Jump to content

tyhtis

Members
 • Content Count

  24
 • Joined

 • Last visited

About tyhtis

 • Rank
  Member

Profile Information

 • Location
  Meri-Lappi
 • Autotalli
  Mini 1000 -70 volvo amazon -64

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. tyhtis

  Mini 1000

  Nonniin alkaasi kansi remomentti olee tehty ja viimeistä kesän reissua tässä kaavaillaan. Mutta itse asiaan olen yrittänyt metsästää miniin 10 tuuman nasta renkaita tahi kitka renkaita suomesta ei oikein tunnu saavan olettako nyky aikana hommanneet enää uusia talvi renkuloita vanhuksiin?? Tarkoituksena ei ole pitää minään talvi autona mutta nättinä pakkas päivänä voisi käydä ajelee ettei tönkity ihan kokonaan. Tokko tuo huonompi talvella on ku kupla volkkarikkan tässähän on lämmitys laitekkin
 2. tyhtis

  Mini 1000

  Noniin nyt olisi tiivisteet tullunna miniin. Mutta pitäisi momentit saada ei ollu kirjastossa tähän hätään korjaus kirjaa ja goolettamisessa vissii parannuksen varaa....... Saisi minin kuntoon vielä tälle ajokaudelle.
 3. tyhtis

  Mini 1000

  Nonniin tulihan sitä autuuteen ropleemia..... Eli kannen tiiviste menossa. Reissusta tulin lämmöt jne normaalit mutta hillitön vesihöyry pilvi pakoputkesta.... Tänään puoliso tuli kotia töistä sama homma mutta nyt sitten letkutkin kivikovana eli painetta aika kovasti. Ei ole minulla koskaan keittäny mutta melko lämpimänä pääs käymään ku lämppärin letku hajosi ennen ku hokasin. Sen jälkeen vähän piätelly helteillä keskivvälin yläpuolella lämpöjä. Kattelin minitronista tiiviste satsia tai tiivistettä kumpi parempi massa vai kupari? Vakio kone.... mitä muuta samalla kannattaa yläpään tiivisteiden lisäksi vaihtaa?? Sitten jos saisi samalla momentit ja venttiilin välykset kiitoksia paljon. Panna tivisteet tilluusee ja joku ilta vaihtaa ja stiikata kansi että ehtii vielä ajelee onneksi helppo homma verrattuna uudempii autoihin. Tokko näissä on koommin itte kansi vikaa ollu??? Ja käyhän tähän nyt tuo 850/998 satsi?? https://www.minitron.fi/tuote/kannen-tiivistesarja-850998-cc-kuparipahvilla/
 4. Ootkos kattonu lämppärin letkut??? Mulla alkoi ihistämään toinen lämppärin letkuista ajossa niin pieni sumu että kuivu ajon aikana mutta aamulla läntti mahan alla..... ihmettelin kun syylärin pääsä kaikki paikat kuivana mutta silti maasa pikku läntti. No aattelin että ollu reilustu nestettä ku lisänny ja ylivuoto putkesta tiputellu. Kunnes tanssi reissulla halkesi letku sen isosti edttä valu letkua myön myös hanttarin jalkotilaan nestettä. Eli osasi ryökäle letkua myön tippa valua seisoissaa kun paine väheni sinne pumpunpäähän ja siltä maahan.
 5. tyhtis

  Mini 1000

  Aaa eli nöyrry enemmän ja syvenny minin sisältöön rohkeammin. Kiitoksia vain tästä on hyvä jatkaa
 6. tyhtis

  Mini 1000

  Minillä päästelty ja huoltokin tekaistu. Öljyt ja suodattimet Tulpat Rasvattu Kaasu vaijeri vaihettu Moottorin koiranluun kumet uusattu Mitenkäs tässä irtoaa tuo "keskikonsuli" jossa ryyppy vaijeri lämmönsäätö ja katkaisijat on? Pitäisi vaihtaa tuo lämmönsäätö vaijeri ku sadekelillä meinaa kuuma tulla kun hanikan olen varalta kääntäny täysille jos meinaa helteillä lämmöt nousta voipi yrittää toppuutella. Pitääkö tuo lämmitys kenno kotelo mysteerio irroittaa myös vai enkö uskaltanut tarpeeksi kammeta irti tuota paneelia? Seuraavaksi voisi kaavailla äänieristys bitumia jalkatilaan ja tulipeltiin.
 7. Onhan tuota tullut kuplan amazonin ja nyt minin kanssa käytettyä eihän tuo ole kallista tai iso vaiva mutta miettinyt että onko todellista apua aineesta? Lamppuöljyllehän tuo haisee enemmän tai vähemmän riippuu valmistajasta.
 8. Näin tuoreena minin tapoihin opettelevalla kontista löytyy. 5l pensaa Lyijyn korviketta (miettiny onko tälläkää litkulla todellista virkaa) Vara kärjet ja tulpat Moottori öljyä 1litra Jäähytin nestettä Atf öljyä pilttipurkisa Kiilahihna Käsien yms pyyhintään rättiä Räkleeniä Crc tä Pikkuinen työkalu pakki (alkujaan oli kuplassa viimeksi amazonissa josta lainasin miniin) Pakissa sähkökynä mutterin pilaaja pieni pihdit rakotulkki vesihionta paperia muuan meisseli lenkkejä nippusiteitä surrilankaa lemmareita ja pieni yskänlaakeruutta (tällä oli nätti lisätä atf kaasariin) Näillä mennään tällä hetkellä sopivasti järjesteltynä sai konttiin tavarat jopa niin että sopii muutakin tarvittaessa.
 9. tyhtis

  Mini 1000

  Noniin kiitoksia lisätäämpä pikkusen ilmaa rattaisiin.
 10. tyhtis

  Mini 1000

  Noniin vesi sateet kokeiltu alko vedet pysymään auton ulkopuolella. Tutkin kaasaria lisää ja huomasin että edellinen tehny remontin mutta ei varmaan ole hoksannu mitata suutinputken mittaa missä oli purettaessa. Kun vikana ollut nykiminen ja hokasin että hitto eihän tämä norta yhtään kierroksia ku vetää ryypyn päälle. Aloin tutkimaan ja ruuvasin kaasaria rikkaamalle niin paljon että ryypyn vivun puolikuu on 1mm päässä itse kaasuäpän lähellä. Auto käyntiin ja kuten arvata saattoi tyhjäkäynti oli vähintään miehekäs..... säädin alemmas sen ja koeajolle. Katohan minihän alkoi kulkemaan niin näppärästi ja kevyen oloisesti nykkiminen loppui myös. Kylmänä ryyppypäällä on myös kierrokset koholla niiku pitää. Nyt sitten kävin tankilla 364km ajettu edellisen tankkauksen jälkeen satku alla ennen säätöä. Kulutus 6,35L/100km Minitronilta huolto satsi tulossa pitää huoltaa ja käytän vielä varalta letkun päässä mitä mittari näyttää mutta nyt tuntuisi että ollaan aika lähellä säätöjä Mimmoisia ilman paineita olette pitäny noissa vakio 10" rattaissa lapinkumesa pähkäiltiin sopivaa ja arvottiin 1,6 bar ilmaa rattasiin
 11. tyhtis

  Mini 1000

  Noniin kävin hakemassa mätänetistä massaa ja ajelin minin keulan talliin. Tuolla metalli nokalla sain tiivisteen alle nättin makkaran ylä että ala puolelle tiivistettä sen että tiivisteen palauduttua tursusi yli. Pyyhin/tasoitin tiivisteen juuren sormella kattottaa miten pitää.... jos vielä jää vuotaan otan hittoon tiivisteen ja tilaan uuden asennan massan kanssa. Samalla sitten käytin kaasarin auki ja putsailin paikat ja eikun kasaan öljyä laitoin tääkeruutalla 5ml (atf220) en tiä menikö likaa tai vähän mutta pelaa nyt paremmin käy nätisti tyhjää vastaa hyvin kaasuun eikä jää kierrokset ootteleen ylös. Mutta nykiminen ei loppunu 80 tasa kaasussa.... Pitää laitella uuvet tulpat ja kattoa kärkiväli säätää sytkä jos alkaisi pelaamaan. Jakaja näkyi olevan kokonaan uusi ja liittimet kaikki putsailin. Tulpan johot näytti hyvälle eikä saanu tälliä ku kokeili että läpi ei ainakaa lyö. Kiitoksia vinkeistä. Lasi liikkeeseen viikola soitin ja kysyin massaa tuumasivat ettei enään käytetä mutta tieten heillä enää harvon tiiviste lasien kanssa puljataan. Seuraavana alkaa öljyn vaihtoon nykyisillä olen minä ajanut reilu 2000km hyvän näköiset mutta omaksi mielenrauhaksi vaihtaa tietää missä mennään. Hyvin toimittaa kesä työ kulkineen virkaa mini ei voi moittia (60km päivässä ja lisäksi muut koukkaukset ja ajelut)
 12. tyhtis

  Mini 1000

  Noniin häätyy hakia motonetista tököttiä ja jääny koriliima hommista metallinen nokka puristimeen siinä on ohut pää pukata tiivisteen väliin alkaa pysyy vesi auton oikealla puolen.... Näkyy nyt oleen krooninen tämä homma eilinen sade pysy minin ulkopuolella (näkyy pyyhkimet päällä alkavan vuotaan lasin tiivisteestä mihin sulka melkein osuu.) Mutta parempi puolisko soitti töistä lähtiissä että volvon lattialla on tulva 2cm vettä....... Oli katto lunkan vesi poisto putki jostain syystä irronnut a pilarin sisällä ja vedet valunu kojetaulun alta laattialle. Nyt tallissa matot purettuna kuivumassa ja putki jatkettuna paikoillaan. Tässä olisi äyskäri ollut tarpeen tai pilssi pumppu.....
 13. tyhtis

  Mini 1000

  Voisiko olla jos muistan oikein joskus merssuu laittoivat butuulimassaa tms?? Mutta enää kukaa tuntenu moisella nimellä tai muistin väärin..... Juu ei siliconia ja possuliima on myös pannassa noissa hommissa kovettuu ja kohta vuotaa uuvestaa.... Tässä varmaa on vaihettu tiiviste mutta ei pidä.... Renkaiden metsästys menossa edelleen.
 14. tyhtis

  Mini 1000

  Kyllä on suuntauksella vaikutusta. Kaksi tankillista menty 6,8 lukemilla aika tarkoin. Kaasari kenkkuilee edelleen pitää tässä kun välipäätä asentaa tuo korjaus sarja ja käyttää ultraääni pesussa..... Mites olette tiivistäneet minin tuulilasia ku näiden sateiden aikana huomannu että pahimmoilleen mittariston kohalta tiiviste vuotaa ja sitten polttikin sulakkeen että pensa lämpö ja mittariston valot sammu..... Onko vaihto ehto vain hommata uusi tiiviste vai jotain virallista ainetta laittaa? Edellinen on jotakin näkyny laitoihin ja nurkkiin laittavan? Siliconi ja possuliimaan en lähde naamaton työ putsata jos joskus vaihtaa lasin. Miten porukalla tietoa lyötyykö näihin enään talvirenkaita mistään??? Voisi kuivana pakkas päivänä käyä miniä ulkiuttamasa ettei tönkity ihan jumiin talvella.... paikalliset myyjät mutisi eioota ja eihän näillä kukaan talvella enään aja.
 15. tyhtis

  Mini 1000

  Noniin ministerillä pöristelty. Nykimistä en vielä ole ehtinyt tarkemmin tutkia kun auto toimittaa käyttö pirssin virkaa nyt. Seon kuiten vähentynyt aikalailla ku ajellut menee. Kolmen tankillisen jälkeen voidaan sanoa että kulutus on asettunut 7l/100km (7,12 7,32 7,14) huomaa että samaa reittiä pääsääntöisessi mennään eikä kaupungisa. Remonttia tehtiin sen verta viikonloppuna ku tansseihin suukoskelle mennesä päätti lämppärin letku hajota (noo pika korjaus tiellä ja aamulla molemmat letkut sitten uusattin) Pitäisi keretä käyttään kaasari auki joku sielä mättää kun nyt on alkanu kierrokset laskemaan hitaasti tyhjä käynnille vaia öljyä on kaasarissa ------> mäntä/luisti tarkertelee. Ja onko näissä kaasareissa jännä ominaisuus että matka ajossa tuntuu että kaasupoljinta ei juuri tarvi painaa ja silti mini menee tasaista marssi vauhtia? Vai onko tällä yksilöllä muuten vain kovat menohalut? Tänään mennään pyörän suuntaukseen heti 8 ja uudet falkkenit laitettaan alle. Muuten kyllä pitää sanoa että mahtava laitos pöristellä meneen. Tykästyny heti ja vaimoki nauroi jo että mitääkö hälle ostaa oma mini ku tuntuu menevän kilpajuoksuksi aamut kumpi menee minillä töihin ja kumpi volvolla (rönttä mököttää seisonassa hanuri maassa tallin päässä)
×
×
 • Create New...