Jump to content

Takamisakari

Members
 • Viestit

  25
 • Liittynyt

 • Viimeksi vieraillut

Tietoja käyttäjästä Takamisakari

 • Taso
  Lahjoittaja

Profile Information

 • Autotalli

  BMW F25 X3 - MCS R53

Viimeisimmät vierailijat profiilissa

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Takamisakari

  Osien tilaaminen kun Brexit tulee

  Eiköhän se ainakin tässä vaiheessa näytä siltä että sopimusta ei tulla hyväksymään eli tulli-skenaario on todennäköinen. Meillä töissä arvotaan että missä vaiheessa tilataan raaka-aineita (pakko ostaa UK:sta) että ehtii vielä enne "sulkua".. Saapi nähdä miten käy.
 2. Takamisakari

  Cooper S -05 "BRG"

  Pientä päivitystä, eli 1320.co.uk haki ylimääräiset osat pois, tarjosivat pientä alennusta hintaan mutta noista olisi mulle jäänyt ylimääräiseksi kaikki muut paitsi nokka-akseli joten en jaksanut alkaa säätämään. Ahtimen pyörän vaihto edessä, paikallisen korjaamon tarjous noin 450€ mikä on kyllä aika hapokas hinta. Talli olisi ja pari kätevää asentajaa, eilisen Wheeler Dealersin innoittamana tekisi mieli "säästää" ja tehdä itse. Löytyiskö kellään tuota hihnapyörän irrotustyökalua lainaksi joulun pyhiksi?
 3. Takamisakari

  Cooper S -05 "BRG"

  Pakko se on taipua lain edessä nastarenkaisiin, nämä kun laittoi alle niin huomaa hyvin kuinka sysipaskat nuo Dunlopin runflatit on. Vetely ja meteli kaikkosi täysin. Kesäksi kunnon renkaat, maksoi mitä maksoi.. Pirpanaa vaivannut alustan napsunta tuli selätettyä samalla, niin noloa kuin se onkin, vastaus löytyy kuvasta.. onneksi en ehtinyt vaihdattaa powerflexejä turhaan. E: Avaimen paritus ei kyllä onnistu, ei sitten millään. Yritin varmasti yli 10 kertaa ja ei onnaa.. Jotain fiksua pitäisi keksiä kun kerran virtaakin on avaimen akussa.
 4. Takamisakari

  Cooper S -05 "BRG"

  No aivan varmasti alkaa. En itseasiassa aukonut teipattuja paketteja sen kummemmin, kun "takaisinkutsu" tulee ehkä kuitenkin jossain vaiheessa. Sitten kun se hetki tulee niin voi toki antaa jonkun könttähintatarjouksen ettei tarvitse rahdata takaisin . Toki nyt jos liipasisi koko paketin sisälle kerralla niin homma olisi hetkeksi aikaa selvä, toki osien lisäksi tulisi sitten ohjelmointi ja ehkä vielä se cat-back.. Taisin jo aikaisemmin kysellä PK-seudun luottopajoista, kustis tulossa Schmiedmannilta mutta muitakin otetaan kiitollisna vastaan. Ainakin bimmeripuolella pajoja löytyy mutta mineille ilm vähemmän.
 5. Takamisakari

  Cooper S -05 "BRG"

  https://www.1320.co.uk/performance-package-stage-2 Pakettihan on ilmeisesti tämä, "pelimies" pulttaisi tietty osat kiinni, mutta kyllä se on melkoisen varmaa että tajuavat tuon jossain vaiheessa. En aio kyllä kovin paljoa nähdä vaivaa siinä että lähettelen osia takaisinpäin, varsinkaan omalla kustannuksella. Nokan ja suuttimien hinta näyttäisi olevan 560£, en ollut kyllä ajatellut satsaavani ihan noin paljoa ainakaan tässä vaiheessa.
 6. Takamisakari

  Cooper S -05 "BRG"

  Nonnii, herkkä unboxing- hetki takana kun osat tuli 1320.co.uk:sta. Ihmettelin pikkasen kun paketista tuli kaksi eri lähetystunnusta ja kaksi eri laatikkoa. No, näköjään mulle on lähetetty myös kampiakseli, suuttimet ja ecu-boksi, täysin pyytämättä ja yllättäen.. Saapi nähdä missä vaiheessa alkavat kysellä noiden perään.. Hihnapyörälle pitäisi löytää asennuspaikka ja samalla pitänee fiksata puslat ja lohkolämmittimen johto. Tänään uusittiin jo tuulilasi ja paritteluhommat (siis eiku paritushommat) säästetään illaksi.
 7. Takamisakari

  Cooper S -05 "BRG"

  Kiitos, tuota pitikin kuukkeloida. Jotenkin mulla ei ole ihan kauheasti luottoa että lähtisi skulaamaan mutta ei muuta kun testaamaan..
 8. Takamisakari

  Lasikattoluukut

  Bimmerin kattoluukkua aikasemmin ihmetelleenä, tuossa lienee suurinpiirtein samanlainen mekanismi, eli vaijerissa on muoviset "pykälät" tai hampaat jotka pyörii hammasrattaan avulla. Jos kerran moottori toimii, voisiko joko ratas tai pykälät olla finito? Mä käytin omaa 330d:tä JMW Autohuollossa Tattarisuolla missä oli kaveri jolla oli näistä kokemusta, mutta en tiedä tuunaavatko Minejä. Tuon purkaminen ainakin BMW:ssä oli erittäin työläs homma ja noin pääpiirteittäin meni niin että koko kasetti olisi pitänyt vaihtaa jos vaijeri tai rattaat on sökönä ja hinta oli todella suolainen.. Tuolta kannattaa ainakin kysäistä noin alkuun.
 9. Takamisakari

  Cooper S -05 "BRG"

  Aina sitä oppii näköjään jotain uutta! E: kaivelin mittarin esille ja periaatteessa kai näyttäisi olevan virtaa, eli probleemi olisi parituksessa..
 10. Takamisakari

  Cooper S -05 "BRG"

  Avainta en ole vielä mittaillut sen kummemmin, kunhan räpläsin sen auki. Juutuubista löyty ohjetta akun vaihtamiseen mutta kolvaaminen ei kyllä oikein nappaa. Miten Igor olet ladannut akkua hammasharjan laturilla noin käytännössä??
 11. Takamisakari

  Cooper S -05 "BRG"

  Eli työlistalla nyt seuraavanlaisia toimenpiteitä: Tuulilasin vaihto - katsuri ei "digannut" neljästä isosta kiveniskemästä ja 30cm pystyhalkeamasta Alatukivarren puslien vaihto - powerflexiä haetaan Hihnapyörän, remmin, tulppien ja mahdollisesti by-pass-venttiilin vaihto Lohkolämmittimen johdon kiinnitys itse lohkoon - Schmiedmann ei ehtinyt tekemään moottorin kiinnikkeen vaihdon yhteydessä "Kaukosäätö"avaimen korjaus, ilmeisesti akku loppu. Puukotin tietty avaimen rungon jo auki ja totesin että vaatii akun irti kolvaamista. Projekti ei hirveästi innosta ja pitänee etsiä vaihtoehtoista korjausmallia (uuden ostoa?) Ovenkahvojen voitelu ja tarvittaessa mekaanisten osien vaihtoja Näillä selviää ehkä kevääseen saakka ja saisi auton ajettavaan kondikseen. Mielessä kangastelee mm Milltekin cat-back ja pari muuta juttua mutta jos nyt hoitaisi nuo välttämättömimmät ensin pois..
 12. Takamisakari

  Cooper S -05 "BRG"

  Ei, tuon hinta on kuitenkin samassa paketissa muiden kanssa aika marginaalinen ja ajattelin että laitetaan samalla sekin.. Tämän järjellisyyttä voi toki miettiä.
 13. Takamisakari

  R53 Cooper S optimointi

  Otin summamutikassa 17%. Hinta taisi olla reilut 100 puntaa. Kaikkien romujen ja toimituskulujen kanssa vajaa 300€. Entisenä M3 ja X5 omistajana tuntuu ihanan halvalta.
 14. Takamisakari

  Cooper S -05 "BRG"

  Tällainen tuli siis hankittua saman konsernin mammuttimaisen kautumaasturin tilalle, less is more vai mitä ne sanoo.. Alunperin mielessä oli lähinnä R56 mutta budjetin ollessa rajallinen totesin muutaman yksilön koeajettuani että R53:sta löytyy ehkä kuitenkin vähemmän "paskottuja" yksilöitä. Tämä yksilö haarukoitui itselle suht maltillisten kilsojen (97tkm) takia ja sen harvinaisen faktan että esim nokkaketjun rallatus loisti poissaolollaan. Auto on ensirekisteröity ruotsiin jossa ollut ensin työsuhdeautona ja sen jälkeen toisella omistajalla ennen myyntiä suomeen. Auto ei ollut kilvissä suomessa ja vaatii pientä herkistelyä sieltä-täältä mutta ehkä tästä vielä hupipelin saa pienellä laitolla. Autossa alla run-flatit jotka ovat kyllä karmeat ajaa ja pintaakin on vielä, eli pakko kai noilla on toistaiseksi pärjäillä. talvi pöristellään nastoilla mitkä ei itselle myöskään oikein maistu mutta lienevät Miniin kuitenkin järkivalinta. Varusteena löytyy myös lohkolämmitin, jonka johto oli tosin irti lohkon päästä, mikä selvisi pajalla käydessä. Koeajolla (lähes) kaikki toimi kunnolla mutta muutaman ensimmäisen ajon jälkeen etupäästä oikealta alkoi kuulumaan terävää napsuntaa kiihdytyksessä ja jarrutettaessa. Tätä käsiteltiin jo toisessa langassa, moottorin kannatin vaihtoon mutta vika ei vielä poistunut. Leimalla käytettäessä nitkuteltiin katsurin kanssa alustaa huolella ja vika saattaisi olla alatukivarren takimmaisessa puslassa joka liikkuu "luonnostaan" edes -takaisin ja saattaisi aiheuttaa napsunnan. Nämä ja tuulilasi seuraavana vaihtolistalla. Oven kahvat molemmilla puolilla tosi jäykät ja näitäkin pitänee herkistellä jossain vaiheessa. Ja kun puhetta oli 17% hihnapyörästä niin pitihän sekin laittaa tilaukseen yhdessä hihnan, tulppien ja by-pass-venttiilin kanssa. Tämän piti olla ns käyttöpeli jolla vaan ajetaan, mutta kun tuo kypäräkin on tallissa hyllyllä niin tässä sitä taas ollaan..
 15. Takamisakari

  R53 Cooper S optimointi

  Otin ja laitoin tilauksen vetämään 1320:sta. Pitänee varmaan tehdä oma projektilankansa tästä kun tää kerran näyttää lähtevän pikkasen lapasesta..
×