Jump to content

karvalakki

Members
 • Viestit

  112
 • Liittynyt

 • Viimeksi vieraillut

 • Days Won

  6

karvalakki last won the day on Lokakuu 9

karvalakki had the most liked content!

Tietoja käyttäjästä karvalakki

 • Taso
  Full Member

Profile Information

 • Location
  Keski-Uusimaa
 • Autotalli
  R50 Cooper
  E36 323i Cabrio
  E90 335i
  F07 530d GT

Viimeisimmät vierailijat profiilissa

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. karvalakki

  R53 valojen koodaaja pk-seudulta

  ok ... Onneksesi koodaaminen on helppoa, ja sen voi tehdä näppärästi itsekin. Aiheesta on keskusteltu esim. täällä: Vaikeinta tuossa on oikeastaan löytää se oikea muutettava parametri. Siinä auttaa NCSDummy. Eli lue ensi parametrilistat autostasi ja tulkkaa parametrit selkokielisiksi NCSDummyn avulla. Sitten vain oikean arvon muutos ja koodaus autoon. En nyt osaa suoralta kädeltä sanoa, mikä parametri se on, mutta voin jonain luppoaikana koettaa itsekin kaivella sitä omastya autostani.
 2. karvalakki

  R53 valojen koodaaja pk-seudulta

  Tosi hyvä ominaisuus. Miksi se pois pitäisi saada? Hiljaisen miehen hiljaisena protestina kieltäydyn koodaamisesta, sen verran ihmetyttää nuo urpot tien päällä, jotka luulevat että parkit päällä saa ajella ympäriinsä. Ihan kuin ne vastaisivat päiväajovaloja. Taidan olla jo perjantain tarpeessa.
 3. karvalakki

  Mini One Cabrio 2005, katon mekanismin ongelma

  Tuosta on varmaan hyvä aloittaa ... : https://www.newtis.info/tisv2/a/en/r52-one-cab/repair-manuals/54-slide-tilt-sunroof-soft-top/2Jse67t
 4. karvalakki

  Mini One Cabrio 2005, katon mekanismin ongelma

  Avo Minin katon mekanismista en tiedä mitään, mutta sen verran kokemusta on noista emomerkin avoista, että en usko että ongelmana on pelkästään "päätöpselin" puuttuminen. Oman bemarini kattomekanismissa on kolme erillistä sähkömoottoria, toistakymmentä mikrokytkintä sekä hall ym antureita , ja koko avaus-sulkemistapahtuma on monimutkainen tietokoneen ohjaama prosessi. Auto ei lähde edes yrittämään ellei tietyt ennakkoehdot täyty. Lisäksi järjestelmän täytyy tietää täsmälleen missä asennossa katto on, ja ellei tätä tietoa ole, katto täytyy ns kalibroida. Sen verran googlailin, että Minin kattosysteemi taitaa olla joku mekaanis-hydraulinen juttu ja siten erilainen kuin bemareissa, mutta siitä huolimatta uskon, että jonkun resetoinnin/kalibroinnin se vaatii, jos kerran katto on ollut kokonaan irrallaan. Lisäksi, näyttää siltä, että katon toiminta vaatii tietyt erityisehdot, esim: - Akku on kunnossa - Kattoikkuna toimii - Takasivuikkunat ovat kokonaan auki - Etusivuikkunat ovat raollaan - Säilytyshylly on kunnolla paikallaan - Auto on paikallaan (noepausd alle 4 km/h) - Lämpötila on yli -10 degC - virta-avain on positiossa "R" - hydraulipumppu ei ole ylikuumentunut Tässä vielä linkki katon trouble-shooting -ohjeisiin: https://www.newtis.info/tisv2/a/en/r52-one-cab/repair-manuals/54-slide-tilt-sunroof-soft-top/54-34-power-convertible-top/G03Bp8t Kytkis katon moottoreiden osalta: https://www.newtis.info/tisv2/a/en/r52-one-cab/wiring-functional-info/body/locking-security-functions/folding-sunroof-convertible-top-control/soft-top-folding-sunroof-drive/soft-top-powertrain/qIFMkZf ja katon antureiden osalta: https://www.newtis.info/tisv2/a/en/r52-one-cab/wiring-functional-info/body/locking-security-functions/folding-sunroof-convertible-top-control/soft-top-folding-roof-switch/stowage-lock-microswitch/fhhprNq TIS:ssä kattoa kutsutaan nimellä Soft Top. Sillä kun hakee, niin löytyy yllä olevat sekä yhtä jos toista muuta. Mutta varmaan kannattaisi käyttää auto jonkun luona, jolla on ISTA/D. SIllä näkisi mahdolliset vikakoodit ja pääsisi ne kuittaamaan.
 5. karvalakki

  Ideoita varaosa-Minin myyntiin

  Kyllähän se kannattaisi palasina myydä, mutta vaatii aika paljon vaivaa, aikaa ja varastotilaa. Autossasi kun on aika paljon käypää osaa (tosin tuskin akkua kukaan ostaa ). Näin saisit varmaan 2-3 kertaisen hinnan siihen verrattuna että myyt jollekin kokonaisena raatona, mikä luonnollisesti on nopea vaihtoehto. Mutta oletko varma, ettei auton korjaaminen kannata? Mikä siihen tuli?
 6. karvalakki

  Starttiko kaput, Mini R50 1,6?

  Minullakin on tällaisia kokemuksia. Ilmeisesti kaapeleilla on vaikeuksia saada niin hyvä kontakti, jotta saisi siirrettyä riittävän suuren virran. Varsinkin jos oma akku on niin huono ettei kykene juurikaan osallistumaan talkoisiin.
 7. karvalakki

  Starttiko kaput, Mini R50 1,6?

  Itse mittaisin ensimmäiseksi auton käynnissä ollessa akun napajännitteen: jos se on jossain 14.5V paikkeilla, niin lataus on kunnossa. Jos auton käynnissä ollessa akun napajännite on ~12V, niin lataus ei toimi => laturi vaihtoon.
 8. karvalakki

  R56: Nokka-akselin asentotunnistimen vian kuittaus?

  Taatusti kunnollinen systeemi on K+DCAN kaapeli (USB) läppärille ja softaksi ISTA-D, niin et muuta enää ikinä kaipaa. eBaysta löytyy. Saa Ministä kaiken mahdollisen diagnostiikan irti. Mitään semmoisia ”Bmw koodinlukijoita” joita netti on pullollaan ei kannata ostaa.
 9. karvalakki

  R56: Nokka-akselin asentotunnistimen vian kuittaus?

  Tuntematta tuota konetta sen paremmin, voi olla että joku adaptaatioiden nollaus voisi olla tarpeen. Myös vikakoodien luku BMW-diagnoosilaitteilla olisi hyödyllistä, koska toisinaan nuo geneeriset koodit ovat epätarkkoja tai harhaanjohtavia. Missä päin asustelet? Tunnetko niiltä seuduilta ketään jolla olisi INPA, DIS tai ISTA/D käytettävissä?
 10. karvalakki

  Xenon ei syty

  Taitaa useimmiten vika olla ihan vain polttimossa. Se kannattanee vaihtaa ensimmäiseksi.
 11. karvalakki

  Cooper R53

  Ikkunoiden toimimattomuus on kyllä yleinen ongelma, ja ilmeisesti syynä on kanittavat hiilet. Tuo nyrkkihoito on todettu toimivaksi, kannattaa kokeilla sitä. Olin itsekin skeptinen, jopa siinä määrin että ostin jo uuden moottorinkin valmiiksi, mutta yllättäen nyrkkifiksi sai ikkunat toimimaan.
 12. karvalakki

  Mini Cooper S / JCW R56 kokemuksia sekä tietoa kaivataan

  Juu, ECStuningista tuli yhteen aikaan tilattua paljon osia. Ei mitään pahaa sanaa, loistava palvelu kuten amerikkalaisissa puljussa yleensäkin. Suomeen tilaaminen vaan aika tyyristä, joten on viime aikoina jäänyt tilaukset vähiin.
 13. karvalakki

  Rengasliikkeet netissä

  www.rengaskontti.fi Kotimainen, edullinen ja nopea toimitus.
 14. karvalakki

  Opetuspoljin R50:in

  Nuo lepuuttajan pultit huomasinkin, mutta nuo toiset jäi huomaamatta. kiitti vinkistä, noinhan se voisi toimia!
 15. karvalakki

  Opetuspoljin R50:in

  Juu, näin hoituu apukuskin puoli. Miten laitoit kuskinpuoleisen vaijerin pään kiinni?
×