkalun. Sen unohdin viimeksi mainita, että itse olen käyttänyt öljynvaihdon yhteydessä näitä moottorin pesuaineita, jotka lisätään öljyyn. Paha niistäkään tietysti sanoa, että onko niistä hyötyä mutta jos ne nyt sattuu puhdistamaan mahdollisesti vähän karstaa öljykanavista yms niin sehän on vähän plussaa.
 2. Yleensä venynyt ketju pitää startatessa eli heti kun moottori lähtee käyntiin sellaisen voimakkaan "trrrrrrrrrrr" äänen. Enemmän tulee ääntä mitä kylmempi on ja lämpimällä ei välttämättä ollenkaan. Tosin vastaava ääni ei välttämättä aina tarkoita sitä, että ketju on venynyt. Pahasti venynyt ketjuhan pitää sitten ajaessa huomattavan pahaa ääntä, siinä 2000 kierroksen kohdalla kuulostaa kuin ajaisi traktorilla ja yleensä kun kone lämpiää, niin ääni katoaa. Mutta se ääni on kyllä niin kova että sen kyllä huomaa. Neuvoja siihen, että välttäisi sen venymisen, niin muistaa katsoa ne öljyt, ei ole mitään hyötyä päästää niitä minimiin eli ennemmin kun öljyt on puolessa välissä tikkua niin täyttää siihen maksimiin ne. Ketjun kiristin toimii öljynpaineella joten öljyt on aika oleellisessa osassa. Samaten enemmin vaihtaa ne öljyt 15000 kuin 30000 välein. Kylmällä koneella ei kannata revitellä, parempi aina yrittää ajaa kone lämpimäksi ennen kovimpia ralleja, varsinkin jos 25 asteen pakkasesta kylmänä lähtee, niin ei kyllä kannata lyödä suoraan lämää tiskiin. Ja sitten tietysti, jos alkaa kuulua ääntä, niin ei vaan kannata antaa olla. Jos esim käynnistyksen yhteydessä kuuluu se mainittu ääni niin vielä voi selvitä pelkällä kiristimen vaihdolla. Kiristimet kuluu niin, että ne ei enää liiku jouhevasti. Tästä minulla on ihan oma kokemus, käsin kasaan puristettaessa kiristemässä tuntui pykäliä ja se jäi jopa hieman jumiin. Homma selvisi pelkällä kiristimen vaihdolla.
 3. Aijjaa, ainakin R56:ssa polttoainehöyryt otetaan siitä täyttöputkesta.
 4. Itse en ainakaan tainnut saada kiinni tuosta diagnoosista Mutta siis se taitaa olla niin, että polttimon pistokkeeseen tulee kaksi 12V piuhaa ja yksi maa. Toimiiko pitkät molemmilla puolilla? Jos toimii niin maajohdossa ei ole vikaa. Miten polttimon pistokkeeseen tulee virtoja?
 5. Kampiakselin asentotunnistin on yleensä sellainen, että jos siltä ei tietoa tule, niin ei lähde käyntiin. Tietysti jos railipaine on oikeasti 0 niin vika voipi löytyä siitä. Siirtopumppuhan surahtaa kun vähän pidemmän aikaa on auto seissyt ja ovet avaa, niin sen tarkastus on silleen helppo homma. Jos startti pyörittää mutta ei käynnisty, niin itse kyllä katsoisin ekana sen, että tuleeko siltä kampiakselin tunnistimelta tietoa.
 6. Juuh, omissa tulee aina asennuksessa jotain erroria. Kai ne toimii kuitenkin mutta ihan varma ei ole, että onko ne tiptop kunnossa:P Varsinkin ncs:ssää pitäisi kyllä opetella käyttämään.
 7. Itselläni on foxwell nt620. Toimituskuluineen alle 200€ ja hintaansa nähden loistava. Lukee kaikki järjestelmät, nollaa sopeutuksia, voi ohjelmoida diesel suuttimet ja tehdä hiukkassuodattimen polton jne. Ja tietysti nollata huoltoja, ilmata jarrut jne. Itseasiassa tämä on kyvykkäämpi testeri, kuin meillä töissä oleva opus ja samaa luokkaa boschin testerin kanssa. Tietysti sellaisia ohjelmointeja, joita ncs:llä voi tehdä ei tällä saa tehtyä mutta testerinä erittäin loistava ja helppokäyttöinen. Ainakin oma kokemus inpastaja ncs:stä on se, että jo pelkästään käyttökuntoon saaminen on pientä vääntöä:P
 8. Pitääpä kirjoittaa tähän oma kokemukseni asiaan liittyen. Itsellä oli tuossa joku aika sitten ongelmaa että R56 ässä hyytyi kesken ajon. Ilman mitään sen kummempaa oiretta, ihan kuin bensa loppuisi, vaikka ei loppunutkaan. Ensimmäisellä kerralla tuli vikakoodia korkeapainejärjestelmästä ja syttyi tuo puolitehovalo. Vaihtoon meni sitten sen kummemin ihmettelemättä korkeapainepumppu, koska oireet ja käytös oli samanlaista kuin edellisen kerran kun se meni. Pari sataa kilometriä sillä sitten ajoin ja olin jo varma, että se oli siinä kunnes auto taas hyytyi. Tällä kertaa ei kuitenkaan tullut enää vikakoodia eikä syttynyt valoa. Muuta en siinä sitten tehnyt, kun että testerin pistin kiinni, jotta saa pa paineet näkyvii n, käynnistin ja auto lähti heti käyntiin. Seuraavaksi tutkin sitten tuon evap venttiilin. Ainakin tämä venttiili toimi niin, että kun alipainepumpulla imi imusarjaan päin, niin venttiili piti ja toiseen suuntaan imettäessä päästi läpi. No se vaikutti toimivan siltä osin ok. Sen sijaan putkessa juuri ennen venttiiliä on takaiskuventtiili, jonka on tarkoitus estää paineiden meno tankkiin ahdoilla. Tämä venttiili taas ei ihan näyttänyt toimivan, koska kun imusarjan suunnasta pisti painetta, niin venttiili ei aina pitänyt ilman pientä napautusta. Seuraavaksi kävin aktiivihiilisuodattimen kimppuun. Se löytyi oikean takapyörän lokarin alta. Säiliöön tulee letku tankilta, yksi lähtee imusarjaan ja sitten siinä on yksi otto raittiille ilmalle. Yhdestä lähdöstä kun puhalsi, niin kahdesta muusta tuli ilmaa aika helposti eli siinäkään ei tuntunut olevan vikaa. Puhalsin kuitenkin vielä sen raittiinilmanoton puhtaaksi paineilmalla ja sieltähän tuli oikein hienoa hiekkapölyä aika runsaasti. Sitten taas kaikki läjään ja auto käyntiin. Heti ensiksi huomasi sen että tankkiin ei kertynyt alipainetta enää. Autossa on ollut niin kauan kuin muistan, sellainen ominaisuus, että kun tankin avaa niin sihahtaa. Loppuvaiheessa alipainetta kertyi niin nopeasti, että ei tarvinnut, kuin hetken olla käynnissä, niin alipainetta kertyi jo niin paljon, että tankin avaaminen vastusti. Samaten kylmänä auto kävi vähän sellaista kolmilaukkaa ja sekin katosi. Enää ei ole hyytynyt ja nyt pidempään sillä ajettuani huomasin, että bensamittarikin näyttää oiken. Mittarissa oli sellaista, että tasaista nopeutta ajettaessa tolpat lisäntyivät kunnes bensa loppui, vaikka mittari väitti bensaa olevan. Hidden menusta kun katsoi niin oikea anturi ei mennyt ajaessa 6-8 litraa alemmaksi.
 9. Sitä en ehkä itse tekisi, koska näissä 1gen kiristimissä on sellainen takaiskuventtiili, että öljy menee sisään mutta ei kovin helposti tule ulos. Sitten kun siellä on öljyt sisällä niin sitä ei enää käsin saa painettua kasaan.
 10. Myynnissä olisi siis 17" mini web spoke vanteet michelinin renkailla. Vanteet ovat hyvinkin hyvässä kunnossa ja renkaissakin on pintaa jäljellä. Kuvia ei juuri nyt ole mutta jos joku kiinnostuu, niin saa kuvia kysymällä. Hintaakaan en ole miettinyt mutta siitä voi sitten neuvotella
 11. Juuh, ei ainakaan mieleen ole jäänyt, että olisi kovasti saanut taistella. Eihän se kiristimen jousi kovin jäykkä ole.
 12. Tuohon kiristimen aukeamiseen, niin tuota itse kun vaihdoin 04 R50:een tuon kiristimen ja juurikin luin, että pitäisi laahainta painamalla vapauttaa se kiristin, niin tein ihan vaan niin, että vapautin sen kiristimen, kun se oli irti ja sitten pistin paikoilleen. En tiedä onko se hyvä idea mutta ei ainakaan levinnyt kiristin eikä moottorikaan eikä muistaakseni tarvinnut juurikaan jännittää rallatusta. Ideana oli juurikin se, että välttäisi sen rallatuksen ja ketjun löysällä käymisen.
 13. Aijajajai nyt ihan vähän pahasti menee, ei niillä nyt ensimmäiesen ja toisen sukupolven välillä, niin kamalan suurta eroa ole hei! ;) Ainakin tykkään omastani ;) Mutta tuosta kun repii puskurista tuon mustan peugeot osan pois, niin paranee ulkonaökö huomattavasti ja maski alkaa muistuttaa alkuperäistä miniä :) On kyllä dorkia kaikki turvamääräykset, kun lopputulos on tämä. Muistaakseni toisen sukupolven mini piteni myös jonkun turva jutun takia..
 14. Noniin, netissä on alkanut olla juttua ensivuonna ilmestyvästä kolmannen sukupolven ministä. Itselle se oli aika pettymys. Korkeus on kasvanut, leveys on kasvanut sekä pituus on myös kasvanut lähes 10cm. Nopeusmittari siirretty keskeltä pois kuin myös ikkunoiden avausvivut. Kamalasti uuttaa turhaa teknikkaa kuten peruutuskamera ja joku ihme näyttö siinä kojetaulun päällä sekä automaattinen rev matching. Ja kaikista pahin on uusi muotoilu, 10 sentin pituuden lisäys näkyy yllättävän paljon ja auto näyttää suorastaan venytetyltä. Korinylitykset on suorastaan valtavat. Uusi etupuskuri on jopa pahempi kuin facelift gen kahdessa ja takavalot on ainakin näin ensisilmäyksellä aivan liian massiiviset. Sinänsä ehkä perästä menevämmän näköinen ja hyvä muutos on takapuskuri joka menee alemmas mutta sekin on pilattu muotoilulla:P Mielenkiintoinen sinänsä on 2 litrainen turbo josta pitäisi tulla 189 hp ja liikahtaa 6,8 sek. 0-100. Ja päästöt kuitenkin aika alhaalla. Plussana myös että lastulla ja muutamalla muulla modilla varmaan saa suhteellisen kivat tehot ulos. Mielenkiintoista on nähdä millainen tulee olemaan vastaanotto mutta näin ensimmäiset kommentit ei ole kovin hyviä ollut. Tuo kaikki ylimääräinen tekniikka, joka omasta mielestäni on turhaa, menisi vielä mutta muotoilu ja pituuden niin suuri lisääminen varsinkin kun se pilaa sivuprofiilin on kyllä paha. Varmaan pitää mennä katsomaan kun esittely tulee ja toivoa, ettei luonnossa näytä niin kamalalta:P Tuossa vielä linkkiä http://www.autoexpress.co.uk/mini/mini/63890/new-mini-cooper-2014-release-date-price-specs-revealed Miitäs muut olette mieltä?
 15. Barclay

  mini nykii

  Kilsoja ei kyllä kamalasti ole. Omassa oli ehkä reilut tuplat mutta tosin silloin ongelmat oli jo aika huomattavia. Vähintään tarkistaa kannattaisi kyllä, niin saa vähintääkin vähennettyä yhden mahdollisuuden pois. Jos tuntuu pahalta alkaa itse tehdä, niin ehkäpä voisin ottaa työnalle sen. Niin ja tietysti huollosta kannattaa kysyä, koska muualla maailmassa on jo kehitetty tapa putsata niitä, pähkinän kuori rouheella Puhaltamalla. Lohenilla ainakin tuli juuri tuo palvelus ja hintaa oli joku 200-400 että suomessa se on varmaan sitten 400:P
×
×
 • Create New...