Jump to content

karvalakki

Members
 • Posts

  408
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  26

karvalakki last won the day on October 13

karvalakki had the most liked content!

Profile Information

 • Location
  Keski-Uusimaa
 • Garage
  Nyt: R53 Cooper S (myös: E36 323i Cabrio, E36 316i, E90 335i, G30 530e, RAV4). Ex: R50, E30, E34, E36, E46, E61, E90, F07 ja reilu tusina muun merkkisiä.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

karvalakki's Achievements

 1. Uups. Nyt kyllä avaisin jakopään ennen kuin ajaisin tämän enempää jottei satu enemmän vahinkoa.
 2. Minusta tuo kyllä kuulostaa ihan laakerivikinältä. Imuvuotovikinä oli omassani ihan toisenlainen. Samoin R50/3 ohjaustehostimen pumpunkin pitämä ääni on ihan toisenlainen, tosin en tiedä onko se yhtään samanlainen rakenteeltaan kuin tässä. Kun ääni ei voi tulla apulaitteista niin seuraava veikkaukseni olisi ollut kytkimen painelaakeri, mutta sitähän tässä autossa ei ollut. Seuraako vikinän taajuus kierroslukua?
 3. Itse ottaisin hihnan irti ja pyörittelisin eri hihnapyöriä käsin josko kitisijä löytyisi siten. Toinen vaihtoehto on köyhän miehen stetoskooppi, eli pitkällä kierretangolla kuuntelu eri kohdista konetta. Myös imuvuoto voi ilmetä kitinänä tai vihellyksenä erityisesti pienellä kuormituksella ja moottorijarrutuksessa. Jos jotain pitäisi arvata, niin veikkaisin vesipumppua.
 4. Yhtä lähellä kuin lähin älylaite , esim. www.schmiedmann.fi tai www.leebmann24.de
 5. Raitisilmakotelon kansi taitaa merkkiliikkeessä maksaa kolmisen kymppiä. Radion piiska-antenneja on monenlaisia riippuen auton vuosimallista ja varusteista. Joissakin se on myös takalasin yhteydessä. En tiedä mitä eroa noissa piiskoissa loppupelissä on. Ajovalojakin on monenlaisia, halogeneja ja xenoneita, pesureilla ja ilman. Kannattaa varmistaa että saa oikeanlaisen.
 6. Ok! Itselläni on R53, jos BimmerLink ei tue, mutta ilmeisesti R56 onkin tuettu. Mielenkiintoista!
 7. Ikävä kyllä en osaa auttaa, en tunne kyseistä laitetta lainkaan. Oletko varma, että sillä voi määritellä akun koon/tyypin uudelleen? Itse olen kuitannut akun vaihdetuksi ISTA/D:lla, mutta ei silläkään pysty akun tyyppiä tai kokoa muuttamaan. Siihen olen käyttänyt koodaussoftia, esim. R- ja E-sarjalaisissa NCSExpert, F-sarjalaisissa eSys. Myös BimmerCodella ja Carlyllä taitaa pystyä akun speksejä säätämään. Lisäys: jaa, BimmerCode ei taidakaan tukea Minejä.
 8. Jos autossa ei ole IBS:ää, niin ei tuolla auton näkemällä akun kapasiteetilla taida olla mitään merkitystä; autohan ei jokatapauksessa tiedä miten täysi se akku on, eikä osaa sitä arvioida. Itse en ainakaan tästä kamalasti stressaisi. Auto lataa sitä akkua kuitenkin vakiojännitteellä, kuten on tehnyt jo siitä asti kun Eeva puri omenasta. Akun tyypillä (AGM vs normi lyijyakku) on enemmän merkitystä, koska AGM:ää ladataan korkeammalla jännitteellä, ja siksi akku saattaa jäädä lyhytikäisemmäksi. Viisaammat korjatkoon jos olen väärässä, mitä toisinaan tapahtuu vaikken sitä vaimolle myönnäkään.
 9. Näyttäisi saavan, jos tätä tarkoitit: esimerkiksi: Leebmann: https://www.leebmann24.de/satz-schaltungseinheit-mini-23007602720.html eBay: https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_nkw=23007602720&_sacat=0&_sop=15 Schmiedmann: https://www.schmiedmann.fi/fi/catn-ol?q=23007602720
 10. karvalakki

  R53 JCW -06

  Kiitti vinkistä, taidanpa siis seuraavaksi kokeillakin PS4S:ää.
 11. karvalakki

  R53 JCW -06

  Minulla on ollut nyt pitempään 335i:ssä käytössä Michelin Pilot Super Sportit. En tiedä miten ne etuvetoisessa toimivat, mutta itse olen ollut niihin kovin tyytyväinen. Hyvin sopivat myös arkikäyttöön, mutta pito ja kestävyys radalla ovat todella yllättäneet positiivisesti.
 12. Tämä tuli kuntoon, taas mennään ilman vikavaloja.
 13. R53 on alkanut sytytellä satunnaisesti vikakoodia akun plus-navassa olevasta hätäirroituspaukusta, joten täytynee vaihtaa koko napa. Jos sinulla on R53 purkuautosta joutava plus-napa, niin laita priva-viestiä. Kolariauto, siis sellainen josta airbagit ovat poksahtaneet, ei käy, koska silloinhan kyseinen hätäirroitus on lauennut.
 14. Jos ihan hiuksia halkoo, niin soviterenkaiden pääasiallisena tarkoituksena lienee renkaan keskittäminen napaan, väittäisin.
 15. Viallinen kiristin taitaa kuullostaa enemmänkin rallatukselta ja kuuluu usein parhaiten kylmällä koneella heti käynnistyksen jälkeen. Omissa etanoliautoissani (2x BMW) ei kyllä käyntiääni kuullosta yhtään erilaiselta kuin bensalla. Eikä etanolin pitäisi varsinaista nakutusta aiheuttaa, sen oktaanilukuhan on aika selkeästi korkeampi kuin bensan. Bemareissa yksi naputtaja on tankin huohotinventtiili, voisiko tässä olla sama juttu? Se on sinänsä täysin harmiton ääni. Ja eikös tämä ollut suorasuihkutuskone? Suuttimetkinhan pitävät pientä naputusta.
×
×
 • Create New...