Jump to content
skithund

Täyssähkö MINI

Recommended Posts

Fully Charged showssa esiteltiin uusi tuotantoversio MINIn täyssähkö-biilistä.

En ole vielä plärännyt joko löytyy suomihintoja, mutta briteissä auto on ilmeisesti hinnoiteltu edullisemmaksi kuin bensavastineet. Auton saa myös tilattua normivanteilla ja ilman keltaisia korostemuoveja.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jokos tästä on kokemuksia palstalaisilla? Pitkästä aikaa tarjolla normaalin näköinen täyssähköauto ja rangekin riittäisi nurkkapyöritykseen hyvin.


Pitäisi kakkosauto vaihtaa: yksityisleasing-Cooper SE alkoi kiinnostaa kovasti, kolmen vuoden liisarilla 353 e/kk, tosin vain 10 tkm vuodessa. Johan tuollaisen vajaan 40 000 euron arvoisen auton arvonalenema ensimmäisen kolmen vuoden aikana on tuota luokkaa, kuulostaisi varsin hyvälle diilille.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tänne on tilattu yksi joskus tammikuussa ja piti olla ajossa huhtikuussa - no tehdas kiinni välillä, ehkä elokuussa tulee.  En ole jaksanut edes koeajaa, mutta kaveri kävi ja kehui makeaksi ajaa. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kappas, aika pitkät on toimitusajat vieläkin. Hertsikan Mini-kauppias soitti äsken ja vakuutteli toimitusajan olevan noin 3...5 kk, riippuen vähän milloin tilaus saadaan sisälle ja saadaanko vielä elokuun tuotantoon. Koeajettavana olisi yksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tänään tuli itseasiassa Harry's Garagen video autosta. "Flawed but fun"

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuohan näyttää heti fiksummalta kun siitä on riisuttu kaikki räikeimmät "hei, olen sähkömopo" -koristeet.

EDIT: Ja siitähän puuttuu myös se F56 Cooper S:n lerpattava alahuuli. Ilmankos se näyttää niin kivalta. 😄

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kävin tänään parin tunnin koeajolle, mukavahan se oli.

Plussaa tosiaan tuo lähes täysin polttiksen mukainen ulkonäkö, ihan ok suorituskyky ja yleinen tuttuus kun on Minit ja BMW:t entuudestaan tuttuja. Miinusta oletuksena kovin ärhäkkä rekuperaatio (jota saa kyllä rukattua pienemmäksi joskaan ei kai pysyvästi), rengasäänet jotka tosin saattoivat tuntua todellista kovemmilta moottoriäänien puuttuessa ja pienihän se on. 

Täydellä akulla rangea näytti hiukan vajaat 200 km kesäisessä 21 C kelissä, palautettaessa jäljellä ~160 km, mutta en tullut sen tarkemmin seuranneeksi kilometrejä ja kulutusta. Green+ -tila nosti rangea jonkun 25...30 km, mutta silloin ei ole edes ilmastointi päällä. Saattaisi jäädä käyttämättä.

Hinnat alkaen -mallikin on riittävästi varusteltu, mm lämpöpumppu, comfort access, pikku navi, langaton CarPlay-tuki jne. Seuraavan varustetason (=Experience) 2600 euron lisähinnalla isomman navin, adaptiiviset ledit, Harman/Kardonin äänentoiston ja HUDin. Kolmostasoon taisi tulla vielä nahkat ja panoraamakatto. Yhtään lisävarustetta ei ole sellaisenaan valittavissa, vain nuo kolme varustetasoa. 

Yksityisleasing on tosiaan 353 e/kk 30 tkm:n kilometreillä per 36 kk sopimuskausi. Ajomäärää voi säätää 5000 km pätkissä, lisäkustannus abt 16 e/kk: 40 tkm olisi 384 e/kk. Experience vastaavasti 432 e/kk (30 tkm) ja 465 e/kk (40 tkm). 

Nyt jos tilaisi, voisi vielä elokuun tuotantoon ehtiä. Hmmm...

780EBF6D-4E66-4052-80B5-52B3F30DE00F.jpeg

D78A350E-340A-4C3E-BB46-DB8777E47FE6.jpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Renkaisiin pykälää korkeampi profiili, ja vaihtaa samalla runflatit pois, niin rengasmeteli varmasti pienenee. Todennäköisesti ajettavuuskin paranee. Ja miksei samantien kevyemmät vanteet vähän pienemmällä ET:llä, niin paranee sekä ulkonäkö että range. 🤔

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vielä, kun saisi tuon "tupon" pois auton suusta niin alkaisi ulkonäkö olemaan lähellä täydellistä 🙂

Tietty tuo scooppikin voisi ehkä lähteä, turhaa ilmanvastusta vaan...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Scooppi sähköautossa on kyllä melkoinen aivopieru. Tosin näön vuoksihan se noissa uusimmissa on muutenkin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...