Jump to content
Juge

Maskisuoja Countrymaniin

Recommended Posts

Kovat pakkaset antoi aihetta hommata maskisuojan Countrymaniin. Ei sellaista löytynyt valmiiksi joten piti mennä yleismallilla. Hitusen ajatusta herätti lähes metrin levyinen ylämaski (98cm) että millä tuon saa kokonaan peittoon.

Muistin tilanneeni Volvoon Tarvikkeet.fi:stä maskisuojan, joka tuli yhdessä päivässä. Jussinmaki.net myy samaa maskisuojaa, mutta syksyllä 2017 sanoivat toimitusajaksi kuukauden, joten nyt jätin suosiolla tuon paikan sivuun.

Tilasin tämän: http://www.tarvikkeet.fi/tuote/16235/maskisuojat/yleismallinen-maskisuoja-44x100cm-k27

Lisäksi 10kpl 22mm kiinnikkeitä: http://www.tarvikkeet.fi/tuote/5999/kiinnikkeet/maskisuoja-maskisuojan-kiinnike-22mm

Kiinnikkeiden lukumäärä oli kyllä juuri ja juuri riittävä: Countrymanissa kumpikin maski on sen verran laaja-alainen, että neljä kiinnikettä per maski olisi varmaan ollut liian vähän. Huomioitavaa on, että kiinnikeet piti tilata sen mukaan miten pitkiä ne on aukityönnettynä: Countrymanin maski on 20mm syvä. 15mm kiinnike ei olisi mitenkään riittänyt, ja 22mm kiinnike sattui olemaan lähempänä 20mm kuin 22mm.

Ensin pahvista malli, ja sitten leikkaamaan itse viimasuojaa.

Countrymanin ylämaski on jostain syystä enemmän vasemmalta auki kuin oikealta, siksi maskisuoja jäi "lepattamaan" toiselta reunaa. Sen fiksaan kun lämpötilat vähän laskevat, todennäköisesti leikkaamalla maskisuojan poikki. Juuri tästä syystä toiseksi alimmaisessa kuvassa näkyy ylimääräinen reikä kun erehdyksissä laitoin ensin kiinnikkeen siihen.

Alamaski olikin sitten helppo tehdä: suorakaiteen muotoinen pala ja vähän kulmien pyöristystä, se oli siinä.

Aika ohuen oloista oli tuo maskisuoja, mutta tulipahan tehtyä. Jos tuo hajoaa niin tilaan sitten tuon toisen tilalle, eli tämän: http://www.tarvikkeet.fi/tuote/12600/maskisuojat/maskisuoja-yleismalli.

Teen vielä erikseen vahvistuksen suojuksen takapuolelle, varmaan ilmastointiteipillä. Itse kiinnikkeet ovat aika tukevan oloisia, tuskin menevät rikki ellei huonoa säkää satu olemaan. Autopesuun ajaessa tuo pitää muistaa irrottaa, ettei tartu konepesun harjoihin.

Nyt seurataan, miten tuo vaikuttaa itse moottorin lämpeämiseen: on tuo Mini lämmennyt aiemminkin, mutta kovilla pakkasilla niin tosi hitaasti.

 

20190121_192740-M.jpg

20190121_192732-M.jpg

20190121_192812-M.jpg

20190121_192807-M.jpg

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Siis,eikö tule sisälle riittävästi lämmintä?Vai käykö kone kylmänä?

Miulla on ilmeisesti omassa Coupessa sähköinen lämmitys sisätilan kennossa,heti alkaa puhaltaa lämmintä.Ihan sama,onko ollu piuhanpäässä,aina tarkenee.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!

Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?

Kirjaudu sisään

×