Jump to content

MINIC

Members
 • Content Count

  19
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

MINIC last won the day on February 26

MINIC had the most liked content!

About MINIC

 • Rank
  Member

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Morjesta. Tein tämän saman urakan joulukuussa tiputtamalla apurungon ja laskemalla moorroria alaspäin. Ei tätä kyllä kukaan tunnissa tai kahdessa tee ja pitää kyllä laittaa huoltomoodiin tässäkin tapauksessa. Samalla itse vaihdoin kytkimen, Quaife ATB lukkoperän, öljynsuodattimen jalan tiivisteet, alapallonivelet, öljypohjan tiivisteet ja asensin myös lohkolämmittimen varoiksi koska oli aika helposti laitettavissa (lähtee helposti käsistä tämä korjailu). Minulla kesti muutama viikko tämä remppa koska odottelin osia maailmalta, siitä en oikein osaa sanoa että mikä on paras tapa tehdä tämä?
 2. MINIC

  R 50 03v.

  Terve! Siellä takapenkin alla keskellä, turvavyökiinnikkeiden edessä on vaijeri josta voi nykäistä.
 3. Morjesta kaikille. Polttoaineen kulutukseen mulla on aikast hyvää dataa , elokuu 2019 - tämähetki 2021. Mein MINIä on tankattu ainoastaan ABC mobiilissa ja sieltä on kaikki tankkaukset: pienin kulutus= 2,2l / 100 km suurin kulutus= 6,5l / 100 km keskikulutus= 4,3l / 100 km
 4. Tervehdys https://www.schmiedmann.fi/fi/mini-r53-3doors-coopers-20030700/varaosat-smc1-catn-ol täältä ja sitten myös autodoc:sta
 5. Brexit eli UK:n ero EU:sta toteutuu tammikuun 2020 lopussa. Helmikuun alussa alkaa erosopimuksessa määritelty siirtymäkausi, joka jatkuu vuoden 2020 loppuun. Vaikka UK:sta tulee kolmas maa, siirtymäkauden aikana jatketaan nykysäännöillä ikään kuin Britannia olisi vielä EU:n jäsen. Tämä tarkoittaa sitä, että tavaroiden vapaa liikkuvuus UK:n ja EU:n välillä jatkuu vuoden 2020 loppuun eikä tulliselvitykseen tai Britanniaan matkustamiseen tule tänä aikana muutoksia. EU ja Britannia neuvottelevat vuoden 2020 aikana, miten sen kauppasuhteet järjestetään siirtymäkauden jälkeen. Tällä hetkellä tu
 6. No, ei se varmaan tiivistä mutta ehkä öljy ja lika oli kopettunut kampiakseliin ja nyt se liuotti ne ja puhdisti tiiviste pinnan. Tämä on oma mutuilu ja ehkä on viisasta vaihtaa öljyt noin 10000 välein eikä ohje kirjojen mukaan vaikka long life. No itse aina vaihtanut noin 10k välein ja käyttänyt ns laatu öljyjä, mutta r53 on uitettu ja huolto välit oli mitä oli kilsoissa ja ajassa.
 7. Uskomatonta mutta totta, R53:seni tiputti öljyä kampiakselin stefasta vaihteiston puolelta. Öljyn vaihdon yhteydessä ajattelin laittaa stp:n moottorin puhdistusainetta, koska auto on uitettu ja huolto välit on ollut pitkiä. Vuosimallia 03 olevalla autolla kilsoja noin 130000 ja nyt se on lopettanut merkkailun, onko muilla vastaavia kokemuksia ns: moottorinpuhdistusaineista?
 8. Moi Vähän aiheeseen, vastuksen rikkoutuminen aiheuttaa tosiaan hitaan nopeuden katoamisen. Tässä muutama kuva flektin vastuksen korvaamisesta uuteen. Irroitin syylärin jotta sain vastuksen esiin, poistin rikkoutuneen vastuksen ja juotin johdot vastuksen tilalle (en muista saako vastuksen näkyviin ilman syylärin poistoa). Uuden vastuksen vein syylärin eteen jossa jäähtyy paremmin ja on helppo vaihtaa jos hajoaa. Vastus on tilattu Suomesta eikä ollut kuin ehkä pari kymppiä, luotan tähän vastukseen enempi kuin halppis kamaan.
 9. Moro Löytyisköhän täältä:https://www.realoem.com/bmw/enUS/partgrp?id=RE32-EUR---R53-Mini-Cooper+S
 10. MINIC

  alustasarja

  Tervehdys kaikille. Olen nyt ajatellut laittaa r53:seen säädettävän alustasarjan, jouduin vaihtamaan etuiskatien yläpääntukilaakerin kumien murtuman takia. Taustatietona kaikki osat on alkuperäisiä vuodelta 03, auto uitettu italiasta ja kilometrejä mittarissa 130000 km. Nyt haluaisin tietää kokemuksia, mikä olisi mielestänne hyvä kohtuullisen edullinen alustasarja. Jäi kertomatta että nyt etupää on hieman ylempänä kuin takapää.
 11. Suuri KIITOS vastanneille, sain ratkaistua ongelman ottamalla -navan noin 10 min irti. Muistan että olisin lukenut jostain ulkomaiselta sivustolta jostain vastaavasta ja kehoittivat ottamaan -navan irti joksikin aikaa, ehkä oli BMW aiheena tai en muista, mutta valot sammui se on asia.
 12. Kiitos. Soitin bmw huoltoon ja sama oli vastaus: ei oo enään lisenssiä ja vaikka ollut minin valtuuttama huoltoliike ja ohjelmisto niin ei onnistu enään. Olisko jollain satakunnassa tällasta härpäkettä et onnistuis se kaliprointi, tai näkis mistä tämä kiikastaa?
 13. Ei ajettu ,vaihdoin vain puslat ja pallonivelet. Toinen puslista oli vaihdettu ennenkin, molemmat oli aika huonot. Vaihdon jälkeen ratti meni hieman vinoon, mutta rengas kulmat korjattiin ja ratti on nyt suodassa vikakoodit nollattu, ilmoitti että asento-anturi pitää kalibroida. Tämä paikallinen korjaamo ei saanut muuta tehtyä, ehkä soitan bmw huoltoon Porin suuntaan, lähin MINI huolto on Tampereella tai Raisiossa.
 14. Terve, onkohan kellään tullut vastaan että täytyisi kalibroida ohjauksen asento-anturi. Minissä palaa dsc valo ja paikallinen korjaamo sai järjestelmästä koodin joka kertoi että asento-anturi pitää kalibroida, mutta ei onnannut perinteisellä nollauksella ja bmw ohjeella kääntää ratti puolelta toiselle ja sitten keskelle. Auto on 2003 s ja vikavalo syttyi etupään puslien ja pallonivelten vaihdon jälkeen, josta seurauksena että kulmat pieleen ja ratti vinoon, kulmat on nyt säädetty mutta kalibrointi ei onnistu. Tietääköhän joku tästä jotain vai pitääkö käyttää marmoritiskillä, netistä en oikein
×
×
 • Create New...