Jump to content
MINI² foorumi
LittleBit Mini

Start and fan problem

Recommended Posts

HI

I hope its OK i ask in English, ( i do read Finnish)
I have a problem with starting the car, it often takes 4 or 5  try's before it gets going. it is like it's not getting any fuel. Then when it starts, its lumpy at fist, but then settles and runs normal. What can cause this? Fuel pump? Relay? 

Also the fan runs often even after the car is turned off. Is this a sensor or...?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

It has been doing on all starts lately where the car has been standing for more then an hour, also if the heater cable have been on for some time

If i have been driving the car and stop it and start within say 20 min then its not a problem, then it starts right up.
If the fuel pump is defect is it so that no fuel at all will get through? Or does the engine suck it, by itself?

 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Water temp sensor and air intake temp sensor. No idea of the cost tho. But any good car service should be able to diagnose them. Reading the fault codes from the ECU might help pinpoint the problem. Buying a bluetooth OBD2 reader is probably cheaper than taking it to a service for fault code reading...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, Igor said:

Water temp sensor and air intake temp sensor. No idea of the cost tho. But any good car service should be able to diagnose them. Reading the fault codes from the ECU might help pinpoint the problem. Buying a bluetooth OBD2 reader is probably cheaper than taking it to a service for fault code reading...

The main problem is that there are no fault codes. I have checked already.  If there only was that, I would have taken it to the shop immediately, I haven´t been too keen on having a shop doing the error search since that,  as you mention, is costly.

I will take it to get the water thermostat housing, changed Monday.

 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

HI
So part of the battle continues, The part i got to replace the thermostat housing is an updated one with 2 cable plug points where the old one only has 1, the reason for updating the housing i guess is that now the sensor can be change out without changing the whole thing, clever. 
Now the problem is that i need the cable to split the old connector to 2 points. does anyone have a source for buying one of these in Finland?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!

Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?

Kirjaudu sisään


×