Jump to content
Sign in to follow this  
hartsa112

Mini SPi -92 (ikuisuus projekti?)

Recommended Posts

Tuli toteutettua syyskuussa 2012 sitten taas yksi virstanpylväs mistä on nuoresta kölvistä asti unelmoinut. Nyt on toistaiseksi sitten kaikki kulkineet alle 1300 cc..

Isällä, enoilla, sedillä, tädeillä, serkuilla on niitä Minejä ollut. Keväällä alkoi serkkulikan mies kauppaamaan että tuossa tallissa alkaa olemaan vähän täyttä. Jostain kulkineesta pitäisi luopua, et sattuis tietään kuka ois kiinnostunut Ministä..

No piru, ei muutakun oma auto leimalle ja myyntiin. Johan sillä tulikin ajeltua useampi vuosi ( IV koppanen GTi kolopallo).. Sitten riipaisemaan Mini kotiin, tästä sattuneesta syystä kun ei ole tiloja säilöä, eikä liikaa rahaa hankkia autoja montaa kerralla pidettäväksi muutenkaan -> koitetaan ensimmäinen talvi selvitä Minillä. Toistaiseksi näyttääkin oikein hyvälle kyllä ;D ( voi sitten retostella niinkö vanhat miehet nyt, kyllä sillon kun minä olin nuori niin Minillä sitä päästettiin)

 

Täytyy koittaa päivittää turhanpäiväisiä juttuja kun aina välillä siihen jaksaa värkkäillä, ja tulevaisuudessahan tarkoitus olisi ihan vallan kesämobiiliksi jättää..

Tarkoitus olis jättää tekniikan puolelta varmatoimiseksi ja melko vakioksi. Vähän leveämmäksi, lähemmäs maanpintaa.. Ja jos matkustus mukavuutta soittimilla ja sisustan päivittämisellä...

 

Heti alkuun siihen tuli tuupattua lisävaloa keulalle (pitkät ja sumarit), siihen perään sitten SportPackin levikkeet ja 13" kesäpyörylät.. ( talven 12" orkkis tykkivanteet näyttävät hieman orvoilta kaarissa...) Yllättynyt tarvii olla kuinka hyvät tuollaiset pikku kitkakumit voi olla ( vähän käytettynä ostetut ), ennestäänkin ollut melkein kulkineissa kitkarenkaita.

 

Pidemmittä turinoitta tarvitsee katsoa mitä sitä keksii Mimin kanssa rakennella..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kuva004.jpg

Tältä se kokolailla näytti kun tuli Mimi itselleen haettua..

 

2012-10-16%252010.40.02.jpg

heti tuli haettua sopivampaa rengasta, alkaa näyttämään paaaljon paremmalta... Hienosti mahtu kierros gummeja takapenkille..

 

2012-10-26%252019.38.46.jpg

vannetyylisuuntaus sama, mitat on hiukan eri planeetalta..... :o

Share this post


Link to post
Share on other sites

Takapää hilattu lähemmäs maata.. Samalla vähän tsekattu mitä kaikkee kuluosaa saa sinne alkaa hommaamaan.. Joku vkloppu kun käy peltikaarien kimppuun takapäässä niin saa lisää vielä hieman pudottaa..

 

Etupäähän seuraavaksi, samalla saa rasvata ja säädellä nivelet. Puslissa lienee jossain väljäää kun taas meinaa ravistella jarruttaessa.. 2kk sitten kuitenki levyt ja palat uusittu...

 

Eli hyvin on mallillaan, auto menee kohti tonttia ja kesämokkulat odottaa talvirengaspakon loppumista.. Ei vaan, ehkä me odotamme kuitenkin tonne lähemmäs huhti-toukokuuta... 8)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sitten alkaa kevättä puskeen pellistä läpi... No eipä siinä, jos tämän kesän pärjäisi vielä..

Nyt on hyvä alkaa suunnittelemaan kesää, kun katsimies antoi leiman vuodeksi eteenpäin. Vähän joutui hitsaamaan takakelkkaa, mutta muutenpa ei ollut huomautettavaa.

Nyt ei ole tullutkaan juuri mitään erikoista tehtyä, seuraava vaihe on kesärengasta alle. Ja vetää levikkeisiin "kunnon" maali pintaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kevät tuli, mutta talvi teki comebäkin... PRKL.. Justaankun sai vähän Miniä kesä kuntoon.. Tuli vähän sotkettua maalin kanssa, ja laitettua loputkin madallushilut kiinni.

Kesärenkaat istuikin paremmin kuin muisti, onhan siitä jo monta kk kun ne viikon ehti alla olemaan. Vähän viimeistely jäi huonoksi, mutta jos nyt ainakin yhden kesän päästelisi tälläsenään sitten 8)

EI tässä kuitenkaan minnekään näyttelyihin olla menossa :o

 

pari projektin päivittelyä kuvamuodossakin vielä...

 

2013-04-05%252021.40.08.jpg

vähän projekti asteelta...

 

2013-04-06%252022.31.29.jpg

Heti kahville kun vaan sai renkaat alle 8)

 

2013-04-07%252016.26.41.jpg

aikainen kevät, vai mikä se oli... Talvirenkaitahan en enään VAIHDA!!!!

 

2013-04-07%252019.35.03.jpg

 

2013-04-07%252019.35.19.jpg

 

Sillälailla... Näyttää kesäiseltä kyllä 8)

Share this post


Link to post
Share on other sites

mustat raidat tulee nokkapeltiin kun niille on aihetta 8)

 

Tarkoitus olisi ensitalvena keksiä tekniikalle piristeitä, dynopäivänä saadaan lähtökohdat -> 2014 sitten pääsee kokeilemaan tuleeko muutoksia lukemiin..

Näillä tehoilla ei vielä vauhtiraitoja ole ansaittu... ;)

mutta mielessä tuo raidoitus on kyllä ollut.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

vähän pientä päivitystä taas pitkästä aikaa..

Jonkin verran kesän aikana on tullut ruuvattua, lähinnä keskittynyt kruisailemaan..

 

sisustaan tuli ruuvattua tälläset jakkarat:

2013-05-16%252021.28.31.jpg

 

peltisarja, putkisto, vähän uutta puolaa ja tasaiset öljynvaihdot on tullut tekniikan puolesta tehtyä tänä kesänä.. Mutta ei se penkissä mitään vaikuttanut..

dynopäivillä tuli käytyä testaamassa, karut olivat lukemat kylläkin... 46 hv / 82nm, siitä sitten talven mittaan pääsee testaamaan saadaanko onnistunut viritys.. (tehot ei tipu yli 10%?) :o

2013-05-18%252011.05.53.jpg

 

Vähän tosissaan meinas ollakin häppeninkiä ennen kuin ratapäiville päästiin. Perjantaina kävin Euromasterilla ohjauskulmat tarkistuttamassa kun tuli kaikki hilut etupäähän pyöräntuentaan uusittua. Hetken kun siellä peilejä käännettiin ja väännettiin ja alettiin saamaan lukemia tauluun niin aloin tiiraileen mitä se Mini oikein vuotaa. Jarrunestettä valui etukelkan päältä repsikan puolelta. Mitä vit...! Alkukesästä uusinut levyt, palat, huoltanut satula, vaihtanut teräspunosletkut ja yksi putkikin väännettiin uusiksi. Kotosalla selvisi sitten että repsikan puolella oleva haarakappaleen banjopultti vuotaa -> siitä sitten kevyt kiristys liike ja *naps* poikkihan se meni. Pari ärräpäätä ja katse kelloon.. Olihan se jo päälle kuus illalla..

Kaveri kelkkoi ulosvetotappeja mutta sinnehän sekin napsahti banjon sisään.. Onnekssemme meillä on mahdottoman pätevä MINI2.fi foorumi ja mukavia kanssa harrastajia, illalla pamahti vielä viestiä toimivasta osasta.

Lauantai aamusta osan noutoon, sitten parin mutkan kautta poraamaan kaverin työmaalla banjon pärää pois letkusta ja sattumalta kivasti lähti kierretapilla kierre puhtaaksi.

Osat kiinni ja auto nippuun, melkeinpä kun autoon tuli jarrut sai Jurvaan ottaa suunnan. Siellä olikin sitten porukkaa jo mökeille kasaantunut kun kasin perästä sinne itse pamahdettiin joukkoon mukaan.

 

Kiva oli kyllä käydä Botniaringillä köröttämässä, eikä ollut juurikaan ongelmia kuin kytkimen kanssa.. Alkoi kesken kaiken hukkuun tuntu polkimesta, mutta onneksi varikkokäynnin jälkeen saatiin ilmaamalla toimimaan.

Josko sitä ensikesälle saataisiin vähän enenmmän nopeutta mukaan tuonne radan kiertämiseen..

Auto toi vielä perille kotiin asti..

 

Sitten täytyy alkaa kohta suunnittelemaan auton viemistä talveksi säilöön, josko sitä ehtisi vähän parannuksia tekemään...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Katsastus fixiä.. takakelkka pois, pari pientä liimausta kempillä.. uudet tukivarren akselit ja elinat, ja vihdoin takapäähän camber/caster säätö niin saa kulmat lähemmäs kohdilleen.. koko talvi on pitänyt hoitaa kuntoon ja nyt jo touhuamassa :cool: oli niin kauhea touhu päällä ettei ehtinyt ottamaan purkukuvia, mutta ei ihme ettei esim pönkkä toiminut -> hieman oli vaijerilinjat jumissa :D

 

Lähetetty minun GT-S7710 laitteesta Tapatalkilla

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

post-1348-1399123077,9888_thumb.jpgpost-1348-1399123123,4741_thumb.jpg

Ja tänään sai våhån taas edistymään hommia.. takakelkka redi, akselit vielä uudet tukivarsiin ja sitten pääsee kasaamaan.. olis se heleppoo jos kaikki osat ois uusia B)

 

- pieni on kaunista, mutta ulkonäkö voi pettää -

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

post-1348-1399911322,0428_thumb.jpgpost-1348-1399911340,3832_thumb.jpgpost-1348-1399911357,7748_thumb.jpg

Jokunen sentti lähti pois kaarista.. isoimmat ruosteeta takapäästä pois, kelkka on nyt yritetty korjailla nippuun.. jarruputket, punosletkut tuli uutta myös. Eiköhän muutaman kesän mene taas.

En tiedä onko normaalia, mutta se kuuluisa joku oli ilmeisesti pudottanut takakelkan joskus pois -> oli liimattu kumimattoa kelkan ja korin väliin..

Mutta eipä tässä varmaan muuta ennätä ennen Mobiliaa värkkäämään.. pientä säätötyötä korkeintaan.. B)

 

- telefoonilla surffaillaan -

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

4 konia noin vaan lisätty Miniin.. Istui hyvin, ja aika huomattava ero ajolleen, tosin onhan noissa pikkusen ulkonäöllisestikin eroa :)

post-1348-1400512754,7877_thumb.jpgpost-1348-1400512783,7682_thumb.jpg

Säädötkin aika hyvältä vaikutti noin nopsaa ruuvattuna hyvälle, puolikas kierrosta auki ja alle. Etupäässä tosin tein sellasen huomion että tällä mataluudella alkaakin pohjaanlyöntikumit kantamaan... Nopealla katsauksella löytyikin B-tukusta hieman matalampaa mallia, ostosreissua siis pukkaa...

 

- telefoonilla surffaillaan -

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tarttis kanssa omasta leikellä takakaaret, sen verran traktorikorkeudessa pakko pitää ettei takapää laahaa kiinni orkkis kantteihin ja jousto rajoittaa minimiin ettei enää oikeen toimi jousituskaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kyllä on mukavampi, varsinkin kun neljä päällä ajaa ja (ainakin täällä päin suomea) on laadukkaita suomen teitä missä Mini on ilmassa joka kolmannessa heitossa :D Niin ei raavi renkaat kaarissa koko ajan, parhaillaan huomas taustapeilissa sinisen savupilven :D tulipa säädettyä etupää, ja vaihdettua n. 10mm lyhemmät "rajoitin" kumit samalla. Nyt joustaakin taas, loppui se pompottaminen keulasta :D

63-107 numerolla löytyy Btukusta uudet kumit 10mm matalammat kuin alkuperäiset, kiinnitysreiän joutuu suurentamaan 8mm poralla. Alkuperäinen 5mm korilaatta menee suoraan tähänkin malliin. Näin on varaa etupäässä 10mm matalammas pohjaaminen :P (toimii malleissa missä on 1 pultilla kiinnitys) mulla oli jo kumit revennyt kerran irti ja liimattu takaisin. post-1348-1400696591,93_thumb.jpgpost-1348-1400696620,5059_thumb.jpg

 

 

- telefoonilla surffaillaan -

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pieniä parannuksia tehty taas, On ollut mahtavaa ajella nyt kyllä kun takaakin saatiin renkaat menemään samaan suuntaan kuin etupyörätkin K&N korvaavan ilmansuodattimen sorruin tilaamaan Enkuista -> kolmannen pesun jälkeen selvää säästöä Pakoputkistoon pienellä muutoksella sai inhimillisemmät äänetki, ei ole pakko enään huudattaa rokkia täysillä ajaessa matkaa. Kierrättävä 2" turbo pönttö vaikuttaa ihan toimivalta.. aqutu3a4.jpgdyqy4uga.jpgrymezuga.jpg

Muutama kuva muutoksista, itse tehty suojapleksi tuli viimein maalattua ja lisättyä pari ohjeistustarraa...

Share this post


Link to post
Share on other sites

voe kiesus ku on nätti peli.

Kiitosta vaan, onhan tuohon jokunen tunti kulunut oston jälkeen ja kyllä siinä nyt paljon omaan mielihyvään olisi vielä tekemistäkin :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mini on ollut marraskuun lopulta asti tallissa, ja nyt jo pääsin vihdoin palastelemaan.. Tarkoitus olisi ottaa kone poies -> katsoa mitä muuta kuin bensaa ja öljyä se on syönyt.. Se mitä kaikkea saa taas aikaan niin ei ole ensinkään taattu. Mutta jos nyt aluksi ainakin purettua niin saisi hämmästellä vaihteiston kuntoa. Mahdollisuuksien mukaan jotain pientä tekniikka updeittiä olis tarkoitus pakertaa...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itse laitoin viime kesäksi SPi:hin täyden tekniikka päivityksen. Kansi, nokka, imu/pakosarja, ruisku yms. En oo katunut, tuli ihan reilusti maukkaampi ajella. Täys mopohan se vieläkin on verrattuna vanhempiin missä ei päästörajoitukset kiusaa, mutta ihan eri planeetalta kuin vakiona.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko sulla sytytys virranjakajalla? Jotain tuon suuntaista olen haaveillut myös. Päästö rajat on kyllä ilman muuta vastassa uudemman kanssa.. Täytyy katsoa mihin mielikuvitus pystyy kun pääsee vauhtiin... Yritetään kuitenkin pitää jonkinmoinen "luotettavuus" kesäisessä käyttöautossa :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

On virranjakaja. UMS ecu ja laajakaistalambda on muutosta vakioon. Jakajasytkä ei tule Minissä pullonkaulaksi, sen takia siitä ei eroon tarvitse päästä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

post-1348-0-37686000-1425814305_thumb.jpgpost-1348-0-21897900-1425814322_thumb.jpg

No näin sitä alkaa olla konehuoneessa tilaakin.. tästä se sitten pikkuhiljaa vielä kesäksi ehkä ajoon ehtii :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...