Jump to content

Taky

Members
 • Content Count

  119
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Taky last won the day on February 19 2018

Taky had the most liked content!

About Taky

 • Rank
  Full Member

Recent Profile Visitors

915 profile views
 1. Johan valojen korkeussäätö lähti pelittämään, uudet umpiot taistelun jälkeen sähkötkin pelittää, niin mikäs on suuntailla valoja vaikka katsastuskonttorille. Tosin ensitesti oli hämäävä ja jo luulin ettei pelaakkaan, kas kun uudet umpiot moottoreineen ei pidäkkään mitään ääntä kääntyessään, vanhat rutisi ja paukkui jos ylipäätään liikkui mihinkään. Toisen umpion (tarvike) kanssa oli vääntöä kun yksi pinni lähti liittimen painamisen yhteydessä karkuun - ei ollut huolella lukittunut runkoon kasatessa tehtaalla eikä umpiota pureta, liitännän sisäpuolella. Onneksi liittimen runko irtoaa umpion rungosta kiertämällä ja painuu sisään niin sai käännettyä siten että sai karanneen liittimen painettua takaisin paikoilleen. Tunti ja toinen siinä kyllä meni, ensin kun hokasi miksi toinen pitkä ei sytykkään.
 2. Syksyllä kun voitelulla fixasin toimi aikansa - auto seissyt tallissa koko talven liki ajamatta, tässä taannoin taas kokeilin ja ei liikkunut fixattu umpion säätö. Pitää voidella uudemman kerran ennen katsastusta.
 3. Mystisyys jatkuu, nyt säätö toiminut on ilman mitään lisätoimia vanhoilla umpioilla! Olisiko sittenkin ollut jumissa ja irroitusöljyn vaikutuksesta liuennut auki? Mikähän olisi viisain voiteluaine säätöelementille? Metallia ja muoviahan siinä näyttää olevan.
 4. No nyt on miinus piuha ollut irti, about 30min - ei suoraan vaikutusta Myös auton ollessa käynnissä testattu - ei suoraa vaikutusta. Ei suoraa vaikutusta tarkoittaa että heti em operaatioiden jälkeen oikea ei liiku, vasen edelleen normaalisti. Jonkin aikaa kääntelin korkeussäätönappulaa niin lähteen oikeakin mukaan - mutta ei aina, siis valojen ja virtojen sammutuksen jälkeen. Taas toisella virtakatko episodin jälkeen ei lähde mukaan. Todella mystistä!!! Se kokeileeko moottorin käynnissä olessa tai konepellin ollessa kiinni tai auki, ei selkeää vaikutusta, satunnasta toiminnallisuuttta/toimimattomuutta vasemmassa umpiossa. Onko vaan sukkana mentävä lamppukauppaan - muutakaan järjellistä ei enää keksi....?
 5. Tokihan se lohduttaa jos ongelman kanssa ei ole yksin - mutta ei se katsastus setälle kelpaa selitykseksi. Auton käynnissä en huomannut kokeilla, mutta kun kuitenkin homma toimii kun vasen on irti virtojen kytkeytyessä. Katsastuksessakin säätöä testataan sammuksissa. Mutta kokeillaan kun taas päästään autolle. mini2.com:ssa mainittua akun irroitusta ei myöskään tullut kokeiltua - sekin siis testiin. Eihän siinä mitään jos homma korjaantuisi umpion vaihdolla niin ihan hyvä, mutta jos ei korjaannukkaan niin hukka investointi.... Molemmille moottoreille kyllä menee komennot = ääni säätömoottorista kuuluu, mutta oikea vain ei aina liikku/lähde mukaan. Katselin umpiota niin vaikuttaa että oikea - kunnolla toimimaton siis, on lasiltaan (muovia) - himmeämpi - olisiko peräti alkuperäinen, kuin vasen joka on selvästi kirkkaampi. Olisiko se joskus aikojen saatossa jo vaihdettukin... Voisiko oikea olla kertakaikkiaan vaan niin jo lopussa säätömoottoriltaan ettei aina jaksa lähteä mukaan? Samanlaista ääntä korvakuulolta molempien säätömoottorit kyllä pitää liikkuessaan.
 6. Mysteeri jatkuu, nyt oikeankin puolen korkeussäätö toimii, umpion sisäkalut liikkuu, MUTTA ei niin kuin pitäisi. Kun kytkee liittimen VAIN oikean puoleiseen umpioon kaikki toimii kuten pitääkin, virrat ja valot päälle korkeussäätö käy ylä/ala asentojen välillä. Kun kytkee molemmat umpiot kiinni sähköihin, virrat ja valot päälle korkeussäätö käy ylä/ala asentojen välillä VAIN vasemman puoleisessa umpiossa, oikea ei liiku mihinkään. Kun kytkee VAIN oikean umpion sähköihin, virrat ja valot päälle ja sitten vasemman umpion liittimen lennossa kiinni, käy korkeussäätö liikkuu ylä/ala asentojen välillä MOLEMMISSA umpioissa. Sama kun sammuttaa valot pois päältä ja päälle uudelleen ilman virtojen katkaisua, käy korkeussäätö liikkuu ylä/ala asentojen välillä MOLEMMISSA umpioissa. Mutta kun sammuttaa autosta virrat ja molemmat umpiot on sähköissä kiinni ja kääntää valot päälle VAIN vasen korkeussäätö toimii, oikea ei liiku mihinkään. Nyt hiipii ajatus että oikeankin korkeussäätö on toiminut kokoajan umpiossa/säätömoottorissa, mutta jostain syystä kun molemmat umpiot on kiinni sähköissä oikean säätö putoaa pois. MIkähän systeemin saa noin käyttäytymään?
 7. Ok kokeillaan tänään kun irroitusöljy on yön yli vaikuttanut. Ei tarvitse olla käynnissä, virrat ja valot päälle niin korkeussäätö realisoituu. Reiän tein sen mukaan että 63 x 33MM kokoinen soikea koritulppa käy korkiksi. Kuva on porauksen jälkeen, sittemmin leikkasin keskeltä kavennukset veks.
 8. Ahaa, vissiin yritin väärästä kohtaa kun kuvan punaisesta kohtaa yritin nitkuttaa. Keltainen ja punainen osa pitäisi saada toisistaan "irti" liikkeelle? Irroitusöljyä puna-kelta rajakohtaa hitusen suihkuttelinkin.
 9. No niin umpion kylkee kairattu aukko.... ja sormi suussa.... Nyt pitäisi vielä hokata mitä pitää herkistellä jotta säätö toimii? Kun tuosta valkoisesta muovi haarukasta painaa niin umpion sisukalut liikkuu, jokin jousikuorma sillä on vastassa kun pitää painaa ihan kohtuulllisesti. Myös kun laittaa autoon valot ja kääntelee korkeussäätöä koelaulaudassa kuuluu säätömoottorin hurinaa/raksutusta, molemmista umpiosta, vaan vasemman valokuvio kääntyy liikkuu ylös alas. Pitäisikö säätömoottorin akselin (sinisen laatikon kohdalla) liikkua / kiertyä / muuttaa pituuttaan? Se ei ainakaan pihdeillä kääntämällä liiku mihinkään järjellisellä voimalla.
 10. Nyt sain umpion irroitettua ja yritin kurkkia polttimoiden aukoista niveltä/säätömoottoria, mutta ei auhennut missä se luuraan. Liitteenä kuvaa - osaisiko joku kohdentaa/ohjeistaa mihin huoltoluukku olisi veistettävä?
 11. OK, pitää tutkailla kun pääsee autolle. Sähköt vissiin myös korkeusliikkeelle tulee samasta liitännästä kuin umpion muillekin toiminnoille - mistähän pinnistä? Voiko toimintaa mitata liittimestä jännitteellä tms?
 12. Omassani ei muistaakseni ole lampunpesimiä, ei pääse nyt tarkistamaan - saksan tuonti on. Mihinköhön kohden huoltoluukku olisi järkevin duunata?
 13. Olipa vuorossa R50:sen vuosikotrollin aika ja ei ihan huomautuksitta mennyt vaikka leima tulokin - korjauskehoituksella, apparien puolen valon korkeussäätö ei toimi. Ei nuo uudetkaan umpiot enää hinnan kiroissa ole, mutta tekeekö niillä mitään, siis.. https://www.autodoc.fi/autonosat/ajovalo-umpio-10533/mini/mini/mini-r50-r53/15890-cooper ?
×
×
 • Create New...