Jump to content

Weikko

Members
 • Content Count

  274
 • Joined

 • Last visited

About Weikko

 • Rank
  God Member
 • Birthday February 23

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Autotalli

  Mini -72

Recent Profile Visitors

2,137 profile views
 1. Itsellä kaksi pakettia vielä tulossa minisportilta vielä jotka tilasin joulukuussa. Kyselin perään, kun monta viikkoa ollut molemmat tilaukset "käsittelyssä" ja vastasivat, että toinen paketti vielä käsittelyssä ja toinen lähtenyt DPD:n matkaan, mutta nyt sekin käännytetty takaisin minisportille brexitin aiheuttaman hämmennyksen takia ilmeisesti. Onneksi ei ole kiire, mutta joudun vissiin maksaan verot molempiin maihin, sillä paketit lähtee / lähti vasta tämän vuoden puolella liikkeelle? Syy siihen miksi ei minisportin tilauksista kuulu välttämättä mitään, on saamani vastaus kä
 2. Weikko

  Mini "mix" -72

  Eipä niitä vanhoja saanut irti, kun peittävän rasvan alta paljastui pyöristetyt kulmat, mikä nyt ei ihme olekkaan. Uudella 1-1/2" hylsyllä kun noita uusia niveliäkin renannut, niin hylsy aika väljä jopa.. ja mutteriin jää nirhauma.
 3. Weikko

  Mini "mix" -72

  Nyt ei kyllä enää ymmärrys riitä noiden nivelien suhteen.. ei auttanut, vaikka hiomatahnalla pitkän aikaa tasaisesti joka suuntaan pyörittelin.. edelleen sama ilmiö kuin vanhojenkin kanssa, että jumittuu täysin joissain kohdissa ja muualta väljähkö. Testasin huvin vuoksi miltä vanhat rumpujarrullisen nivelet tuntuu ja olivat aivan mahtavat, ei väljät ja liikkuivat jouheasti ihan joka suuntaan sopivalla vastuksella, tietysti ovat vanhaa tuotantoa ja kuluneet toisiinsa vuosien varrella. Pitäisikö napata ne käyttöön, kun uudet osat eivät istu!?
 4. Weikko

  Mini "mix" -72

  Tuli herkisteltyä poljin asetelmaa, kun oli toinen poljin jäänyt pohjaan eikä suostunut palautumaan. Nyt liikkuu mutta täytyy kuitenkin avata asetelma puhallusta ja maalausta varten. Poljinkumitkin olivat tallella molemmat ja meinasin viskata roskiin sillä uudet hyllyssä, mutta tajusin heti että nehän on kunnon kumia verrattuna nykytuotantoon, eli taitaa sittenkin ne uudet kumit jäädä varalle. Sovitin toista pallonivelsarjaakin, ja aivan yhtä huonoja oikeassa momentissa, vaikka hioin nämäkin tasaisesti tahnalla. E: Täytyy varmaan vain jaksaa hioa enemmän, että nivelet ei takella.
 5. Weikko

  Mini "mix" -72

  Olisi ainakin loogisesti ajateltuna järkevin selitys, kun oli haljennutkin eri kohdista.
 6. Weikko

  Mini "mix" -72

  Tuli vielä tilattua englannista uusi startti ja jäähdyttimen letkut, nämä taitaa jäädä viimeisiksi mitä suoraan saarilta tulee. Onneksi "eu.minisport.com" laitettu toimintaan, että jatkossa osat sieltä tilaukseen, sivusto tosin kesken vielä. Moottoriin kun tuli asennettua mekaaninen öljynpainemittari kiinni, niin täytyi kaveriksi samaa sarjaa oleva lämpömittari hommata, eipähän tarvitse muuta kuin taustavalot kytkeä sähköjen osalta ja näillä pääsee jo hyvin alkuun.
 7. Weikko

  Mini "mix" -72

  Maajohto oli onneksi ehjä ja jakaja pelittää niinkuin pitää onneksi. No ei ne ongelmat siihen loppunut, startatessa pikkuisen hörähteli ja lähti välillä käymäänkin todella alhaisilla kieroksilla hetkellisesti muttei vastannut kaasuun mitenkään. Niinkuin moni muukin osia tässä projektissa, oli luisti hirttänyt kaasarin kanteen kiinni. Tämän kun sain korjattua ja uutta yritystä käynnistyksen suhteen, niin startti irtisanoutui täysin. Ei ihme, kun päätyhela aivan väljä ja hiiletkin aika kuluneet. Kolme starttia varaosista kävin läpi ja kaikki ihan yhtä sohloja ja hiilien jouset rik
 8. Weikko

  8.4" TO 7.5"

  Itsellä käytännössä sama sarja odottamassa asennusta, tosin minisportilta ostettu. Laatu ei varmasti mitään parasta, mutta ajaa varmaan asiansa tavallisessa kruisailussa.
 9. Weikko

  Mini "mix" -72

  Vaikea sanoa, jostain se kierous akseliin on tullut kuitenkin. Oli siitä risasta jakajasta edes jotain hyötyä, sillä sain ehjän pohjalevyn siitä. Toisessa jakajassa tämä oli jostain syystä vääntynyt niin että jakajan akseli hankasi siihen. Joku asentanut katkojan kärjet vasaralla varmaan? Sain jakajan kasattua ja paikalleen tänään, kone muutaman kerran yskäisi toivekkaana, mutta liian heikon kipinän takia ei tahtonut lähteä käymään, sillä puolan johdon kiinnitys oli huono. Huomenna pääsee kokeilemaan uudella puolalla, josko se sitten käynnistyisi?
 10. Weikko

  Mini "mix" -72

  Tuo jakaja tuli moottorin mukana, en sitä siis erikseen ole ostanut. Tarkistin piruuttaani akselin suoruuden pyörittäessä pyörtimen päästä sain mitattua n. 2mm sivuttaisheiton, eli "vähän" on akseli mennyt kieroon punnatessa, se selittää miksi kaksi pykälää jää väliin helpostikkin! Voi siis olla että nuo kuluneet pykälät toimisi ainakin jotenkin, jos akseli olisi suora.
 11. Weikko

  Mini "mix" -72

  Ainakin koko jakaja vispasi oudosti kun pyörittelin, mutta johtunee varmaan siitä hirttävästä akselista?Jakaja kyllä lähti ihan kiltisti nostamalla ja oli pohjassa asti, joten tuskin oli väärässä asennossa. Tuota jakajan "nokan" toispuoleista kulumista tosin en kyllä ymmärrä. Koneen historiasta en tiedä, mutta jakaja oli ilman kärkiä ja jakajan kantta kun ostin, että joku vikaa varmasti jo tutkinut ja tämän takia jäänyt sivuun.
 12. Weikko

  Mini "mix" -72

  Otin jakajan käteen ja taas selvisi muutama ongelma lisää. Ihmettelin kun moottori pyöri hieman laiskasti ilman tulppiakin, no ei ihme sillä jakaja ei pyöri kuin 180" kevyesti ja sitten hirttää niin kovaa kiinni ettei käsin jaksa pyörittää. On nuo nokan kulmat selvästi kuluneet ja jakajan runkokin haljennut muutamasta kohtaa. Onneksi löytyy vastaava jakaja ylimääräisenä, jos sen asennettua saataisiin sauhua ulos koneesta?
 13. Weikko

  Mini "mix" -72

  Piti kasipätkä laittaa tulille tänään, mutta ilmeni pieni ongelma. Kasasin uusilla kulutusosilla virranjakajan, säädin kärjet ja tarkistin kipinän vain ykköspytyn tulpasta, joka oli hyvä. No oletin tietysti että nyt pelittää, mutta eipäs lähtenytkään käymään kun kokeilin. Avasin jakajan kannen ja tarkistin miten kärjet pelaa pyörittäessä ja sieltähän se vika ilmeni nopsaa. Kärjet aukesi vain kahdessa vierekkäisessä kohdassa. Eli jakajan nokka kulunut niin että kaksi pykälää ei nosta kärkiä!?! Vaikka säädön vedin niin lähelle kuin pystyy, niin silti jättää kokonaan nostamatta n
×
×
 • Create New...