Jump to content
MINI² foorumi
MiniCooper5door

5-ovinen Cooper

Recommended Posts

Moi! Olisi tarkoitus ostaa uusi 5-ovinen Cooper. En vain osaa päättää bensan ja dieselin välillä. Joka tapauksessa automaattilaatikolla. Kilometrejä tulee vuodessa n. 25000 ja nykyisillä veroilla ja polttoaineen hinnoilla diesel tuli 250€ vuodessa edullisemmaksi. Suosituksia? Onko uhkana, että dieselin litrahinta tulee nousemaan?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Dieselin ja bensan välillä noilla kilometreillä ja tuolla säästöllä se on siinä ja siinä...

Valitettavasti Minin dieselit on vaan sen verran laiskoja, että pitäisi olla vähintäänkin SD -versio. Mutta tässä SD -versiossa on bemarin 2 litrainen N47 -kone josta moni sanoo että se on bemarin surkein kone ikinä. Ja tiedän ainakin yhden tapauksen jossa ko. kone on porsinut karvan yli kahdessa sadassa tuhannessa, itse 5 -sarjalaisessa farkku bemarissa. Ja ei, syy ei ollut jakoketju, siitä olen varma.

Diesel-Ministä ei kyllä itellä ole henkilökohtaista kokemusta, mutta kahdesta bensa-S:läisestä, Clubmanista ja Countrymanista on.

Bensallakin pääsee halvalla: meidän edellinen Clubman S:läinen meni helposti kuuteen litraan satasella ja kun alettiin vähän pihistelemään, 5,5 oli suht helppo saavuttaa, tämä Clubman oli käsivaihteinen. Mutta sitten kun antaa kenkää niin keitto maistuu. Bensakoneisissa ei ainakaan kylmä tule: edellisellä Clubman S:llä tarjettiin hienosti yli kahdenkympin pakkasissa. Nykyinen Countryman S odottaa vielä talvea.

Nykyinen Countryman S automaatti 4wd on vielä testissä kulutuksen osalta: keitto maistuu enemmän kun Clubmanissa, se on selvä, mutta todellisuus on vielä testaamatta oikein tosissaan. Sen verran laitoin merkille että moottoritie-kesävauhti n. 130kmh ei juurikaan nosta kulutusta n. 107-110kmh nopeudesta. Johtuu ilmeisesti siitä että vasta juuri 130kmh vauhdissa Minin nelivetotekniikka tiputtaa takapään kokonaan pois. Ripeässä maantie-matka-ajossa menee kahdeksan litraa satkulle huonoilla renkailla. Nyt alla tuliterät kesärenkaat mutta tuskin ehditään testaamaan matka-ajon kulutusta ennen kun talvirenkaat tulee alle.

Toisena käyttiksenä meillä on Volvo V50 D5 manuaali. Tässä vakiona 180hv ja 400Nm vääntöä. Se on ihan mukava matka-auto, ja halvalla menee myös vaunu perässä: juuri tultiin 115km matka vaunu koukussa ja 86kmh vauhdissa 4. vaihteella kulutus on 7.0 - 10 L per sata km. Volvo on ihan hyvä, mutta niin tosi paljon tylsempi auto kun tuo Countrymani...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!

Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?

Kirjaudu sisään


×