Jump to content

karvalakki

Members
 • Viestit

  161
 • Liittynyt

 • Viimeksi vieraillut

 • Days Won

  8

Käyttäjän karvalakki kaikki viestit

 1. karvalakki

  cooper -02

  Pidennettyjä alatukivarsia en ole eteen löytänyt, mutta entäs joku tämmöinen pallonivel: https://www.powerflexusa.com/shop/product/pff5-132g-mini-r50-r52-r53-front-offset-control-arm-inner-ball-joint-adds-negative-camber-1403
 2. karvalakki

  R53 2002 lopetti toimintansa

  Niinhän se on, mutta ei näissäkään tarvitse kuin penkin nostaa pois ja avaa 4 kpl 10mm kannalla olevia muttereita niin pääsee koputtelemaan No en kyllä montaa kertaa jaksanut itsekään koputella kun pumppu ei maksanut kuin muutaman kympin.
 3. karvalakki

  R53 2002 lopetti toimintansa

  Mulla meni pumppu juuri noin joulunaikaan. Toimi, ei toimi, ja kun koputteli niin toimi taas päivän pari. Mutta ne koodit kannattaa lukea heti, turha arvailla sen enempää.
 4. karvalakki

  R53 2002 lopetti toimintansa

  Koetapa koputtaa pumppua kun vika on seuraavan kerran päällä. Jos lähtee hyrräämään niin vikahan on siinä.
 5. karvalakki

  R53 2002 lopetti toimintansa

  Vikakoodit lukuun, eiköhän se anna aika hyvin osviittaa oikeaan suuntaan. Bensapumpun kyllä pitäisi tehdä paineet heti ovea avatessa, mutta se on niin hiljainen ettei sitä välttämättä kuule. Sijaitsee penkin alla ja helppo tarkistaa. Rikkinäinen bensapumppu ei kyllä anna mitään vikakoodeja!
 6. karvalakki

  Clubman kiikarissa...

  Nyt vasta huomasin, että olet merkinnyt paikkakunnaksesi Lontoo .. eiköhän se Mini ole melkein pakollinen hankinta ...
 7. karvalakki

  Clubman kiikarissa...

  Kuulostaa siltä, että olet jo sielusi myynyt sille autolle, joten eiköhän se ole sama lyödä ne kaupastakin lukkoon? Muuten jäät(te) miettimään että olisiko sittenkin pitänyt ... Mini on kummallinen auto ja sellaisenaan paikkansa ansainnut; täynnä saksalais-brittiläisiä erikoisuuksia ja siksi erilainen. Niistä joko tykkää tai ei. Oman Minini ostin puolihuumorilla ns kun halvalla sain, ja hämmästyin suuresti miten mahtava pikku-kinneri se on. Luokkansa paras ajettava, uskallan väittää. Perheessä on muitakin autoja, kuten ”autotalli” heijastelee, mutta itse ajelen melkein kaikki ajoni Minillä. Kai se jotain kertoo. Huollot/korjaukset ovat kalliita jos merkkiliikettä käyttää ja halpoja jos itse tekee ja omaa asianmukaiset välineet, kuten diagnoosivehkeet. Jätän enemmät kommentoinnit mallin paremmin tunteville, mutta se verran on pakko sanoa että karmittomat ikkunat ovat aivan ahterista. Nykyisistä autoistanikin kolmessa on sellaiset, eikä niistä ole mitään hyvää sanottavaa. Suhina tosin ei ole ollut ongelma missään BMW:ssä, vaan ikkunoiden jäätyminen. Vaan kyllä niiden kanssa pystyy elämään kun muuten autosta tykkää.
 8. karvalakki

  Oven lukko ei aukea

  No niin, nythän se teki sen minullekin, eli kuskin ovi ei suostunut avautumaan sen enempää ulkoa kuin sisältäkään. Lopulta sain sen auki tuolla Tapsan ampumisvinkillä, kiitos vain. Mutta jotain tuolle täytyy tehdä että autoon voi luottaa. Onko se nyt siis niin, että riittää että uusii kahvan, vai pitääkö uusia se lukkomekanismikin. Siis tästä kuvasta nro 1, niinkö? http://minifans.info/parts-catalog/R50/Europe/Cooper-W10/L-N/feb2002/browse/vehicle_trim/front_door_control_door_lock/ Vai lisäksi tästä kuvasta nro 1? http://minifans.info/parts-catalog/R50/Europe/Cooper-W10/L-N/feb2002/browse/vehicle_trim/locking_system_door_front/ Onko tuo 51 21 7 198 471 sen uudenmallisen kahvan numero? Se näyttää ainakin korvanneen alkuperäisen kahvan vuonna 06.
 9. karvalakki

  Akku

  I stand corrected. Kiitos, hyvä tietää, omalle kohdalle ei ole sattunut.
 10. karvalakki

  Akku

  Hyvä pointti. AGM akku tarvitsee ainakin korkeamman latausjännitteen kuin normi lyijyakku, saattaa syklikin olla jotenkin erilainen, en tiedä.
 11. karvalakki

  Akku

  Ministä en tiedä mutta bemareissa sen saa napista pois, mutta seuraavassa startissa se on taas päällä. Koodaamalla sen saa oletusarvoisesti pois.
 12. karvalakki

  R53 2002

  Ei tuo normaalilta kuulosta. Onkos kyseessä automaatti- vai manuaali-ilmastointi? Manuaalisessa taitaa olla vaijerisysteemi ohjaamassa puhallusta, automaattisessa taas sähköiset aktuaattorit. Niiden ja ohjaimen toimintaa voisi diagnosoida testerillä, joka kertoisi myös mahdolliset vikakoodit.
 13. karvalakki

  Akku

  Muutenkin kun akkua latailet, niin muista että 70Ah akun lataaminen tuollaisella virralla kestää lähemmäs vuorokauden.
 14. karvalakki

  Akku

  En minä tätä epänormaalina pidä, jos laturi on kytketty autoon heti ajon jälkeen. Näissä nykyautoissa on kaikki elektroniikka vielä tosi toimissa ainakin vartin verran sammuttamisen jälkeen, eikä 5A kulutus on edes kovin suuri niiden ylläpitämiseen. Tyypillisesti auto käy nukkumaan vasta oliko 15 vai 30 min parkkeerauksen jälkeen.
 15. karvalakki

  Akku

  Kyllä, laturin vika sytyttää latauksen merkkivalon. Yleismalliset vikakoodinlukijat eivät osaa kertoa juuri mitään BMW/Mineistä. Niillä näkee lähinnä moottorinohjauksen ja sieltäkin saa yleensä vain ns. P-koodit. Autossasi on varustelusta riippuen 5-30 muutakin modulia/tietokonetta, joista saisi lisäosviittaa siitä mikä oikeasti on vialla. Esimerkiksi: omassa käyttöautossani vanha akku meni tyhjäksi webasto-käytossä. Akun lataamisen jälkeen auto pelasi moitteettomasti, eikä yleismallin koodinlukija näyttänyt yhtään koodia. BMW-diagnoosijärjestelmä kuitenkin löysi eri moduleista yli 60 alijännitteestä syntynyttä koodia. Tällä esimerkillä oli tarkoitus valaista lähinnä BMW:n omien diagnostiikkajärjestelmien kykyä auttaa ongelman ratkaisussa vs yleismallin koodinlukijat.
 16. karvalakki

  Akku

  ... niin, ja vikakoodit olisi hyvä lukea autostasi, jollain BMW-lukijalla.
 17. karvalakki

  Akku

  Akku on erittäin harvoin niin täysi, ettei laturi yrittäisi sitä aina vähän ladata. Akku ei kyllä aiheuta mainitsemiasi vikoja. Jos korjaamo on sanonut, että auto sammuu siksi ettei käynnissä olevan auton akusta riitä virtaa ruiskumoottorilla varustetun auton ruiskusysteemiin, niin vika on ammattitaidottomassa korjaamossa. Vaihda siis ensimmäiseksi korjaamoa. Ajonaikaisesta virrantarpeesta kun huolehtii lähinnä laturi. Akkua tarvitaan lähinnä käynnistyksessä ja siksi elinkaarensa päähän tulleen akun tunnistaa siitä, ettei auto jaksa startata. Mutta tokihan se akkukin voi olla huono, jos autossa on esiintynyt käynnistysongelmia.
 18. karvalakki

  Akku

  Jos auto sammuilee itsekseen vaihdetta vaihdellessa niin kyllä siinä autossa jotain muuta(kin) on vialla kuin akku. Mistä nyt ylipäätänsä on päätelty että akku on viallinen? On tietysti aivan mahdollista että 11v akku on elinkaarensa päässä. Omissa autoissani akku on tyypillisesti kestänyt 5-6 vuotta, joten sinullakin voi olla jo toinen akku finaalissa. Jos sen akun päätyy vaihtamaan ja autossa on IBS, niin vähintään autolle täytyy testerillä kertoa akun vaihtamisesta. Tämän pystyvät monet monimerkkikorjaamotkin tekemään. Jos akun kapasiteetti (Ah lukema) tai tyyppi (AGM/ei-AGM) vaihtuu, niin uusi kapasiteetti ja/tai tyyppi täytyy lisäksi koodata autolle, jotta lataus tapahtuu optimaalisesti. Tätä monimerkkikorjaamot eivät näytä pystyvän tekemään, vaikka niin väittävätkin. Kysymykseesi siitä toimivatko muut vempeleet ei-AGM akulla on hankala antaa tyhjentävää vastausta, varsinkin kun ei ole mitään tietoa mitä vempeleitä autossasi on. Periaatteessa sähkölaitteet eivät juuri välitä akun tyypistä. Ero tulee siitä, että normi lyijyakku ei kestä läheskään samaa määrää lataus/purkusyklejä kuin AGM-akku, ja siksi akun käyttöikä jää lyhyeksi, jos autossa on uutta teknologiaa kuten jarruenergian talteenotto, start-stop, webasto jne. Itse en lähtisi koodailemaan auton ominaisuuksia pois. Jos koodailemaan lähtee, niin mieluummin koodaa sen siten, ettei ole defaultina päällä. Lisäksi ostaisin autoon sellaisen akun kuin siiheen kuuluu. Ei se hintaero nyt niin suuri ole, kuten Mini1380 mainitsi.
 19. karvalakki

  Cooper s ikkuna nousee hitaasti

  Unf...ingbelievable. Maadoitushan se. Vedin johdon moottorin kiinnityspultilta akun miinusnapaan ja pyyhkimet sen kuin huiskuttaa. Nolla euroa ja 30min näpertelyä vs 250€ uudesta moottorista ja 4.5h x 130€/h asennuksesta. Syvä kumarrus ja hatun nosto, teille, oi Suuri Guru. Kiitos ja ylistys, olkoon elämä teille lempeä ja rouva suosiollinen. Siunattakoon teitä runsaalla joukolla lapsenlapsia, lämpimillä kesäpäivillä ja ansaittulla taivaspaikalla!
 20. karvalakki

  Cooper s ikkuna nousee hitaasti

  Minullakin lopetti pyyhkimet pyyhkimisen, joten vinkkisi tuli kreivin aikaan. Täytyypä testata kun pääsen kotiin...
 21. karvalakki

  Mini tulee taloon / Gen1 vs. Gen2

  Samaa mieltä ruosteista: hankala edes löytää korjaajaa joka suostuu niitä korjailemaan, mistä syystä kallista lystiä. Juu, jakopää on ketjulla. Jotkut vaihtaa kiristimen varmuuden vuoksi, koska sen voi tehdä konetta purkamatta eikä maksa paljoa. Huolloissa ei ole mitään erityistä. Itse vaihdoin varmuuden vuoksi vaihdelaatikon öljyt auton ostettuani vaikka ne eivät huolto-ohjelmaan kuulukaan, samoin jarrunesteet kun en ollut varma milloin ne oli vaihdettu. Oma kokemukseni Gen1 Ministä on, että kaikki huollot ovat helppoja ja edullisia enkä usko että samalla rahalla saa samanlaista ajonautintoa millään muulla merkillä.
 22. karvalakki

  Mini r53 jarru ongelma

  Ilmaus menee juurikin perinteiseen malliin. Kannattaa aloittaa säiliötä kauimpana olevasta pyörästä ja edetä kohti lähempää. Eli järjestys: oikea taka, vasen taka, oikea etu, vasen etu. Suosittelen kyllä ilmauslaitetta, joita saa halvalla varaosaliikkeistä, esim motonetistä. Tekee hommasta niin helppoa, että itsekin vaihdoin viime kesänä nesteet saman tien kaikkiin neljään autoon ihan huvikseni
 23. karvalakki

  Cooper s ikkuna nousee hitaasti

  Taikakopautus taitaa toimia vain, jos moottori ei inahdakaan.
 24. karvalakki

  Cooper s ikkuna nousee hitaasti

  Minulla taitaisi olla hyllyssä joutavana yksi uusi tarvikemoottori kuskinoven ikkunaa varten. Ostin omaani, mutten sitten tarvinnutkaan.
 25. karvalakki

  Lohkolämmitin R53

  R50 saa kyllä ihan vanhanaikaisen kunnon lohkolämmittimen ja samaa Defa tarjoaa myös R53. Omassani on tuollainen, ja on kyllä tehokkain lämppäri mikä minulla on koskaan ollut.
×