Jump to content

karvalakki

Members
 • Content Count

  291
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  15

Everything posted by karvalakki

 1. Sitten en tiedä ... Tosin ihan 100%:sti en luota noihin netistä ladattaviin varustelistauksiin: omassani ei puhuta ilmastoinnistakaan mitään, vaikka siinä automaatti-ilmastointi onkin.
 2. Ensinnäkin tuo väri on älyttömän hankala: liquid yellowsta on monta varianttia ja lisäksi se muuttaa ajankuluessa sävyään, joten paikkapullosta tuskin sattuu täsmälleen sama sävy. Niitä pulloja saa kyllä merkkiliikkeestä. Oman Minin värisävyä piti hakea kolme kertaa automaaliliikkeessä, ennen kuin löytyi edes sinne päin. Mutta nuo ruostetäplät kannattaa hioa reilulta alueelta kirkkaalle metallille, sitten vielä laajemmalta alueelta säilytettävän maalipinnan karhennus 400-800 paperilla. Sitten happotartunta, sitten hiontapohjamaali, hionta, ja sitten akryylimaali kilikalipullosta päälle. Edellä mainittu karhennus on täytynyt tehdä laajemmalta alueelta kuin mihin nyt maalasin, jottei jää likarajaa. Ei kannata huolestua pinnan samentumisesta, se kiillotetaan lopuksi Sitten annat värin kovettua kunnolla muutaman päivän, sitten hionta ensin 800, 1000, 1500, 2000 reilulta alueelta, jolloin raja katoaa ja lopuksi hiovalla vahalla kiillotus. Noin minä tekisin. Ei jää maalauksesta rajaa, ja luultavasti ruoste pysyy muutaman vuoden poissa. Noissa paikkapulloissa on se probleema, että sitä vanhaa ruostetta ei saa tai ei tule otettua pois kunnolla, kun yrittää pitää korjausalueen pienenä, ja sitten ruoste palaa pintaan jo ensi vuonna.
 3. Eiköhän se ole vain valoautomatiikka. Noihin aikoihin Suomessa ei taidettu tuntea koko päiväajovalojen käsitettä. Meidän Cooper on samanlainen, ja sama varuste.
 4. Maksaa merkkiliikkeessä noin 6 eur. Tilasin sieltä pari viikkoa sitten, piti tulla 3 päivässä. Kyselin tänään perään, ja kävi ilmi että olivat unohtaneet laittaa tilauksen eteenpäin. Pitäköön tunkkinsa.
 5. Olisi hienoa jos voisit mitata sen! Renkaan paksuus ja sisäreiän halkaisija jos olisi tiedossa, niin voisin kysyä paikallisista liikkeistä jos niiltä löytyisi vastaavaa.
 6. Mistäs olette hankkineet o-renkaan kampiakselin anturille? Osanumero 12147514983. Toistaiseksi tuntuu, että joka paikasta kestää pari viikkoa, eikä millään malttaisi odottaa Olisiko kenelläkään mittoja ko tiivisteestä?
 7. Ei taida Minissä olla käsijarrulle erillisiä kenkiä. Kulumisantureita on kaksi, yksi kullakin akselilla: vasemmassa etupyörässä ja oikeassa takapyörässä.
 8. Itse laitoin sieltä niiden keskikonsolin "tolppien" takaa. Ei tullut minkään säätimien eteen ja hyvin toimi. Ja laitoin kuskin puolelle niihin Johnnyn vinkkaamiin pulteihin kiinni sellaisella väliraudalla. Apukuskin puolella pulttasin polkimen paksuun vaneriin, jonka pulttasin penkin kiskojen pultteihin väliraudalla ja etupäästä taas hanskalokeron pohjaan. Oli tiukasti kiinni, niin kärsi hyvin jarrutella
 9. Kiinnikkeet riippuvat valmistusajankohdasta. Kiinnikkeet ovat samaan suuntaan alkuvuoteen 2004 saakka ja siitä eteenpäin sisemmät kiinnikkeet ovat poikittain.
 10. Ainakin eBaystä löytyy: https://www.ebay.co.uk/itm/153422790450
 11. karvalakki

  mini clubman s

  Suosittelen ISTAlla koodien lukua ja kokeilla sen tekemää diagnoosia. Aika paljon kuitenkin jo osia kokeeksi vaihdettu. ISTA kun ei ole pelkkä koodinlukija, vaan täysiverinen merkkikohtainen diagnoosijärjestelmä joka kykenee huomattavan syvälliseen analyysiin ja mittauksiin. Jos ei itseä huvita alkaa sitä hankkimaan, niin harrastajilla on niitä joka kylässä.
 12. Juu, ei tosiaan ollut noin suoraviivainen omassani, joka on loppupään R53:sia. Hyvä video kylläkin!
 13. Ihmettelin, kun uusimmassa hankinnassa xenon valot olivat älyttömän himmeät. Polttimot selvästi paloivat, mutta tallin seinään ei syntynyt minkäänlaista kuviota, niin himmeät valot olivat. Vinkki: syy löytyi väärin asennetuista polttimoista! Asiaa tutkiskellessani huomasin, että polttimon voi asentaa umpioon noin 97 tavalla väärin, ja yhdellä tavalla oikein. Oikein asennetuilla polttimoilla valoista tuli mallikelpoiset! Polttimon oikea asennus: Polttimon asennuksessa täytyy huomioida, että polttimo, kaulus, sytytin ja johto kytketään juuri oikeaan asentoon ja oikeassa järjestyksessä. Siis: - laita polttimo ensin umpioon oikeaan asentoon. Tässä vaiheessa kaulus ja sytytin vielä pöydällä. Polttimolle löytyy tukeva asento, muistaakseni niin, että se polttimon pykälä on ylöspäin. Huomaa, että se ei mitenkään napsahda kiinni sinne eikä pysy siellä itsekseen vielä tässä vaiheessa. - Pitele polttimoa paikallaan ja laita kaulus polttimon päälle; tarvitaan kaksi kättä (muttei black'n'dekker). Laita kaulus oikeaan asentoon; sitä pitää kiertää n 30-astetta kiinni-päin, jotta se loksahtaa lukkoon, ja oikeassa asennossa kauluksessa oleva liitin jää lukittumisasennossa alaspäin. Huom: olisi paljon helpompaa laittaa polttimo kaulukseen irrallisena, mutta silloin polttimo ei enää mene oikeaan asentoon umpioon! - nyt laita sytytin paikalleen. Sama juttu kuin kauluksessa, eli 30-astetta kiinni-päin lukitsee sytyttimen kaulukseen ja oikeassa asennossa lukittuneena sytyttimen suora sivu on alaspäin. Huom: olisi paljon helpompaa laittaa sytytin kiinni irralliseen kaulukseen, mutta silloin kaulus ei mene enää oikeaan asentoon polttimon päälle! - viimeiseksi laita johto paikalleen. Tämä todellakin täytyy laittaa viimeiseksi, vaikka se olisi helpompi tehdä ennen sytyttimen kiinnittämistä. Tämä siitä syystä, että liittimen työntäminen sytyttimeen kiertää sytyttimessä olevaa lukitusrengasta ja kiinnittää sytyttimien loppullisesti. Jos johdon änkeää kiinni irralliseen sytyttimeen niin sytytin ei enää mene oikeaan asentoon kaulukseen! Vastaavasti polttimon oikea irroitus: - irroita ensi johto; tämä vapauttaa myös sytyttimen lukituksen - kierrä sitten sytytintä auki päin 30-astetta ja irroita. - kierrä sitten kaulusta 30-astetta ja irroita; varo ettei polttimo tipu lattialle.
 14. karvalakki

  mini clubman s

  Suosittelen ISTAa lämpimästi
 15. karvalakki

  mini clubman s

  Millä noita koodeja on luettu? Jos ISTA/D:llä, niin mitä järjestelmä ehdottaa korjaukseksi? Jos jollain yleismallin lukijalla, niin kovasti kannustaisin tekemään diagnoosin ISTAlla. Internetin viisaus osoittaa koodien perusteella polttoainelinjaa kohti, mutta joku kertoi samojen koodien syntyneen myös viallisesta moottorin lämpötila-anturista. Itse en lähtisi arpomaan vaan seuraisin ISTAn viitoittamaa tietä. Tämä kannattanee myös vilkaista:
 16. Mikä ahtimen öljyn tyyppi mahtaa olla, ja paljonko sitä menee? Jossain sanottiin 100ml+25ml, toisaalla 140ml+40ml. Mikä mahtaa olla oikea määrä?
 17. Tuli hankittua tallin täydennykseksi rakkautta kaipaava R53. Putki pörisee muutaman muun vian lisäksi. Vaikka se putki katsastajalle kelpasikin niin ajattelin uuden hommata. Onko teillä kokemusta noista eBayn rosteriputkista, esim: https://www.ebay.co.uk/itm/110750306568 Tuleeko kovat tai terävät äänet? Vai pitäisikö ostaa vakioputki? Vai mikä olisi hyvä muttei älyttömän kallis?
 18. [sarkasmi] Sehän hoitui Laakkoselle tavanomaisella räväkkyydellä [/sarkasmi]
 19. .. mutta kannattaisi varmaan lukea koodit esim ISTA/D:llä ja antaa sen tehdä tarkempi diagnoosi ja laskea korjausehdotus.
 20. Siinä taidetaan sanoa, että "eipä taida muuta vaihtoehtoa olla kuin irroittaa venttiilikoppa ja tarkistaa nro 1 nokka-akselin laakeri. Siinä on o-rengas venttiilien ajoituksen säädön öljynkiertoa varten. Jollakin toisella täällä oli sama vika ja he heittivät tiskialtaan autoon ongelman korjaamiseksi. Loppujen lopuksi ongelma oli kuminen o-rengas yhdessä nokkien nostimessa / pukissa (en ole varma mikä tuo caridge tarkoittaa )" Näin tämän tulkitsisin, mutta en ota kantaa kommentin oikeellisuuteen/mielekkyyteen.
 21. Olisi mielenkiintoista kuulla mikä autossa lopulta oli vikana, sen verran mystinen keissi.
 22. karvalakki

  Napamutteri....

  Itse sain sen löysytettyä rengas paikallaan vanteen keskireiästä. Silloin sai tukevimman otteen. Pitkän varren se kyllä vaati. Oikea kiristystiukkuus on 182Nm, mutta ilmeisesti se kiristyy omia aikojaan.
 23. karvalakki

  Napamutteri....

  Korjausohjekaan ei mainitse mitään vääränkätisyydestä.
 24. Onhan tuo nyt vähän kumma, että useampi purkki valittaa kommunikointiongelmista nimenomaan mittariston kanssa. Ettei se kuitenkin olisi kuten aiemmin epäilit, että joku purkki väylässä vetää mittariston pimeäksi?
 25. Antaako se mitään vikakoodeja? Pääseekö esim. ISTAlla kiinni mittaristoon?
×
×
 • Create New...