Jump to content

Ampuja

Members
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by Ampuja

 1. Iso kiitos tiedostosta. Nyt tiedän mitä homma vaatii. Kyllähän tuossa pientä askartelua on tiedossa. Meillä on nyt yksi harrasteauto johdinsarjan osalta korjauksen alla. Se on vienyt jo isoimman puhdin johtojen vetelemiseen.
 2. Nyt se sitten tapahtui. Mini tuli taloon! Kauan sitä etsittiin ja vähän siinä ehti jo turhautumaankin. Tarjonta kun ei ole kovinkaan laaja (johtuen rajauksesta, jonka autolle asetimme). Kolme yksilöä käytiin tätä ennen koeajamassa. Neljäs koeajo johti sitten kauppoihin. Rajasimme auton etsinnän siten, että vaihtoehtona oli vain ja ainoastaan vuosimallin 2005-2006 Cooper mallit. Auto löytyi autoliikkeestä ja on vm.2006 Cooper. Mittarissa oli ostohetkellä 133tkm. Auto on Suomi-auto ja tullut Metro-auton myyntirivistöön 31.03.2006 ja myyty ensimmäiselle omistajalleen 27.04.2007. Ensimmäisenä omistajana ollut naishenkilö, on omistanut auton 12.06.2017 saakka. Tämän jälkeen auto on ollut yhdessä osoitteessa, kahdella eri omistajalla. Kunnes tämä päätyi autoliikkeeseen, josta auton ostimme. Toiveissamme oli, että auto olisi vakionopeudensäätimellä varustettu, mutta tästä vaatimuksesta kuitenkin tingittiin. Tämä on siinä määrin harvinainen varuste ja koska kaikki muu kuitenkin natsasi, niin päätimme tehdä kaupat. Oikeastaan rouva päätti tehdä kaupat, sillä tämä oli ensisijaisesti hänen proggiksensa (kaksi klassikko Miniä joskus omistaneena). Minillä on nyt viikko ajettu ja todettu, että onhan tämä aivan fantastinen ajaa. Huoltoa ja harrastamista on luvassa. Toisessa ovessa on vähän sanomista ja tästä saa maalari urakana tämän kesän aikana. Alkuperäinen soitin saa väistyä ja tilalle asennetaan liitettävyydeltään vähän parempi. Kesärenkaiden mukana tulleet alumiinivanteet, ovat samanlaiset kuin talvivanteet. Näiden tilalle hankitaan jotkin valkoiset vanteet. Jatketaan siltä osin tätä sivivalkoista teemaa. Alla olevat kuvat löytyvät suurempana osoitteesta https://motorsport.kuvat.fi/kuvat/kulkimet/mini2/ Tämä motorsport.kuvat.fi ja kuvaaminen on minun proggikseni.
 3. Etsimiseen menee se aika mitä siihen menee. Asialla ei ole kiire.
 4. Miksi suosittelet, kun niitä kuitenkin on? Yksikin riittää ja kahta sellaista on jo koeajettu. Kauppa on näissä tapauksissa kaatunut, joko ruosteeseen tai kolarihistoriaan. Ei sovi luovuttaa liian helpolla. Uudempaa Gen2 mallia en osta. Niin kauan etsitään, että sopiva vm.2004-2006 One/Cooper tulee vastaan.
 5. Kuvien perusteella oikein perus siisti yksilö. Iso plussa vakkarista ja sisustuksesta. Valitettavasti tuo on automaatti. Se ei sovi meidän kaavaan. Eikä sovi tuo mittarilukemakaan. Kiitos kuitenkin vinkistä!
 6. Aivan totta, ei Onea kannata tyystin unohtaa. Kyllä minä siihenkin suuntaan olen jo katsellut. Kun se oikeanlainen osuu kohdalle, niin se on sitten siinä. Tämä Onen tehon kasvattaminen tapahtuu jollain softamuutoksella, koska pellin alla oleva tekniikka on kuitenkin sama? Kaksi Gen1 Cooperia on nyt ostomielessä tutkittu ja molemmissa on vakkari ollut. On tuo toki harvinainen, sitä en kiellä. Olen luottavaisin mielin ja uskon, että se löytyy myös siitä yksilöstä joka valikoituu ostettavaksi. Ei lyödä vielä hanskoja tiskiin.
 7. Näin minäkin loppuviimein totesin. Auto jäi ostamatta juuri noiden ruostevaurioiden vuoksi. LIsäkustannuksien lopullista summaa kun ei näe edes kristallipallosta, niin ei uskalla ottaa riskiä. Se Lauttamuksen One on kyllä houkutteleva. Harmi että se ei ole Cooper, eikä siinä ole vakionopeudensäädintä. Vakkari on kyllä niin mukava varuste, että ei mitään määrää. Toki sellaisen saa jälkiasennuksena, mutta se tuo kustannuksia. Olen kyllä huomannut, että vakkari ei ole Mineissä mikään itsestäänselvyys. Varsinkaan Cooperissa. Jokatapauksessa hieno yksilö. Toinen lauttamuksen autoista on punaisella sisustalla. Se aiheuttaa päänsärkyä jo pelkästään kuvien perusteella...
 8. Asia selkee! ------------------------ Tuossa oli perjantaiksi varattuna yksi '06 Cooper koeajo, mutta ennen kaupoille lähtöä selvisi, että auto on kaksikilpinen. Se oli vuonna 2014 poistettu liikenteestä kolarivaurioisena. Koska auto oli myös rouvan mielestä väärän värinen, niin se riitti ratkaisemaan, että kauppoja ei tule. Tänään kiikariin osui taas '06 Cooper ja koeajolle lähdettiin. Tällä kertaa vastassa oli kiusallisista ruostevaurioista kärsivä yksilö. Auto on alkuperäinen Suomi-auto ja vasta alle 150tkm mittarissa. Vasemman takavalon alapuolella oli kupruilevaa maalia laajalla alalla. Tämän lisäksi ovien alareunat ovat ruosteessa ja ruoste on noussut myös oven päätyyn. Tämä molemmilla puolilla. Auton mukana tulevat kesärenkaat ovat kaljut, mutta uusia saa kaupasta. Ei se siihen kaadu. Auto on kaikin puolin juur sellainen kuin haemme, mutta ne pirun ruosteviat. Nyt vaan täytyy arvailla ja tämän pohjalta laskea, että kuinka paljon niiden korjaaminen tuo lisähintaa?? Nyt puolityhmä kysymys, koska en ole mikään Mini specialisti. Onko tämä Gen1:n jakopää ketjulla ja tarvitseeko tätä vaihtaa? Huoltojen suhteen on vähän epäselvää, että mitä siihen on tehty. Onko se niin, että jakopää on ketjulla (jota ei tarvitse vaihtaa) ja sitten on moniurahihna, joka pyörittelee laturia ja vesipumppua. Huoltovihossa on "Huolto II" tehtynä 88tkm kohdalla. Sen jälkeen on öljyjä ja suodattimia. Yritän nyt vähän kartoittaa, että kuinka paljon tulee pakollisia kustannuksia (renkaat+huollot+maalaus). Ne nyt kuitenkin täytyy laskea siihen ostohintaan mukaan.
 9. No eipä tietenkään! Kun ei mistään mitään tiedä ja yrittää esittää tietävänsä, niin metsäänhän se menee. Älä pidä meitä enempää jännityksessä. Miten se menee?
 10. Cooper ja One ovat vapaasti hengittäviä. Cooper S mallissa on pakokaasuahdin ja Cooper Works mekaaninen. En väitä tätä faktaksi, mutta näin olen asian ymmärtänyt. bimmer.workkiä olen kokeillut aikaisemmin, eikä se silloinkaan toiminut. Harmi sinäänsä. Se hyvä puoli tässä nyt on, että asialla ei ole hengenhätä (Eipä! Tännemulleautonytheti). Pidän jalat maassa ja pysyttäydyn perusmalissa. Kiitos! Automaatti on kyllä pirun hieno, kun ajetaan esim. ruuhkaisessa liikenteessä. Ei kuulosta ollenkaan pahalta! Kiitos kaikille vastauksista. Näitä oli mukava lukea. Kun se Minikaupat joskus syntyvät, niin ilmoitan sitten mihin päädyimme. Huomiseksi on taas sovittuna yksi katselmus/koeajo. Tässä silkaksi viihdykkeeksi yksi Mini, jonka olen kuvannut Helsingissä Auto motor show näyttelyssä 2.12.2006. Numero 37 viittaa oletettavasti legendaariseen vuoden 1964 Monte Carlo voittoon, joka ajettiin Cooper S:llä. Montessa voittaneen auton numero oli 37.
 11. Kiitos! Ehkä pidättäydymme manuaalissa, eikä lähdetä automatisoitumaan. Kyllä perus Cooperissa kyytiä piisaa, ei sillä missään nimessä jalkoihin jää. Koeajamani '08 Cooperi kyllä yllätti kulkupuolellaan.
 12. Kiitos vaustauksista! Search for Mini jatkuu edelleen. Tuossa tuli maininta Cooper S versiosta. Eittämättä Superisti hauskempi, mutta annetaan auton hengittää vapaasti. Tuo ruoste ongelma nousee epäilemättä esille, kun aletaan puhumaan kymmenen vuotta vanhasta autosta. Yleisimmät ruosteongelmat kohdistuvat varmasti varsin näkyviin paikkoihin (tiivisteiden, listojen ja erinäisten korinosien reunoihin). Alustan ruosteongelmat onkin sitten vaikeampi havaita, ilman että auton saa ylös. Onneksi tämän auton ostolla ei ole hengenhätä. Käyttöauto palvelee ja Mini tulee vanhan kakkosauton korvaajaksi. Samalla se toimittaa harmaasta erottuvana autona, eräänlaista harrasteauton virkaa. Minkälainen maine on Minin CVT-automaattilaatikolla? Minkälainen varustelista tuossa R50:ssä on? Cooper on valikoitu vaihtoehdoksi osittain varusteiden vuoksi + että siinä on nostalginen klangi.
 13. Moikka! Kirjoittelen uutena foorumin käyttäjänä ja tulevana Minin omistajana. Itse en ole Miniä koskaan omistanut, mutta nainen joka asuu saman katon alla, on kurvaillut entisessä elämässään kahdellakin klassikko Minillä. Hänellä on nyt alkanut Mini kuume kasvamaan ja autokaupoille on määrä suunnata. Tällä kertaa kuitenkin katsellaan Minin päivitettyä painosta. Ongelmaksi on nyt muodostunut se, että ostetaanko Gen1 vai Gen2 ?? Malli on jo päätetty ja se tulisi olla Cooper (vaikkakaan se ei paina tekniikkaan perustuvissa päätöksissä). Olen lukenut pää sauhuten ulkomaisia foorumi keskusteluja ja myös tätä kyseistä (josta iso peukku selkeydestä ja asia-/tietomäärästä). Jos asiaa lähdetään ratkomaan silkka luotettavuus edellä, niin kumpaan suuntaan tässä nyt tulisi kallistua? Olen lukenut loputtomia ristiriitaisia foorumikeskusteluita, esim. PSA moottorin öljynkulutuksesta ja kiristinmurheista. Tritecissä on varmaan sitten omat heikot kohtansa. Vaan missäpä ei olisi? Vaikka itsekkin olen innokas harrasteautoilija, niin en kuitenkaan ole mikään autonropaaja. Tuota Miniä huollettaisiin paljolti korjaamopohjalta. Onneksi naapurissa on heti yksi. Mielenkiintoni Gen1 Miniä kohtaan heräsi silloin, kun annoin itseni ymmärtää että 2004-2006 malleissa on Getrag vaihdelaatikko. Onko suoraan näin? Muistan 90-luvun teinivuosilta, että Getrag on parasta mitä rahalla saa. Tai niin ainakin luultiin. Näkeekö auton VIN koodin kautta, millä laatikolla auto on varustettu? Jos auton vuosimalliksi ilmoitetaan '04, niin saattaahan se olla vielä aikaisempi versio (Midland?). Ei auton luotettavuus yksin laatikkoon perustu, mutta tuo kiinnitti huomioni. Yksi '08 Cooper on jo käyty koeajamassa. Liikkeessä mynnissä oleva auto on tuotu Italiasta ja on myöhemmin saanut Ruotsista tuodun vaihtomoottorin. Se kiinnostus lopahti sitten siihen, koska huoltohistoriakin oli vähän hämärän peitossa. Mielipiteet ja kommentit otetaan mieluusti vastaan!
×
×
 • Create New...