Jump to content

A Cooper

Members
 • Content Count

  24
 • Joined

 • Last visited

About A Cooper

 • Rank
  Member

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Espoo
 • Autotalli
  Jorvas, Mini Cooper -94

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. A Cooper

  Projekti Papu

  Papu on nyt takaisin Papulassa, jossa aamulla asennettu hitsauskärry Kemppeineen odottaa käsittelyä. Kokeneemmat ovat kertoneet, ettei tosi harrastaja voi ostaa valmista tai teettää muilla. Töiden teettäminen muilla on pulmallista, aikaa vievää ja kallistakin. Projekti on siis pidettävä omissa käsissä. Mennään pitkän kaavan mukaan, opetellaan. Bernsteiniläinen ajatusmalli " päämäärä ei tarkoita minulle mitään, liike on minulle kaikki kaikessa" sopii nykytilanteeseen. Aikataulusta ei kannata kysyä. Aika näyttää. Mustiksen asiantuntijaraadille taidan esitellä ensimmäisen tekemäni hitsihomman. Otan kahvipaketin mukaan etteivät naura suohon. Heinäkuun Miniakatemiassa pitäisi pystyä todistamaan enemmän. Kiitos taas kaikille opastaneille.
 2. A Cooper

  Projekti Papu

  Kiitos ohjaavista kommenteista. Projekti palautetaan nyt omiin käsiin. Kemppi MinarcMig Evo200 on tilattu. Nettisivuilta ei löytynyt myytäviä käytettyjä. Ostetaan-ilmoituksia on, joten arvion Kempin arvon säilyvän muita paremmin. Isoisoisä oli seppä, joten kai geeniperimään on jäänyt jotakin metalliosaamisesta. Aika näyttää.
 3. A Cooper

  Projekti Papu

  Päivitystä. Talli odottaa hitsausprojektin valmistumista. Parin viikon rupeama on venähtänyt kuukausiksi mutta toivoa ei ole menetetty. Pultti ja mutteri -vaiheen jälkeen on koettu ruoste ja pelti -vaihe. Uskottavalta tuntuu saamani ohje, että entisöintiprojektissa olisi hyvä tehdä hitsaustyötkin itse. Muijalassa kävin ottamassa tuntumaa MIG-hitsaukseen, jonka oppiminen on haaveissa. Hitsauskoneen hankinta voi olla tyhmä ajatus mutta eihän tässä ole kyse mistään järkiprojektista. Eli kauppaanko? Motonetin Telwin 150A on harkinnassa vaikka kalliimpaa Kemppi 200E-mallia on kehuttu. Onko kokemuksia? P.S. Testasin uuden Mini Cooperin, jonka ajotuntuma oli jotenkin massiivisen pehmeä. 94-sen Rover Cooperin viereen tuntuu kavereiden ohjeistama 2004-2006 -malli sopivan paremmin. Onko joku tuonut Italiasta?
 4. A Cooper

  Projekti Papu

  Koria odotellaan hitsausosastolta. Takakelkka on koottuna ja moottoria on kaunisteltu. Alkuun kirkas Motonet-punainen näyttää haalistuvan sopivasti. Venttiilikanteen täytyy tilata uusi merkkilätkä. Muutamille "ylijäämäosille" täytyy vielä löytää paikka, joitakin osia on toisaalta hakusessa tallin nurkissa. Maalari pitäisi löytää alustavasti toukokuulle.
 5. A Cooper

  Projekti Papu

  Korin hitsauksen valmistumista odotellaan. Ruosteisten osien puhdistusta on harjoiteltu eri tekniikoin, joista mieluisin on elektrolyysi. Eli ruokasoodaa, vettä ja sähköä akkulaturista. Kuvissa vain 3 tunnin kylmässä suoritetun elektrolyysikylvyn ja hiomisen tulokset. Musta rauta on rautakaupan ylijäämäputki mutta mikä tahansa musta rauta käy. Plus-napa mustan rautaan. Suosittelevat lämpimää tilaa (varottava vetykaasun muodostumista) ja lämmintä vettä tehokkuuden lisäämiseksi. Youtube-videoissa jättävät muhimaan ulos yön ajaksi.
 6. A Cooper

  Projekti Papu

  Lohjan porukan tallilla on käyty opintomatkalla. Siellä on autoja poikineen, kirjaimellisesti. Etukelkan käsittelin itse. Takakelkka on hiekkapuhalluksessa Hiekanjyvässä Tattarisuolla. Peltipuolen teettämistä seuraavaksi.
 7. A Cooper

  Projekti Papu

  Hankittuna jo kaikki pellit tuulilasista eteenpäin uutta genuinia paitsi moottorin sisä/vieruspellit. Mini Akatemian luennolla ja näiltä sivuilta opin, että nuo genuinit pellit ovat vahvempia, niissä on parempi suojaus ja ne sopivat toisiinsa paremmin. Tuplahinta tarvikeosiin verrattuna mutta on aika vaikea säästää tässä kohdassa. Takaosa on säilynyt paremmin.
 8. A Cooper

  Projekti Papu

  Päivä pulkassa. Pohjamaalaus tehty. Toisen vetoakselin sisäsuojakumi oli katkaistu jonkin toimenpiteen yhteydessä! Tällaisia yllätyksiä tulee vastaan. Huomenna tarkastellaan etukelkkaa. Päivän toteamuksena on, että Maslow´n tarvehierarkian ylätasolta löytyy pultti-ja-mutteri-kulttuuri, jota voi toteuttaa klassikko-Minin kautta. Siis vaihtoehtona muulle taiteelle ja korkeakulttuurille. Jota jääkiekkokin on.
 9. Terve

  Oliko kuka puhaltaja Salossa? On vaan pääosa projekteista siellä... Mutta,aina puhaltajat hukassa 😫

  Jussi

  1. A Cooper

   A Cooper

   Soodapuhallusosasto Tehdaskatu 19, Salo. Olen tyytyväinen suoritettuun työhön.

  2. mini-77

   mini-77

   Pitää pitää mielessä .. oliko kui tyyristä? Ku ei mitään hajua minin puhalluksesta.. Farkku kyllä tykkäisi siitä 🤔 peltiosakasa tulossa....

    

  3. A Cooper

   A Cooper

   3 rahaa meni, aika vähän jäi puhallettavaa kun otin kaikki etupellit pois.

 10. A Cooper

  Projekti Papu

  Pudistusoperaatio takana. Papu mahtui riisuttuna isoon Transit-pakettiautoon. Salossa käytiin ja uusia alan harrastajia löytyi. Pohjamaalit on ostettuna.
 11. A Cooper

  Projekti Papu

  Peltitilauksia Minitroniin tekemään siis. Lattian puhdistus suoritettu kuivajäällä. 5 kg:n satsi maksoi Weldshopissa 36 €. 2-3 kg riittäisi hyvin. Lattialevyjä irtosi kevyen keilapallon painon verran eli 4-5 kg. Kuvissa etualalla kuivana taltattuja pieniä palasia, muut lohkottu kylminä. Toimiva ratkaisu. Yksi muuten ehkä piiloon jäänyt reikä löytyi. Nyt valmistautumaan ensi tiistain Mini Akatemiaan.
 12. A Cooper

  Projekti Papu

  -94, ruostuu kuulemma helpommin kuin 60-lukulaiset. Kannattaako ostaa heritage-peltiosia vai halvempia uusvalmisteita?
 13. A Cooper

  Projekti Papu

  -94. Kuulin, että 60-luvun pellit kestävät paremmin. Kesäauto. Turbo 69-tallissa näyttää olevan Cooper -02. Ajattelin hankkia vähän uudemman käytetyn BMW Cooperin, mielellään alle 100 tuhatta ajetun. Mitä versiota suositellaan?
 14. A Cooper

  Projekti Papu

  Papu, alkuperäiseltä nimeltään Vauhtiherne, on nyt purettu ja odottaa korin arviointia ynnä käsittelypäätöksiä. Mietinnässä puhdistus, mitä osia uusiksi, mitä korjataan jne. Kuvissa näkyy vasempaan etukulmaan tullut tälli, joka on korjattu huolimattomasti. Takaluukun lattiaan on hitsattu paikka, jonka nurkan saa kammettua ruuvarilla ylös. Eli tekemistä on.
 15. A Cooper

  Projekti Papu

  Mini Akatemian viime tiistainen tapaaminen auttoi taas eteenpäin. Uutta on mahdollinen hiilihappojään käyttö Papun lattian sisäpuolen eristekerroksen irrottamisessa. Onko kokemuksia hiilihappojäästä? Akateemikot lausuivat mielipiteensä kuvan takakelkasta; "ei paha". Eli tällä mennään puhdistuksen ja maalauksen avulla. Kori on pientä hommaa vaille riisuttu. Kytkinpolkimen sokan irrotus 13-numeroisilla käsillä vaatii näppäryyttä. Seuraavaksi korin arviointi ja jatkotoimista päättäminen. Koko korin ostaminen on poissuljettu vaihtoehto yli 12 k€:n hinnan takia.
×
×
 • Create New...