Jump to content

Turbo 69

Members
 • Content Count

  1,448
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  39

Turbo 69 last won the day on May 20

Turbo 69 had the most liked content!

About Turbo 69

 • Rank
  Lahjoittaja
 • Birthday 10/10/1966

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Simpele
 • Autotalli
  Austin Mini -69 1330 custom turbo,hylätty projkti. Kärsi pahan kolarin. JCW Coupe -12, Morris Mini-66 1300 turbo.
  Ex.Cooper D automatic-08, Cooper-02.

Recent Profile Visitors

5,565 profile views
 1. Yleensä niitä saa vääntää ihan kunnolla, vaikka on öljytty. Niitä muistaakseni pystyy jotenkin tiukkaamaan, lyömällä sisäpuolelta sitä pidike renkasta tiukemmalle. Noita hyväkuntoisia kilpiä käytettynäkin löytyy pilvin pimein, ei välttämättä tarvii uusia ostaa.
 2. Onko ruuvit tiukan tuntuiset vai löysät? Jos ovat löysät, saattaa johtua siitä. Ja ne tiukataan aina pyörimis suuntaan päin.
 3. Perkele! Nyt ei oikein hommat kulje. Nyt sain muuten toimimaan hyvin, mutta kun antoi vähän paineita kehiin, 0,7 bar, niin rupes haisemaan bensa. Paikallaan kaasutettaessakin puski bensaa ryyppyvivustosta, ei muuta kuin taas purkamaan. Oli pettäny 0 rengas ryyppyakselilta, senkin olin pari talvea sitten vaihtanu. Nyt taas pelittää..
 4. Se onkin näissä nykyvehkeissä jännä, että maahantuojakin antaa ohjeet, että näissä on "ikiöljyt". Ei tarvii vaihtaa, kyllä ne sen laatikon ja perän iän kestää.. Tästä päästään siihen asiaan, eli huoltokirjan merkintöihin ei ole mitään luottamista. Jos meinaa autoa pitempään pitää, kannattaa aina vaihtaa nuokin öljyt. Yleensä aina kun olen jonkun kulkineen hommannu, vaihtanu ainakin koneen öljyt.
 5. Asiaan liittymätön kysymys, onkos teillä tänä kesänä kisoja yhtään?
 6. Luuletko etten ole sovittanu? Eikä ole kumitiivistettä. Eikä tosiaan ole menny lyttyyn. Vanhat kunnon kumit pystyi kiertämään lyttyyn ja silloinkin ne vaan halkeili.
 7. Tästä nykykumien laadusta oon maininnu aikasemminkin, yritä näillä sit pitää kone vuodottomana. Tammikuussa laitoin uudet venttiilikopan kiinnikkeiden kumit, otin nyt auki, venttiilien säätöä varten. Toisesta tipahti pala irti, miten löysälle nää pitäs jättää, jottei heti hajois ja pitäs kuitenkin öljyt koneessa?
 8. Varovasti messinki tangolla ja kumivasaralla. Tulipas tästäkin taas mielipiteitä..
 9. Just tuon tyyppiset tein vanhasta nokasta, en saanu just silloin työmaan sorvaria hommiin. Noita on aika harvoin kuitenkin tarvinnu.
 10. Omasta mielestä A, ne on pehmeää ainetta. Jos yhtään vinossa painat, tulee vaurioita. Ja tietenkin oikea asento, eli reiät kohdalleen.
 11. Turbo 69

  Projekti Papu

  Joskus Minin jarrut on pirun mystisiä. Aikoinaan yritettiin ilmata rumpujarrullista kaikin keinoin, ei tulosta. Jätettiin yöksi polkimeen laudan avulla paine päälle, ja aamulla suuri hämmästys, poljin vastasi. Ilma oli yön aikana hävinny..
 12. Ite tein tuohon työkalut vanhasta nokasta. Eli pätkin sen ja hitsasin isommat rikat päihin. Laakerit kauloihin ja varovasti naputtamalla paikalleen.
 13. Joo, ei siinä tarvii välttämättä erikoistyökalua, mutta vaatii yleensä voimaa painaa samalla sisäänpäin ja pyörittää.
 14. Tarkotatko sillä säädöllä, että selkänoja kääntyy? Täältä saattas löytyä yksinäinen apparin penkki säädöllä.
 15. Pitihän tuo suodatinkin vielä tietenkin vaihtaa. Ja seuraavaksi sippasi hukkaportin painekello, piti soveltaa ehjä paikalleen. Yllätys, hyllyssä oleva kello kävi suoraan vanhoille kiinnikkeille, on ilmeisesti Saabista kotoisin. Nyt on kiinni T3 turbo. Kaasarissakin oli vähän toiminta häiriöitä, meni senkin korjaus samalla. Kerkesin kuitenkin n.600 km ajella, toimi ajossa hyvin, mutta tyhjäkäynti seilas.
×
×
 • Create New...