Jump to content

karvalakki

Members
 • Content Count

  309
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  16

karvalakki last won the day on June 26

karvalakki had the most liked content!

About karvalakki

 • Rank
  God Member

Profile Information

 • Location
  Keski-Uusimaa
 • Autotalli
  R53 Cooper S
  R50 Cooper
  E36 323i Cabrio
  E90 335i
  F07 530d GT

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Laiskana ruosteiden korjaajana voisin ostaa omaan Miniin ehjän R50/R53 takaluukun. Ihan ruosteeton ei senkään tarvitse olla, kunhan ei läpireikiä olisi. Jos vielä sattuisi löytymään electric-blue (870) -värinen, niin aina parempi.
 2. No joo, 2 ja 3 ei mene kovin helposti ristiin kuten kuvasi näyttää. 3 ja 4 menisi helpommin sekaisin, mutta ne sulla on oikein päin. Oheisessa kuvassa omat johtoni. Kävikö se auto muuten johdot tuolleen? INPA ei kyllä anna P-koodeja. Itse kyllä luetuttaisin varmuuden vuoksi koodit INPAlla tai vielä mieluummin ISTAlla joka osaisi laskea diagnosointipolunkin ennen kuin vahtaisin lisää osia summa-mutikassa. Kyllä ne anturitkin yleensä jotain koodia antaisivat.
 3. Tämä on kyllä mystinen juttu. Jos kerran kipinä syntyy, bensaa tulee ja puristukset ovat kunnossa, niin mikä muu se voi olla kuin sytytyksen ajoitus on persiillään? Käykö se varmasti kolmella eikä kahdella? Voisiko olla kahden sytytystulpan piuhat ristissä? Minkähän koodin se INPA antoi?
 4. Moi, Työkaveri olisi harkitsemassa Miniä lahjaksi vaimolleen. Toiveet olisivat ”Ajokuntoinen, tieliikennelaillinen eikä ihan laho. Ei tarvitse olla näyttelypeli. Olisi tärkeää, että olisi nimenomaan ’69”
 5. Suihkiiko se kolmospytyn suutin bensaa? Onkohan sen ohjaus kunnossa? Muistaakseni se on maaohjattu, eli toinen pinni suuttimen liittimessä on virrat päällä aina +12V ja ECU maadoittaa toisen pinnin kun bensaa olisi tarkoitus ruiskia. Itse tsekkaisin seuraavaksi irrallisella suuttimella suihkiiko se auton käydessä bensaa lainkaan. Jos ei, niin tutkisin kolmossuuttimen johdotukset.
 6. Näillä mentiin ja hyvä tuli. Seuraavalle tiedoksi, että noita 34.52x3.53 tarvitaan kaksi kpl vesipumpun vaihdon yhteydessä. Toinen pumpun lähtöön ja toinen laipan tiivistämiseen.
 7. Olikos se niin, että näissä väljenee ne ohjauspylvään murrosnivelet? Googlaamalla steering spindle saa aiheesta osviittaa. Tokihan vika voi olla myös ohjausvaihteessa. Minullakin on kyseinen väljyys toisen Minin ohjauksessa, mutta se on niin pientä, etten ole vielä saanut ajoiksi tutkia asiaa sen enempää.
 8. Moi! Mikä on oikea tapa ilmata R53:n jäähdytysjärjestelmä? Virallinen korjausopas puhuu vain jostain alipainejärjestelmällä ilmaamisesta. Tein BMW tyyliin, eli ilmausruuvi auki, lämppäri kuumalle, järjestelmä täyteen, pieni lenkki sekä nesteiden tarkistus. Riittääkö Minissä? Vaihdoin nääs vesipumpun ahdinhuollon yhteydessä, joten jouduin tyhjäämään jäähdytysjärjestelmänkin.
 9. Juu, puskuri pitää irrottaa jotta saa syylärin huoltoasentoon, mutta Mini on suunniteltu sitä varten ja puskurin irrotus kestää n. 10 min. Luultavasti vain halusivat saada remontin kuulostamaan työläämmältä Ikkunannostin: Schmiedmann, leebmann24, bemariosat jos alkuperäisen haluat. Leebmannilla taisi olla 170€ Ebay, aeromotors, autodoc, spareto jne jos tarvikeosa kelpaa. Hinnat jossain 30-70€. Mutta oletko kokeillut nyrkkikikkaa?
 10. Suoraan sanottuna ei putkiaivot tulleet edes miettineeksi mahdollisuutta ottaa pois alakautta Ensi kerralla sitten ...
 11. Sama stoori. Flekti mahtuu tulemaan välistä ilman jäähdyttimen irroitusta. Muistaakseni ylävesiletkun irroitin jotta sain riittävästi tilaa.
 12. SIellä lisäjarrun sisällä on sellainen huono rakenne, että virtajohto pääsee hapettumaan piirilevyn liittimestä. Se on varsin helppo irroittaa, purkaa, puhdistaa ja testata. Ainakaan itselläni ei muuta kaivannut. Tekisin tuon ensin ennen kuin ostaisin uuden.
 13. Sen vastuksen rikkoutuminen ei kyllä taida aiheuttaa flektin päälle jumimista, vaan lähinnä tappaa flektin hitaamman nopeuden. Ne taitavatkin olla kulutustavaraa. Ja kiinalainen eBay-halpis-vastus toimii kanssa, sehän on vain vastus. Ja on helppo vaihtaa jos yhtään pysyy kolvi kädessä. Vähän veikkaan että tuon oikosulkeutuneen flektin saisi kuntoon, sehän on älyttömän simppeli systeemi. Siihen vaan ei saa virallisesti varaosia, joten korjaamot ehdottavat aina vaihtoa. Mutta ei siellä oikeasti mitään monimutkaista oikosulkeutuvaa ole.
×
×
 • Create New...