Jump to content

A Cooper

Members
 • Content Count

  29
 • Joined

 • Last visited

About A Cooper

 • Rank
  Junior Member

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Espoo
 • Autotalli
  Jorvas, Mini Cooper -94

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. A Cooper

  Projekti Papu

  Kiitos kommentista. Minikiinnostusta olen itsekin pohtinut. Alkuperäinen Corvette C3-visioni kääntyi pienikokoiseen autoon kun sain hankittua moottoripyöräpaikan taloyhtiön autohallista. Tilaa on 195*340 cm. Vaihdoin Opel Vectran siihen sopivaan Citroen C1:seen mutta pienen auton idea jäi kytemään vaikka kaverit naureskelivat (194 cm ja 120 kg). Minin näen silmissäni sellaisena kun se oli 60-luvun alussa Eläintarhanajoissa siinä Uimastadikan ja Moukaripörssin kaarteen välissä. Sellaista valokuvaa etsiskelen tallin seinälle. Nuorena kuljettiin kavereiden kanssa Minillä, johon mahtui väkeä. Mini alkoi tuntua mielenkiintoiselta projektilta etenkin kun osia on helppo hankkia ja niin se Papu tarttui liiviin viime vuoden keilareissulla. Ruosteet näin mutta tekniikka tuntui hyvältä. Talli piti hankkia ensimmäisen kaverin luona tehdyn korjaushomman jälkeen. Ei sitä kehtaa muiden harmina roikkua. Ja talliin erilaista varustusta. Alkutekemisen jälkeen huomasin, ettei töiden teettäminen muilla onnistu projektinhallinta-, aikataulu- ja kustannussyistä johtuen. Tehdään siis mahdollisimman paljon itse. 70-luvun alussa korjailin vähän Volvo PV 544:sta. Sen jälkeen elektroniikka- tietotekniikka ja yleisjohtamishommia. Eli ei mitään aikaisempaa oikeata teknistä kokemusta autoista. Vähän ST-ajoja ja Keimolassa rataharjoittelua siviiliautolla. Uusi hankinta perustuu siihen, että on yksi huoleton ajoneuvo, jossa samat värit kuin Papussa. Näöltään mahdollisimman samanlainen. Nyt mietityttää se, että monella on useita Minejä tai muita vanhoja autoja. Minullakin olisi Papun "valmistumisen" jälkeen talli tyhjänä ja kaikki varusteet tyhjän panttina. Ellei sitten jotakin uutta juttua...
 2. A Cooper

  Projekti Papu

  Tuulilasin alla oleva poikittaispalkki on vaihdettu osittain ruostuneen tilalle. Vaikealta tuntuneen työvaiheen jälkeen oli pakko testata uusien peltien sopivuutta. Nimimerkki Jaguar66 ohjeistaa Youtubessa kokeilemaan osien sopivuutta kerran jos toisenkin. Huomenna käyn Muijalan Miniopistossa urkkimassa muutamien liitosten oikeaa asennustapaa syynä aikaisempi korjaus, johon en luota. Vielä on kaksi korin ongelmakohtaa, joita pohdiskelen. Molemmat edellyttäisivät ammattimiehen käyttöä mutta kun ajaudun pikkuhiljaa ryhmään "minä itse". Kohta mietitään maalaamista. 5 k€ tuntuu isolta rahalta, joten "minä itse" voisi ainakin yrittää ja ammattimies saa sitten tehdä uusiksi jos siltä tuntuu.
 3. A Cooper

  Projekti Papu

  Kaupunkiloman Saksa-kohteen osalta voin todeta seuraavaa; ykkösvaihtoehto oli jo myyty, kakkonen oli tuunattu hienoksi mutta noin 100 tuhannen kilometrin ajon jälkeen ei pitäisi moottorin kolista ja kytkimenkin pitäisi toimia kunnolla, kolmosen kone tuntui hyvältä mutta korin kunto ei miellyttänyt. Kokemusta kertyi. Minulla on jo projekti eikä toista kannata aloittaa ennenkuin edellinen on valmis. Päädyin tehdastilaukseen, joka täydentää tallia lokakuussa. Väri ei ole aivan tavoitteen mukainen vaikka onkin jokin juhlavuoden British Racing Green.
 4. A Cooper

  Projekti Papu

  Naisten viikkoa elellään. Aamulla maalasin pohjan pariin kertaan. Seuraavaksi lakkaa päälle. Vasta ostettuani maalit kuulin, että maalin olisi voinut ostaa myös lakkapitoisena. Suunnitelmilla on omituinen taipumus toteutua. Mietiskelin talvella Papun näköisen uudemman korimallin Minin hankintaa ja nyt tuntui sopivalta hetkeltä rentoutua ja buukata lento Saksaan. Huomenna katsastan 2005-mallisen Papun isoveljen ja mahdollisesti teen siitä kaupat. Siirtokilpiä ei tähän aikaan saan nopeasti, joten haen Papu-juniorin kotiin sitten hieman myöhemmin. Vähän yli satasen lento yhteen suuntaan ei tunnu kalliilta. Paikallisella oluella ei ole matkushalukkuuden kanssa mitään tekemistä. Jokunen koppa saattaa kuitenkin mahtua hakureissulla mukaan. Düsseldorfista 16 tuntia Kapellskäriin ja silleen.
 5. A Cooper

  Projekti Papu

  Päivitystä. Aika erikoinen harrastus tämä ministys. Toimivan Minin saisi halvemmalla mutta se ei ole sama. Huomenna taas Papulaan jatkamaan etupuolen peltien kasailua. Tämän päivän tuloksena kuskin puolen rintapuoli paikattu. Uuden ja vanhan pellin välinen hitsiliitos on mielenkiintoinen haaste. Trev's blogia ja miniharrastajien nettisivuja on opiskeltu MIG-hitsaamisen ja Minin kasaamisen onnistumiseksi. Vielä muutama hitsattava nurkka ja sitten etupään peltien koekasaamiseen. Purkamisesta on mennyt aikaa ja joudun pähkäilemään Minitronista hankittujen uusien peltien kasauslogiikkaa. Teen koekasauksen ja yritän saada jonkun kokeneemman arvioimaan kyhäelmän.
 6. A Cooper

  Projekti Papu

  Papu on nyt takaisin Papulassa, jossa aamulla asennettu hitsauskärry Kemppeineen odottaa käsittelyä. Kokeneemmat ovat kertoneet, ettei tosi harrastaja voi ostaa valmista tai teettää muilla. Töiden teettäminen muilla on pulmallista, aikaa vievää ja kallistakin. Projekti on siis pidettävä omissa käsissä. Mennään pitkän kaavan mukaan, opetellaan. Bernsteiniläinen ajatusmalli " päämäärä ei tarkoita minulle mitään, liike on minulle kaikki kaikessa" sopii nykytilanteeseen. Aikataulusta ei kannata kysyä. Aika näyttää. Mustiksen asiantuntijaraadille taidan esitellä ensimmäisen tekemäni hitsihomman. Otan kahvipaketin mukaan etteivät naura suohon. Heinäkuun Miniakatemiassa pitäisi pystyä todistamaan enemmän. Kiitos taas kaikille opastaneille.
 7. A Cooper

  Projekti Papu

  Kiitos ohjaavista kommenteista. Projekti palautetaan nyt omiin käsiin. Kemppi MinarcMig Evo200 on tilattu. Nettisivuilta ei löytynyt myytäviä käytettyjä. Ostetaan-ilmoituksia on, joten arvion Kempin arvon säilyvän muita paremmin. Isoisoisä oli seppä, joten kai geeniperimään on jäänyt jotakin metalliosaamisesta. Aika näyttää.
 8. A Cooper

  Projekti Papu

  Päivitystä. Talli odottaa hitsausprojektin valmistumista. Parin viikon rupeama on venähtänyt kuukausiksi mutta toivoa ei ole menetetty. Pultti ja mutteri -vaiheen jälkeen on koettu ruoste ja pelti -vaihe. Uskottavalta tuntuu saamani ohje, että entisöintiprojektissa olisi hyvä tehdä hitsaustyötkin itse. Muijalassa kävin ottamassa tuntumaa MIG-hitsaukseen, jonka oppiminen on haaveissa. Hitsauskoneen hankinta voi olla tyhmä ajatus mutta eihän tässä ole kyse mistään järkiprojektista. Eli kauppaanko? Motonetin Telwin 150A on harkinnassa vaikka kalliimpaa Kemppi 200E-mallia on kehuttu. Onko kokemuksia? P.S. Testasin uuden Mini Cooperin, jonka ajotuntuma oli jotenkin massiivisen pehmeä. 94-sen Rover Cooperin viereen tuntuu kavereiden ohjeistama 2004-2006 -malli sopivan paremmin. Onko joku tuonut Italiasta?
 9. A Cooper

  Projekti Papu

  Koria odotellaan hitsausosastolta. Takakelkka on koottuna ja moottoria on kaunisteltu. Alkuun kirkas Motonet-punainen näyttää haalistuvan sopivasti. Venttiilikanteen täytyy tilata uusi merkkilätkä. Muutamille "ylijäämäosille" täytyy vielä löytää paikka, joitakin osia on toisaalta hakusessa tallin nurkissa. Maalari pitäisi löytää alustavasti toukokuulle.
 10. A Cooper

  Projekti Papu

  Korin hitsauksen valmistumista odotellaan. Ruosteisten osien puhdistusta on harjoiteltu eri tekniikoin, joista mieluisin on elektrolyysi. Eli ruokasoodaa, vettä ja sähköä akkulaturista. Kuvissa vain 3 tunnin kylmässä suoritetun elektrolyysikylvyn ja hiomisen tulokset. Musta rauta on rautakaupan ylijäämäputki mutta mikä tahansa musta rauta käy. Plus-napa mustan rautaan. Suosittelevat lämpimää tilaa (varottava vetykaasun muodostumista) ja lämmintä vettä tehokkuuden lisäämiseksi. Youtube-videoissa jättävät muhimaan ulos yön ajaksi.
 11. A Cooper

  Projekti Papu

  Lohjan porukan tallilla on käyty opintomatkalla. Siellä on autoja poikineen, kirjaimellisesti. Etukelkan käsittelin itse. Takakelkka on hiekkapuhalluksessa Hiekanjyvässä Tattarisuolla. Peltipuolen teettämistä seuraavaksi.
 12. A Cooper

  Projekti Papu

  Hankittuna jo kaikki pellit tuulilasista eteenpäin uutta genuinia paitsi moottorin sisä/vieruspellit. Mini Akatemian luennolla ja näiltä sivuilta opin, että nuo genuinit pellit ovat vahvempia, niissä on parempi suojaus ja ne sopivat toisiinsa paremmin. Tuplahinta tarvikeosiin verrattuna mutta on aika vaikea säästää tässä kohdassa. Takaosa on säilynyt paremmin.
 13. A Cooper

  Projekti Papu

  Päivä pulkassa. Pohjamaalaus tehty. Toisen vetoakselin sisäsuojakumi oli katkaistu jonkin toimenpiteen yhteydessä! Tällaisia yllätyksiä tulee vastaan. Huomenna tarkastellaan etukelkkaa. Päivän toteamuksena on, että Maslow´n tarvehierarkian ylätasolta löytyy pultti-ja-mutteri-kulttuuri, jota voi toteuttaa klassikko-Minin kautta. Siis vaihtoehtona muulle taiteelle ja korkeakulttuurille. Jota jääkiekkokin on.
 14. Terve

  Oliko kuka puhaltaja Salossa? On vaan pääosa projekteista siellä... Mutta,aina puhaltajat hukassa 😫

  Jussi

  1. A Cooper

   A Cooper

   Soodapuhallusosasto Tehdaskatu 19, Salo. Olen tyytyväinen suoritettuun työhön.

  2. mini-77

   mini-77

   Pitää pitää mielessä .. oliko kui tyyristä? Ku ei mitään hajua minin puhalluksesta.. Farkku kyllä tykkäisi siitä 🤔 peltiosakasa tulossa....

    

  3. A Cooper

   A Cooper

   3 rahaa meni, aika vähän jäi puhallettavaa kun otin kaikki etupellit pois.

 15. A Cooper

  Projekti Papu

  Pudistusoperaatio takana. Papu mahtui riisuttuna isoon Transit-pakettiautoon. Salossa käytiin ja uusia alan harrastajia löytyi. Pohjamaalit on ostettuna.
×
×
 • Create New...