Jump to content

MINIC

Members
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

MINIC last won the day on July 11 2018

MINIC had the most liked content!

About MINIC

 • Rank
  Member

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. No, ei se varmaan tiivistä mutta ehkä öljy ja lika oli kopettunut kampiakseliin ja nyt se liuotti ne ja puhdisti tiiviste pinnan. Tämä on oma mutuilu ja ehkä on viisasta vaihtaa öljyt noin 10000 välein eikä ohje kirjojen mukaan vaikka long life. No itse aina vaihtanut noin 10k välein ja käyttänyt ns laatu öljyjä, mutta r53 on uitettu ja huolto välit oli mitä oli kilsoissa ja ajassa.
 2. Uskomatonta mutta totta, R53:seni tiputti öljyä kampiakselin stefasta vaihteiston puolelta. Öljyn vaihdon yhteydessä ajattelin laittaa stp:n moottorin puhdistusainetta, koska auto on uitettu ja huolto välit on ollut pitkiä. Vuosimallia 03 olevalla autolla kilsoja noin 130000 ja nyt se on lopettanut merkkailun, onko muilla vastaavia kokemuksia ns: moottorinpuhdistusaineista?
 3. Moi Vähän aiheeseen, vastuksen rikkoutuminen aiheuttaa tosiaan hitaan nopeuden katoamisen. Tässä muutama kuva flektin vastuksen korvaamisesta uuteen. Irroitin syylärin jotta sain vastuksen esiin, poistin rikkoutuneen vastuksen ja juotin johdot vastuksen tilalle (en muista saako vastuksen näkyviin ilman syylärin poistoa). Uuden vastuksen vein syylärin eteen jossa jäähtyy paremmin ja on helppo vaihtaa jos hajoaa. Vastus on tilattu Suomesta eikä ollut kuin ehkä pari kymppiä, luotan tähän vastukseen enempi kuin halppis kamaan.
 4. Moro Löytyisköhän täältä:https://www.realoem.com/bmw/enUS/partgrp?id=RE32-EUR---R53-Mini-Cooper+S
 5. MINIC

  alustasarja

  Tervehdys kaikille. Olen nyt ajatellut laittaa r53:seen säädettävän alustasarjan, jouduin vaihtamaan etuiskatien yläpääntukilaakerin kumien murtuman takia. Taustatietona kaikki osat on alkuperäisiä vuodelta 03, auto uitettu italiasta ja kilometrejä mittarissa 130000 km. Nyt haluaisin tietää kokemuksia, mikä olisi mielestänne hyvä kohtuullisen edullinen alustasarja. Jäi kertomatta että nyt etupää on hieman ylempänä kuin takapää.
 6. Suuri KIITOS vastanneille, sain ratkaistua ongelman ottamalla -navan noin 10 min irti. Muistan että olisin lukenut jostain ulkomaiselta sivustolta jostain vastaavasta ja kehoittivat ottamaan -navan irti joksikin aikaa, ehkä oli BMW aiheena tai en muista, mutta valot sammui se on asia.
 7. Kiitos. Soitin bmw huoltoon ja sama oli vastaus: ei oo enään lisenssiä ja vaikka ollut minin valtuuttama huoltoliike ja ohjelmisto niin ei onnistu enään. Olisko jollain satakunnassa tällasta härpäkettä et onnistuis se kaliprointi, tai näkis mistä tämä kiikastaa?
 8. Ei ajettu ,vaihdoin vain puslat ja pallonivelet. Toinen puslista oli vaihdettu ennenkin, molemmat oli aika huonot. Vaihdon jälkeen ratti meni hieman vinoon, mutta rengas kulmat korjattiin ja ratti on nyt suodassa vikakoodit nollattu, ilmoitti että asento-anturi pitää kalibroida. Tämä paikallinen korjaamo ei saanut muuta tehtyä, ehkä soitan bmw huoltoon Porin suuntaan, lähin MINI huolto on Tampereella tai Raisiossa.
 9. Terve, onkohan kellään tullut vastaan että täytyisi kalibroida ohjauksen asento-anturi. Minissä palaa dsc valo ja paikallinen korjaamo sai järjestelmästä koodin joka kertoi että asento-anturi pitää kalibroida, mutta ei onnannut perinteisellä nollauksella ja bmw ohjeella kääntää ratti puolelta toiselle ja sitten keskelle. Auto on 2003 s ja vikavalo syttyi etupään puslien ja pallonivelten vaihdon jälkeen, josta seurauksena että kulmat pieleen ja ratti vinoon, kulmat on nyt säädetty mutta kalibrointi ei onnistu. Tietääköhän joku tästä jotain vai pitääkö käyttää marmoritiskillä, netistä en oikein
 10. MINIC

  Vakkari

  Kiitos tiedosta, laitan asian harkintaan.
 11. MINIC

  Vakkari

  Tietääko kukaan? Jos jälkiasentaa r53:seen vakionopeudensäätimen, tuleeko pakettiin muuta kuin uusi ratti ja ohjelmointi vai vaatiiko muuta härpäkettä. Mietin että onnistuuko jos asentaa käytetyn ratin ja muokkaa softaa vai voinko unohtaa sen haaveen.
 12. Penkin siirto eteen tapahtuu siten, kun painaa vipua ja kääntää selkänojaa eteen alla oleva vaijeri selkänojasta alakiskoon vapauttaa lukituksen ja penkki liukuu eteen. Itsellä oli vaijeri poikki, se voi olla myös venynyt ja toimii satunaisesti.
×
×
 • Create New...