Jump to content

karvalakki

Members
 • Content Count

  190
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

Everything posted by karvalakki

 1. Jännitteen laskeminen sekoittaa kaikki muut järjestelmät. Ensin lataus kuntoon, vikakoodien nollaus INPA/ISTAlla ja sen jälkeen voi tarkistaa onko autossa mitään muuta vikaa. ABS-anturi kyllä aiheutti minullakin tuon TPMS-DSC-ABS yhdistelmän syttymisen, mutta se syttyy kyllä myös ABS-boksin jännitteiden notkahtamisesta.
 2. Esimerkkisi on täysin epärelevantti, mutta turhapä tästä on väitellä, katsotaan 25v kuluttua. Pahoitteluni, että vein keskustelun viereen aiheesta.
 3. On muuten hilpeitä harrastepelinä nämä nykyautot 25v kuluttua, kun pilvistä ja app:sta ei ole kuin muisto.
 4. Miniltä ei taida saada kuin koko flektiä. Pelican Parts on tehnyt vastukselle oman aftermarket korjausosan: https://www.pelicanparts.com/techarticles/MINI/73-ELEC-Fan_Resistor_Replacement/73-ELEC-Fan_Resistor_Replacement.htm Näppärä vaihtaa pelkän vastuksen. Netin viisaat kertoo, että alkuperäinen vastus on 0.34ohm. Tehonkesto pitää vastuksella olla kunnossa, tuostahan menee kymmeniä A läpi. Mutta tokihan se kannattaisi ensin testata. Jos lähistölläsi asuu joku BMW tai Mini harrastaja, niin varmaan löytyy INPA tai ISTA/D, jolla asia hoituu. Tai tokihan sellainen kannattaa hankkia itsellekin
 5. ’02 Cooper on mallia R50. Remmiahtimella varustettu samanikäinen Cooper S on R53. R52 taas on avomalli. Joskus ’07 paikkeilla korimalli muuttuu R56/R57. Kyllähän konetilassa lämmintä on ajon jälkeen. Tuntuuko sinusta että sitä on jotenkin ylenmäärin? Tuohon lämpömittariin ei voi luottaa pätkän vertaa, katso vaikka aiempi postaukseni. Mutta jos et aja sillä radalla, eikä nesteet kiehu eikä vähene, ja kabiiniin saa pyydettäessä lämmintä, niin eiköhän kaikki ole jokseenkin riittävän kunnossa. Siitä flektistä on kyllä varmaan ykkösnopeus rikki, jos arvata pitää. Sen saa selville testerillä, ei muuten.
 6. Jos muut osat on jo löydetty, niin itse tekisin kytkennät ilman tuota johtosarjaa. Eihän siinä muistaakseni ollut kuin 6 johtoa.
 7. Johtosarja voi olla hankala löytää, mutta sen kytkis on mukana MFSW-asennusohjeessa, joten sen voi toki näppäräsorminen tehdä itsekin. Itse olen suunnitellut toteuttavani cruise ilman ratin vaihtoa sijoittamalla napit jonnekin kojelautaan. Ratin vaihto kun nostaa hintaa aika tylysti. Ehtisi vain noilta muilta projekteilta ...
 8. Juu, kyllä tuo eBay lupailee huomattavasti laajempaa sopivuutta kuin BMW varaosaluettelo. Sen mukaan esim ’13 R56:n antenni on numeroltaan 65203451575 vaikka eBay lupailee sinun antenniasi siihenkin. Mene ja tiedä mikä noissa erona on. Tämä sinun antennisi näyttää kyllä sopivan myös E88 koriseen BMW:n, eli 1-sarjan avoon.
 9. Siltä varalta, että joku muukin arpoo antennin sopivuutta omaan autoonsa, niin kyseinen osa sopii BMW:n osaluettelon mukaan R58 Coupe ja R59 Roadster mallisiin Cooper, Cooper S, Cooper S JCW ja Cooper SD autoihin. Ikävä kyllä ei sovi minun autooni
 10. No hitsi, tämä selittää. Täytyypä uusia tuokin. Viimein oli aikaa laittaa auto läppäriin kiinni. Tutkin asiaa vähän ja näyttää siltä että autossa on vain yksi lämpötila-anturi kannessa, jonka perusteella ohjataan myös flektiä. Jos nesteiden havaitaan kiehuvan, niin mittaristoon pitäisi syttyä joku varoitusvalokin. Lisäksi selvisi, että flektin ykkösnopeus on rikki, kiitti vinkistä. Ja selvisi että lämpötila-anturi ei ole ainakaan kokonaan pimeänä. Ja selvisi, että mittariston lämpötilamittarin neula nököttää keskellä ainakin 70-100 C lämpötiloissa. Lisäksi selvisi että tämä on niin fiksu laite, että jos tuo ainoa lämpötila-anturi on rikki, niin moottorin ohjaus keksii sille korvaavan arvon ... eli käytännössä kone saa keittää rauhassa. Eli taidan varman päälle vaihtaa anturin, termarin, painekorkin ja flektin. Sitten taas radalle, ja jos vielä kiehuu niin pumpun / syylärin tutkintaan.
 11. Juu, flekti tosiaan hyrähti toisinaan, joten kyllä kai se toimii. Tuo moottorin lämpötila-anturi täytyy kyllä vaihtaa! Luulisi että syylärissä olisi toinen, täytyypä vaihtaa sekin. Toisaalta, kun flekti ei kuitenkaan tolkuttomasti huutanut kiehuessa, niin se viitannee termarivikaan? Sekin on vaihtolistalla.
 12. Kiitti Mika, näinhän se menee. Tässä R50:ssä tuo paisarinkorkki on vain surkea läpyskä, ei ollenkaan sellainen paineenkestävä kuin bemareissa. En tiedä miten järjestelmän paineistus on hoidettu, mutta ei ainakaan tuolla korkilla. Mutta täytyypä selvittää! Tuo paineistuksen puutehan selittäisi miksi mittari ei hypännyt punaiselle.
 13. Thanks. Vaikka onkin höpö höpö niin saisi kyllä sen verran näyttää, että kiehuuko nesteet vai ei .. jos multa kysytään. No, ei auta kitistä. Taidan vaihtaa ensimmäiseksi lämppärin anturin ja termarin varmuuden vuoksi, kun ne ei maksa mitään ja ovat helpot vaihtaa. Tuo oli myös hyvä vinkki tuo flektin 1-nopeus, täytyypä tutkia, kiitos! Kaikki mahdolliset Bemareiden diagnoosivempeleet löytyy tallista ... arvaa oliko mitään mukana Sen verran sainkin jo selville, että lämpötila-antureita tässä koneessa onkin yksi ainoa sylinterin kannessa ja flektejäkään ei taida yhtä enempää olla. Tämä tässä Minissä on mukavaa, että kaikki on yksinkertaista, pientä, halpaa ja helposti korjattavissa. Go Mini!
 14. Kävipä nyt silleen, että Miss Cooper keitti tänään Ahvenistolla yhden session päätteeksi. Parkkiin päästyä neste alkoi porisemaan paisarissa oikein kunnolla ja puolisen litraa tuli tontille asti. Ehkä tuli poljettua vähän turhan pitkä siivu kerralla tämmöisessä helteessä. No, onneksi sen suurempia vahinkoja ei syntynyt. Nesteen lisäys ja kotimatkalle, ja kaikki on kunnossa. Mutta se mikä tässä ihmetytti, oli se että lämpömittari näytti täsmälleen normaalia koko ajan. Mittari toimii kyllä loogisesti, näyttää aamuisin kylmällä koneella kylmää ja viisari nousee puoleen väliin, jossa nököttää kuin tatti. Siinä se nökötti nytkin, niin ratakierrosten ajan kuin parkissakin; normaalilämmöt, vaikka paisari porisee kuin perunakattila. Höpö höpö. Nyt pukkaakin tyhmiä kysymyksiä: - Ei kai tuossa ole mitään järkeä että lämpömittari ei näytä vaikka nesteet kiehuu? Siis lämpötila-anturit vaihtoon nyt ensimmäiseksi? Kuinkahan monta niitä tässä koneessa mahtaa olla? - Joku flekti siellä silloin tällöin hyrisi. Tässä ei taida olla erillisiä flektejä jäähdytysjärjestelmälle ja ilmastoinnin kennolle, vaan molempia tuuletaan yhdellä flektillä? - Mikäs tuon keittämisen mahtoi aiheuttaa? Syyläri tukossa? Vesipumppu finaalissa? Onko tyypillisiä syitä jäähdytysongelmiin? Auto on siis normi R50 Cooper automaatti-ilmastoinnilla. Ns. Suomiauto eli ei kuumanalueen optoita tms.. Mittarissa kohta 200tkm. Ei minkäänlaisia lämpöihin liittyviä ongelmia tähän saakka, ei myöskään aiemmilla ratapäivillä.
 15. Säätöohje: https://www.newtis.info/tisv2/a/en/r53-cooper-s-hat/repair-manuals/34-brakes/34-41-parking-brake/DcfircX
 16. Arvon Ministit, tiedoksenne eräs huutokaupat.com - kokemus ... https://m.nettiauto.com/volvo/s60/10376234
 17. RealOEM, Minifans tms ETK systeemi ei tiedä mitä varusteita autossasi on. Tuo rivi "s226=yes" vain kertoo että valitse tämä osa jos autossasi on kyseinen optio. Varustelistan saa esim merkkiliikkeestä, netin palveluista tai autosta lukemalla. Ennen vanhaan se löytyi myös autosta printattuna jostain sopivasta piilosta, esim takapenkin alta.
 18. Auto on siis ihan normaali Cooper S. Siihen on saatavilla tarvikepaloja monelta valmistajalta, ostat vain itseäsi miellyttävät. Voithan tarkistaa vielä alkuperäisellä varaosanumerolla myyjältä, että onko sopiva. Oli sporttialustaa tai ei, niin jarrut ovat samat Cooper S:ssä. Motonet höpöttää jotain Sport-alustasta, mutta alkuperäisosana ei ole saatavilla kuin yhdenlaisia paloja Cooper S.ään. Cooperissa, JCW:ssä ja GP:ssä on erilaiset jarrut. Ettei nyt olisi käynyt niin, että Motonet sotkee Sport alustan ja JCW:n keskenään. Niin tai näin, ostaisin ihan normi Cooper S palat. Etulevyt voi olla rei'itetyt tai ei, mutta joka tapauksessa samankokoiset (294x22) Kulumisanturit on uusittava, jotta saat huoltovalon nollattua. Varaosanumerot: Etupalat 34 11 6 778 320 Takapalat 34 21 6 778 327 Etulevyt 294x22 34 11 6 858 652 34 11 6 777 826 reitetyt Takalevyt 259x10 34 21 6 774 987 Anturi 34 35 6 792 572 eteen 34 35 6 792 573 taakse
 19. Rauno Aaltonen Special taitaa tarkoittaa ulkonäkömuutoksia, jotka on saanut Cooperiin ja Cooper S:än. Tekniikka ilmeisesti aivan sama kuin perusautossa. https://www.google.com/amp/s/www.topspeed.com/cars/mini/2012-mini-cooper-rauno-aaltonen-edition-ar126936.amp.html Eli tältä pohjalta laittaisin tosiaan normipalat, tai jos enemmän ajat radalla niin jotain siihen tarkoitettua.
 20. BMW/Mini varaosaluettelon mukaan autosi VIN-numerolla tarkistettuna autoosi pitäisi sopia ihan normi Minin jarrupalat.
 21. Huvikseen katsoin mitä R56 osat maksaa: pallonivel 10-20€ valmistajasta riippuen ja koko tukivarsi pallonivelen kanssa 36€ (Lemförder). Itse en noilla hinnoilla paljon palloniveltä säästelisi.
 22. Aika hankalaahan se on jos nivel pitää säästää. Itse otin haarukalla ja laitoin uuden nivelen, joka ei maksanut paljon mitään.
 23. No hyvä kuitenkin että juurisyy kuitenkin lopulta löytyi! Kovasti nuo oireet tankin alipaineistumiselta kuulostivatkin.
 24. Merkkiliikkeestä saa uuden kolmella kympillä niin ei varmaan kannata ryhtyä romiksia kaivelemaan. Varaosahaku.fi:ssä yleensäkin osa maksaa enemmän kuin uusi
×
×
 • Create New...