Jump to content
jvaho

Uusi mahdollinen Mini-harrastaja kysyy

Recommended Posts

Moi!

Asun Turun nurkilla ja olen harrastanut Land Rovereita 90-luvulta saakka. Olen aina sivusilmällä vilkuillut Minejä, ja nyt tarjoutui mahdollisuus hankkia 70-luvun lopun Mini 1000. Auto on hyvin alkuperäinen ja omistajahistoria on lyhyt. Auto on seissyt vaihtuvalämpöisessä mutta kuivassa tallissa (ladossa) jo toistakymmentä vuotta, mutta on ajosta sinne aikanaan jäänyt. Kytkin on jumissa, takaluukku lukossa eikä avaimia ja papereita löydy - kauppakirja kyllä. Tämä sininen Mini on päällisin puolin siisti, siis lommoton ja ehjä, sisuskin ok. Kynnyskotelossa yksi eikä, mutta muuten vaikutti kovalta. 

Hintaa ei ole vielä sovittu, ja kysynkin teiltä kokeneilta suuntaviivoja kauppasummaan. Katsastetut ajokeloiset 70-luvun Minit ovat esim. Nettiautossa hintapyynneiltään 3 000 -4 000 euroa, ja laitetummat sitten hiukan enemmän. Eli hinta avaimettomasta katsastamattomasta voisi olla 1 500 euroa?

Jos autoon tartun, on ajatus kunnostaa se ensin leimakuntoon ja jatkaa siitä myöhemmin museoautoksi. Kommentteja hinnasta tai jostain muusta?

Terv. Jussi

 

 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ota mahdollinen rekisterinumero ja etsi trafilta tiedot.  Myös runkonumerolla löytyy konttorilta.  Kadonneet paperit saa kyllä. ja ne pitää myyjän hommata.

Onko auto myyjän nimissä?    Luovareilla ei enää autoja ole myyty vuosiin.

Joillekkin tullut isoja laskuja trafilta, kun ostettu luovareilla.     Kysy konttorilta apua jos on epäselvyyksiä.

Tee karkea arvio mitä autoon pitää uusia tai korjata.   

 

 

 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kyllä 1500€ voidaan jo laskea edulliseksi mikäli esittämäsi puutteet/vauriot ovat ainoita mitä siinä on. Ja tietenkin se että kaikki viralliset paperiasiat ovat kunnossa jotta saa normaali kuluilla rekisteröity. 

Turun ympäristössä muutamia myynnissä ja tosiaan nettiauto hinnat ovat vain pyyntihintoja. Toteutuneet hinnat ovat aivan toisenlaisia. Kyllähän Turun seudulla harrastajia on jonkun verrankin. Facessa on Mini club flying finnsTurku team osaston sivut esim. josta saat paikallisten apuja udeltu.

Jani

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse muutama vuosi sitten kolusin Suomen Minitarjonnan läpi ja löytyi niitä, joista oli vaihdeltu rattia ja penkkiä (hinnat alkaen 2000 eur) ja sitten löytyi niitä jotka oli melkein alkuperäisillä osilla eli ns. museokilpisiä (hinnat alkaen 4000 eur). Itse halusin sellaisen joka oli mahdollisimman orggis ja päädyin hakemaan auton Ruotsista josta löysin 1975 vuosimallin tonnisen Minin, jossa oli säästetty kaikki nippelit ja nappelit ja auto ei ollut muutoksia kokenut ja hintaa taisi olla luokkaa 1800 euroa ja veroja maksoin 38 euroa kun sen Suomeen toin (+ tuontikulut muutama satku). Suosittelen että katsot myös mitä on esim. Ruotsissa tarjolla...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitos Pehri ja muut. Tuo Ruotsi on käynyt mielessä ja tiedän (muita merkkejä) sieltä menetyksellä tuodunkin. Tarjonta on siellä laajempaa. Tämä yksi paperiton ja avaimeton on vielä tarjolla, mutta hinnasta ei ola päästy sopuun. Asia selviää tässä syksyn kuluessa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!

Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?

Kirjaudu sisään

×