Jump to content

Tapsa

Members
 • Viestit

  60
 • Liittynyt

 • Viimeksi vieraillut

Tietoja käyttäjästä Tapsa

 • Taso
  Full Member

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  Oulu
 • Autotalli
  MINI Cooper S Countryman All4 A -11
  ex--MINI Cooper 1.6 -02
  ex--VW Golf V GT-Sport -08
  ex--Mazda CX-7 2.3T -07

Viimeisimmät vierailijat profiilissa

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Tapsa

  R60 S All4: Webaston asennusohjeita ?

  Kyselläämpä uudelleen. Eli tietääkö kukaan missä olis järkevin asennuspaikka Webastolle ? Auto siis Countryman S All4 automaattivaihteinen. Vähän vaikutti että sopiva asennuspaikka saattais löytyä tulipellistä hammastangon yläpuolelta imusarjan alta. Ja jos jollain sattuu olevan asennettuna ja jaksaa nähä vaivaa että laittaa muutaman kuvan, olisin kiitollinen. -Tapsa
 2. Tapsa

  R53 2002 lopetti toimintansa

  Tere Kuulostaa ns. "liimaventtiililtä", on hyvinkin yleinen vaiva kun kylmästä ilmasta ajetaan max minuutin verran auto sisään, moottori ei ehdi lämmetä kuin hetken ja jäähtyessään venttiilit jäätyvät / kuivuvat venttiilin ohjureihin kiinni. En tarkkaan tiedä mitä venttiileille tapahtuu mutta korjaamoilla hyvinkin yleinen vaiva (uskoisin), kun ajetaan -20°C pakkasesta auto sisälle ni seuraavana aamuna 20% autoista tahtoo tehä ton tempun. Lähtee jarrukliinerillä käyntiin ku antaa sumuna imuputkeen. Suosittelen siis jos aikoo ajaa auton sulamaan että autoa käytetään jonkin aikaan ennen sammutusta.
 3. Moro Onko kukaan asentanu R60 Countrymaniin Webastoa ? Itellä olis tarpeet (jäi edellisestä autosta) ja haluaisin talvella lasit sulaksi. Sen mitä varaosaliikkeistä kyselin ni eivät kuulemma saaneet / löytäneet ohjeita. Kiinnostais tietää mm. fyysinen asennuspaikka ja sähkökytkennät puhaltimelle. Kiitos etukäteen. -Tapsa
 4. Tapsa

  R60 Cooper S All4 A, kysymyksiä

  Kiitos vastauksista. Täytyypä kysellä mitä ne Wetterillä pyytävät kartasta ja sen jälkeen miettiä etsiikö netistä. Jakoketju vaihdettiin koska auton koeajolenkin ensinmäisessä käynnistyksessä kuului ketjun "rallatus" n. 1sek ajan. Ja edelliseltä omistajalta sain myös vastauksen että ketju rallatellut kylmäkäynnistyksissä. Ketjun vaihdon jälkeen alkoivat Vanos-solenoidit antamaan vikakoodeja sekä takertelemaan, niiden vaihdolla korjaantui häiriövalot. Osaako joku kertoa vesipumpun toiminnasta ? Kuuluuko toimia siten että välillä se sähköinen välikiristin kiristää vesipumppua vasten ja pumppu alkaa pyörimään ja välillä taas vesipumppu levossa ? Onko muilla kuulunut resonoivaa ääntä kylmänä ? Niin kuin jokin pakosarja lämpöpelti hieman rämisis hetken kunnes moottori lämpeää ? Jakopäästä ääni ei tule.
 5. Hei Nyt ois auto saatu päivitettyä 8v uudempaan entisestä (uuteen ei vielä varaa ). Exä oli -02 Cooper ajettu n. 370tkm. Mietinnässä ollut: Kuinka navigaattori päivitetään (Vissiin jokin Navigation Business) ? Mistä tiedä voinko käyttää MINI Connected sovellusta (onko autossani ko. ominaisuus) ? Onnistuuko näyttöön kytkeä helposti peruutuskameraa (Plug in -tyylisesti) ? Myös muut erikoisuudet joita ei välttämättä heti hoksaa kiinnostavat. Auto siis: MINI Cooper S Countryman All4 Automaatti. Vm 2011 (rek.pvä 30.12.2010) PS. Jakoketju VVT-pyörineen vaihdettu sekä vanos -solenoidit.
 6. Tapsa

  Paljonko kilometrejä jäljellä?

  Hei Meijän MINIllä ajettu noin 350tkm ja ainut vika tällähetkellä on rusahtava vitonen (synkhro paskana). Sekin vikahan on todennäköisesti edellisen omistajan aiheuttama. Toki niinkuin ylempänä sanottiinkin niin aika paljon hajontaa autojen kestävyydessä johtuen auton käyttötavasta aiemmilla omistajilla. Ja auto on ihan perus Coopperi -02. Ja tarkemmin ku aloin miettii ni onhan siinä toinenki vika: Painelaakeri ääntää, ja on ääntänyt jo pari vuotta. Mut sekinhän on normaali kuluva osa. Voimakkaasti aiemmin ääntäneen ohjaustehostimen sähkömoottorin olen puhdistanut hiilipölystä, jonka seurauksena ääni vaimeni voimakkaasti.
 7. Tapsa

  ohjaustehostimen pumppu

  Paljonko ajettu pumppu ? Onko ollut minkäänlaista ongelmaa ? Ääntääkö ? Autona Cooper ?
 8. Tapsa

  R53 pätkii kiihdyttäessä

  Veikkaus: tulppavika. Ei väännetty oikeaan momenttiin ja sitä myöten haljennut eriste. Tahtoo olla aika tarkkoja nykytulpat tiukkuudesta, helppo vääntää rikki. Kohta joku tietty kommentoi ettei koskaan ole hajonnut, mutta kyllä ne kiristystiukkuudet on vaan tehty noudatettaviksi :D
 9. Tapsa

  R53 ääniä alustasta

  Onhan rengas kiinni ?
 10. Tapsa

  cooper ässän oudot äänet

  Eli tarkoitin vetonivelen mutteria (tai pultti) joka kiristyy pyörän napaan.
 11. Tapsa

  cooper ässän oudot äänet

  Rallatus tyhjäkäynnillä kun loppuu kytkintä painettaessa, kytkimen painelaakeria veikkaisin. Auton mallista ei mulla tietoo, mut JOS autossa on kaksoismassavauhtipyörä, se on toinen vaihtoehto äänelle. Napsahtavasta äänestä veikkaus: vetonivel löysällä tai jokin nivel väljänä.
 12. Tapsa

  R53 ohjaustehostin ongelma

  Mulla omassa (Cooper -01/02) ääni pieneni huomattavasti kun käytin pumpun irti ja purin ja puhdistin hiilipölyn poies. Ehti temppuilla varmaa 10krt ennen ku otin työn alle. Ongelmat ilmenivät käynnistyksen jälkeisenä toimimattomuutena --> Korjaus aina oli et auto sammuksiin ja uudelleen käyntiin, muutaman kerran vaimo ajeli kotia ilman tehostinta ku ei ollut useiden käynnistyskertojenkaan jälkeen alkanut toimimaan. Suosittelen puhdistamaan ja samalla vaihtamaan öljyt sinne (jos se on siis samanlainen ohjaus ku omassani).
 13. Todennäköisesti valomuisti täytyy koodata testerillä. Sanoisin et pätee 1gen MINEIHIN.
 14. Tapsa

  Lämpösäätimen valot.

  Lämmönsäätimen taustavalot voi vaihtaa, koko paneeli irti ja takapuolelta vaihtui (käänsin vain hieman sivuun). Vaihdoin omaani n. 3 vuotta sitten joten tarkalleen en muista. Työkaluiksi ainakin Torx 20 tai 25, ja taisi olla myös T40 kannalla muutama pultti.
 15. Tapsa

  Vakionopeussäädin

  Minkä hintanen on tommonen rattiin tuleva vakionopeussäädin ? Ja mistä semmosen vois hommata ?
×
×
 • Luo uusi...