Jump to content

Min1

Members
 • Posts

  15
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Min1 last won the day on August 19

Min1 had the most liked content!

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Loviisa
 • Garage
  Cooper All4 Paceman -14
  TR-4 -61

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Min1's Achievements

 1. En nähnyt rikkinäistä hihnaa, mutta näin mekaanikko sitä kuvaili… ehkä niistä remmin pitkittäisistä harjanteista oli lohjennut palasia?
 2. M&R Vuorisella Tuusulassa on joitain kunnostettuja moottoreita hyllyssä, kuulin viime viikolla kun hain auton huollosta.
 3. Nyt on nakutuksen lähde paikallistettu ja korjattu; moniurahihnasta oli irronnut pari hammasta.
 4. Nakutuksen/raksutuksen lähteeksi on nyt veikattu mm. viallista venttiiliä, katkennutta männänrengasta ja venynyttä ketjua/viallista kiristäjää. Lisäksi yksi arvaus oli, että kyseessä on ominaisuus, eikä vika... Kuulemma mm. joissakin uudemmissa MG-mailleissa venttiilikoneisto pitää kovempaa ääntä ihan normaalisti. Tämä arvostamani brittiautospecialisti ei tosin tuntenut tätä moottoria, se kun ei ole oikeasti englantilainen. Eikö muuten katkennut männänrengas aiheuttaisi savutusta ja kohonnutta öljynkulutusta? Auto on ollut minulla alle 2 kuukautta, joten aion kyllä selvittää äänen alkuperän ja vaatia myyjäliikettä vastuuseen, jos aihetta on.
 5. Nyt on ensimmäinen tankillinen etanolia poltettu, viinapitoisuus oli 74%. 512,4 km ja 44,13 litraa eli n. 8,6 l/100km. Ajotietokone arveli kulutukseksi 7,6 l/100km. Tankkaus maksoi 55,56€ eli 1,259€/l. Jos oletetaan, että kulutus 95E:llä olisi ollut tuo tietokoneen arvaama 7,6 l/100km, niin ainetta olisi mennyt n. 38,94 litraa. En tullut katsoneeksi, mikä 95E:n hinta oli sillä hetkellä, mutta 1,7€:n mukaan laskettuna tankkaus olisi maksanut 66,20€. En tiedä onko etanolilla mitään tekemistä asian kanssa, mutta ajoittain pienillä kierroksilla (n.1000-1800rpm) moottorista kuuluu pientä nakutusta. En muista kuulleeni sitä aikaisemmin, vaikuttaa venttiililtä... vai voikohan äänen lähde olla joku muu? Miltä kuulostaa viallinen ketjun kiristin?
 6. Jos vielä rakastellaan välimerkkiä, niin onko tuo 28% kulutusero puhtaan bensiinin ja puhtaan etanolin välillä, vai 95E:n ja E85:n välillä?
 7. Pitihän se arvata, että tähän oli koira haudattuna... Hetken aikaa olin helvetin tyytyväinen, nyt olen enää tyytyväinen. Kiitos kun väänsit rautalangasta, Karvalakki. Kerron sitten seuraavan tankkauksen jälkeen, paljonko ainetta oikeasti meni!
 8. No niin, terveisiä Pirkkalasta! Asennus sujui moitteettomasti ja auto toimii viinan voimalla ainakin yhtä hyvin kuin ennenkin. Nollasin ajo-atk:n kotoa lähtiessäni ja samoin taas tankattuani Kangasalla tankin täyteen E85:ttä. Viinapitoisuudeksi tuli 66%. Tässä tieteellisiä mittaustuloksia: Loviisa-Pirkkala: matka 220,7km, keskinopeus 68,7km/h, kulutus 6,6l/100km Kangasala-Loviisa: matka 193,8km, keskinopeus 79,4km/h, kulutus 6,6l/100km Loviisa-Pirkkala reittiin sisältyi kaupunkiajoa Tampereella, tämä laski keskinopeutta, ja lisäsi kulutusta. Takaisinpäin tullessa laitoin mittarit raksuttamaan vasta Kangasalan ABC:llä kun olin tankannut. Ihmettelin kyllä, kun viinalla läträiry ei näkynyt kulutuksessa... Eikös sen pitänyt nousta 25-30%? Pirkkala on melkein 400ft merenpinnan yläpuolella, joten sinnepäin ajellessa piti kiivetä 130m ylöspäin. Kotiinpäin sai sitten lasketella saman mäen alaspäin, mutta silti olin odottanut että viina olisi maistunut paremmin (perjantai iltakin vielä)!
 9. Jos löydän vastaavan niin otan kuvan. Se oli sellainen pieni (n. 1cm x 1cm) kaksinkerroin taitettu neliön mallinen kovametallilevy, jossa on pieni reikä ruuville. Reijässä on pari pientä halkiota, joten se antaa myöten eri kokoisille ruuveille. Nämä "klipsut" on tarkoitettu työnnettäväksi esim. jonkin levyn tai pellin kylkeen, joka itsessään ei olisi riittävän tukeva ruuvattavaksi suoraan. Näitä on muinoin ollut muistaakseni mm. auton ovien verhoilujen ruuvien vastakappaleina. Vaikea selittää, toivottavasti sait jotain tolkkua... Löysitkö sen ruuvin jalkatilasta? Se on tosi pieni halkaisijaltaan, joten kannattaa itse miettiä, uskaltaako luottaa siihen... Mutta kuten sanottua, meillä se toimi kyllä, eikä inssikään saanut poljettua sitä irti!
 10. Olen asentanut opetuspolkimen 2011 ja 2015 -mallisiin Countrymaneihin, molemmissa törrötti lattiassa (muistaakseni jarru- ja kytkinpolkimen välissä) mysteeriruuvi muovisen kartion/lieriön keskellä. Ei mitään hajua ruuvin alkuperäisestä tarkoituksesta... Minulla ei ole enää Countrymania, mutta muistaakseni vedin kartion ruuvin ympäriltä pois ja sain kierteen paremmin esille. Sitten yritin löytää ruuviin sopivaa mutteria, mutta sellaista ei taida olla olemassakaan tässä universumissa. Kokeilin kaikkia millisiä ja tuumaisia jotka sain käsiini, myös muinaisia englantilaisia lentokonemuttereita. Lopulta löysin siihen sellaisen klipsun, jossa on epämääräinen ruuvinreikä keskellä (one size-fits all). Tämän klipsu"ruuvin" alle kiinnitin vaakasuoraan lattiaa vasten pitkän raudan, johon sain kiinnitettyä vaijerin pään. Ei ollut maailman kaunein asennus, mutta ihan ok itse tehdyksi. Ja kesti kahdessa autossa yhteensä neljä oppilasta.
 11. Jännä nähdä, heidän mielestään -14 mallin ruisku ei vielä ole "sellainen suoraruisku", joka olisi epäsopiva heidän systeemilleen. Itse olen kyllä vähän ulkona näistä nykyajan ruiskuista, suuttimista ja ecuista, mutta ehkä tässä samalla oppii jotakin... Koitan ajella tankin tyhjäksi sinne mennessä, niin saan sitten heti tankattua kunnon viinasatsin paluumatkalle.
 12. Menen huomenna Pirkkalaan asennuttamaan eFlexFuel-purkkia. FuelFlex Finland ei vastannut tiedusteluihini, joten valinta oli helppo... olivat varmaan lomalla. Pitäkää peukkua pystyssä, kerron sitten viikonloppuna miten meni ja miten auto toimi paluumatkalla.
 13. On varmaan hyvä idea ottaa purkki ja asennus samasta firmasta, niin takuu toimii varmemmin. Otan yhteyttä molempiin firmoihin, katsotaan mitä tarjoavat... Annan raportin, jos homma toteutuu, kiitos neuvoista!
 14. Kiitos tiedosta, ei hyvältä kuulosta... Kyseessä oli siis se Pirkkalalainen purkki? Onko sieltä mitenkään kommentoitu asiaa? Onko kellään kokemusta n. 2014 mallisten autojen kanssa?
 15. Löytyisikö täältä viinakuskeja? Kaipaisin neuvoja E85-konversioon. Auto on Cooper Paceman 90kW -14. Pirkkalassa on StepOne Tech Oy:n Eflexfuel ja Sipoossa Fuelflex Finland, onko kellään kokemuksia näistä firmoista ja tuotteista? Kuinka on toiminut Minin kanssa? Pirkkalan laite taitaa olla hieman arvokkaampi, mutta onko parempi?
×
×
 • Create New...