Jump to content
Jantsa

Austin Mini 850 kuulumiset

Recommended Posts

Nonnii. On kristus komia auto ja jotakin on viimein tänä keväänä tehty. Viimeisin päivitys taitaan olla parin vuoden takaa. Hommat lähti sillai että komeus pestiin ja hyvältähän se näyttää.

Se mitä ollaan tehty: Jäähdytinjärjestelmä purettu ja moottoria hieman huuhdeltu vedellä, kuten lämmityslaitteen kennokin. Ei siellä pahoin mitään törkyä ollut. Avaimetkin on nyt iskussa, eli  uusi avain oveen ja takaluukkuun hommattu sekä virta-avaimelle uusi pesä vaihdettu. On uutta vesipumppua laitettuna, virranjakajan sisusta, virranjakajan kantta, tulpanjohdot, tulpat  yms. Puola näkyy olevan vanha kierrettävä malli, että sekin tarvii uudistaa? Bensatankki näyttää puhtaalta.

Jotain sisustaan liittyvää hommaakin on ehtinyt, mutta mikä on mielenkiintoisinta: Tänään laitettiin akku kiinni ja sähköt pelaa. Kaikki valot, vilkut, rääkät etc. No siinähän sitten pyöritettiin startilla ja mitattiin puristuspaineet;

1. 3,5 (5,1) bar

2. 8,4 bar

3. 7,2 bar

4. 7,2 bar

Uusintamittauksessa 1. pytyn osalta tilanne muuttui 5,1 ja muita ei uudemman kerran mittailtukaan.

Nyt tilanne on se, että laitetaan uutta osatilausta eteenpäin ja katsotaan kuinka tilanne kehittyy. Teillä kuitenkin on paras tieto niin kysyn; mitä paineita noista pytyistä 850cc moottorilla pitäisi irrota? 2, 3, 4 ja ovat melko hyvin jiirissä, mutta tuo 1 on kyllä surkea. Voisko olla syitä tälle? Männänrenkaat?

Muutoin olen päättänyt, että ne mihin ei tarvitse puuttua, ei puututa. Eli patinaa jää. Ja se vielä tuosta museorekisteröinnistä ja omistushistoriasta. Kertokaapa kokemuksia? Auton edellisien omistajien tiedot klassikkoautojen kohdalla? Trafin rekisterit tuskin kattaa v. 1964 autoa?

Hyvää kesää kaikille!

Jani

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Edellinen sisältösi on palautettu.   Poista sisältö

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...

×
×
  • Luo uusi...