Jump to content
Sign in to follow this  
Minihemuli

Rengaspaineen merkkivalo

Recommended Posts

Moro,

 

Käväisin tänään kurkkaamassa maisemia Oberstdorfissa. Matka sinne kulki moottoritietä pitkin ja ei voi muuta kuin ihmetellä kuinka vakaasti tuo mini kulkee 200km/h vauhdissa  :o

Edellinen auto minulla oli (200hp) S60 Volvo ja ei kyllä ajovakaudessa tuo Mini häviä ollenkaan Volvolle  :o ;D

 

Mutta kysymys: Tuossa takaisin tullessa kojelautaan syttyi renkaan paineen merkkivalo (punainen renkaan kuva huutomerkillä). Siinä sitten hiljentelin ja pysähdyin P-paikalle katsomaan että onko renkaissa jotain vialla. Kaikki näytti olevan kunnossa. Ajelin kaikessa rauhassa kotiin kun ohjauksessa eikä jarrutuksessa tuntunut mitään ihmeellistä.

 

Tässä illemmalla kävin kurkkaamassa rengaspaineet huoltoasemalla ja kaikki oli kunnossa  :-? Resetoin tuon ajotietokoneen ja tämän jälkeen merkkivalo katosi eikä tullut takaisin vaikka kävin vielä vähän ajelemassa.

 

Voiko tuo merkkivalo syttyä jos ajaa nopeammin -> renkaat kuumenevat ???

 

T: Marko

Share this post


Link to post
Share on other sites

mun minissä kyseinen valo palaa punaisena renkaiden vaihdon jälkeen, resetoinnin jälkeen valo pysyy poissa. joo ja toisinaan se palaa oranssina kun isäntä istuu repsikkaan... liekö vaikutusta kun kuski painaa puolet siitä mitä repsikka... en tiedä onko se niin herkkä mutta huvitusta se ainakin on aiheuttanut...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmmmm, kumma homma...  :-?

Pitääpäs seurailla tuota ja käydä liikkeessä kommentoimassa jos tuo vielä ilmestyy takaisin.

Herätti vaan ihmetystä ja pikaisen hidastamisen moottoritiellä kun toi valo ilmestyi, ei oo nättiä jälkeä jos rengas tyhjenee kovemmassa nopeudessa...  :(

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Nuno

Toi rengaspainevaroitin toimii ABS:n antureilla ja seuraa renkaiden pyörintänopeuden muutosta verrattuna systeemin resetointihetken tilanteeseen.

 

Lähestulkoon varmasti voin sanoa, että tuo moottoritiellä pidempään kovaa ajaminen on nostanut renkaiden lämpötilaa ja aiheuttanut varoituksen. Itselläni vastaava tapahtui Suomessakin kovalla helteellä Turun moottoritiellä - nopeusrajoituksen puitteissa, tietysti - jokunen vuosi sitten. Lähimmälle huoltoasemalle heti seis ja paineet oli normaalin 2,4 sijaan 2,8.

 

Tarkista kuitenkin renkaat vielä kunnolla. Naula tai vastaava voi olla piilossa jossain urassa ja se taas aiheuttaa hitaan paineen putoamisen.

 

n.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...