Jump to content

cmro85

Members
 • Viestit

  52
 • Liittynyt

 • Viimeksi vieraillut

 • Days Won

  1

cmro85 last won the day on Kesäkuu 30

cmro85 had the most liked content!

Tietoja käyttäjästä cmro85

 • Taso
  Full Member

Viimeisimmät vierailijat profiilissa

393 profiilin katselua
 1. cmro85

  1275 männistä kysymys

  Kävin eräällä vanhalla purkaamolla irroittamassa allegrosta moottorin omaan käyttöön ja omistaja sanoi, että on hänellä yksi mininkin moottori jos kiinnostaa. No, sieltähän löytyi kaluttu kuppainen ilmeisesti jääratakäytössä ollut kaarellinen mk3 mini joka seissyt sammaleista päätellen -80 luvulta asti. Alakerta vahteistoineen siellä jöllötti ja ensin ajattelin sen olevan ihan vakio moottori, mutta lohkossa jöpötti 11 kannenpulttia. Lohkon takana ei ollut luukkuja joten oletin olevan gt 1275 moottori. Kun senkin sai edukkaasti sieltä ottaa, niin "pakkohan" se oli sieltä mättäiköstä pyöritellä puolikilometriä lähimmälle tielle. Raahasin moottorit kotiin ja nyt levähtelen selkäkipujen takia.. Kävin tuossa äsken katsomassa tuota gt moottoria ja hoksasin siellä olevan tasalakiset männät joiden halkaisija 73.5mm. Mäntien reunassa on pieni viiste toisella laitaa viittaisi venttiilikoloon joka jäänyt jäljelle, kun männän laesta on sorvattu tavaraa pois. Porauksen takia lohko menee metallinkeräykseen, mutta kiinnostaa hieman nuo männät joita tässä on käytetty. Onko jollain muistikuvaa mitä mäntiä näissä -70-80 luvun kotivirimoottoreissa on käytetty? Vauhtipyörä on sorvattu aika ohkaiseksi joten kaippa sieltä joku virinokkakin löytyy. (Löytyi AE19 nokka. Autohiomo.)
 2. cmro85

  Minin flekti

  On se oikein. Ja taitaa olla sama kumminpäin se on... Minulla se ei kyllä passannutkaan kuin yksinpäin.
 3. cmro85

  Uusi mahdollinen Mini-harrastaja kysyy

  Ota mahdollinen rekisterinumero ja etsi trafilta tiedot. Myös runkonumerolla löytyy konttorilta. Kadonneet paperit saa kyllä. ja ne pitää myyjän hommata. Onko auto myyjän nimissä? Luovareilla ei enää autoja ole myyty vuosiin. Joillekkin tullut isoja laskuja trafilta, kun ostettu luovareilla. Kysy konttorilta apua jos on epäselvyyksiä. Tee karkea arvio mitä autoon pitää uusia tai korjata.
 4. cmro85

  Austin Mini 850 kuulumiset

  Tee ohivuotomittaus paineilmalla. Selviää paremmin mikä on syy.
 5. cmro85

  Mittarin valojen merkitys :D

  http://www.theminiforum.co.uk/forums/topic/76029-smiths-centre-speedo-lights/ Minullakin vain yksi vilkkujen merkkivalo vihr. Lataus ja öljynpaine oikealla,
 6. cmro85

  Vanteista kysymys

  Jos alumiinivanteet hommaisi, mutta pari juttua jäi vaivaamaan. Yritin vanhoja juttuja etsiä, mutta enpä löytänyt. Kiinnostaisi -70 miniin laittaa 5x10 dunlop d1 replicat joissa et17. Tämä on rumpujarruilla, mutta sopiiko nuo vanteet siltikään noiden vakio suojakaarien sisään? Renkaat olisi 145 leveät jos ne saa noille 5" vanteille jotenkin väännettyä.
 7. cmro85

  Vaihdekepin pussukka

  Ei nyt oikein auennut tuo kumipussukka miten se nyt mineissä menee.. Eli, mini -70 pitkä vaihdekeppi jossa nyt näkyi olevan kumi 14A6860. Tuleeko tuon päälle vielä tuollainen haitarimalli 22A608?
 8. cmro85

  Kierroksia hakusessa

  Autohiomon nokka? Voitko tarkistaa, onko nokka ajoitettu todella aikaiselle, eli kun tuo 2,1mm on imuventtiilillä, niin paljonko pakoventtiili on auki ykk:ssa? Vaihda jouset jäykempiin, ja tarkista nokan ajoitus/ max sytytys ennakko.
 9. cmro85

  Mini 1000 -77

  Voit klikkailla ostoskoriin ja katsoa lopuksi mitä rahti maksaa. Täältäkin on tullut nopeasti minin osaa ja aika edulliset rahdit minispares-online
 10. cmro85

  Mini 1000 -77

  Kannattaa katsella esim. minisportilta noita osia. itse olen tilannut omaan autoon hilpettä ja muualtakin englannista. Taisi olla koko auton uretaanipuslasarja alle 30€. Tietysti jos intoa riittää voi nuokin tehdä itse, mutta nylonista en lähtisi katuautoon tekemään. Kerran tuon virheen tein... Itselle ja muille vaarallista autoa ei kannata tehdä..
 11. cmro85

  Metron moottori

  Miten ei pakokaasuahdin kiinnosta? Varmaan paljon helpommalla pääsisit ja simppelimmän paketin tehtyä. Itse olen tuollaisen alle 1.0l koneen aikoinaan ahtanut ja toimi kuin junan vessa.. Tälläkin foorumilla on useita turbottajia ja apuakin helpommin saatavilla.
 12. cmro85

  Metron moottori

  http://www.theminiforum.co.uk/forums/topic/154018-my-forced-induction-project/page-2 Ei tuonne konehuoneeseen muuta mahdukkaan kuin tuo eaton 45. (0,75l/k) Mineissä enemmän käytetty pienempää toyotan sc12 (1L/k) ahdinta josta löytyy paljon juttua ja asennuskuvia. Nämä siis yli 150hp.. Jos 130hp riittää niin amr500 Ei paljoa laturia isompi kikkare ole...
 13. cmro85

  Metron moottori

  Kannattaa kuitenkin muistaa missä teholuokissa ja ahtopaineissa liikutaan. Ja ahtimet/ahtaminen on muutuneet viimevuosina..
 14. cmro85

  Metron moottori

  Ei nykyään enää juurikaan välijäähdyttimiä tarvita. http://www.hi-flow.com/hp003asuper.html
 15. cmro85

  Metron moottori

  http://www.turbominis.co.uk/forums/index.php?p=vt&tid=4724 Keskustelua eroista. Eli kampiakseliakin kahta mallia..
×