Jump to content

karvalakki

Members
 • Posts

  399
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  25

Everything posted by karvalakki

 1. karvalakki

  R53 JCW -06

  Kiitti vinkistä, taidanpa siis seuraavaksi kokeillakin PS4S:ää.
 2. karvalakki

  R53 JCW -06

  Minulla on ollut nyt pitempään 335i:ssä käytössä Michelin Pilot Super Sportit. En tiedä miten ne etuvetoisessa toimivat, mutta itse olen ollut niihin kovin tyytyväinen. Hyvin sopivat myös arkikäyttöön, mutta pito ja kestävyys radalla ovat todella yllättäneet positiivisesti.
 3. Tämä tuli kuntoon, taas mennään ilman vikavaloja.
 4. R53 on alkanut sytytellä satunnaisesti vikakoodia akun plus-navassa olevasta hätäirroituspaukusta, joten täytynee vaihtaa koko napa. Jos sinulla on R53 purkuautosta joutava plus-napa, niin laita priva-viestiä. Kolariauto, siis sellainen josta airbagit ovat poksahtaneet, ei käy, koska silloinhan kyseinen hätäirroitus on lauennut.
 5. Jos ihan hiuksia halkoo, niin soviterenkaiden pääasiallisena tarkoituksena lienee renkaan keskittäminen napaan, väittäisin.
 6. Viallinen kiristin taitaa kuullostaa enemmänkin rallatukselta ja kuuluu usein parhaiten kylmällä koneella heti käynnistyksen jälkeen. Omissa etanoliautoissani (2x BMW) ei kyllä käyntiääni kuullosta yhtään erilaiselta kuin bensalla. Eikä etanolin pitäisi varsinaista nakutusta aiheuttaa, sen oktaanilukuhan on aika selkeästi korkeampi kuin bensan. Bemareissa yksi naputtaja on tankin huohotinventtiili, voisiko tässä olla sama juttu? Se on sinänsä täysin harmiton ääni. Ja eikös tämä ollut suorasuihkutuskone? Suuttimetkinhan pitävät pientä naputusta.
 7. Myydään seuraavat osat R50: Apukuskin puoleinen helmamuovi, osa numero 9 tässä kuvassa: http://minifans.info/parts-catalog/R50/Europe/Cooper-W10/L-N/feb2002/browse/vehicle_trim/door_sill_entrance_cover/. Sisältää myös kiinnikkeet. Kynnyslista Cooper -tekstillä, sopii molemmille puolille. Osa numero 3 tässä kuvassa: http://minifans.info/parts-catalog/R50/Europe/Cooper-W10/L-N/feb2002/browse/vehicle_trim/door_sill_entrance_cover/ R50/R53: Takalokasuojan kaaren koristemuovi apukuskin puolelle. Osa numero 3 tässä kuvassa: http://minifans.info/parts-catalog/R50/Europe/Cooper-W10/L-N/feb2002/browse/vehicle_trim/exterior_trim_grill/ Osat tuli hankittua entiseen autoon, joka tuli myytyä ennen kuin osat tuli vaihdettua. Privalla tavoittaa, osat Keski-Uudellamaalla.
 8. Itseasiassa tuo 28% tuli muistinvaraisesti parin kolmen vuoden takaa, kun tein etanolimuunnoksia omiin autoihin. Kyseessä oli muistaakseni nimenomaan 95e ja e85 ero. Puhtailla aineilla ei taisi olla vielä suurempi.
 9. Olisiko kenelläkään käyttöä R50 ABS/ASC-yksikölle? Elektroniikkamodulissa on joku vika, luultavasti huono juotos, koska se sytyttää vikavalon jonkin aikaa lämmettyään. Itse hydrauliikka toimii moitteettomasti. Tämän saa siis ilmaiseksi noudettaessa. Postituskin onnistuu, mutta silloin mielelläni veloittaisin postikulut.
 10. Nuo taitaa olla auton ajotietokoneesta katsottuja lukemia? Nämä flexfuel purkit toimivat siten, että ne pidentävät suuttimen aukioloaikaa polttoaineen etanolipitoisuuden mukaan. ECU ei siis itseasiassa tiedä, että sylinteriin ruiskutetaan enemmän polttoainetta kuin se itse on määrännyt. Ajotietokone seuraa ECUn lähettämää viestiä ja laskee polttoaineenkulutuksen sen mukaan. Käytännössä siis ajotietokoneen lukema näyttää paljonko kulutus olisi ollut bensalla; jos mittaat kulutuksen tankkausten perusteella, niin huomaat että auto kuluttaa 28% enemmän kuin bensalla. Huomaahan sen toki myös siitä, että tankilla pääsee 28% lyhyemmän matkan. Tämäkin kannattaa huomioida ajotietokonetta seuratessa; range on todellisuudessa paljon lyhyempi kuin mitä ajotietokone ehdottaa. Tuo 28% tulee bensiinin ja etanolin energiasisällön erosta. Sille ei mahda mitään, sen verran kulutus nousee jos ajotyyli pysyy samana. Tämö tulee fysiikan laeista; auton siirtäminen vaatii tietyn määrän energiaa, joka otetaan polttoaineesta. Etanolimuunnos ei paranna moottorin hyötysyhdetta, joten polttoainetta menee väkisin sen verran enemmän kuin mitä energiasisällössä on eroa.
 11. Minä löysin R50:stä ja R53:stä ylempää rattipylvään juuresta M8 pultin. Se oli ihan liian ylhäällä vaijerin kiinnitystä varten joten pulttasin siihen kiinni lattaraudan jonka avulla sain sitten tehtyä kiinnityspisteet vaijerille suoraan jarrupolkimen alle. Olisiko R60:ssä mitään tuollaista?
 12. MInulla on ollut 323i avossa Motonetistä 3-4 sitten ostettu eFlexFuel. Ei mitään pahaa sanottavaa. Suuttimet loppuu snadisti kesken täyskaasulla, mutta sehän ei ole purkin vika. Ainoa kauneuspilkku on vähän huono käynnistyminen pakkasilla; käynnistyy kyllä mutta vaatii pitkän startin. Ilmeisesti rikastusta ei ole aivan tarpeeksi. Flex Fueliakin olen pariin autoon kysellyt, mutta en ole saanut vastausta enkä ole osannut väkisinkään ostaa.
 13. Ei taida R53:ssa vielä olla IBS:ää, ei ainakaan minulla. Eikös R5x sähköt ole e46 kanssa sukua, joten latausälykkyyttä ei taida olla vielä?
 14. Sain tulokseksi sekä INPAlla ja akun navoista mittaamalla 13.6V. Aika vähän minustakin, muissa autoissani 14.4V, AGM-akkuisissa enemmänkin.
 15. Minusta litra per 5tkm ei ole paha, vaikka auton ei pitäisikään kuluttaa yhtään öljyä. Tuon vertainen kulutus voi syntyä monesta asiasta ja syyn löytäminen voi olla hankalaa. Mitä taas öljyn vuotamiseen tulee, niin en ole ikinä nähnyt autoa, joka vuotaisi niin paljon öljyä että se näkyisi öljytikussa. Öljy on niin näkyisää, että yksikin tippa tekee läikän auton alle, ja esim desilitra muodostaisi varmaan koko auton kokoisen lammikon.
 16. Itse olen skeptinen sen suhteen, että ECU:n säätöjen tai karttojen tutkimisella saisi tähän vaivaan apua, vaikka se muuten onkin mielenkiinoista ja opettavaista. Veikkaan, että Sport-nappi on lähinnä symbolinen ... tuskin se muuta tekee kuin säätää hiukan kaasunvastetta herkemmälle ja kenties laatikon vaihtoohjelmaa (koska kyseessä USA-mallin auto, niin heti ennakkoluuloisesti oletan että kyseessä on automaattivaihteinen auto). Jos pakoputkessa on joku läppäsysteemi, niin Sport asennossa sekin saattaa aueta herkimmin jotta pörinät ovat kovemmat.
 17. Juuri tätä konetta en tunne, joten täsmällistä vastausta en osaa antaa. BMW:n N5x -sarjan koneissa on huohotinongelmaa, ja niissä merkkiliikkeen ainoa ratkaisu on koko venttiilikopan vaihto. Huohottimen venttiili on kuitenkin irrtoitettavissa ja tarvikkeena siihen saa pelkän venttiilinkin. Omasta N54:sta öljyn kulutus korjaantui kyseisellä tarvikeosalla. Olisiko tässä sama juttu? Kun nuo kalvot ja putket näkyvät olevan lähes ilmaisia, niin itse aloittaisin niiden vaihtamisesta. Mitä venttiilien kumeihin tulee, niin tuossa yllä taidettiin kirjoitella että tässä koneessa kumit saa vaihdettua ilman kannen irroitusta. Sehän helpottaa remonttia todella paljon. Odotellaanpa kuitenkin hetki, että juuri tämän koneen tuntevat asiantuntijat ehtivät kommentoida.
 18. Minusta nämä oireet viittaa ennemminkin venttiilinohjaimiin ja niiden suojakumeihin. Eikös silloin savutus juurikin esiinny nimenomaan tyhjäkäynninjälkeisessä ryntäytyksessä, moottorijarrutuksen jälkeisessä kaasutuksessa jne, siis kun imusarjassa on ensin ollut kunnollinen alipaine? Jos vika olisi sylinterin läpivirtauksessa, niin savutus olisi sitä suurempi mitä suurempi kuormitus? Puristuksissakaan ei kuitenkaan ole kovin suurta eroa? No, ihan ensimmäiseksi tarkistaisin kyllä moottorin huohotuksen. Sekin voi selittää tuollaisen kulutuksen. Muut kysymyksesi: Litkut: itse en noihin litkuihin usko, mutta tähänkin on omat koulukuntansa. Mistä öljy pakoputkeen?: olet oikeassa, eihän se öljy sinne pakoputkeen pääse kuin sylinterin kautta, mutta sylinteriin öljy voi päästä eri reittejä. Alakerrasta jos esim männänrenkaat ovat huonot, tai huohotus on puutteellinen, imusarjasta esim venttiilinohjaimien ohi, tai väljästä ahtimesta (jos autossa on sellainen), tai sylinterinkannesta esim. jos kannentiiviste tai sylinterinkansi on rikki.
 19. En nyt ole varma hahmotanko kuvat/videon oikein, mutta eikös tuo vuoto tule vesipumpun kulmilta? Vaihdoitko pumpun uuteen kun käytit ahtimen irti? Vaihdoitko ne isot o-renkaat uusiin samalla? Siis 2 kpl osa 2 tässä: http://minifans.info/parts-catalog/R53/Europe/Cooper_S-W11/L-N/oct2004/browse/engine/waterpump_thermostat/ Letkut oli kunnossa?
 20. Wave CD näyttäisi olevan 65123455681 ja Boost CD 65123455540. Tosin näyttää siltä, että osanumero on vaihtunut matkanvarrella monta kertaa, eli muillakin osanumerolla olevat vastaavat radiot toiminevat mitä todennäköisimmin. Siis: Jos sinulla on wave cd niin osta mikä tahansa R56 wave cd, toimii mitä luultavimmin.
 21. Autokeskus laittaisi autoon uuden neitseellisen laitteen, joka todennäköisesti täytyykin koodata vastaamaan auton varustelistaa. Jos ostat käytetyn radion joka on ollut oleellisilta osiltaan samanlaisilla varusteilla varustetussa autossa, niin koodausta ei tarvita. Todennäköisesti vaikka varusteet eivät olisikaan aivan täsmälleen samat, niin radio toimii. Voi kuitenkin olla, että koodaus tarvitaan, jos tulee ongelmia esim vahvistinten (jos niitä on) ohjauksen, ratin nappien tms. kanssa. Merkkiliike ei pysty käytetyn laitteen koodausta tekemään, mutta Suomi on pullollaan harrastajia ja BMW/Mini erikoistuneita korjaamoja jotka tekevät koodauksen pikku rahalla ellei ilmaiseksi. Varaosahaku on oman kokemukseni mukaan tosi kallis. Itse ostaisin käytetyn laitteen vaikkapa eBaystä. Varmistaaksesi täsmälleen samanlaisen radion löytymisen voisit tsekata laitteen osanumeron esim Minifanssista. Tai joku muu voi tehdä sen puolestasi jos laitat tänne auton rekisteri- tai runkonumeron.
 22. karvalakki

  R50 ropausta

  Kannattaa tosiaan vaihtaa tolpat uudemman malliseen. Joutuu vaihtamaan kaikki rojut tolpan yläpäästä sekä koiranluut, mutta saapahan sentään tarvikkeena.
 23. Ettei tässä nyt olisi hansikaslokerot ja takaluukut sekaisin...
 24. No se se on Jos haluat 100% varmuuden, niin tsekkaa realoem:sta omalla runkonumerollasi, tai laita tänne tai yv:llä rekisterinumerosi tai runkonumerosi.
 25. Hansikaslokeroa on muuten saanut retrofit kittinäkin. Oheisesta linkistä näkee mitä kaikkea retrofittaamiseen tarvitsee: http://minifans.info/parts-catalog/R50/Europe/Cooper-W10/2003/browse/retrofitting_conversion_accessories/retrofit_glove_compartment/
×
×
 • Create New...